Skip to main content

Cornwall og Sør-England

MERK - avgangsdatoer i 2024 kommer snart.

Med bl. a. Bath, Stonehenge, Salisbury, Land’s End, Portsmouth og Brighton.

En reise i samarbeid med

I den sørvestlige delen av England venter vakre landskaper og spennende kulturopplevelser i historiske byer. Vi besøker det mystiske monumentet Stonehenge, sjarmerende landsbyer langs Cornwalls vakre kyst og stemningsfulle historiske byer som Bath og Salisbury.

Vi besøker de romerske badene i romantiske Bath, smaker på cheddarost og utforsker Cornwalls vakre kyst. Vi får se nasjonalparken i Dartmoor, vi gjør en reise tilbake i tid med damptog og besøker den berømte katedralen i Salisbury. Vi lar oss fortrylle av det mystiske monumentet Stonehenge, utforsker historien til sjøfartsbyen Portsmouth og går på oppdagelse i St. Ives, Land's End og St. Michaels Mount. Reisen avsluttes i den sjarmerende badebyen Brighton, og på turen tilbake til lufthavnen stopper vi ved Royal Horticultural Society Garden Wisley.

Naturen i Sør-England er verdt en tur i seg selv - vakker og variert. Her finner du pittoreske landeveier, ofte belagt med irrgrønne hekker, som snoer seg i det bølgende landskapet. Idylliske landsbyer med sine karakteristiske steinhus og blomstrende hager og forrevne kystlinjer med steile steinklipper. I Cornwall er ikke palmer et uvanlig syn og mange steder minner vegetasjonen og den frodige blomsterprakten mer om landskapene i Sør-Europa.

Høydepunkter
- Stonehenge
- Katedralen i Salisbury
- Natur og idyll i Cornwall
- De romerske badene i Bath
- Nostalgisk damptog
- Land's End - Englands vestligste punkt
- Halvpensjon og utflukter inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bristol

  Fly fra Oslo til London Heathrow. Etter ankomst setter vi kursen mot Mercure Bristol Grand Hotel, hvor vi sjekker inn og spiser en velkomstmiddag.

 • Dag 2: Bath – Cheddar Gorge – Devon

  Etter frokost forlater vi hotellet og kjører til kurbyen Bath, som ligger i fylket Somerset. Den vakre byen, med sine gylne georgianske hus, byr på både gammel romersk badekultur og moderne spakomfort. Vi skal se de unike romerske badene, som er blant de best bevarte i verden. Badeanlegget består av både innen- og utendørs bad med kaldt og varmt mineralvann fra de underjordiske kildene.  Etter besøket i Bath kjører vi til Cheddar Gorge, som ligger i det vakre naturområdet Mendip Hills. I dette området har den tradisjonelle engelske Cheddar-osten sin opprinnelse. Vi besøker Cheddar Gorge Cheese Company, hvor vi får en omvisning som gir et spennende innblikk i de ulike prosessene med osteproduksjonen. Omvisningen avsluttes med prøvesmaking. Middag og overnatting på hotell i Torquay, hvor vi skal bo i to netter.

  Bath – Cheddar Gorge – Devon
 • Dag 3: Paignton – Dartmouth – Dartmoor – Afternoon Tea

  Vi kjører til Paignton, hvor vi går om bord i et dampdrevet tog og blir med på den 10,8 km lange togturen til Kingswear – en ekte stemningsfull opplevelse i togets opprinnelsesland. Med ferge krysser vi tidevannselven Dart River og ankommer Dartmouth.  På ettermiddagen skal vi kjøre gjennom Dartmoor nasjonalpark, som er det største og mest uberørte området med åpent landskap i Sør-England. Her er du langt unna pulsen i de livlige byene, og vi kan nyte det fredelige synet av de øde strekningene med heier – kanskje ser vi beitende dartmoor-ponnier.  Tilbake i Torquay skal vi nyte en tradisjonell engelsk afternoon-tea med små sandwicher, scones og kaker, samt et glass musserende vin – og selvfølgelig te. Sist på dagen kjører vi tilbake til hotellet.

  Paignton – Dartmouth – Dartmoor – Afternoon Tea
 • Dag 4: Tintagel Castle – Boscastle – Smuglermuseet Jamaica Inn

  Vi tilbringer dagen på nordkysten av Cornwall. Først skal vi besøke ruinene av Tintagel Castle, som ifølge legenden var kong Arthurs slott. Ruinen ligger på en klippetopp med spektakulær havutsikt. Etterpå blir det litt tid på egenhånd i den nærliggende landsbyen Boscastle, hvor vi kan nyte atmosfæren i den sjarmerende lille byen.  Deretter besøker vi smuglermuseet Jamaica Inn, som rommer en spennende utstilling om Cornwalls skumle fortid som tilholdssted for smuglere. Middag og overnatter på hotell i Newquay, hvor vi skal bo to netter.

