Skip to main content

Elvecruise på Rhinen med MS VIVA One 5* - fra Basel til Düsseldorf

Lesertur Aftenposten (A-kort)

Bli med på et innholdsrikt elvecruise på Rhinen. Fra Basel i Sveits seiler vi til Strasbourg i Frankrike og gjennom Tyskland, før cruiset ender i Düsseldorf. Borgene og festningene langs Rhinen vitner om en spennende historie og elvens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet står med rette på UNESCOs verdensarvliste. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i et førsteklasseskipet MS VIVA One med all-inclusive.

Høydepunkter:

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Speyer og den imponerende Domkirken (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Basel

  Du møter reiseleder fra Vista Travel på Oslo Lufthavn og sammen tar vi direktefly til Zürich. Videre med buss til Basel hvor skipet venter. Vi kan sjekke inn fra kl. 16.00. Skipet ligger ved kai i Basel over natten.

  Oslo - Basel
 • Dag 2: Basel - Breisach

  Tidlig om morgenen starter seilingen og vi kan nyte starten på vårt cruise mens vi spiser frokost. Ved lunsj-tider ankommer vi den lille tyske byen Breisach. Fra elven er det en kort spasertur til byens landemerke, St. Stephan katedralen, som ligger på en liten bakketopp midt i byen. Er det klarvær kan man fra katedralen se helt til Schwarzwald i øst og Vosges-fjellene i Alsace i vest. Breisach er også kjent for sin vinproduksjon, og i den historiske bykjernen kan man besøke Geldermann vinkjeller som lager musserende viner (sekt). Cruiset fortsetter om kvelden.

  Basel - Breisach
 • Dag 3: Strasbourg/Kehl – Mannheim

  I løpet av natten har vi lagt til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av elven ligger franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Vi har hele formiddagen til å oppleve Strasbourg. Spesielt sjarmerende er gamlebyen, La Petite France med den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene. Ta en rusletur i gamlebyen og slå deg ned på en av de mange utendørskafeene og se på folkelivet.  Cruiset fortsetter kl. 14.00 i retning Mannheim, som vi ankommer om kvelden.

 • Dag 4: Mannheim – Rüdesheim

  Byen, som er en universitetsby, har en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim var en liten landsby i middelalderen, men i 1606 beordret kurfyrsten Fredrik IV av Pfalz bygging av festningen Friedrichsburg og den tilhørende byen. Byen har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger også Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europa. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet i jugendstil, er et av byens landemerker. Cruiset fortsetter kl. 13.00.  Ved 20.30-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet ligger til kai over natten.

  Mannheim – Rüdesheim
 • Dag 5: Rüdesheim – Koblenz

  Etter frokost har du tid til å oppleve mer av Rüdesheim. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Eller ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.  Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.  Ved 16.30-tiden kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Skipet ligger til kai i Koblenz over natten.

  Rüdesheim – Koblenz
 • Dag 6: Koblenz – Köln

  Skipet forlater Koblenz ved frokosttider med retning Köln, som vi ankommer midt på dagen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölner­domen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1996.
  Vi ligger i havn til kl. 22.00 så du har god tid til å utforske katedralen og byen. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Koblenz – Köln
 • Dag 7: Düsseldorf

  I løpet av natten har vi lagt til kai sentralt i Düsseldorf, skipets hjemmehavn.
  Düsseldorf er en av Tysklands største messebyer og kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. I Düsseldorf ligger også et berømt operahus – Deutsche Oper am Rhein, samt at byen er et av Tysklands viktigste kunstsentre. Ta en tur i land og spaser i byen eller langs Rhinpromenaden. Vil du benytte denne siste dagen til litt shopping, kan handlegatene i Düsseldorf friste med mange butikker. Eller ta en øl på en av de mange kneipene nær havnen, og sug inn byens atmosfære.

  Düsseldorf
 • Dag 8: Düsseldorf – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Transfer med buss den korte veien til lufthavnen i Düsseldorf og direktefly tilbake til Norge.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Merk: abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får rabatt på kr 1000,- per person på prisen oppgitt.  Rabattkode, som står oppgitt på medlemsiden, må oppgis ved bestilling, eller ved henvendelse til Vista Travel.

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo-Zürich/Düsseldorf-Oslo med SAS (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Syv netters cruise i utvendig lugar
Havneavgifter
Tips til skipets mannskap
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
Minibar på lugaren
Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 

*Suiter om bord kun tilgjengelig på forespørsel. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
01.10.2024OsloElvecruise på Rhinen med MS VIVA One 5* - fra Basel til Düsseldorf
Reiseledere: Hege Horni
8 dagerMer enn 822 980,-Bestill

Skip

MS VIVA One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...