Skip to main content

Elvecruise på Rhône og Saône. Fra Lyon til Bourgogne og romerske byer i Provence

Duften av lavendel fyller sinnet når du seiler på Saône og Rhône. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der de to elvene møtes. Vi seiler forbi vinmarkene i Bourgogne og Rhônedalen, til pittoreske landsbyer og romerske byer i Provence. Det er lett å tape sitt hjerte til denne vakre delen av Frankrike.
 
Høydepunkter:

 • Lyons gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Den romerske arenaen i Arles
 • Vinmarkene i Beaujolais
 • Våtmarksområdet Camargue med rosa flamingoer
 • Pavebyen Avignon
 • Drikkevarer om bord inkludert 


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Lyon

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til reisemålet. Fra flyplassen er det busstransport til kaienhvor MS Camargue venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag.Etter middag kaster skipet loss, og starten på seilasen nytes best med utsikten fra soldekket til den vakkert opplyste byen. Første etappe går nordover på Saône, med kurs for Mâcon i vindistriktet Bourgogne.

  Oslo – Lyon
 • Dag 2: Mâcon

  Den lille vinbyen Mâcon er kjent for sine gode hvitviner, og byen er omkranset av vinmarker hvor det primært dyrkes Chardonnay-druer. Med sine fargerike fasader har denne byen en sør-fransk sjarm. Utflukten etter frokost er en byvandring* hvor du vil oppleve byens største severdigheter. Vil du heller utforske Mâcon på egen hånd kan du spasere til det lille torget Place aux Herbes i hjertet av gamlebyen. Her ligger Mâcons eldste hus, Maison de Bois (trehuset), med en fasade bestående av en rekke underlige trefigurer av mennesker, aper og fantasidyr. Ta en pause på en av kafeene på torget og se på folkelivet.  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler vi tilbake nedover elven. På ettermiddagen arrangeres en utflukt* til vinmarkene i Beaujolais. Beaujolais vinregion ligger i området mellom Lyon og Burgund. Vinene spenner fra den unge Beaujolais Nouveau til høykvalitets crus. Røde viner er hovedsakelig laget av Gamay-druer, som skaper en levende, fruktig smak. Lette og friske hvitviner kommer hovedsakelig fra Chardonnay-varianter. Etter utflukten returnerer vi til skipet for å seile mot Lyon hvor vi anløper sent om kvelden.

  Mâcon
 • Dag 3: Lyon – Tain-l'Hermitage

  Lyon het for to tusen år siden Lugdunum, og var en viktig by i den romerske provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden romertiden, og dagens Lyon er Frankrikes tredje største by. Byen ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Klemt mellom de to elvene ligger bydelen Presqu’île (halvøya), som sammen med gamlebyen Vieux Lyon på vestre bredd av Saône, utgjør den opprinnelige romerske bosetningen. Hele Lyons historiske sentrum, samt den majestetiske basilikaen Notre Dame de Fourviere, står på UNESCOs verdensarvliste. Basilikaen troner på en høyde ovenfor byen og er oppført i romansk, ny-bysantinsk stil for rundt hundre og femti år siden.  Etter frokost kan du bli med på byrundtur*. Vi får se de vakre renessansebygningene og trange brosteinsgater i Vieux Lyon, samt de berømte «traboules» – de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som er typiske for byen. Om ettermiddagen kaster skipet loss og vi cruiser nedover elven mot Tain-l'Hermitage som vi ankommer om kvelden.

  Lyon – Tain-l'Hermitage
 • Dag 4: Tain-l'Hermitage – Avignon

  Tain-l'Hermitage er en liten by med drøyt 6000 innbyggere og ligger på østsiden av Rhône. Området er kjent for de gode Côtes du Rhône-vinene, og byen spesielt for sin eksklusive sjokolade Valrhona. Synet av vinrankene som dekker åsene rundt byen har tiltrukket seg mange turister gjennom årene.  Massif du Vercors (Vercors-massivet) er et platå med topper, stier, brusende bekker og bratte klipper. Vi vil oppleve mange av disse på dagens utflukt*. Massif du Vercors var også et strategisk sted for den franske motstanden under andre verdenskrig. Vi besøker den sjarmerende byen Die – kjent for sin deilige musserende vin – og får selvsagt smake på den lokale vinen. Retur til skipet for lunsj mens vi nyter ettermiddagen om bord på seilingen til Avignon, som vi ankommer i løpet av kvelden.

