Skip to main content

Eventyrlige Egypt – Kairo, Luxor, Aswan og cruise på Nilen

Egypt byr på et kaleidoskop av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn med fascinerende monumenter fra oldtiden – pyramidene i Giza, Tutankhamons kongegrav og Luxors imponerende templer. Kulturskattene er mange og folkelivet er fargerikt. Bli med på en reise som kombinerer historisk sus, storslått arkitektur, moderne storby og et elvecruise på Nilen – verdens lengste elv. Vi bor på førsteklasses hoteller og seiler på Nilen med elegante MS Sunray. 

Høydepunkter:

 • Det egyptiske museet i Kairo 
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal utenfor Luxor
 • Elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan med 5*-skip
 • Philae-tempelet i Aswan
 • Tempelet i Kom Ombo
 • Seiltur med en tradisjonell egyptisk seilbåt (felukk)

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Kairo

  Oppmøte på Oslo lufthavn om formiddagen. Vi flyr med Turkish Airlines til Istanbul, og derfra videre til Kairo, med ankomst Kairo om kvelden. Etter passkontrollen henter vi vår bagasje og går til bussen som skal kjøre oss til vårt hotell, Swiss Inn, hvor vi skal bo i fire netter.

 • Dag 2: Sakkara og Memfis

  Etter en sen frokost starter vårt historiske eventyr med utflukt til antikkens hovedstad Memfis, cirka tretti kilometer sør for Kairo. Her får vi en innføring i hvordan det hele startet i Egypt. Vi besøker gravsteder og pyramider fra oldtidens Egypt i Sakkara og ser den såkalte trappetrinnpyramiden. Den er en av verdens eldste steinbygninger og en av de første pyramidene som ble bygget. Vi får høre om hvordan livet artet seg for 4 500 år siden og går inn i gravkomplekset.
  Middag på hotellet om kvelden.
  (F, M)

  Sakkara og Memfis
 • Dag 3: Giza og Det egyptiske museet

  Etter frokost skal vi til Giza hvor de klassiske underverkene, pyramidene, befinner seg. Kheopspyramiden, den største av de tre store pyramidene, ble bygget rundt år 2 550 f.Kr, og er det eneste av verdens syv underverker som fremdeles finnes. Å stå ved foten av pyramidene får oss til å innse hvor små vi er, både i størrelse og i historisk perspektiv. Like nedenfor pyramidene ligger den mystiske sfinksen, et av Egypts mest kjente monumenter.



  Etterpå skal vi på besøk i Det egyptiske museet – et innholdsrikt museum med verdens største samling av antikke funn. På vår vandring gjennom museet får vi en innføring i Egypts historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Lunsj i løpet av dagen. Merk: hvis det helt nye Grand Egyptian Museum er åpnet i tide for vår reise, blir besøket lagt hit. Åpningsdato er foreløpig ikke fastsatt. Hva som vil være utstilt er også uklart på nåværende tidspunkt da gjenstander overføres til det nye museet i en kontinuerlig prosess. (F, L)

  Giza og Det egyptiske museet
 • Dag 4: Kairo

  Kristendommen kom til Egypt i det første århundret etter Kristi fødsel, og kopternes kirke regnes som en av verdens eldste. Vi skal besøke en av deres kirker og får høre mer om deres historie. Etterpå skal vi til Rifaimoskeen, en av Kairos vakreste. Moskeen er også gravstedet til Egypts kongefamilie.



  Deretter spiser vi lunsj. Om ettermiddagen besøker vi Khan El Khalili-basaren, en labyrint av en basar med over ni hundre boder og butikker, og en av byens største turistattraksjoner. Her er det mange sanseinntrykk og gode muligheter til å prøve seg på pruting. (F, L)

  Kairo
 • Dag 5: Kairo – Luxor og ombordstigning

  Tidlig om morgenen sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen for å fly til Luxor. I oldtiden het Luxor Teben, og var landets hovedstad samt religiøse og seremonielle sentrum. Mer enn en tredjedel av verdens antikke funn ligger her, og Luxor kalles med rette verdens største utendørsmuseum.



  Fra flyplassen kjører vi direkte til Karnak, et enormt tempelkompleks oppført over en periode på to tusen år. Her ser vi ruiner av tempelbygninger, monumentale inngangspartier og andre byggverk. Mer enn sytti faraoer har satt sitt preg på området. Karnak-tempelet var det helligste stedet i oldtiden.



  Etter Karnak sjekker vi inn på MS Sunray og spiser lunsj. Om ettermiddagen kan du slappe av på skipet. Om kvelden blir det en guidet gåtur i det vakkert opplyste templet i Luxor. (F, L, M)

  Kairo – Luxor og ombordstigning
 • Dag 6: Luxor – Esna – Edfu

  Etter frokost skal vi på utflukt til vestbredden av Nilen, den siden hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her skal vi besøke Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer ble begravd for rundt 3 500 år siden.



  På veggene i gravkamrene er dødsbøkene innrisset og malte. De skulle hjelpe faraoene til å finne veien til deres neste liv. Det var i Kongenes dal at Tutankhamons grav ble funnet av den engelske arkeologen Howard Carter for hundre år siden. Omtrent 10 av de 60 gravene som finnes her er åpnet for publikum og vi skal besøke to av de.



