Skip to main content
Image: Drosselgasse i Rüdesheim

Elvecruise langs Rhinen til Alsace med førsteklasses skip – All-inclusive

Bli med på et førsteklasses cruise på Rhinen. Fra Düsseldorf seiler vi på Rhinen gjennom Tyskland til Alsace og sjarmerende Strasbourg i Frankrike. Borgene og festningene langs Rhinen vitner om en spennende historie og elvens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet står med rette på UNESCOs verdensarvliste. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i et helt nytt førsteklasseskip med all-inclusive.

Høydepunkter:

 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Boppard ved Rhinsløyfen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Speyer og den imponerende Domkirken (UNESCO)
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Helt nytt femstjerners skip med all-inclusive


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter reiseleder fra Vista Travel på Oslo Lufthavn og sammen tar vi direktefly til Frankfurt. Videre med buss til Düsseldorf hvor skipet venter. Vi går om bord og finner oss til rette i lugaren. Skipet kaster loss i 17.00-tiden og seilingen starter. • Dag 2: Koblenz – Boppard

  Tidlig om morgenen ankommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes.  Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som ligger i gangavstand fra skipet.  Ved lunsjtider forlater skipet Koblenz og vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles «Den romantiske Rhinen». Området nytes best fra soldekket hvor vi har utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Det sies at man for lenge siden kunne høre et mumlende ekko ved den 120 meter høye fjellformasjonen, noe som har skapt grobunn for mange myter. I 1824 skrev Heinrich Heine et dikt om den vakre jomfruen Lorelei. Hun ledet sjømenn i døden, der hun satt på klippen og børstet sine lange blonde lokker. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste handelsveier.  Ved 16.00-tiden når vi Boppard, som ligger der Rhinen gjør en stor sving, kalt Bopparder Hamm.  Byen er hovedstad i et stort vindyrkningsområde for rhinskvin, og det er spor i byen helt fra romersk tid. I år 360 evt. ble det bygget et stort fort her, med tre meter tykke vegger og 20 tårn – kalt Bodobrica. Ruinene av fortet regnes som det best bevarte romerske fort nord for alpene. Ta gjerne en tur i land om kvelden og se den sjarmerende lille byen med sine vakre bindingsverkshus. Skipet ligger til kai over natten.

  Koblenz – Boppard
 • Dag 3: Boppard – Mainz

  I dag kan nyte seilingen på Rhinen og skipets fasiliteter før vi når Mainz midt på ettermiddagen. Mainz ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er hovedstaden i Rheinland-Pfalz.  Byen er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Ta en tur i land og opplev den historiske bydelen hvor også den 1000 år gamle St. Martin-katedralen ligger. Skipet seiler videre i 21.00-tiden.

  Boppard – Mainz
 • Dag 4: Mannheim – Speyer

  I løpet av natten har skipet lagt til kai i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger også Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europe. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet, er et av byens landemerker.  Vi seiler videre ved lunsjtider og ankommer Speyer i 15.00-tiden. Fram til middag kan du utforske byen. I middelalderen var Speyer en viktig by, og man kan si at den protestantiske kirken ble født her i 1529 da kirkens ledere møttes for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka femti tusen mennesker i Speyer, og det er hyggelig å spasere en tur i gamlebyen og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke står på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens best bevarte romanske kirker. Skipet seiler videre om kvelden.

  Mannheim – Speyer
 • Dag 5: Strasbourg (Kehl)

  Om morgenen legger vi til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av elven ligger franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.  På øya Grande Îl ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.  Vi har hele dagen til å oppleve Strasbourg. Spesielt sjarmerende er La Petite France med den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene. Ta en rusletur i gamlebyen og la deg friste av franske delikatesser, eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Strasbourg (Kehl)
 • Dag 6: Rüdesheim

  Ved 14.00-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad.  En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Eller ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.  Ta en spasertur gjennom byens hovedattraksjon – den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet seiler videre midt om natten. • Dag 7: Rüdesheim – Düsseldorf

  I dag kan nyte seilingen på Rhinen og skipets fasiliteter før vi når Düsseldorf etter lunsj, skipets hjemmehavn. Düsseldorf er en av Tysklands største messebyer og kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. I Düsseldorf ligger også et berømt operahus – Deutsche Oper am Rhein, samt at byen er et av Tysklands viktigste kunstsentre.  Ta en tur i land og spaser i byen eller langs Rhinpromenaden. Vil du benytte denne siste dagen til litt shopping, kan handlegatene i Düsseldorf friste med mange butikker. Eller ta en øl på en av de mange kneipene nær havnen, og sug inn byens atmosfære. Skipet ligger i havn over natten.

