Skip to main content

Dåp av skipet MS Porto Mirante

Skipsdåp MS Porto Mirante 16.-17.mai 2024

Av Vista Travels medarbeider Anne Nordhagen - juni 2024

«SCYLLA sent you an invitation for the Christening of Porto Mirante”. Wow- det er ikke hver dag jeg får en så spennende mail i innboksen min. Skipsdåp, det er jo ikke akkurat hverdagskost.

Scylla, et sveitsisk familieeid rederi ble grunnlagt i 1973, og MS Porto Mirante er deres skip nummer 40. Scylla eier også rederiet VIVA Cruises. Rederiets motto «Kvalitet, vår lidenskap», sammen med VIVA Cruises «Nyt øyeblikket», må jo bare bli bra! MS Porto Mirante er spesielt tilpasset Douro-elven og dens sluser, og det er på denne elven våre gjester skal få seile med dette nye, lekre skipet.

Vi, Anne N og Thomas, er de heldige som skal i dåp. Thomas var gjest i dåpen til MS VIVA Two i fjor vår, så han er rene veteranen å regne – og god å lene seg på.  

Det er torsdag 16. mai og den store dåpsdagen er endelig her. Vi reiser lett, da vi kun trenger «business formal»-antrekk denne gangen, så innsjekk gjøres hjemmefra, og på Oslo lufthavn er det bare å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen og å spise frokost.  Vi flyr direkte til Düsseldorf med SAS, flyet er i rute, og etter en taxitur på ca. 15 minutter er vi på kaien hvor MS Porto Mirante venter. Busser kan ikke kjøre helt fram til skipet, da veien her er for smal, så våre gjester vil bli sluppet av 300-400 meter fra skipet. Det er mulig å trille kofferten hele veien fram til skipet.

Porto Mirante har for anledningen pyntet seg i portugisiske farger - med grønne, røde og gule ballonger langs hele landgangen, og blomster og ballonger rundt omkring på hele skipet. Vi kommer litt tidlig, men blir møtt med store smil og herzlich willkommen, welcome - og vises til lugarene våre.

Vi får lugarer på Diamond Deck (øvre dekk), og jeg kan installere meg på lugar 310. Lugaren har fransk balkong, er ca. 16m², har mange dype skuffer og to skap til bagasjen, og plass til kofferten enten inne i et av skapene eller under sengen. Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar med øl og mineralvann (inkludert), Nespresso® kaffemaskin, vannflasker som fylles på vanndispenserne ved resepsjonen og på soldekk, skjønnhetsprodukter fra Nuxe® eller RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj (både vanlig og regndusj) og toalett. Sengen er stor og behagelig og kan trekkes fra hverandre hvis man ønsker to separate senger. På TV-skjermen vises dagens program. Både lugaren og badet er holdt i lyse, delikate farger som gir et elegant og veldig lekkert inntrykk.

 

Thomas og jeg møtes for å inspisere resten av skipet, både fellesområdene og visningslugarene på alle tre dekk. Lugarene på Emerald Deck (nedre dekk) har samme størrelse og er utstyrt med det samme som våre lugarer på øvre dekk, men med vindu, som ikke kan åpnes, høyt oppe på veggen. Lugarene på Ruby Deck (midtdekk) har de samme, store vinduene (franske balkonger) som på øvre dekk. På Porto Mirante finnes det ingen suiter. 

Det er to restauranter om bord, en bistro som strekker seg over to etasjer, fra Diamond Deck og opp på soldekket. Her har du også muligheten til å sitte utendørs og spise. Bistroen er forholdsvis liten, men lys og fin med vinduer fra gulv til tak og tilbyr enkle, klassiske retter til lunsj og middag.  

En trapp ned fra resepsjonen på Diamond Deck, ligger hovedrestauranten, en delikat innredet restaurant med vinduer fra gulv til tak, og med mange bord og buffébord i ene enden. I tillegg til den rikholdige bufféen, finnes det en meny du kan bestille fra til lunsj og frokost. Til middag er det en satt meny, men med valgmuligheter. Som vi er blitt vant til på Viva, koster det ingenting ekstra å spise i bistroen, alt er inkludert. Maten om bord er fantastisk bra og blir presentert på en flott måte. 

Porto Mirante har et åpent konsept i utformingen der hvor baren, loungen og hovedrestauranten ligger. Fra baren og loungen helt fremme i skipet kan du se ned til hovedrestauranten, noe som gir en utrolig flott og flytende følelse, og som jeg tror vil bli veldig godt likt av gjestene våre.