 • Dag 5: Cornwall: St. Michael's Mount – Penzance – Land's End – St. Ives

  I dag kjører vi til sørkysten av Cornwall. Vi gjør et fotostopp utenfor tidevannsøyen St. Michael's Mount og besøker den sjarmerende lille byen Penzance, hvor det blir litt tid på egen hånd.  Vi kjører videre til klippene ved Land's End, og som navnet tilsier, det vestligste punkt på det engelske fastlandet og et av Cornwalls høydepunkter. Her er det fantastisk vakker natur, og fra de høye granittklippene er det en unik utsikt over Atlanterhavet. Er du virkelig heldig, kan du få se både sel og delfiner.  Også her lever legenden om Arthur videre; ifølge tradisjonen er området mellom Cornwall og Isles of Scilly Lyonesses tapte land, som sank før Tristan klarte å overta det etter farens død. Vi besøker St. Ives; en vakker liten by som er selve symbolet på Cornwall og har inspirert mange kunstnere. Middag og overnatting på hotellet i Newquay.

  Cornwall: St. Michael's Mount – Penzance – Land's End – St. Ives
 • Dag 6: Stonehenge – Salisbury – Bournemouth

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Stonehenge, et sted som tar pusten fra de fleste. Monumentet, som er et av verdens mest kjente, står på UNESCOs verdensarvliste, og består av en sirkelformet megalittisk steinsetting, omgitt av en ringgrav og en sirkelformet jordvoll. Steinsettingen ble sannsynligvis reist mellom 2500 og 2000-tallet f.Kr. Den indre sirkelen består av mindre steiner, mens de enorme ytre steinene er hentet hit fra et steinbrudd omtrent 25 kilometer unna. Til tross for flere hundre år med intense studier er det fortsatt et mysterium hvordan Stonehenge ble bygget og hva den eksakte hensikten med stedet var.  Vi fortsetter til Salisbury hvor et besøk i den vakre katedralen er obligatorisk. Kirken, som ble påbegynt rett etter slutten av vikingtiden, inneholder bl.a. et av de originale Magna Carta-dokumentene. Kirkens døpefont fra 2008, da katedralen feiret sitt 750-års jubileum, er et kunstverk i bronse og stein, hvor flere tusen liter vann stadig gjenvinnes i et genialt system. Med sine 123 meter er katedralens spir Storbritannias høyeste. Middag og overnatting på hotell i Bournemouth.

  Stonehenge – Salisbury – Bournemouth
 • Dag 7: Marinebyen Portsmouth – Vinsmaking – Brighton

  Vi kjører til Portsmouth, som er kjent for sin havn og sin historiske tilknytning til den engelske marinen. Vi besøker krigsskipet HMS Victory, kjent for å ha vært admiral Horatio Nelsons flaggskip under slaget ved Trafalgar. Etterpå blir det tid på egenhånd i bryggeområdet. Besøk evt. byens signalbygg fra 2005, det 170 meter høye Spinnaker Tower (inngang ca. £ 10).  Etter besøket i Portsmouth kjører vi til vingården Hambledon, som produserer musserende vin. Her får vi en omvisning og får smake på de britiske boblene. På slutten av dagen setter vi kursen mot Brighton, hvor vi spiser middag og overnatter på Mercure Brighton Seafront.

  Marinebyen Portsmouth – Vinsmaking – Brighton
 • Dag 8: Brighton – Wisley Garden – Transfer til flyplassen og retur

  Vi skal på byvandring i Brighton, som har tiltrukket seg ferierende helt siden stedet ble kjent som en spa-by på 1700-tallet, da det ble mote å behandle alle mulige plager med sjøluft og bading. Med utbyggingen av jernbanen på 1800-tallet ble Brighton et ekstremt populært utfluktsmål for londonere, som likte å spasere på havnepromenaden.  Deretter kjører vi til Wisley, hvor vi besøker det kongelige hageselskapets imponerende hager med mange forskjellige flotte hagerom med forskjellige temaer, drivhus m.m. Herfra fortsetter vi til flyplassen. Fly tilbake til Oslo

Prisoversikt

  Pris med A-kort     Pris uten A-kort
Dobbeltrom     kr 16 980 kr 17 480  
Enkeltrom kr 18 980 kr 19 480

Prisene er per person.

Merk: abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får rabatt på kr 500,- per person på denne reisen. Prisene er oppgitt over. Rabbattkode, som står oppgitt på medlemssiden, må oppgis ved bestilling.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – London t/r 
- Innsjekket bagasje
- Flyavgifter
- Busstransport i England
- 7 hotellovernattinger
- 7 frokoster
- 7 middager
- 1 x ettermiddagste
- 1 x vinsmaking
- Utflukter og innganger i henhold til program
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Ikke inkludert:
- Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Drikkevarer og måltider ut over det som er nevnt under inkludert
- Reise- og avbestillingsforsikring

Bildegalleri

Hotelloversikt

8. - 9. september - Mercure Bristol Grand Hotel 4*
9. - 11. september - hotellnavn kommer
11. - 13. september - Kilbirnie Hotel, Newquay 3*
13. - 14. september - Elstead Hotel, Bournemouth 3*
14. - 15. september - Mercure Brighton Seafront Hotel 4*