Skip to main content

Eventyrlige India – fra palasser til landsbyliv og Keralas strender og backwaters

Bli med til fargerike India - kontrastenes land. Vi besøker Delhi, en av verdens eldste byer med historiske monumenter og brokete basarer, Taj Mahal, kjærlighetens symbol og mesterverket Agra Fort, før vi skal bo på et ekte maharaja-palass i Karauli. På vei til Mumbai hvor vi blant annet skal følge i Shantarams fotspor, har vi et lite stopp i den rosa byen, Jaipur. Rundreisen avsluttes med avslappende dager i frodige Kerala - kjent for sine backwaters og milelange sandstrender.

Høydepunkter:
- Delhi – med ny og gammel historie
- Taj Mahal – et symbol på evig kjærlighet
- Agra Fort – et mesterverk innen mughalsk design
- Jaipur – den rosa byen
- Bo på et maharaja-slott i Karauli
- Mumbai – i Shantarams fotspor
- Kerala – frodig landskap, backwaters og vakre strender
- Femstjerners beach resort i Mararikulam

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Doha

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med Qatar Airways til Doha.

 • Dag 2: Doha – Delhi

  Etter mellomlanding og flybytte i Doha, flyr vi videre til Delhi med ankomst Indira Gandhi internasjonale lufthavn på morgenen. Fra flyplassen kjører vi direkte til vårt førsteklassehotell, som har en god beliggenhet ved Connaught Place, et livlig knutepunkt med butikker, barer og restauranter. Mens vi venter på å få sjekke inn, har vi tid til å spise en lunsj på egen hånd eller sammen med reiseleder. Vi sjekker inn og har resten av ettermiddagen til fri disposisjon. Hvil ut etter reisen ved svømmebassenget, besøk hotellets spa eller dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiseleder. Om kvelden samles vi til en felles velkomstmiddag på hotellet.

  Fra vårt hotel I Delhi - Le Meridien 5*

 • Dag 3: Delhi

  Etter en god frokost skal vi besøke Old Delhi. Old Delhi er det gamle Delhi, en by innenfor bymurene i New Delhi, grunnlagt av mughal-keiser Shah Jahan i 1639 og opprinnelig kalt Shahjahanabad. Den forble mughalenes hovedstad frem til slutten på mughal-dynastiet og ble senere omdøpt til Old Delhi av britene. Vi kjører forbi Red Fort, det røde fortet, et praktfullt 23 meter høyt fort bygget i rød sandstein av Shah Jahan. Fortet var i nærmere 200 år residensen for stormogulene, fram til 1857. Det ligger vakkert til ved bredden av elven Yamuna og huser i dag en rekke museer.

  Red Fort i Delhi


  Videre besøker vi Jama Masjid med sine ruvende minareter - den største moskeen i India. I hjertet av Old Delhi finner du det travle shoppingstrøket Chandni Chowk, med markeder som bugner av krydder, tørket frukt, sølvsmykker og fargerike sarier, mens de smale sidegatene er proppfulle av bittesmå butikker som selger eteriske oljer, skrivesaker og tradisjonelt indisk godteri. Det opprinnelige Chandi Chok som lå foran rådhuset, ble bygget på 1600-tallet og var et halvmåneformet torg med et vannbasseng. Vi spaserer gjennom området og kommer tett på den fargerike og høylytte atmosfæren. Herfra drar vi ut av det gamle Delhi, til New Delhi, og besøker Raj Ghat, et minnesmerke over Mahatma Gandhi.

  Fargerikt på marked i Delhi


  Om ettermiddagen fortsetter vi å utforske Delhi, først drar vi til Qutab Minar og deretter til Humayun-graven. Qutab Minar fra 1100-tallet, er bygget i rød sandstein og mesterlig utskåret for hånd. Dette 72,5 meter høye seiersmonumentet som sultan Quatab-ud-din Aibak startet byggingen av, står i dag på UNESCOs verdensarvliste sammen med resten av Qutab-komplekset.

  Qutab Minar i Delhi


  Siste stopp i dag er Humayun’s Tomb, som er et av New Delhis landemerker. Dette mausoleet ble bygget for mughal-imperiets keiser Humayun i 1565 og satte en arkitektonisk standard for senere mughal-monumenter, og du kan tydelig se likhetene med Taj Mahal.

  Humayun-graven


  Etter en dag full av inntrykk og uvante lukter og lyder, drar vi tilbake til hotellet for middag og overnatting.

 • Dag 4: Delhi – Agra

  Tidlig frokost på hotellet og busstransport til Nizamuddin-stasjonen for tog til Agra. Etter snaue to timer har Gatiman Express, det første semi-høyhastighetstoget i India, tatt oss fram til Agra. I dag skal vi besøke Indias store severdighet, Taj Mahal. Taj Mahal står elfenbenshvit, stolt og vakker på bredden av elven Yamuna, som et symbol på evig kjærlighet.

  Taj Mahal


  Taj Mahal ble bygget av den femte mughalkeiseren, Shah Jahan, til minne om hans yndlingskone, Mumtaz Mahal som døde i barsel. Taj Mahal betraktes som et av de vakreste byggverk i verden og tiltrekker seg både turister og pilegrimer i hopetall, hvert år. Du kan ikke annet enn å bli imponert når du kommer vandrende over plassen, og den vakre perlen, Taj Mahal, speiler seg i de lange vannbassengene som var typiske i mughal-hagene.

  Taj Mahal


  Etter Taj Mahal besøker vi Agra Fort, en mektig festning i rød sandstein, bygget av Akbar den store i 1565. Innenfor de massive, røde murene som er nesten to kilometer i omkrets, og avbrutt av grasiøse kurver og høye bastioner, finner vi flere palasser. Akbar den stores barnebarn, Shah Jahan har også satt sitt preg på Agra Fort med sine silkehvite marmorinnslag, men det er den røde sandsteinen som dominerer. Agra Fort står som et mesterverk innen mughalsk design og bygningsmessige ferdigheter, og det er vanskelig ikke å bli betatt av det imponerende byggverket. Både Taj Mahal og Agra Fort står selvfølgelig på UNESCOs verdensarvliste.

  Agra Fort


  Middag og overnatting.

 • Dag 5: Agra – Karauli

  Vi spiser en god frokost før vi setter kursen mot Rajasthan og byen Karauli. På denne ca. 3 timers kjøreturen gjennom landsbygda, passerer vi flere tettsteder med et yrende liv rundt matbodene som står side om side i veikanten. Tuk-tukene tråkler seg frem mens de tuter uavbrutt, og kuene krysser veien bedagelig og uforstyrret. Overfylte, fargerike lastebiler, motorsykler og personbiler ser ut til å kjempe mot klokka på sin vei.

  Kuer er et vanlig syn i India


  Karauli har en unik og fengslende historie og var hovedstad i den tidligere uavhengige fyrstelige delstaten Karauli, helt fra år 995 fram til 1947. Byen er viktig i hinduistisk religion ettersom det sies at fyrstefamilien stammer direkte fra Lord Krishna, en av de hinduistiske gudene. Her finnes rundt trehundre templer og helligdommer, og byen har også flere utsmykkete havelier (historiske bygårder) og dekorerte chhatris (kuppelformede paviljonger). Karauli ligger i landlige, grønne omgivelser og er omgitt av en mur i blekrød sandstein. Den nåværende maharajaen, kongen, av Kaurali har etter hvert engasjert seg i turisme og har åpnet deler av sitt palass fra 1938 til hotell. Bhanwar Vilas Palace er bygget i en interessant kombinasjon av Art Deco og orientalsk stil. Dette er fyrstefamiliens hjem – og her skal vi bo under oppholdet vårt.

  Bhanwar Vilas Palace


  Palasset er omgitt av hager hvor påfugler spankulerer rundt, og her drives organisk gårdsdrift slik at de er selvforsynte med kjøtt, grønnsaker og frukt. Palasset har også vakre Marwari-hester og et museum med vintage-biler. Vi får en guidet omvisning av en av hotellets ansatte – men bli ikke overrasket om vi møter på fyrstefamilien, da de liker å omgås med gjestene.

