Skip to main content

Mallorca - Middelhavets frodige øy

Mallorca, også kjent som solskinnsøya, er en fantastisk ferieøy. Klimaet er behagelig året rundt, og langs sørkysten finner du koselige små og større bukter med vakre sandstrender. Bak byene, som ligger som perler på en snor langs havet, reiser øyas fjell seg med skog, appelsin- og olivenlunder og enestående utsikt. På vår reise til Mallorca inngår tre spennende halvdagsutflukter. Vi besøker fjellandsbyen Valldemossa, som er den høyestliggende byen på Mallorca, og vi skal på utflukt til kunstnerbyen Sóller og videre med vintagetrikken til havnebyen Puerto de Sóller. Selvfølgelig besøker vi også Palma by med elegante shoppinggater, trange smug, vakre torg og store severdigheter.

Høydepunkter:
- Fjellandsbyen Valldemossa med karteuserklosteret
- Kunstnerlandsbyen Sóller
- Elegante Puerto Sóller
- Palma - shopping og historie 
- 4-stjerners strandhotell med halvpensjon

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Mallorca

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Palma de Mallorca. Fra flyplassen har vi kort busstransfer direkte til vårt gode hotell i Can Pastilla, like utenfor Palma by. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette, møtes vi til felles middag på hotellet.

  Fra takterrassen på Hotel Las Arenas

 • Dag 2-7: Mallorca – tre utflukter inkludert

  Valldemossa, Sóller og Puerto de Sóller, samt Palma de Mallorca

 • Valldemossa (Halvdagstur)

  Valldemossa ligger i vakre omgivelser på ca. 400 meters høyde. Den sjarmerende fjellandsbyens koselige gater med pittoreske steinhus og blomsterpotter, er en attraksjon i seg selv.

  Valldemossa


  Vi får en omvisning i det tidligere karteuserklosteret, der den kjente komponisten Chopin bodde vinteren 1838. Vi starter med å se kirken, og deretter klosteret med munkenes celler. I rommene hvor Chopin og den eksentriske forfatteren George Sand bodde, kan vi blant annet se Chopins piano, som han hadde sendt fra Paris.

  Chopins piano i Valldemossa


  Rommene har også en liten, frodig hage med vakker utsikt over fjellandskapet. Etterpå er det anledning til å se seg rundt i det lille palasset ved siden av klosteret, hvor vi til slutt skal overvære en pianokonsert (ca. 15 minutter) med Chopins vakre musikk.

  Idyllisk i Valldemossa

 • Sóller og Puerto de Sóller (Halvdagstur)

  Vi reiser med buss til Mallorcas mektige fjellkjede Serra de Tramuntana, hvor vi besøker kunstnerlandsbyen Sóller. Den sjarmerende byen ligger i en vakker dal med appelsin-, sitron- og oliventrær. Selve byen har trange, spennende smug med butikker, kafeer og atelierer, og byens midtpunkt, La Plaza de la Constitución, regnes som et av de vakreste torgene på hele Mallorca. Her ligger også kirken Sant Bartomeu de Sóller, opprinnelig bygget i romansk-gotisk stil i 1236, men både bygget om og bygget på, flere ganger senere.

  Fra La Plaza de la Constitución


  Vi får litt tid på egen hånd før vi møtes, og for de som ønsker er det mulig å ta den stemningsfulle sporvognen til Puerto de Sóller (billett cirka €8). Alternativt kan du gå tilbake til bussen som også kjører til Puerto de Sóller.

  Den gamle sporvognen som går mellom Sóller og Puerto de Sóller


  Puerto de Sóller er en liten by med en elegant atmosfære og et av de mer fasjonable feriestedene på Mallorca. Langs strandpromenaden finner du restauranter, kafeer og butikker, og en pittoresk småbåthavn hvor båtene ligger tett i tett. Ta en café con leche på en av kafeene ved havna og nyt folkelivet før bussen tar oss tilbake til hotellet vårt.

  Puerto de Sóller

 • Palma de Mallorca (Halvdagstur)

  Palma er en fantastisk by med honningfargede hus, som kan dateres tilbake til maurernes tid og den kristne gjenerobringen av øya. Her finner vi middelaldergater omkranset av aristokratiske hus, fredelige gårdsrom, barokke kirker, skyggefulle arkader og vakre torg. Byens gamle stil smelter harmonisk sammen med dagens moderne stiler.

  Gate i Palma


  Byturen starter med et besøk til Bellver-slottet, som ligger på en høyde vest for sentrum av Palma. Slottet ble bygget på 1300-tallet av kong James II, og er et av få sirkelformete slott i Europa. Fra slottshøyden har du en fantastisk utsikt over byen og bukten.

  Bellver-slottet


  Deretter kjører vi langs havnepromenaden til Le Seu-katedralen, en gotisk katedral som ble påbegynt allerede i 1229, men som ikke ble ferdigstilt før i 1601. Den vakre katedralen ligger midt i Palma sentrum og sammen med Bellver-slottet, dominerer den silhuetten av Palma by.

  Den vakre Le Seu-katedralen i Palma


  Vakre Palma byr også på shopping, enten i elegante boutiques eller i gamlebyens trange gater. Besøk noen av de mange galleriene, tradisjonelle kafeene eller barene og føl på byens stemning.

 • Dag 8: Mallorca – Oslo

  Etter en god frokost har vi busstransfer fra hotellet til flyplassen. Vi flyr direkte hjem til Oslo med ankomst tidlig ettermiddag.

Bildegalleri

Hotel Las Arenas 4*

Et godt og nyrenovert 4-stjerners hotell som ligger rett ved stranden og marinaen i Can Pastilla, vel 7 kilometer utenfor Palma by. I nærheten finnes butikker, restauranter og barer. Like ved hotellet finner du også offentlig transport inn til Palma, eller du kan velge å spasere langs strandpromenaden som går hele veien inn til byen. 
Hotellet har 2 svømmebassenger, det ene på takterrassen, hvor du også finner en kafé og bar. Hotellet har et lite treningsrom, tyrkisk bad og badstue, gratis wi-fi, restaurant og en lounge.
Rommene har telefon, TV, aircondition, balkong og hårføner. Mot et tillegg kan du benytte minibar og safe.  
 

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Palma de Mallorca t/r inkl. bagasje
- Transfer flyplass - hotell t/r
- Syv netter på 4-stjerners hotell
- Syv frokoster
- Syv buffetmiddager inkludert ett glass vin og vann
- Halvdagsutflukt til Valldemossa, inkl. inngang til klosteret
- Halvdagsutflukt til Sóller og Puerto de Sóller
- Halvdagsutflukt til Palma, inkl. inngang til Bellver-slottet
- Lokalguide på utfluktene til Valldemossa, Sóller og Palma
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Ikke inkludert:
- Øvrige måltider og drikke
- Lokal turistskatt
- Tips
- Reise- og avbestillingsforsikring
 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
15.10.2024OsloMallorca - Middelhavets frodige øy
Reiseledere: Arlene Lindbichler
8 dager814 980,-Bestill