Skip to main content

Vårcruise på Donau med MS VIVA Two

Bli med på et standsmessig vårcruise på «Schönen, blauen Donau» med det svært populære førsteklasseskipet MS VIVA Two. Underveis besøker vi to av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske Wachaudalen (UNESCO) og historiske byer som Melk og Grein, før vi kommer tilbake til Passau. En perfekt ramme rundt vårcruiset på Donau, er skipet MS VIVA Two med sitt all-inclusive-konsept.

Høydepunkter:
- Kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
- Gamlebyen i Bratislava
- Keiserbyen Wien
- Benediktinerklosteret i Melk
- Pittoreske Grein
- Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor MS VIVA Two venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen) og er kjent for sin vakre barokkarkitektur. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset på Donau, selve dronningen blant Europas elver, er i gang.

  MS VIVA Two 5*

 • Dag 2: Melk – Wien

  Ved frokosttider ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklosteret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven. Klosteret ble grunnlagt i 1089. Umberto Eco ga en av hovedpersonene i sin kjente roman «Rosens navn», navnet Adso fra Melk, som en hyllest til klosteret og dets berømte bibliotek.

  Det majestetiske Stift Melk


  Selv om det unektelig er klosteret som er den store attraksjonen, er det også hyggelig å spasere rundt i den lille byen ved foten av klosteret. Her finnes mange historiske bygninger, så vel som flere koselige cafeer. Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau, og fra soldekket har vi utsikt mot små landsbyer og vinmarker. Skipet ankommer Wien om kvelden og blir liggende ved kai over natten.

  Vårblomstring i Wachaudalen

 • Dag 3: Wien – Bratislava

  Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Denne gamle keiserbyen har mange, store severdigheter - arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen kan du se Albertina-museet, Hofburgpalasset og den 139 meter høye Stefansdomen i gotisk og romansk stil. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skal du ha den helt ekte, fås den selvsagt på Cafe Sacher. Kanskje ønsker du å besøke Schönbrunn-palasset, den tidligere sommerresidensen til den østerriske keiserfamilien. Palasset, som ble bygget på slutten av 1600-tallet, er et av Europas vakreste barokkkomplekser. Skipet seiler videre sen ettermiddag og ankommer Bratislava om kvelden.

  Statue av Johan Strauss i Wien

 • Dag 4: Bratislava

  De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg, som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.

  Bratislava


  I Bratislavas historiske bykjerne kan du se den gamle byporten, Michaelsporten, nasjonalteateret, skulpturer, fontener og små torg. Her ligger også St. Martin-katedralen, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Det er hyggelig å vandre mellom cafeer, gallerier og butikker i de trange gatene i gamlebyen og føle på byens stemning. Skipet seiler videre tidlig ettermiddag.

  Bratislava

 • Dag 5: Grein

  Vi ankommer Grein ved lunsjtider. Grein ligger vakkert til mellom grønne åser og den mektige Donau. Den lille, sjarmerende byen ble stiftet i 1147 i forbindelse med grunnleggelsen av klosteret Stift Waldhausen og fikk bystatus allerede i 1491. I dag har Grein, som er den lavestliggende byen i Østerrike, ca. 3000 innbyggere. Greinburg-slottet, bygget i perioden 1488-1495, troner majestetisk over byen, og i de pittoreske gatene kan du blant annet se Østerrikes eldste, bevarte teater, Stadttheater Grein. Teateret ble etablert i 1791 av de teaterelskende innbyggerne i Grein og brukes fortsatt jevnlig i dag. Skipet legger ut på siste etappe sen ettermiddag.

  Grein ved Donau

 • Dag 6: Passau – München – Oslo

  Vi er tilbake i Passau tidlig om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i München for hjemreise.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land


Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–München t/r 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Fem netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren med mineralvann og øl
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (tilbud om utfluktspakke kommer)
- Personlige behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring
 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
16.03.2025OsloVårcruise på Donau med MS VIVA Two6 dagerMer enn 818 980,-Bestill
26.03.2025OsloVårcruise på Donau med MS VIVA Two6 dagerMer enn 818 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Two
MS VIVA Two er et nytt , elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære (sjøsatt mars 2023). Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den ven...