Skip to main content
Image: Julestemning i Paris

Julemarkedscruise på Seinen - med Versailles og shopping i Paris

Seinen flyter stille gjennom det vakre franske landskapet som nå er kledd i vinterskrud. Fra storbyen Paris seiler vi til historiske Rouen i Normandie, med stopp i sjarmerende Les Andelys og idylliske Conflans-Sainte-Honorine, hvorfra det er inkludert utflukt til Versailles. På dette cruiset vil du også få oppleve lysets by, Paris, med gode shoppingmuligheter. Det er lett å komme i julestemning i Frankrike, enten du vandrer i overdådig dekorerte gater eller besøker de pittoreske markedene med håndverk, kunst, glitrende julelys - og ikke minst, kulinariske spesialiteter. En perfekt ramme rundt cruiset er førsteklasseskipet MS VIVA Gloria med sitt all-inclusive-konsept.

Høydepunkter:
Julemarkedet foran katedralen i Rouen
Pittoreske Les Andelys
Versailles
Paris med uendelige shoppingmuligheter
Førsteklasses all inclusive-skip 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Paris

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn på morgenen. Sammen flyr vi direkte til Paris. Videre med buss til havnen hvor MS VIVA Gloria venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset på Seinen er i gang.

  I skipets vinbar kan man kose seg med vinsmaking (inkludert)

 • Dag 2: Les Andelys – Rouen

  Ved frokosttider ankommer vi Les Andelys. Les Andelys bestod opprinnelig av Grand Andely, et kulturelt og religiøst sentrum og Le Petit Andely, en fiskerlandsby, men ble slått sammen under den franske revolusjonen. Denne sjarmerende, lille byen er blant annet kjent for slottet Château Gaillard som ble bygget av Richard Løvehjerte i 1198. Selv om slottet i dag ikke er mer enn en stor ruin, er det lett å se for seg Richard Løvehjerte som her ser fiendens, franskmennenes, fremmarsj gjennom Seine-dalen.

  Ruinene av Château Gaillard


  Nå bærer byen preg av julens magi med lys, dekorasjoner og julemarkeder. Her kan du finne lokale håndverksprodukter mens du nipper til et krus med vin chaud og smaker på områdets salte og søte spesialiteter. Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Rouen tidlig kveld. Her blir skipet liggende ved kai over natten.

  Rouen

  Les Andelys – Rouen
 • Dag 3: Rouen

  Rouen ble grunnlagt av romerne for nærmere to tusen år siden. I middelalderen var byen svært velstående, og byens storhetstid reflekteres i den flotte arkitekturen med overdimensjonerte kirker og en rekke andre praktbygg. På 800-tallet ble dette området invadert av plyndrende menn fra nord. Vikingene slo seg ned som jordeiere, og ved hjelp av sterke allianser og skarpe sverd sikret etterkommerne, normannerne, seg makten. Under andre verdenskrig ble Rouen hardt bombet, men den historiske bykjernen med sine vakre bindingsverkshus er nøysomt restaurert. Spaser gjennom den vakre gågaten Rue du Gros-Horloge, gjennom klokkeporten og til den gamle markedsplassen hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet av engelskmennene i 1431. Et sølvkors markerer stedet, og i 1979 ble Jeanne d’Arc-kirken bygget for å hedre hennes minne.

  Gros-Horloge i den flotte gamlebyen i Rouen


  Den formidable Notre Dame-katedralen i gotisk stil ble bygget tidlig på 1200-tallet over ruinene av kirken hvor Olav den Hellige ble døpt i 1014. Det store julemarkedet, kjent som Rouen Givrée, finner du på plassen foran katedralen. I de julepyntede bodene finner du håndverksprodukter fra Normandie-regionen og fantastiske kulinariske spesialiteter. Rouen er tildelt pris for sin enestående gastronomi, så husk å smake på den berømte vin chaud de Noël (varm vin) og la bûche Normande (en tradisjonell, fransk julekake). Skipet seiler videre sen ettermiddag.

  Rouen Givrée - julemarkedet foran katedralen i Rouen © Rouen Tourisme

 • Dag 4: Conflans-Sainte-Honorine – Versailles – Paris

  Mens vi spiser frokost, seiler vi inn til Conflans-Sainte-Honorine. Byen som ligger ved sammenløpet av elvene Oise og Seinen, la "Sainte Honorine" til navnet sitt på 1200-tallet til ære for Saint Honorina, hvis relikvier hadde blitt oppbevart her siden 876, da de ble hentet fra Grancille for å beskytte innbyggerne mot vikingangrep. Conflans-Sainte-Honorine er utgangspunktet for en inkludert utflukt til Versailles.

  Fra Versailles


  Solkongen, Ludvig 14, sto for byggingen av slottet, som er en av de mest kostbare og ekstravagante bygninger i verden. Parkanlegget, hovedverket i fransk hagekunst, er et imponerende syn selv på vinterstid. Både det praktfulle slottet og parken står på UNESCOs verdensarvliste. Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Paris sen kveld. Skipet ligger ved kai i Paris i to netter.

  Conflans-Sainte-Honorine – Versailles – Paris
 • Dag 5: Paris

  Paris blir ofte omtalt som «La plus belle ville au monde», den vakreste byen i verden, og det er ikke uten grunn. Paris er en praktfull hovedstad med sine brede avenyer, vakre parker og hager, verdenskjente monumenter og museer. Start dagen med en inkludert panoramatur i den franske hovedstaden. På denne turen kjører vi opp Champs-Elysées til Triumfbuen, du vil se det ikoniske Eiffeltårnet, Les Invalides, Place de la Concorde, Latinerkvarteret og det livlige operadistriktet. Den travle franske metropolen vil garantert gi deg mange storslagne inntrykk. Paris som også kalles lysets by, glitrer enda mer nå i adventstiden. Hele Champs-Élysées belyses av mer enn én million lyspærer, og alle butikkene flommer over av fantasifulle juledekorasjoner og utstillinger.

  Et juledekorert Champs-Élysées


  Stemningsfulle julemarkeder med håndverksprodukter, franske, kulinariske spesialiteter, suvenirer, julegodterier og glitrende lys, finnes over hele byen. Le marché de Noël des Tuileries finner du ved Tuileries-parken, Marché de Noël Alsacien (Alsace-julemarkedet) arrangeres på torget foran Gare de l’Est. Her finner du alle kulinariske spesialiteter og delikatesser som har gjort Alsace-regionen berømt - kringler, kaker, sjokolade, fersk pasta, foie gras, vin, konjakk og charcuterie (kjøttprodukter). Flere julemarkeder finner du blant annet i bydelen La Défense, på Montmartre og i Saint-Germain-des-Prés.

  Julemarkedet ved Eiffeltårnet


  Den franske hovedstaden byr på shopping i verdensklasse, enten du velger små nisjebutikker eller de store varehusene. Galeries Lafayette, det store varehuset fra 1912 ligger på Boulevard Haussmann, et annet stort kjøpesenter er Westfield Forum des Halles, et av Europas mest imponerende kjøpesentre som ligger på samme sted som den historiske markedsplassen Les Halles lå. Eller hva med å besøke Paris’ eldste varehus Le Bon Marché? Paris er fylt til randen med eksklusive designerbutikker og flotte varehus, men byen har også rimeligere shopping. Besøk trendy Marais eller Rue de Rivoli som huser dusinvis av klesbutikker. Paris er også kjent for sitt ekstremt store utvalg av bruktbutikker med vintage-skatter og loppemarkeder som nesten regnes som en kulturell tradisjon. Du kommer neppe tomhendt tilbake til skipet på kvelden.

  Galerie Lafayette

 • Dag 6: Paris – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Gloria og kjører til flyplassen. Vi flyr direkte hjem fra Paris og ankommer Oslo om ettermiddagen.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Fritt valg av bord og fleksible spisetider
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo - Paris t/r
- Flyskatter
- Transport flyplass – skip t/r
- Fem netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Vinsmaking i skipets vinbar
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Utflukt til Versailles
- Panoramarundtur i Paris
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Øvrige utflukter
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Juniorsuitene om bord (midt- og øvre dekk) kun tilgjengelig på forespørsel. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
27.11.2024OsloJulemarkedscruise på Seinen - med Versailles og shopping i Paris
Reiseledere: Knut J. Støvne
6 dagerMer enn 813 980,-Bestill
02.12.2024OsloJulemarkedscruise på Seinen - med Versailles og shopping i Paris
Reiseledere: Elizabeth Strømme
6 dagerMer enn 814 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Gloria
MS VIVA Gloria er et elegant 4*+ elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...