Skip to main content

Praktfulle Mosel og Rhinen - Elvecruise med MS Viva Moments 5*

Våre cruise på Mosel og Rhinen er utrolig populære – og med god grunn. De to elvene danner rammen rundt en opplevelsesrik reise, hvor skipet glir rolig gjennom et landskap med grønne vinmarker, middelalderborger og idylliske småbyer. Opplev sjarmerende Rüdesheim i Rhindalen, romerske ruiner i Trier og små vinbyer langs Mosel. Livet kan nesten ikke nytes bedre enn om bord på førsteklasseskipet MS Viva Moments.

Høydepunkter:

 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
 • Romerske ruiner i Trier
 • Den sjarmerende gamlebyen i Traben-Trarbach
 • Cochem med Reichsburg-borgen
 • Luksuriøst all-inclusive skip hvor drikkevarer og tips er inkludert


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Düsseldorf

  Du møter reiselederen på Oslo lufthavn (Stavanger lufthavn på avgangen 16. september til Düsseldorf), og sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til Düsseldorf hvor MS Viva Moments venter. Kjøretiden er cirka 2.45 timer. Etter at vi har sjekket inn på skipet og funnet oss til rette i lugaren, starter seilingen cirka kl 16.30. Før vi går til middag samles vi i salongen hvor skipets cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. • Dag 2: Koblenz

  Tidlig om morgenen ankommer vi Koblenz. Byen ligger der Mosel renner ut i Rhinen og var en av de mange tyske byene som ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor en stor rytterstatue av keiser Wilhelm I overvåker sammensmeltningen av de to elvene.  De som ønsker kan følge med reiseleder på en liten vandring i byen, som ligger i gangavstand fra skipet. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ved lunsjtid kaster skipet loss, og vi starter på seilingen opp Mosel. Utsikten mot det vakre landskapet i Moseldalen nytes aller best fra soldekket.

  Koblenz
 • Dag 3: Traben-Trarbach – Bernkastel-Kues

  I løpet av natten har skipet lagt til ved den lille vinbyen Traben-Trarbach, som opprinnelig var to byer beliggende på hver sin side av Mosel. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge byene gjenoppbygd i jugendstil. Traben og Trarbach ble forent med en bro over elven i 1898. Ovenfor Trarbach ligger ruinene av Grevenburg-borgen, bygget på 1300-tallet. Byens mest imponerende monument er Bytårnet, et vakkert restaurert vakttårn som en gang var del av byens forsvarsmur bygget i 1350. Tårnet har et klokkespill med tjueåtte bronseklokker som spiller til forskjellige tider i løpet av dagen. Etter frokost skal vi på en liten bytur til fots, før skipet seiler videre midt på dagen.  Midt på ettermiddagen ankommer vi Bernkastel-Kues, en annen av Tysklands mange dobbeltbyer. Bernkastel og Kues har vært forbundet med bru over Mosel siden 1905. Den gamle bykjernen i Bernkastel er blant de mest sjarmerende i Moseldalen med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av bindingsverkshus, fortauskafeer, små butikker og vakre bygninger, blant annet rådhuset i renessansestil. Høyt hevet over byen ligger ruinene av Landshut-borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Skipet seiler videre i 21.00 tiden.

  Traben-Trarbach – Bernkastel-Kues
 • Dag 4: Riol – Trier

  I løpet av natten har skipet lagt til i Riol, som er utgangspunkt for en utflukt til Trier* (de som ikke deltar på utflukten kan kjøpe busstransfer til Trier). Trier ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av et romersk bad. Byen er også det eldste bispesetet i Tyskland og i middelalderen var erkebiskopen av Trier en betydningsfull fyrste som kontrollerte store landområder.  Filosofen Karl Marx ble født i Trier i 1818, og i forbindelse med tohundreårs jubileet for hans fødsel ble det avduket en fem meter høy bronsestatue av han i byen. Utflukten til Trier inkluderer en byrundtur med lokalguide, men det blir også tid til å rusle litt rundt i Triers hyggelige gågater på egen hånd. Vel tilbake i skipet kan du slappe av mens det kaster loss ved 17.00 tiden.

