Skip to main content

Vårcruise gjennom tre land med MS Viva One 5* – all-inclusive

Møt våren i Europa om bord på det elegante 5-stjerners skipet MS Viva One. Fra Düsseldorf, skipets hjemmehavn, seiler vi nordover på Rhinen med kurs for Nederland. I Amsterdam får du oppleve kanalene, de karakteristiske gavlhusene og tulipaner. Hoorn, hvor tiden synes å ha stått stille, diamantbyen Antwerpen med sine kunstskatter, Rotterdam med sin innovative arkitektur og Nijmegen, en av Nederlands eldste byer, er også veldig spennende bekjentskap. Tre blomstrende land på åtte dager - med panoramautsikt fra dekket.

Høydepunkter:
- Kanalbyen Amsterdam
- Blomsterparken Keukenhof
- