Skip to main content

Fem-dagers påskecruise på Rhinen med velvære i fokus

Bli med på et herlig femdagers cruise på Rhinen om bord i det nye førsteklasseskipet MS Viva One. Cruiset starter i Frankfurt på elven Main og fortsetter på Rhinen gjennom Tyskland til Alsace i Frankrike. Opplev den pittoreske gamlebyen i Strasbourg, boktrykkerkunstens by Mainz og de helbredende termalbadene i Baden-Baden. Underveis kan du nyte vakkert landskap som oser av fred og harmoni fra din orkesterplass på soldekket og avslappende massasjer som er ren restitusjon for kropp og sjel, i skipets spa. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner, inkluderte utflukter og mange opplevelser om bord i et førsteklasseskip med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Strasbourg med gamlebyen La Petite France 
- Mainz - boktrykkerkunstens by 
- Baden-Baden med termalbadene 
- Nytt femstjerners skip med all-inclusive
- Inkludert massasje om bord

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Herfra har vi busstransport til kaien hvor MS Viva One venter. Frankfurt er den største byen ved elven Main, den viktigste sideelven til Rhinen, sammen med Mosel. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset er i gang.

  Oslo – Frankfurt
 • Dag 2: Baden-Baden/Plittersdorf

  Midt på dagen legger vi til kai i den lille byen Plittersdorf. Byen ble allerede i år 730 nevnt i et dokument fra klosteret Wissembourg som ligger i Alsace, da byen på den tiden lå på venstre bredd av Rhinen og dermed i Frankrike. Rhinens løp har endret seg flere ganger gjennom historien, en periode lå Plittersdorf på en øy i Rhinen, mens den nå ligger på høyre bredd og i Tyskland. Bli med på en inkludert utflukt til Baden-Baden, verdenskjent for sine termalbad.

  Baden-Baden


  Byen ligger cirka 20 kilometer fra Plittersdorf. Ruiner av et romersk bad ble gjenoppdaget i Baden-Baden i 1847 og kan dateres til tiden da den romerske keiseren Caracalla regjerte (fra år 198 til 217 e.Kr). Han besøkte området for å lindre sin leddgikt, og i dag, nesten 2 000 år senere, tiltrekker fortsatt byen og de helbredende badene seg tusenvis av besøkende. Etter besøket av den prøyssiske dronningen på begynnelsen av 1800-tallet, økte byens popularitet og ble etter hvert et møtested for kjendiser og kongelige.

  Trinkhalle, Baden-Baden


  Baden-Baden var en av Europas største turistmagneter på begynnelsen av 1900-tallet, og i 2021 ble byen innlemmet i UNSECOs verdensarvliste under kategorien «Great Spa Towns of Europe». Hver dag bobler mer enn 800 000 liter termisk vann opp fra 2 000 meters dyp og tar med seg mineraler på sin vei, og det er disse mineralene, i tillegg til vannets varme, som virker både helbredende og fremmer velvære og restitusjon. I dag får du anledning til å nyte de varme badene, massasjen og kroppsskrubben - en lise for kropp og sjel.

  Fra Caracalla Spa i Baden-Baden (© CARASANA Bäderbetriebe GmbH)


  Baden-Baden har mer å by på enn badene, du kan besøke kasinoet som har blitt kalt verdens vakreste eller spasere langs Lichtentaler Allee som er omkranset av vakre trær, blomster og hagekunst, og hvor også Frieder Burda-museet ligger. Trinkhalle er kanskje den mest imponerende bygningen i byen, og ønsker du å komme opp i høyden, kan du ta Tysklands lengste taubane opp til Merkur-fjellet. Skipet seiler videre rett før midnatt.

  Baden-Baden/Plittersdorf
 • Dag 3: Strasbourg/Kehl

  Tidlig morgen legger vi til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av elven ligger franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. På vår inkluderte byrundtur får vi med oss de viktigste severdighetene. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

  Fra La petite France, Strasbourg


  Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, som oser av ferske baguetter, kringler og hengepelargonia, og la deg friste av franske delikatesser. Eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Strasbourg/Kehl
 • Dag 4: Mainz

  Vi ankommer Mainz midt på dagen. Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz, ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455.

  Fra Mainz med statue av Johan Gutenberg


  På vår inkluderte byrundtur følger vi i Gutenbergs fotspor, og du får også oppleve den historiske bydelen med vakre bindingsverkshus og den 1000 år gamle St. Martin-katedralen. Skipet blir liggende ved kai her i Mainz til over midnatt.

  Mainz
 • Dag 5: Frankfurt

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Frankfurt, og etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og direktefly til Oslo hvor vi lander om ettermiddagen.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-Inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land


Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Gjenbrukbar vannflaske
- En valgfri massasje på 30 minutter i skipets spaavdeling  
- Byrundtur i Mainz
- Utflukt til Caracalla termalbad i Baden-Baden
- Byrundtur i Strasbourg
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Øvrige behandlinger i skipets spa 
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring


Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) kr 16 480
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 17 480
Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel)     -

Skip

MS VIVA One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...