Costa Verde Express

Utforsk Nord-Spanias natur- og kulturskatter med Costa Verde Express. Det spanske luksustoget har rute mellom Bilbao og Gijón. 
Hver dag venter nye stopp og spennende opplevelser. Reise­ruten går gjennom España Verde (Grønne Spania) som er navnet på den frodige regionen langs den spanske Atlanterhavskysten.
Mat og kultur er viktig over hele Spania, men matinteressen har nok et ekstra sterkt fokus i nord. Spesielt det baskiske kjøkkenet er en opplevelse, og ingen andre steder finnes det så mange Michelin-restauranter som i denne regionen. I løpet av turen blir det anledning til å smake på både regionale retter og spesialiteter.
 
Livet om bord
I seks dager er Costa Verde Express ditt hjem og transportmiddel. Et hotell på hjul der du sover og våkner opp på et nytt sted hver dag. Når toget kommer til en ny by, kan du velge mellom å bli med på en utflukt, bli igjen om bord eller utforske byen i ditt eget tempo.
Måltidene serveres enten om bord eller på førsteklasses lokale restauranter. Salongvognene er spesielt designet for avslapning og sosial omgang. Etter middag er det underholdning og levende musikk om bord. De som ønsker kan ta en kveldstur i byen hvor toget står i ro for natten.
Alle kupeene har en smal dobbeltseng (119 x 185 cm), et lite skrivebord, safe, mini­kjøle­skap, hårtørrer og bad med hydromassasjedusj/damp­badstu. Noen av kupeene har en overkøye (75 x 175 cm), som slås opp på dagtid.
Toget har plass til maksimum 54 passasjerer.
 
Reiserute
Dag 1, søndag: Ombordstigning kl. 12.00 på stasjonen i Bilbao. Etter lunsj, byrundtur og besøk i Guggenheim-museet, starter togreisen. Første strekning går til Marrón, hvor toget står i ro over natten.
Dag 2, mandag: Bussutflukt til Santoña og båttur over den vakre bukten til kystbyen Laredo. Retur til toget for lunsj. Middag og overnatting i Santander.
Dag 3, tirsdag: Toget kjører til Cabezòn de la Sal. Utflukt med buss til middelalderbyen Santillana del Mar. Besøk Altamira-grotten – kjent for sine hulemalerier, og landsbyen Ribadesella. Middag og overnatting i Arriondas.
Dag 4, onsdag: Bussutflukt til nasjonalparken Picos de Europa. Lunsj på toget mens reisen fortsetter. Byrundtur, middag og overnatting i Llanes.
Dag 5, torsdag: Toget kjører til Oviedo, hovedstaden i Asturia. Byrundtur, lunsj og tid på egen hånd. Utflukt til Avilés om ettermiddagen, en gammel by med et godt bevart historisk sentrum. Toget kjører videre. Middag og overnatting i Candás.
Dag 6, torsdag: Ta farvel med toget i Candás. Etter frokost er det busstransport til kystbyen Gijón. Her avsluttes reisen med lunsj på Gijón Parador.

Reisen går også i motsatt retning.

Her finner du en oversikt over avreisedatoer, hva som er inkludert, samt priser med Costa Verde Express: