Skip to main content

Cornwall og Sør-England

Med bl. a. Bath, Stonehenge, Salisbury, Land’s End, Portsmouth og Brighton.

I den sørvestlige delen av England venter vakre landskaper og spennende kulturopplevelser i historiske byer. Her finner du svingete landeveier kantet med irrgrønne hekker, pittoreske landsbyer med karakteristiske steinhus og blomstrende hager – og forrevne kystlinjer med steile klipper. Vi lar oss imponere av det mystiske monumentet Stonehenge og går på oppdagelsesferd i St. Ives, Land's End og St. Michaels Mount. Vi gjør en reise tilbake i tid med damptog, besøker den berømte katedralen i Salisbury, de romerske badene i romantiske Bath, før vi avslutter reisen i den sjarmerende badebyen Brighton.

Høydepunkter
- Stonehenge
- Katedralen i Salisbury
- Natur og idyll i Cornwall
- De romerske badene i Bath
- Nostalgisk damptog
- Land's End - Englands vestligste punkt
- Halvpensjon og utflukter inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bristol

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til London. Etter ankomst setter vi kursen mot Bristol og hotellet vårt. Innsjekking og velkomstmiddag.

 • Dag 2: Bath – Cheddar Gorge – Torquay

  Etter frokost forlater vi hotellet og kjører til kurbyen Bath, som ligger i fylket Somerset. Den vakre byen, med sine gylne georgianske hus, byr på både gammel romersk badekultur og moderne spakomfort. Vi skal se de unike romerske badene, som er blant de best bevarte i verden. Badeanlegget består av både innen- og utendørs bad med kaldt og varmt mineralvann fra de underjordiske kildene.  Etter besøket i Bath kjører vi til Cheddar Gorge, som ligger i det vakre naturområdet Mendip Hills. I dette området har den tradisjonelle engelske Cheddar-osten sin opprinnelse. Vi besøker Cheddar Gorge Cheese Company, hvor vi får en omvisning som gir et spennende innblikk i de ulike prosessene med osteproduksjonen. Omvisningen avsluttes med prøvesmaking. Middag og overnatting på hotell i Torquay.

  Bath – Cheddar Gorge – Torquay
 • Dag 3: Torquay - Paignton – Dartmouth – Plymouth

  Etter frokost på hotellet, har vi litt tid på egen hånd i pittoreske Torguay før vi fortsetter mot Paignton. Her går vi om bord i et dampdrevet tog og blir med på den 10, 8 kilometer lange togturen til Kingswear, en ekte stemningsfull opplevelse i togets opprinnelsesland. Med ferge krysser vi tidevannselven Dart River og ankommer Dartmouth. Herfra fortsetter vi mot Plymouth hvor vi skal bo i tre netter. Vi spiser middag på hotellet. • Dag 4: Tintagel Castle – Afternoon Tea på Camelot Castle

  Vi tilbringer dagen på nordkysten av Cornwall. Først avlegger vi ruinene av Tintagel Castle, som ifølge legenden var kong Arthurs slott, et besøk. Ruinen ligger på en klippetopp med spektakulær havutsikt.  Etterpå besøker vi Camelot Castle som ble åpnet i 1899 og opprinnelig var ment som et endestasjonshotell for en planlagt jernbanelinje, som aldri ble bygget. Camelot Castle har helt siden åpningen vært et ettertraktet sted å feriere, og flere filmer har blitt spilt inn her. I disse vakre og fasjonable omgivelsene skal vi nyte en tradisjonell engelsk afternoon-tea med små sandwicher, scones og kaker, samt et glass musserende vin – og selvfølgelig te. Vi kjører tilbake til hotellet vårt i Plymouth hvor vi spiser middag.

  Tintagel Castle – Afternoon Tea på Camelot Castle
 • Dag 5: St. Michael's Mount – Penzance – Land's End – St. Ives

  I dag kjører vi til sørkysten av Cornwall. Vi gjør et fotostopp utenfor tidevannsøyen St. Michael's Mount og besøker den sjarmerende lille byen Penzance, hvor det blir litt tid på egen hånd.  Vi kjører videre til klippene ved Land's End, og som navnet tilsier, det vestligste punkt på det engelske fastlandet og et av Cornwalls høydepunkter. Her er det fantastisk vakker natur, og fra de høye granittklippene er det en unik utsikt over Atlanterhavet. Er du virkelig heldig, kan du få se både sel og delfiner.  Også her lever legenden om Arthur videre; ifølge tradisjonen er området mellom Cornwall og Isles of Scilly Lyonesses tapte land, som sank før Tristan klarte å overta det etter farens død. Vi besøker St. Ives; en vakker liten by som er selve symbolet på Cornwall og har inspirert mange kunstnere.