  Rüdesheim – Düsseldorf
 • Dag 8: Düsseldorf – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Transfer med buss til lufthavnen i Frankfurt og fly tilbake til Norge.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPENE


 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land


Bildegalleri

Prisinformasjon

I 2024 betjenes denne reisen av to skip: MS Viva Moments 5* og MS Viva One 5*.
MS Viva One seiler på avgangene 21. og 28. mai, samt 4. juni.
MS Viva Moments seiler på avgangene 6. og 13. oktober.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) per person kr 26 980
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) per person kr 27 980
Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel)    per person kr 31 980

 

Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2022 for avganger i 2023, og pr. juni 2023 for avganger i 2024.

Utflukter
Her følger en oversikt over innholdet i utfluktspakken som tilbys under reisen på avgangen den 26. august 2023. 
Det vil i tillegg være utflukter som kan bestilles om bord.

Mainz - I Gutenbergs fotspor
Mannheim - Transfer og sightseeing i Speyer
Strabourg - Byrundtur med buss og til fots

Beskrivelse av utfluktene:
Strasbourg

Byrundtur med buss og til fots
På denne utflukten skal vi bli bedre kjent med Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Vi starter med en bussrundtur, som tar oss forbi de viktigste severdighetene og kjente bygningene i byen. Etterpå skal vi utforske den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, til fots. Vi rusler gjennom brosteinsgatene, langs idylliske kanaler og godt bevarte bindingsverkshus. 
Vi besøker Vauban-demningen fra 1600-tallet og den verdensberømte Strasbourg-katedralen. Du får litt tid på egen hånd til å utforske katedralen eller til å se på folkelivet fra en av de mange utendørskafeene.
Turens varighet: Ca. 3timer

Speyer
Byrundtur
Bli med på en oppdagelsestur gjennom den imponerende 2000 år gamle keiserbyen Speyer. Vi får se de viktigste og vakreste severdighetene, så som domkirken som står på UNESCOS verdensarvliste og rådhuset i barokkstil. Byen har trange smug, romantiske torg og imponerende fasader som viser byens rike fortid. Vi får også smake på en av Speyers spesialiteter, pretzel. Fra Mannheim tar det ca. 30 minutter med buss hver vei.
Turens varighet: Ca. 3 timer

Mainz
I Gutenbergs fotspor
Opplev Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz, på en byvandring gjennom sentrum. Vi spaserer forbi deler av den gamle bymuren, på brosteinsgater gjennom den vakre gamlebyen med bindingsverkshus og til St. Martin-katedralen, påbegynt i år 975. På denne turen vil vi også følge i fotsporene til byens mest kjente mann, Johann Gutenberg - fra hans fødested, via trykkeriene og til hans siste hvilested.
Turens varighet: 2 timer

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
21.05.2024OsloElvecruise langs Rhinen til Alsace med førsteklasses skip – All-Inclusive 8 dagerMer enn 820 980,-Bestill
28.05.2024OsloElvecruise langs Rhinen til Alsace med førsteklasses skip – All-Inclusive
Reiseledere: Kristin Clemmensen
8 dagerMer enn 820 980,-Bestill
04.06.2024OsloElvecruise langs Rhinen til Alsace med førsteklasses skip – All-Inclusive 8 dagerMer enn 820 980,-Bestill
06.10.2024OsloElvecruise langs Rhinen til Alsace med førsteklasses skip – All-Inclusive 8 dagerMer enn 819 980,-Bestill
13.10.2024OsloElvecruise langs Rhinen til Alsace med førsteklasses skip – All-Inclusive 8 dagerMer enn 819 980,-Bestill

Skip

MS Viva Moments
MS Viva Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...
MS Viva One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...