  Etterpå besøker vi dronning Hatshepsuts gravtempel og ser de over tre tusen år gamle Memnonstøttene. Retur til skipet. Ved lunsjtid kaster skipet loss, og vi nyter en rolig ettermiddag om bord. Fra soldekket skuer vi utover det fascinerende landskapet vi seiler igjennom. Området nærmest elven er grønt og frodig – en skarp kontrast til den rødbrune ørkenen vi skimter bak. Se hvordan folk lever og bor i Nildalen. Hvordan bonden og hans dyr arbeider på markene, og kvinnene vasker klær, kopper og kar i elven. Om ettermiddagen kommer vi til Esna-slusen. Det er mange skip som skal passere, så dette kan ta tid. Men kjedelig blir det ikke. De lokale kremmerne kommer roende ut til skipene og forsøker å selge alt fra egyptiske klesdrakter til fine skjerf og sjal. Vel gjennom slusen fortsetter vi til Edfu, der skipet ligger ved kai over natten. (F, L, M)

  Luxor – Esna – Edfu
 • Dag 7: Edfu – Kom Ombo – Aswan

  Etter frokost tar vi hest og kjerre for å besøke Edfu-tempelet, som er et av de best bevarte templene i Egypt og inneholder flotte relieffer. Vi hører historien om Horus og kampen mot det onde, som er så betydningsfull i hele faraotiden.



  Om formiddagen fortsetter cruiset sørover, og sent om ettermiddagen kommer vi til Kom Ombo. Tempelet i Kom Ombo er dedikert to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Her ser vi redskaper som ble brukt på den tiden og får et innblikk i de gamle egypternes kjennskap til legevitenskap.



  Tilbake om bord legger skipet ut på siste etappe mot Aswan, med ankomst sent om kvelden. (F, L, M)

 • Dag 8: Aswan

  Dagen vies Aswans severdigheter. Først drar vi for å se Aswandemningen, et av Egypts viktigste moderne byggverk. Demningen ble påbegynt i 1960 og sto ferdig ti år senere. En konsekvens av demningen var at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble skapt. Innsjøen er oppkalt etter Egypts tidligere president, Gamal Abdel Nasser. Deretter besøker vi Philae-tempelet på øya Agilika. Opprinnelig lå tempelet på Philae-øya, men på grunn av oppdemningen av Nilen ble det flyttet og ligger i dag midt mellom den gamle og nye demningen.



  Her ser vi et nilometer – et måleinstrument som ble brukt til å føre statistikk over årlige oversvømmelser, Horus fødselsrom og Trajans kiosk. Siste stopp er den uferdige obelisken. Den ville ha vært oldtidens største hvis ikke steinblokken hadde fått en sprekk og arbeidet på den ble avsluttet. (F, L, M)

  Aswan
 • Dag 9: Aswan

  Om morgenen sier vi farvel til skipet og går i land. Bagasjen setter vi til oppbevaring mens vi drar på seiltur med en tradisjonell egyptisk seilbåt, en felukk. Vi ser Aga Khans mausoleum på avstand og besøker Kitchener-øya, eller Den botaniske øya som den også kalles. Deretter sjekker vi inn på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i Nilen. Det blir mulighet til å slappe av ved bassenget om ettermiddagen.
  (F)

  Aswan
 • Dag 10: Aswan – Kairo

  Vi nyter en rolig formiddag i Aswan. Reiselederen gir tips om hva du kan gjøre, for eksempel en handletur i basarene. Utsjekk mitt på dagen før flyr tilbake til Kairo og sjekker inn på et hotell nær flyplassen.
  (F, M)

 • Dag 11: Kairo – Oslo

  Frokost på hotellet før vi sjekker ut og går til avgangshallen på flyplassen. Vi flyr med Turkish Airlines til Istanbul, og derfra videre til Oslo med ankomst samme ettermiddag.
  (F)

  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Reiseleder - egyptolog Meret Gabriel

Merit er født og oppvokst i Sverige med egyptisk far og svensk mor. Hun studerte ved Det amerikanske ­universitet i Kairo, og har cand.philol. i egyptologi og arabisk fra Uppsala universitet. Etter studiene har hun  jobbet ved Middelhavsmuseet i Stockholm, samt vært guide for grupper i Italia og Frankrike, men først og fremst Egypt og Jordan. Hun er svært godt likt av tidligere gjester, blant annet for sin evne til å være i ett med begge kulturer, sin kunnskap og hyggelige, åpne væremåte.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Kairo t/r med Turkish Airlines
- Fly Kairo–Luxor/Aswan–Kairo
- Flyskatter 
- Visum til Egypt
- Fire netter på Swiss Inn 4*
- Fire netters cruise med MS Sun Ray 5*
- En natt på Mövenpick Hotel Aswan 4*+
- En natt på  Sonesta Cairo 4*+ (eller tilsvarende)
- Frokostbuffet hver dag
- Seks lunsjer og seks middager
- Transport og utflukter og iht. program
- Tips til bagasjebærere, lokalguider, sjåfører og besetningen på skipet
- Engelsktalende lokalguider
- Kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Måltider utover de som er nevnt over
- Drikkevarer
- Valgfrie utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskin­lesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Håndskrevet nødpass er ikke gyldig.  Visum er inkludert i prisen og deles ut ved ankomst Kairo av vår lokale agent. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

Tollregler 
Enkelte gjenstander som elektronisk utstyr, videokameraer o.l. må deklareres ved ankomst til Egypt. Nærmere informasjon om toll og andre regler får du ved Den egyptiske ambassaden i Oslo. Prisene er basert på valutakurser pr. desember 2023. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
13.10.2024OsloEventyrlige Egypt - Kairo, Luxor, Aswan og cruise på Nilen
Reiseledere: Merit Gabriel
11 dagerMer enn 842 980,-Bestill

Skip

MS Sun Ray
Skipet har et elegant og tradisjonelt design med romslige fellesområder, og holder den høye standarden som det sveitsiske hotellkjeden Mövenpick er kjent for. På soldekk er det et lite basseng og sols...