Skip to main content

Costa Verde Express

Utforsk Nord-Spanias natur- og kulturskatter med Costa Verde Express. Det spanske luksustoget har rute mellom Bilbao og Santiago de Compostela. 



Hver dag venter nye stopp og spennende opplevelser. Reise­ruten går gjennom España Verde (Grønne Spania) som er navnet på den frodige regionen langs den spanske Atlanterhavskysten.
Mat og kultur er viktig over hele Spania, men matinteressen har nok et ekstra sterkt fokus i nord. Spesielt det baskiske kjøkkenet er en opplevelse, og ingen andre steder finnes det så mange Michelin-restauranter som i denne regionen. I løpet av turen blir det anledning til å smake på både regionale retter og spesialiteter.
 
Livet om bord
I seks dager er Costa Verde Express ditt hjem og transportmiddel. Et hotell på hjul der du sover og våkner opp på et nytt sted hver dag. Når toget kommer til en ny by, kan du velge mellom å bli med på en utflukt, bli igjen om bord eller utforske byen i ditt eget tempo.
Måltidene serveres enten om bord eller på førsteklasses lokale restauranter. Salongvognene er spesielt designet for avslapning og sosial omgang. Etter middag er det underholdning og levende musikk om bord. De som ønsker kan ta en kveldstur i byen hvor toget står i ro for natten.
Alle kupeene har en smal dobbeltseng (119 x 185 cm), et lite skrivebord, safe, mini­kjøle­skap, hårtørrer og bad med hydromassasjedusj/damp­badstu. Noen av kupeene har en overkøye (75 x 175 cm), som slås opp på dagtid.
Toget har plass til maksimum 54 passasjerer.
 
Reiserute
Dag 1, lørdag
Bilbao – Santander

Du blir tatt imot på Concordia stasjon i Bilbao kl. 10.00, hvor et hyggelig velkomstmøte om bord venter. Nå følger omvisning i Bilbao. Tilbake på toget blir det lunsj mens toget setter kurs mot Santander. Ved ankomst i Santander blir det en sightseeingtur i Cantabrias elegante hovedstad, middag serveres på en kjent restaurant i byen.  Overnatting i Santander.

Dag 2, søndag
Santander - Santillana - Arriondas

Frokost på toget, før vi ankommer Cabezón de la Sal. Dagen starter med et besøk til Santillana del Mar. Deretter en tur til Altamira-grotten, det fineste realistiske eksempelet på sen-paleolitikum hulekunst. Etter lunsj, på toget, kommer vi inn i Asturias land, Ribadesella Visit. Middag og kveld på Arriondas.

Dag 3, mandag
Picos de Europa - Oviedo - Candàs

Etter frokost sightseeing til Cangas de Onís. Deretter til nasjonalparken Picos de Europa og Enol-innsjøen. Vi besøker helligdommen Santa Cueva de Covadonga. Tilbake på toget spiser vi lunsj, toget stopper så i Avilés, en gammel by med et vakkert bevart og verdifullt historisk sentrum. Deretter går turen videre til Candás hvor det blir, middag og overnatting.

Dag 4, tirsdag
Candàs - Oviedo - Gijón - Luarca

Nyt en avslappende frokost på vei til neste stopp, Oviedo, Asturia-regionens hovedstad. Neste stopp er Gijón, en by nær sjøen og full av energi. Her vil vi ha fritid til oppdagelsesferd på egen hånd og lunsj. På ettermiddagen kommer toget til Luarca, her blir det omvisning og middag. Toget ligger i Luarca over natten.

Dag 5, onsdag
Luarca – Ribadeo - Viveiro

Mens vi spiser frokost kommer vi til Ribadeo, her har vi omvisning, og litt fritid før vi spiser lunsj. På ettermiddagen kommer toget til Viveiro. Etter en omvisning blir det middag. Overnatting i Viveiro. 

Dag 6, torsdag
Viveiro - Santiago de Compostela

Siste dag, etter frokost, kommer vi til Ferrol. Da er det tid for å pakke koffertene og ta farvel med reisefølget og mannskapet på toget. En buss vil ta oss til Santiago de Compostela.
Her blir det tid til en omvisning og lunsj på Parador Reyes Católicos, hvor vi sier farvel rundt kl 16:00 – et utmerket sted å avslutte den minneverdige turen.

Reisen går også i motsatt retning.

Fritekstsøk

Bilder

Avreisedatoer og priser 2023

Avgangsdatoer på reisene i 2023 er:
Retning Bilbao – Santiago de Compostela

Mai 27
Juni    10, 24
Juli 8, 22
Sep 16, 30
Okt 14


Santiago de Compostela – Bilbao

Mai 20
Juni 3, 17
Juli 1, 15
Aug  
Sep    9, 23
Okt 7


Priser:

Grand Class    kr 42.500,-

Prisen er per person i dobbel sovekupe.

Singeltillegg:

Grand Class    kr 32.000,-

Prisene er cirka priser og er avhengig av kronekursen mot euro i bestillingsøyeblikket.

Alt dette er inkludert:

 • Fem netters overnatting i Grand Class om bord på toget
 • Fem frokostbuffeer om bord
 • Fem lunsjer og fem middager om bord eller på restauranter
 • Viner av høy kvalitet, mineralvann, kaffe og te til måltider
 • Medfølgende togvertinne gjennom hele reisen
 • Engelskspråklige guidede utflukter med en luksusbuss for transfer og besøk
 • Musikalske innslag og underholdning
 • Alle inngangsbilletter iht. programmet
 • Aktiviteter ombord
 • Tøfler og toalettartikler
 • Håndklær og sengetøy skiftes daglig 


Ikke inkludert:

 • Tips
 • Drinker bestilt utenom måltider, eller fra minibaren
 • Vask av klær om bord i toget
 • Flyreise
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Om kupeene:
Costa Verde Express – Hver kupé har en dobbeltseng på 120x185cm. Noen har en ekstra køyeseng som slås ned. Størrelsen på denne er 75x175cm.
Badet har hydro-sauna, turbo massasje, steam dusj og hårføner. Alle suitene har rom for bagasje, minibar, safe, garderobe, skrivebord og telefon med ekstern linje. Air-condition, oppvarming, musikk og lys styres individuelt og gulvene er teppebelagt. Kupéne har store vinduer med gardiner.


Oppmøtested for togreisen (hvor selve turen starter) er:
I Bilbao – Concordia stasjon
I Santiago de Compostela – Paradoren

Vi er behjelpelig med flyreise, samt et eventuelt opplegg utenom togreisen (hotell og andre landarrangementer). Mange av våre kunder velger en, eller flere netter på hotell i forkant og/eller etterkant av selve togreisen for å få en større opplevelse. Tilgjengelighet på fly til destinasjonene er ikke den aller beste. Man må derfor beregne å reise ned minst en dag før selve togreisen, og det samme for returen.