Skip to main content

Historiske byer langs Rhinen - med en avstikker på Mosel

Seil på magiske Rhinen - med en avstikker på vakre Mosel. Fra vårt flytende hotell har du utsikt til vinmarker, borger, historiske byer og naturskjønne landskap. Du får blant annet oppleve Strasbourg med La Petite France, vinbyen Rüdesheim, Moseldalens perle Cochem og boktrykkerkunstens by, Mainz. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i førsteklasseskipet MS VIVA Tiara med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Strasbourg med gamlebyen La Petite France
- Vinbyen Rüdesheim
- Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
- Mainz - boktrykkerkunstens by
- Cochem - Moseldalens perle
- Romantiske Rhindalen (UNESCO)
- Wiesbaden med sine kurbad
- Elegant all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Frankfurt. Fra flyplassen har vi busstransport til kaien hvor MS Viva Tiara venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset er i gang.

  Oslo – Frankfurt
 • Dag 2: Mannheim

  Ved frokosttider ankommer vi i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europa. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet, er et av byens landemerker. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

  Wasserturm i Mannheim (vanntårnet)

 • Dag 3: Strasbourg

  I dag våkner vi i franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

  Fra La petite France i Strasbourg


  Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, som oser av ferske baguetter og kringler, og la deg friste av franske delikatesser. Eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Etter en hel dag i en av Frankrikes eldste byer med vakker arkitektur og spennende historie, seiler skipet videre sent om kvelden.

  Fra Strasbourg

 • Dag 4: Rüdesheim

  I dag kan du nyte seilingen på Rhinen og skipets fasiliteter før vi når Rüdesheim ved lunsjtider. Rüdesheim er en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Du kan ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.

  Taubanen over vinmarkene i Rüdesheim


  Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet ligger ved kai over natten.

  Drosselgasse i Rüdesheim

 • Dag 5: Rüdesheim – Koblenz

  Skipet seiler videre ved frokosttider. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.

  Fra Bacharach i Rhindalen


  Midt på dagen ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygget og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes


  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som preges av historiske borger og kirker, blant annet St. Kastor-kirken i romansk stil. Skipet seiler videre sen kveld.

  Rüdesheim – Koblenz
 • Dag 6: Cochem

  Ved frokosttider legger vi til kai i Cochem, Moseldalens perle, som er omkranset av åser med vakre vingårder. Gamlebyen i Cochem består av sjarmerende, smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor gamlebyen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet.

  Cochem i Moseldalen


  Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Ta en rusletur i de idylliske gatene mellom arkitektoniske perler, eller ta en pause på en av utendørskafeene langs Mosel og smak på den lokale vinen. Ved lunsjtider seiler skipet tilbake mot Rhinen.

 • Dag 7: Wiesbaden – Mainz

  Tidlig om morgenen ankommer vi Wiesbaden. Wiesbaden er hovedstaden i den tyske delstaten Hessen, og med sine drøye 270 000 innbyggere, delstatens nest største by, etter Frankfurt am Main. Byen ligger ved Rhinens østlige bredd, rett ovenfor munningen av elven Main. Byen er spesielt kjent for det medisinske mineralvannet og kurbadene (derav navnet) og for kasinoet. Byen har en vakker park, Landschaftspark Warmer Damm, som ble anlagt i engelsk stil i 1850-årene.

  Marktkirche, Wiesbaden


  Ved lunsjtider seiler skipet den korte strekningen til Mainz. Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz, ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byen har en historisk bydel med vakre bindingsverkshus, og her finner du også den tusen år gamle St. Martin-katedralen. Skipet blir liggende ved kai til sen kveld, før det legger ut på siste strekke tilbake til Frankfurt.

  Statue av Johann Gutenberg i Mainz

 • Dag 8: Frankfurt – Oslo

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Frankfurt, og etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og fly tilbake til Norge.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo– Frankfurt t/r 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar flaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer)
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
17.04.2025OsloHistoriske byer langs Rhinen - med en avstikker på Mosel8 dagerMer enn 821 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Tiara
MS VIVA Tiara er et elegant 4*+ elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig reis...