  Tain-l'Hermitage – Avignon
 • Dag 5: Avignon – Arles

  Avignon er mest kjent for å ha vært tilholdssted for syv paver i perioden 1309 – 1377. Den historiske bykjernen omkranser pavepalasset, og er som et postkort med smale gågater, fargeglade butikker og vakre kirker. På byvandringen* besøker vi pavepalasset som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de største og viktigste gotiske bygningene i Europa.  Videre besøkes katedralen Notre-Dame des Doms og den delvis ødelagte broen Pont d’Avignon fra 1100-tallet – kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».  Midt på dagen returnerer vi til skipet for lunsj mens vi seiler videre mot Arles som vi ankommer i 15.00-tiden. Arles ble grunnlagt cirka seks hundre år f.Kr., og var en viktig by i romertiden. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Her bukter de smale gatene seg naturlig mellom antikkens byggverk. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Vincent van Gogh flyttet hit i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles. I oktober 1888 flyttet Paul Gauguin inn hos van Gogh, og de to arbeidet sammen i to måneder. Utflukten* i Arles starter med en byvandring, hvor vi ser den romerske arenaen, amfiteateret og de romerske badene. Etterpå er det litt tid på egenhånd før retur til skipet.

  Avignon – Arles
 • Dag 6: Arles – Camargue – Martigues

  Etter frokost skal vi på utflukt* til naturskjønne Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjemsted for flokker med hvite hester og mer enn fire hundre fuglearter, deriblant rosa flamingoer. Vi besøker en manade, en gård hvor det avles Camargue-hester, og ser hvordan en manadier arbeider med dyrene.  Vi seiler videre til Martigues. Martigues er en liten sjarmerende havneby med snaut 50 000 innbyggere. Byen ligger på begge sider av Canal de Caronte, som forbinder lagunen Etang de Berre med Middelhavet. Med kanalene og broene i den gamle bydelen, kalles ofte byen for den provençalske Venezia. Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag, musikk og dans i salongen.

  Arles – Camargue – Martigues
 • Dag 7: Martigues – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og hjemreise.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
 • Video

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Prisen inkluderer:
Fly Oslo–Lyon og Marseille - Oslo (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Seks netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
Wi-Fi om bord
Engelsktalende lokalguider og hodetelefoner på utfluktene
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Utfluktspakke (syv utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Utfluktspakke (syv utflukter): kr 3 650

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Utfuktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Velger du å kjøpe utfluktene om bord riskerer du at noen av turene kan være utsolgt.  

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke Pris om bord
1 Lyon    
2 Mâcon Byrundtur EUR 26
    Vinmarkene i Beaujolais EUR 88
3 Lyon Byrundtur EUR 53
4 Tain Massif du Vercors  EUR 78
5 Avignon Byvandring med besøk i Pavepalasset.    EUR 38
  Arles Byvandring i Arles     EUR 24
6 Martigues     Camargue med besøk på en manade EUR 82
7 Marseille    

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
30.08.2024OsloElvecruise på Rhône og Saône - Fra vinmarkene i Bourgogne til romerske byer i Provence
Reiseledere: Elizabeth S. Lingjærde
7 dagerFullbooket, venteliste21 980,-Book på venteliste
16.09.2024OsloElvecruise på Rhône og Saône - Fra vinmarkene i Bourgogne til romerske byer i Provence
Reiseledere: Elizabeth S. Lingjærde
7 dager123 980,-Bestill

Skip

MS Camargue
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, aircondition, tv, radio, safe og hårtørrer. Det er separate s...