Costa Verde Express

Mellom Bilbao og Gijón i Nord-Spania går det spanske luksustoget Costa Verde Express.
Costa Verde Express er en unik togjuvel hvor fire av vognene er originale Pullman vogner fra 1923. Alle vognene er renovert og spesielt innredet for dette luksustoget. Costa Verde Express er virkelig en flott måte å reise rundt i vakkert landskap, med komforten av et femstjerners "tog-hotell".

Nord-Spania, eller "Grønne Spania" som området også kalles, består av en 2000 kilometer lang kystlinje som strekker seg over regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland; Costa Verde Express krysser de tre sistnevnte. Her finner du flere vakre områder som er erklært biosfærereservat av UNESCO, som for eksempel nasjonalparken Picos de Europa i Asturias og naturparken Redes de Somiedo, som har den største samlingen av frie bjørner i hele Europa.

Destinasjoner som besøkes:
Bilbao – Marrón – Santander – Arriondas – Llanes ­–Candás – Gijón

Frokost serveres om bord. De fleste middager er i lokale restauranter. Dette gjør det mulig å smake på regional mat som spenner seg fra fiskespesialiteter ved den lagstrakte kystlinjen, til utsøkte kjøttretter på veien gjennom Baskerland.
Mat og kultur er viktig over hele Spania, men matinteressen står nok ekstra sterkt i fokus i nord, og det er ikke noe nytt. På slutten av 1800-tallet ble de første Sociedades de Gastronomia (matklubber) etablert i nord. Nå finnes det hundrevis av dem; lukkede sirkler som møtes for å lage mat sammen. I dette miljøet vokste det fram en ny matkultur på 1980-tallet, det baskiske svaret på fransk nouvelle cuisine. De baskiske kokkene fikk raskt internasjonal berømmelse, og resultatet er i dag verdens største tetthet av restauranter med stjerner i Michelinguiden. Ost, pølser, kjøtt, grønnsaker, fisk og sjømat fra regionene er alle universelt anerkjent. Dette blir en opplevelse rik på mat, kultur, natur og ikke minst minner for livet.

Grand Class
Hver kupé har en dobbeltseng på 119x185cm. Noen har en ekstra køyeseng som slås ned, størrelsen på denne er 75x175cm.
Badet har hydro-sauna, turbo massasje, steam dusj og hårføner. Alle kupéene har rom for bagasje, minibar, safe, garderobe, skrivebord og telefon med ekstern linje. Air-condition, oppvarming, musikk og lys styres individuelt og gulvene er teppebelagt. Kupéne har store vinduer med gardiner.

Her finner du en oversikt over avreisedatoer, hva som er inkludert, samt priser med Costa Verde Express:
mai 2020

Nyhet: Reis med luksustoget Costa Verde Express i Nord-Spania.
Avganger og priser i 2020

Reisemål:Spania
Gyldig fra:17-05-2020
Gyldig til:18-10-2020
Varighet:6 dager
Pris: 27.000,-
Costa Verde Express togreise i Spania