  St. Michael's Mount – Penzance – Land's End – St. Ives
 • Dag 6: Stonehenge – Salisbury – Southampton

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Stonehenge, et sted som tar pusten fra de fleste. Monumentet, som er et av verdens mest kjente, står på UNESCOs verdensarvliste, og består av en sirkelformet megalittisk steinsetting, omgitt av en ringgrav og en sirkelformet jordvoll. Steinsettingen ble sannsynligvis reist mellom 2 500 og 2 000-tallet f.Kr. Den indre sirkelen består av mindre steiner, mens de enorme ytre steinene er hentet hit fra et steinbrudd omtrent 25 kilometer unna. Til tross for flere hundre år med intense studier er det fortsatt et mysterium hvordan Stonehenge ble bygget og hva den eksakte hensikten med stedet var.  Vi fortsetter til Salisbury hvor et besøk i den vakre katedralen er obligatorisk. Kirken, som ble påbegynt rett etter slutten av vikingtiden, inneholder blant annet et av de originale Magna Carta-dokumentene. Kirkens døpefont fra 2008, da katedralen feiret sitt 750-årsjubileum, er et kunstverk i bronse og stein, hvor flere tusen liter vann stadig gjenvinnes i et genialt system. Med sine 123 meter er katedralens spir Storbritannias høyeste. Middag og overnatting på hotell i Southampton.

  Stonehenge – Salisbury – Southampton
 • Dag 7: Marinebyen Portsmouth – Vinsmaking – Brighton

  Vi kjører til Portsmouth, som er kjent for sin havn og sin historiske tilknytning til den engelske marinen. Vi besøker krigsskipet HMS Victory, kjent for å ha vært admiral Horatio Nelsons flaggskip under slaget ved Trafalgar. Etterpå blir det tid på egen hånd i bryggeområdet. Besøk eventuelt byens signalbygg fra 2005, det 170 meter høye Spinnaker Tower (inngang ca. £ 14).  Etter besøket i Portsmouth kjører vi til vingården Hambledon, som produserer musserende vin. Her får vi en omvisning og får smake på de britiske boblene. På slutten av dagen setter vi kursen mot Brighton, hvor vi spiser middag og overnatter.

  Marinebyen Portsmouth – Vinsmaking – Brighton
 • Dag 8: Brighton – Transfer til flyplassen og hjemreise

  Vi avslutter turen med en byvandring i Brighton. Byen har tiltrukket seg ferierende helt siden stedet ble kjent som en spa-by på 1700-tallet, da det ble mote å behandle alle mulige plager med sjøluft og bading. Med utbyggingen av jernbanen på 1800-tallet ble Brighton et ekstremt populært utfluktsmål for londonere, som likte å spasere på havnepromenaden.  Transfer til flyplassen i London og hjemreise.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – London t/r 
- Innsjekket bagasje
- Flyavgifter
- Busstransport i England
- 7 hotellovernattinger
- 7 frokoster
- 7 middager
- 1 x Afternoon Tea
- 1 x vinsmaking inkludert lunsj
- Utflukter og innganger i henhold til program
- Norsk reiseleder fra Vista Travel


Ikke inkludert:
- Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Drikkevarer og måltider ut over det som er nevnt under inkludert
- Reise- og avbestillingsforsikring

Bildegalleri

Hotelloversikt

18. - 19. september - Mercure Bristol Grand Hotel 4*
19. - 20. september - Hampton by Hilton, Torquay 3*
20. - 23. september - Copthorne Plymouth Hotel 4*
23. - 24. september - Leonardo Royal Hotel Southampton 4*
24. - 25. september - Leonardo Hotel Brighton 4*

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
18.09.2024OsloCornwall og Sør-England. Stonehenge - Bath - Salisbury - Portsmouth - Brighton
Reiseledere: Eli Rusdal
8 dagerMer enn 826 980,-Bestill