Skip to main content

Elvecruise på Rhinen fra Mainz til Amsterdam med MS Crucevita

Bli med på et herlig elvecruise på romantiske Rhinen. Fra Mainz seiler vi gjennom Tyskland til Strasbourg i Frankrike, før cruiset ender i Amsterdam i Nederland. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Underveis besøker vi Heidelberg, Worms, Rüdesheim og Koblenz, alle med sin unike historie.

Høydepunkter:

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Heidelberg - Tysklands eldste universitetsby
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz - der Mosel møter Rhinen
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Kanalbyen Amsterdam

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge – Frankfurt – Mainz

  Du møter Vista Travels reiseleder på Stavanger lufthavn (for avgangen 17. august) og Oslo lufthavn (for avgangen 14. september), og sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor MS Crucevita venter. Mainz er kanskje best kjent som Johann Gutenbergs hjemby. På museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel – en av de første trykte bøkene i verden. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Sent om kvelden kaster skipet loss, og cruiset på Rhinen er i gang.

  Norge – Frankfurt – Mainz
 • Dag 2: Mannheim – utflukt til Heidelberg

  Om morgenen kommer vi til Mannheim, som er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Et av byens landemerker er broen Alte Brücke fra 1788 med en broport fra middelalderen. Vi får en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Deretter spaserer vi gjennom de smale, sjarmerende gatene i gamlebyen. Retur til skipet i Mannheim for lunsj. Mens vi spiser fortsetter cruiset sørover. Nyt utsikten fra soldekket eller salongen. Etter middag hygger vi oss med musikk og dans i salongen.

  Mannheim – utflukt til Heidelberg
 • Dag 3: Strasbourg

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i franske Strasbourg, den største byen i den tidligere administrative provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske gamleby, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Det blir også tid til å rusle en tur i gamlebyen på egen hånd. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du fortsette å utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene på Place Gutenberg og se på folkelivet. Skipet seiler videre om kvelden.

  Strasbourg
 • Dag 4: Worms og Rüdesheim

  Dagens første stopp er Worms, en av Tysklands eldste byer. Worms har vært åsted for mange viktige begivenheter i Tysklands historie. Det var i Worms den tyske riksdagen møttes i 1521 og keiser Karl V utstedte det berømte ediktet hvor Martin Luther ble erklært som fredløs og kjetter. Byens katedral er en såkalt Keiserkatedral (Kaiser dom), og en av de fremste romanske kirkene i Tyskland. Det tilbys en valgfri byvandring. Cruiset fortsetter ved lunsjtider, og vi ankommer Rüdesheim sen ettermiddag. Rüdesheim er en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Byens hovedgate, Drosselgasse, er kjent for sine pittoreske bindingsverkshus, livlige atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en spasertur i land, nyt stemningen og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag.

  Worms og Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim og Koblenz

  Etter frokost har du tid til å oppleve mer av Rüdesheim. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har over tre hundre selvspillende instrumenter utstilt. Alternativt kan du ta taubanen opp til Niederwald Denkmal, hvor det er flott utsikt over dalen. Skipet seiler videre før lunsj. Vi befinner oss nå i området som kalles Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. Om ettermiddagen legger vi til kai i Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Du kan bli med på en valgfri byvandring med lokalguide gjennom den gamle bydelen. Ønsker du et luftig overblikk av området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Cruiset fortsetter sen kveld.

  Rüdesheim og Koblenz
 • Dag 6: Köln

  I dag tilbringer vi hele dagen i Köln. Byen ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det guidet byvandring* gjennom gamlebyen og til katedralen. Om ettermiddagen har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Besøk gjerne en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet. Sent om kvelden legger vi ut på siste etappe av cruiset.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  I løpet av natten krysser vi grensen mellom Tyskland og Nederland, og cruiset fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler, før den munner ut i Nordsjøen. Vi ankommer Amsterdam tidlig ettermiddag, og drar rett på en guidet byrundtur*. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere handelshus fra 1600-tallet. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten, så benytt gjerne siste kveld av reisen til en tur i land.

  Amsterdam
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og direktefly hjem.

Prisinformasjon


Prisen inkluderer:
- Flyreise Norge - Frankfurt/Amsterdam - Norge
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Drikke til maten (lunsj og middag) ubegrenset med vin, øl, soft drinks og mineralvann.
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Øvrige drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (fire utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er ti euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Utfluktspakke (fire utflukter): kr 2 950

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Mainz  
2 Mannheim      Utflukt Heidelberg
3 Strasbourg Bytur
4 Worms  
  Rüdesheim  
5 Koblenz  
6 Köln Byvandring
7 Amsterdam Bytur
8 Amsterdam  

Bildegalleri

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
17.08.2024StavangerElvecruise på Rhinen. Fra Mainz til Amsterdam med MS Crucevita
Reiseledere: Hege Horni
8 dagerMer enn 819 980,-Bestill
14.09.2024OsloElvecruise på Rhinen. Fra Mainz til Amsterdam med MS Crucevita8 dagerMer enn 819 980,-Bestill

Skip

MS Crucevita
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te...