  Bhanwar Vilas Palace


  Om kvelden kjører vi i kamelkjerrer til et av byens templer for å overvære en arti-seremoni. Dette er en stemningsfull og fargerik bønn og tilbedelse, hvor det tilbys lys til en eller flere guddommer. Middag og overnatting.

  Fra en arti-seremoni

 • Dag 6: Karauli

  Etter frokost skal vi besøke City Palace. Dette første fyrstepalasset, City Palace fra 1348, ble bygget av Maharaja Raja Arjun Devi. Siden 70-tallet har den nåværende fyrstefamilien nennsomt pusset opp deler av palasset, som huser fantastiske malerier, fresker og gulvdekorasjoner, og de prøver å bringe det tilbake til fordums prakt. Palasset er en labyrint av saler, terrasser og tårn – og har en fantastisk utsikt. Etter omvisningen skal vi se oss rundt i landsbyen. Spaserturen fra City Palace og ned til byporten byr på mange møter med en fargerik lokalbefolkning, små boder og butikker – uten at man må gå i en turistkø. I dag får vi også delta på et matlagingskurs, hvor vi lærer å lage noen av disse deilige, lokale rettene. Middag og overnatting.

  City Palace i Karauli

  Karauli
 • Dag 7: Karauli

  Etter frokost kjører vi gjennom landsbygda til Kailadevi og det mest kjente tempelet i Rajasthan, Kaila Devi-tempelet fra 1723. Det vakre tempelet i marmor er dedikert til gudinnen Kailadevi Ji, og mange mennesker rundt om i verden tilber henne som inkarnasjonen av ur-energi. Både tempelets storhet, men også den hyggelige atmosfæren her, bidrar til tempelets popularitet. I Kailadevi besøker vi også en skole og et sykehus, begge i regi av Kaila Devi Charitable Trust, som igjen støttes av "vår" maharaja. Middag og overnatting.

 • Dag 8: Karauli – Jaipur – Mumbai

  Vi spiser en god frokost på hotellet før vi setter kursen mot Jaipur, hovedstaden og den største byen i delstaten Rajasthan. Jaipur er et populært turistmål i India, og utgjør én del av Det gyldne triangel, sammen med Delhi og Agra. Jaipur, også kjent som den rosa byen på grunn av det dominerende fargevalget til bygningene i gamlebyen, har to verdensarvsteder, Amber Fort og Jantar Mantar.

  Haha Mahal i Jaipur, også kjent som vindenes slott


  Vi får en liten rundtur i Jaipur, hvor vi kjører forbi noen av byens severdigheter, før vi fortsetter til flyplassen for avreise til Mumbai. Transfer til hotellet, innsjekk og middag.

  Janta Mantar. Et astronomisk observasjonssted i Jaipur

 • Dag 9: Mumbai – i Shantarams fotspor

  Etter frokost skal vi følge i Shantarams fotspor gjennom heller ukjente områder av Mumbai. Shantaram er det hinduistiske navnet landsbyboere ga Lin, fortelleren i boken Shantaram. Boken er basert på delvis sanne historier om og av forfatteren Gregory David Roberts. Han var heroinavhengig og kriminell og satt fengslet i Australia, men klarte å rømme og reiste til Mumbai på falskt pass. Etter hvert bosatte han seg i et av slumområdene og opprettet en improvisert praksis som lege for 25.000 slumbeboere. På grunn av takknemlighetsgjeld til en mafialeder, ble Lin involvert i våpenhandlinger, smugling og kriminelle handlinger og var en kort tid geriljasoldat i Afghanistan. Boken er full av kjærlighet, sjalusi og drama på høyt nivå. Den har solgt i mer enn 7 millioner eksemplarer siden den kom ut i 2003. Vår tur går til alle stedene som er knyttet til hovedpersonene i boken, inklusive slumområdet hvor Lin praktiserte som lege. Det er en spennende tur som er tilrettelagt av Kishore Khare, broren til en av de andre hovedpersonene, Prabhakar Khare (Prabu). Gjennom historien som fortelles hører vi om flere av personene i boken, steder de møttes og deres relasjoner til hverandre. Turen og historiene gir oss en innsikt i kriminelle nettverk styrt av mafia, og vi besøker steder som sjelden turister oppsøker på egen hånd. Det er klart det er en fordel å ha lest boken, men turen kan også sees på som en litt annerledes byrundtur. Middag og overnatting.

