Skip to main content

Vakre Douro, Porto og Salamanca - med MS Porto Mirante 5*

Douro renner stor og stille gjennom den frodige Dourodalen, omgitt av vinmarker og små, sjarmerende landsbyer. Fra skipets soldekk har du panoramautsikt til det unike UNESCO-vernede kulturlandskapet med bølgende åsrygger og frodige terrasser. Vi seiler fra livlige og fargerike Porto og helt til grensen mot Spania. Underveis kan du bli med på utflukter til 1700-tallspalasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca, pittoreske Amarante og Castelo Rodrigo - og vinsmaking på en quinta (vingård). Gled deg til et cruise gjennom den naturskjønne Dourodalen om bord i det splitter nye 5-stjerners skipet MS Porto Mirante.

Vi var med på dåpen av MS Porto Mirante, les mer i vår blogg her.
 
Høydepunkter
- Porto – den stemningsfulle portvinsbyen
- Dourodalen, som står på UNESCOs verdensarvliste
- 1700-tallspalasset Solar de Mateus
- Middelalderbyen Salamanca i Spania
- Pittoreske landsbyer langs Douro
- Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo/Stavanger - Porto

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn (også Stavanger Sola den 24. april) og sammen flyr vi til Porto. Fra flyplassen har vi busstransport til kaien hvor MS Porto Mirante venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai over natten.

  Fra baren i MS Porto Mirante

 • Dag 2: Porto - Régua

  Utflukt: Byrundtur i Porto med portvinsmaking
  Portvinens hjemby, vakre Porto, ligger plassert på begge sider ved utløpet av Douro-elven og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, ekstravagante barokkirker, stemningsfulle torg, grønne parker og vaklevorne trikker. Imponerende bygninger utstråler sin gamle prakt til minne om den maritime fortiden. Håndmalte keramikkfliser i tradisjonelle hvite og blå farger, såkalte azulejos, pryder byen.

  Fargerike Porto


  På formiddagen kan du være med på en byrundtur i vakre Porto. Vi besøker Ribeira med sine fargerike hus og livlige gater, beundrer den majestetiske Luis I-broen som spenner over Douro, ser det imponerendee Clérigos-tårnet, den høyeste bygningen i Europa på 1700-tallet og den vakre togstasjonen São Bento. Vi besøker også den romanske katedralen fra 1100-tallet og rusler gjennom de pittoreske brosteinsgatene nede ved elven. Vi tar båt over til bydelen Vila Nova de Gaia og besøker en av de mange, historiske vinkjellerne hvor vi får både en omvisning og smaksprøver - portvinsmaking hører jo til i portvinens hjemby.

  Luis I-broen som spenner over Douro


  Ved lunsjtider kaster skipet loss og cruiset på Douro er i gang. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom slusen i Carrapatelo. Med sine 36 meter er dette den høyeste slusen i Vest-Europa. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag. Régua har en postkortvakker beliggenhet med Serra do Marão-fjellene i bakgrunnen.

  Slusen i Carrapatelo, 36 meter høy
 • Dag 3: Régua – Pocinho – Vega de Terrón

  Utflukt: Castelo Rodrigo
  Ved frokosttider fortsetter cruiset gjennom vindistriktet. Hele Dourodalen er som en vakker, frodig hage, og oppover dalsidene langs elven gror druerankene i terrasser. Nyt det vakre landskapet fra soldekket eller salongen.

  Vinrankene i Dourodalen ligger tett i tett


  Etter at vi har passert slusene ved Valeira og Pocinho, kommer vi til den spanske grensebyen Vega de Terron, hvor skipet ligger ved kai over natten. Om ettermiddagen kan du være med på en utflukt til festningsbyen Castelo Rodrigo. Den lille portugisiske byen ligger på en høyde med utsikt både mot Spania og Dourodalen. Det gotiske slottet fra 1100-tallet i leonesisk stil har gitt byen sitt navn, og dagens ruiner vitner om århundrer med turbulent historie. Spaser gjennom de idylliske, brosteinsgatene mellom sjarmerende hus fra 1500-tallet og føl på historiens sus. Castelo Rodrigo er utnevnt som én av tolv historiske landsbyer i Portugal.

  Festningsbyen Castelo Rodrigo
 • Dag 4: Vega de Terrón - Pocinho

  Utflukt: Salamanca
  I dag har du mulighet til å være med på en heldagsutflukt til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt av kartagerne tre hundre år f.Kr, og tidens tann har gitt sandsteinsbygningene en vakker gyllen patina. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, men byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste.

