Skip to main content

Elvecruise på Rhinen fra Mainz til Amsterdam med MS Crucevita - fra Stavanger

Bli med på et herlig elvecruise på Rhinen. Fra Mainz seiler vi til Strasbourg i Frankrike og gjennom Tyskland før cruiset ender i Amsterdam i Nederland. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre gjennom tidene. I Amsterdam besøker vi Floriade Expo 2022. Denne verdensberømte utstillingen avholdes kun hvert tiende år.

Høydepunkter:

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Heidelberg - Tysklands eldste universitetsby
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz - der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Floriade Expo 2022 i Amsterdam

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Stavanger – Frankfurt – Mainz

  Du møter reiseleder på Stavanger Lufthavn, Sola og sammen flyr vi til Frankfurt med flybytte i Amsterdam. Videre med buss til Mainz, hvor MS Crucevita venter. Mainz er kanskje best kjent som Johann Gutenbergs hjemby. På museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel – en av de første trykte bøkene i verden.
  Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Stavanger – Frankfurt – Mainz
 • Dag 2: Mannheim – utflukt til Heidelberg

  Om morgenen kommer vi til Mannheim, som er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Et av byens landemerker er broen Alte Brücke fra 1788 med en broport fra middelalderen. Vi får en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Deretter spaserer vi gjennom de smale, sjarmerende gatene i gamlebyen. Retur til skipet i Mannheim for lunsj. Mens vi spiser fortsetter cruiset sørover. Nyt utsikten fra soldekket eller salongen. Etter middag hygger vi oss med musikk og dans i salongen.

  Mannheim – utflukt til Heidelberg
 • Dag 3: Strasbourg

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i franske Strasbourg, den største byen i den tidligere administrative provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparla- mentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske gamleby, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
  Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Det blir også tid til å rusle en tur i gamlebyen på egen hånd. Retur til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene på Place Gutenberg og se på folkelivet. Skipet seiler videre om kvelden.

  Strasbourg
 • Dag 4: Worms og Rüdesheim

  Dagens første stopp er Worms, en av Tysklands eldste byer. Worms har vært åsted for mange viktige begivenheter i Tysklands historie. Det var i Worms den tyske riksdagen møttes i 1521 og keiser Karl V utstedte det berømte ediktet hvor Martin Luther ble erklært som fredløs og kjetter. Byens katedral er en såkalt Keiserkatedral (Kaiser- dom), og en av de fremste romanske kirkene i Tyskland. Det tilbys en valgfri byvandring. Cruiset fortsetter kl. 14.00 og vi tar det med ro om bord. Klokken 18.30 ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Byens hovedgate, Drosselgasse, er kjent for sine pittoreske bindingsverkshus, livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en spasertur i land, nyt stemningen og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.
  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag.

  Worms og Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim og Koblenz

  Etter frokost har du tid til å oppleve mer av Rüdesheim. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har over tre hundre selvspillende instrumenter utstilt. Alternativt kan du ta taubanen opp til Niederwald Denkmal, hvor det er flott utsikt over dalen.
  Klokken 11.00 fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i området som kalles Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.
  Klokken 15.00 legger vi til kai i Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Du kan bli med på en valgfri byvandring med lokalguide gjennom den gamle bydelen. Ønsker du et luftig overblikk av området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Cruiset fortsetter kl. 22.00.

  Rüdesheim og Koblenz
 • Dag 6: Köln

  I dag tilbringer vi hele dagen i Köln. Byen ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.
  Etter frokost er det guidet byvandring* gjennom gamlebyen og til katedralen. Om ettermiddagen har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Besøk gjerne en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet. Sent om kvelden legger vi ut på siste etappe av cruiset.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  I løpet av natten krysser vi grensen mellom Tyskland og Nederland og cruiset fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler før den munner ut i Nordsjøen. Vi ankommer Amsterdam kl. 15.00.
  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Etter ankomst skal vi besøke Floriaden eller Floriade Expo 2022, som den heter. Denne verdensberømte utstillingen avholdes kun hvert tiende år. Utstillingen finner sted i Almere, som ligger øst for Amsterdam. Temaet denne gangen er «Growing Green Cities», et tema som anses å være viktigere enn noen gang da mer enn 70% av jordens befolkning vil bo i byer innen år 2050. Floriaden vil være et levende laboratorium med inspirerende utstillinger fra land, byer og firmaer. Her blandes overraskende innovasjoner med inspirerende hager, morsomme attraksjoner, deilig mat og et stort kunst- og kulturprogram. En 850 meter lang taubane er bygget over hele området og tar besøkende fra nord til sør, samtidig som man får en flott utsikt til hele området i fugleperspektiv. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten og benytt gjerne siste kveld av reisen til en tur i land.

  Amsterdam
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og går i land senest kl. 09.00. Vi kjører med buss til flyplassen og flyr tilbake til Stavanger, med ankomst ca 14:00.

Prisoversikt

Main Deck kr 14 680
Promenade  Deck (fransk balkong)     kr 16 580
Enkeltlugar Main Deck* kr 18 680


*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall enkeltlugarer)

Utfluktspakke (tre utflukter): kr 1 000

Prisen inkluderer:
- Flyreise Stavanger-Frankfurt/Amsterdam-Stavanger med KLM (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter (kr 743 pr. april 2022)
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Floriade Expo 2022 i Amsterdam
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (tre utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Mainz  
2 Mannheim      Utflukt Heidelberg
3 Strasbourg Byvandring
4 Worms  
  Rüdesheim  
5 Koblenz  
6 Köln Byvandring
7 Amsterdam  
8 Amsterdam  

Bildegalleri

Skip

MS Crucevita
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te...