 • Dag 10: Mumbai

  Mumbais historie går langt tilbake, og byen har tilhørt flere ulike buddhistiske og hinduistiske dynastier. Byen ble i 1348 erobret av muslimene og gjort til en del av fyrstedømmet Gujarat. Fyrsten av Gujarat avstod øya Mumbai i 1534 til Portugal, som i 1661 ga den til Charles II av England som medgift. I dag er Mumbai Indias nest største by med ca. 21 million innbyggere. Befolkningstettheten er svært høy, og overbefolkningen har skapt store slumområder og betydelige forurensningsproblemer. Byen er Indias finansielle og kommersielle sentrum med bomullsindustri, maskin- og metallindustri, skipsverft, bilfabrikker, grafisk industri og kjemiske fabrikker. For oss er byen kanskje best kjent for den indiske film- og fjernsynsindustrien som holder til her - kjent som Bollywood. Vi starter dagens bysightseeing ved Gateway of India, Mumbais viktigste landemerke. Denne massive buen av gul basalt, som kan minne litt om Triumfbuen i Paris, ble reist ved vannkanten i 1924 for å hedre George Vs besøk i 1911.

  Gateway of India


  På byturen får vi blant annet se høyesterettsbygningen i gotisk stil, universitetsbygningen, den vakre, historiske togstasjonen Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), det fargerike Crawford-markedet og Flora-fontenen på det travle torget midt i byen.

  Chhatrapati Shivaji Terminus


  Vi kjører langs Marine Drive som går langs kysten av Mumbai og ser minnesmerket over Haji Ali, en muslimsk helgen. Dette minnesmerket står på en øy 500 meter ute i havet og er forbundet til fastlandet med en smal gangvei. Videre ser vi Kamla Nehru Park og Mahalaxmi-tempelet, bygget i 1831 og et av de mest kjente templene i Mumbai. Vi gjør et stopp ved et av byens mer enn 700 jain-templer og senere ved Mani Bhavan, hvor Mahatma Gandhi bodde under sine besøk i Mumbai. Resten av dagen på egen hånd. Middag og overnatting.

 • Dag 11: Mumbai – Kochi – Kumarakom

  Tidlig frokost og transport til flyplassen for avreise til Kochi. Kochi er en havneby på Malabarkysten i den indiske delstaten Kerala, og var i eldre tider hovedstaden i fyrstedømmet Cochin. Regionen har vært en stor kryddereksportør helt siden år 3000 før vår tidsregning, og på 1400-tallet trakk krydderhandelen portugisiske handelsmenn til Kerala og banet vei for europeisk kolonisering av India. Kerala er i dag kjent for sine pittoreske backwaters og portugisiske arkitektoniske innflytelse.

  Backwaters i Kumarakom


  Hotellet vi skal bo på, består av typiske hus fra Kerala, kjent som "nalukettu", og er inspirert av portugisisk arkitektur. Fra flyplassen har vi transport til Kumarakom og hotellets private brygge for å ta båt over til hotellet, som ligger idyllisk til ved Vembanad-innsjøen og er omringet av risåkre og backwater-kanaler. Her kan du oppleve naturen tett på, med fugleliv, sommerfugler og sjeldne planter. Hvis du ønsker, kan du få en omvisning med hotellets egen naturforsker. Hver kveld ved solnedgang, arrangerer hotellet et lite cruise på innsjøen for hotellets gjester. Middag og overnatting.

  Fra vårt hotell Coconut Lagoon i Kumarakom og husene man bor i

 • Dag 12: Kumarakom

  Dagen til egne opplevelser. Kanskje ønsker du en avslappende massasje på ayurveda-senteret, en kanotur på kanalene rundt hotellet eller bare nyte en rolig dag ved bassenget? Middag og overnatting.

  Kumarakom
 • Dag 13: Kumarakom – Mararikulam

  Frokost og avreise til Mararikulam. Den lille fiskerlandsbyen Mararikulam ligger bare en drøy halvtime fra Kumarakom. Hotellet vi skal bo på tilhører samme kjede som hotellet i Kumarakom og har mye av det samme opplegget - men her er det strender langs Det Indiske hav så langt øyet kan se. Hotellet ligger i en fantastisk hage med kokosnøttlunder, liljedammer og frukttrær. I området er det katalogisert 97 arter av sommerfugler, 350 arter av endemiske planter, 3 varianter av skilpadder, 10 typer frosker og rundt 80 arter av fugler, som du vil møte avhengig av årstid. Bli gjerne med hotellets naturforsker på en guidet tur. Middag og overnatting.

  Kumarakom – Mararikulam
 • Dag 14: Mararikulam

  Dagen til egne opplevelser. Marari-stranden er fredelig og fristende vakker. Her kan du nyte noen avslappende dager i solen, bare avbrutt av de lokale fiskerne som kommer tilbake fra arbeidet i sine fargerike båter. Ønsker du flere opplevelser, kan du besøke sommerfuglhagen, rusle inn til landsbyen eller ta en tuk tuk til nærmeste by, Alappuzzha. Hver morgen kan du delta på yoga mens de rolige bølgene fra Arabiahavet slår inn over stranden.

  Mararikulam
 • Dag 15: Mararikulam – Kochi

  Dagen på egen hånd for de siste opplevelsene av India for denne gang. Vi spiser felles middag på hotellet, før vi kjører til flyplassen sent om kvelden.

  Mararikulam – Kochi
 • Dag 16: Kochi – Doha – Oslo

  Qatar Airways til Doha har avgang etter midnatt. Flybytte i Doha og ankomst Oslo ved lunsjtider samme dag.

Bildegalleri

Reiseleder

Reiseleder på denne reisen er Torill Juvet Hermansen.
Torill er en svært bereist dame. Hun har besøkt en lang rekke land som reiseleder for grupper i mer enn 25 år. Hun er spesielt godt kjent i Østen. I forbindelse med sin jobb som konsulent i Adopsjonsforum har hun også lært mange land nærmere å kjenne og India har hun spesielt god kjennskap til. Hun elsker å reise, og med sin store og brede erfaring kan hun tilføre gruppen kunnskap og trygghet i land som for oss kanskje har en annerledes kultur.

Våre hoteller

Vi bor på gode førsteklassehoteller. 

Delhi: Le Meridien 5*
Agra: Double Tree by Hilton 4*
Karauli: Bhanwar Vilas Palace 3*
Mumbai: Fariyas Hotel Mumbai 4*
Kumarakom: Coconut Lagoon 4*
Mararikulam: Marari Beach Resort 5*

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Delhi/Kochi – Oslo med Qatar Airways
- Fly Jaipur – Mumbai - Kochi
- Flyskatter
- Togbilletter Delhi – Agra
- Busstransport Agra – Karauli – Jaipur
- Busstransport Kochi – Kumarakom – Mararikulam - Kochi
- Transport mellom flyplass, hoteller, togstasjoner
- All øvrig transport i henhold til programmet 
- To netter på førsteklassehotell i Delhi med frokost og middag
- En natt på førsteklassehotell i Agra med frokost og middag
- Tre netter på maharaji-palass i Karauli med frokost og middag
- Tre netter på førsteklassehotell i Mumbai med frokost og middag
- To netter på førsteklassehotell i Kumarakom med frokost og middag
- To netter på førsteklassehotell i Mararikulam med frokost og middag
- Sen utsjekk dag 15 
- Utflukter i henhold til program
- Alle inngangsbilletter til severdigheter i henhold til program
- Engelsktalende lokalguider
- Norsk, meget kunnskapsrik reiseleder

Prisen inkluderer ikke:
- Visum til India
- Tips til sjåfører og lokalguider 
- Måltider utover det som er nevnt i programmet
- All øvrig drikke
- WiFi
- Reise- og avbestillingsforsikring


Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til India. Du vil få tilsendt informasjon om hvordan man søker visum (online) i god tid før avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
06.02.2025OsloEventyrlige India – fra palasser til landsbyliv og Keralas strender og backwaters
Reiseledere: Torill Juvet Hermansen
16 dagerMer enn 847 980,-Bestill