  Riol – Trier
 • Dag 5: Cochem

  I løpet av dagen skal vi gjennom fire sluser som senker skipet ned til samme nivå som Rhinen, men før vi kommer så langt skal vi besøke Cochem – ofte kalt Moseldalens perle. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor gamlebyen troner Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Den store borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Etter frokost blir vi med reiselederen på en rusletur i Cochem. Er været fint frister det kanskje å besøke en av utendørskafeene langs Mosel for å smake på den lokale vinen? Vi spaserer tilbake til skipet.
  Sen ettermiddag legger skipet ut på etappen ned Mosel mot Rhinen.

  Cochem
 • Dag 6: Rüdesheim – Linz am Rhein

  Tidlig om morgenen ankommer vi Rüdesheim, som er en del av vinområdet Rheingau, kjent for sine gode rieslinger. Etter frokost blir vi med reiselederen en tur i land for å oppleve den sjarmerende lille byen og den livlige gågaten, Drosselgasse. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Eller ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.  Hovedgaten i den lille byen er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.  Skipet seiler videre på ettermiddagen og vi befinner oss nå i Øvre mellom-rhindalen, et område som kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Omtrent midt mellom Rüdesheim og Koblenz, der elven er på sitt smaleste, passerer vi den bratte Loreleiklippen som har skapt grobunn for mange myter. Ved middagstider ankommer vi Linz am Rhein.

  Rüdesheim – Linz am Rhein
 • Dag 7: Linz am Rhein – Bonn

  Linz am Rhein er en sjarmerende liten by på knapt 6000 innbyggere, og blir ofte kalt «den fargerike byen ved Rhinen». Torget i gamlebyen danner et naturlig sentrum og er omkranset av pittoreske bindingsverkshus. Ut fra torget går det hyggelige smale gater hvor man finner butikker, kafeer, kneiper og spisesteder. Byens landemerke er St. Martin-kirken fra 1200-tallet. Gå sammen med reiselederen inn til sentrum og ta inn den hyggelige atmosfæren. Ved lunsjtider seiler skipet videre til Bonn, en seilas som tar cirka 1 ½ time.  Bonn var Vest-Tysklands tidligere hovedstad, men er også kjent som Beethovens fødested og huser museet Beethoven Haus. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Katedralen grunnlagt på 1000-tallet som er byens landemerke, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet, og den store universitets-bygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Gå i land med reiselederen før siste kveld nytes om bord i skipet. Om natten seiles siste strekning til Düsseldorf.

  Linz am Rhein – Bonn
 • Dag 8: Düsseldorf – Frankfurt – Oslo

  Et minnerikt cruise på Mosel og Rhinen er over for denne gang. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo (tilbake til Stavanger fra Düsseldorf, via Amsterdam, på avgangen den 16. september).

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-Inclusive

All-Inclusive konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisoversikt

    Avganger fra Oslo   Avgang fra Stavanger
Nedre dekk (Emerald Deck) kr 17 980 kr 18 980
Midtdekk (Ruby Deck / fransk balkong) kr 19 980 kr 20 980
Øvre dekk (Diamond Deck / fransk balkong) kr 21 980 kr 22 980
Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) kr 22 980 kr 23 980
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 23 980 kr 24 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar    
Enkeltlugar**, nedre dekk kr 24 980 kr 25 980
Enkeltlugar**, midtdekk kr 26 980 kr 27 980


*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

* Merk: oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart. Disse kan legges til i bestillingen på et senere tidspunkt.

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
Avgangen den 16. september: Stavanger - Düsseldorf t/r med KLM
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Syv netters cruise i utvendig lugar
Havneavgifter
Tips til skipets mannskap
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
Minibar på lugaren
Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
Norsk reiseleder fra Vista Travel


Prisen inkluderer ikke: 
Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
09.09.2023OsloPraktfulle Mosel og Rhinen - Elvecruise med MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Kristin Clemmensen
8 dagerFullbooket, venteliste17 980,-Book på venteliste
16.09.2023StavangerPraktfulle Mosel og Rhinen - Elvecruise med MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Vladimir Kozlov
8 dager218 980,-Bestill
23.09.2023OsloPraktfulle Mosel og Rhinen - Elvecruise med MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Gro Elisabeth Skjerven
8 dager217 980,-Bestill
30.09.2023OsloPraktfulle Mosel og Rhinen - Elvecruise med MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Eeva-Liisa Støvne
8 dagerMer enn 817 980,-Bestill
07.10.2023OsloPraktfulle Mosel og Rhinen - Elvecruise med MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Gro Elisabeth Skjerven
8 dagerMer enn 817 980,-Bestill

Skip

MS Viva Moments
MS Viva Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...