På Emerald Deck finnes det et lite, men fint treningsrom med vekter, tredemølle, sykkel og romaskin – hvis jeg skulle vært om bord i flere dager, hadde nok samvittigheten min prøvd å overbevise meg om et besøk eller to her – etter all den gode maten.

På soldekket er det flott å spasere eller sitte og se verden seile forbi. Her er det et nydelig, lite basseng, solsenger og en putting green. Bistroen sin andre etasje finner du også her, samt en bar, kaffestasjon og vanndispenser.

I resepsjonen finner du desken til Cruise Director og en liten butikk. Det er heis mellom alle dekkene, men ikke opp til soldekket.

Thomas og jeg går tilbake til lugarene våre og skifter til «business formal» før vi koser oss med snacks, kanapeer, drikke og portugisisk folkemusikk, sammen med alle de andre dåpsgjestene, i baren. Etter taler av en av Scyllas administrerende direktører, Arno Reitsma, Andrea fra Viva Cruises, Bruno Alves, Porto Mirantes portugisiske kaptein, med flere, er vi alle klarer for selve dåpen. Med champagneglass og mobilkamera, begir vi oss ut på landgangen for å overvære og forevige det store øyeblikket. Lídia Nabais, Düsseldorfs generalkonsul til den portugisiske republikken, har fått det ærefulle oppdraget å være gudmor og utfører sine plikter på behørig vis.

 

Velsignelsen av skipet med påfølgende champagneflaske-knusing mot skutesiden, på første forsøk, vil gi både skipet og mannskapet hell og lykke.  Skipet tuter, og mannskapet skyter ut serpentiners fra øvre dekk – da er skipet endelig døpt. Hele dåpsfølget på 130-135 går opp på soldekket for mer champagne og skjæring av en flott marsipankake rikt dekorert med navnet Porto Mirante. Den knuste flaskehalsen og saksen som ble brukt til båndklipping er lagt på en pute og blir senere lagt i resepsjonen slik at alle kan se og fotografere.

Porto Mirante kaster loss og legger ut på et times cruise på elven, mens vi fortsetter med kanapeer og drinker før kveldens festmiddag i restauranten. Og for en fest maten er! Den fem-retters middagen inspirert av det portugisiske kjøkken, er en fryd både for øyne og gane. Thomas og jeg sitter til bords sammen med flere andre norske reiselivskollegaer og vår kontakt i Viva Cruises, Miguel. Det blir en liten tur i baren, før jeg, mett og trøtt etter en lang og innholdsrik dag, finner veien til lugaren min og den behagelige sengen.

Hipp hurra for 17. mai! Det blir ikke den vanlige feiringen av vår nasjonaldag her i Düsseldorf, men noen har tatt med seg flagg, og vi får servert mimosa til frokost i anledningen. I tillegg til den rikholdige bufféen, kan vi bestille diverse egg fra menyen. Nydelig mat og service – som hele tiden om bord.

Thomas har allerede dratt for å fly tidlig hjem med Norwegian, mens jeg har valgt å bruke dagen i Düsseldorf siden jeg ikke har vært her tidligere, og fly hjem tidlig kveld med SAS. Jeg sjekker ut og får sette bagasjen min på hotellrommet hos noen reiselivskollegaer som skal være i Düsseldorf hele helgen. Byen har en sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. Düsseldorf er også kjent for meget gode shoppingmuligheter, og regnes som Tysklands motehovedstad, så selvfølgelig må jeg sjekke ut noen av butikkene.

Noe som var nytt for meg, er at Düsseldorf er hjemsted for Europas tredje største japanske samfunn – og i Lille Tokyo langs Immermannstraße, ligger japanske restauranter på rekke og rad. Vi møtes til en fantastisk, japansk lunsj her, før vi som skal fly hjem i kveld, tar taxi til flyplassen. SK819 som flyr direkte til Oslo, er helt full, men i rute.  

Inntrykkene vi sitter igjen med kan kort beskrives med disse ordene: Veldig elegant og moderne design både i fellesområdene og på lugarene. Gjennomtenkte løsninger og mange fasiliteter både på lugar og på de store badene, hvor det også er regndusj. Stor valgfrihet med tanke på måltider, da man har to restauranter å velge mellom. Utsøkt mat, både når det kommer til smak og presentasjon. Veldig hyggelig og serviceinnstilt mannskap med lang erfaring. 

Vi er begge to veldig imponerte over Porto Mirante og er ganske så sikre på at gjestene vil elske dette skipet.

Les mer om MS Porto Mirante
Les mer om rederiet VIVA Cruises og se alle våre avganger

Fritekstsøk