  Sandsteinsbygninger i Salamanca


  På byrundturen kan du blant annet se byens to katedraler som ligger vegg i vegg. Den gamle ble bygget på 1100-tallet og er et vakkert eksempel på romansk og gotisk arkitektur, mens den nye ble bygget fire hundre år senere i sengotisk og barokk stil. Etter den guidede turen vil du ha god tid til å spasere gjennom de pittoreske gatene og oppleve byens sjarm på egen hånd. Vi returnerer til skipet som seiler videre til Pocinho ved middagstider.

  To katedraler, vegg i vegg
 • Dag 5: Pocinho - Pinhão

  Om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover Douro. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi kommer til Pinhao midt på dagen. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking. Fra soldekket kan du beundre utsikten mot de frodige dalsidene hvor vinranker og en og annen grågrønn olivenlund klamrer seg fast.

  Vinranker så langt øyet kan se


  Ved lunsjtider ankommer vi Pinhão, Dourodalens mest idylliske by. I dette området, hvor det vakre landskapet er dekorert med millioner av vinranker, produseres noen av landets beste viner. Ta en rusletur gjennom byen med de hvitkalkede bygningene, og besøk gjerne byens togstasjon som er vakkert dekorert med azulejos (blå-hvite keramikkfliser). Skipet ligger ved kai over natten.

  Den vakre togstasjonen i Pinhão

 • Dag 6: Pinhao - Régua

  Utflukt: Solar de Mateus
  Cruiset fortsetter etter frokost, og et par timer senere kommer vi til Régua, som er utgangspunkt for to utflukter. Etter lunsj kan du være med på en utflukt til Vila Réal. Her besøker vi 1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene. Slottet og kapellet regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal.

  1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene


  Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg i en liten innsjø foran palasset, og hagen ser ut som om den er klippet med neglesaks. Skipet ligger ved kai over natten.

  Den helt spesielle parken til palasset
 • Dag 7: Régua - Entre-os-Rios - Porto

  Utflukt: Amarante
  De som skal på utflukt til Amarante, forlater skipet etter en tidlig frokost. Middelalderbyen Amarante, kjent for sin vakre beliggenhet ved foten av Serra do Marão og med elven Tâmega, den lengste sideelven til elven Douro, rennende gjennom hjertet av byen. Langs elvebredden ligger gamle, pittoreske hus, og over elven tronen den imponerende romerske broen.

  Middelalderbyen Amarante


  I byen finner vi også et middelalderkloster og en kirke viet helgenen St. Goncalo, som bosatte seg her etter sin pilegrimsreise til Jerusalem på 1300-tallet. Før vi returnerer til Porto Mirante, som i mellomtiden har seilt til Entre-os-Rios, besøker vi en Vinho Verde-vingård og får smake på vinen. Skipet seiler videre fra Entre-os-Rios ved lunsjtider og er tilbake i Porto tidlig ettermiddag. Skipet ligger ved kai over natten.

  Toppen av S. Gonçalo og S. Domingos kirkene
 • Dag 8: Porto - Oslo/Stavanger

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og fly hjem til Oslo/Stavanger.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo/Stavanger – Porto t/r (også fra Stavanger 24. april)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Gjenbrukbar vannflaske  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:  
- Utflukter
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Vi anbefaler å kjøpe utfluktspakken for å få fullt utbytte av turen.

Utfluktspakken består av fem utflukter. Disse er beskrevet og merket i dag til dag-programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.
 
Utfluktspakke med fem utflukter kr 4 950. 

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen om bord-cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te og kakao
 • Gjennom hele dagen et utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin og likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske med musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
24.04.2025OsloVakre Douro, Porto og Salamanca - med MS Porto Mirante 5*8 dagerMer enn 831 980,-Bestill
24.04.2025StavangerVakre Douro, Porto og Salamanca - med MS Porto Mirante 5*8 dagerMer enn 832 980,-Bestill
01.05.2025OsloVakre Douro, Porto og Salamanca - med MS Porto Mirante 5*
Reiseledere: Kristin Clemmensen
8 dager231 980,-Bestill
24.07.2025OsloVakre Douro, Porto og Salamanca - med MS Porto Mirante 5*
Reiseledere: Elbjørg Haugsdal
8 dagerMer enn 829 980,-Bestill
28.08.2025OsloVakre Douro, Porto og Salamanca - med MS Porto Mirante 5*8 dagerMer enn 831 980,-Bestill

Skip

MS Porto Mirante
MS Porto Mirante er et helt nytt (sjøsatt i mai 2024), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet er spesialtilpasset Douro og elvens sluser. Det gode kjøkkenet, all-inclusive-konsep...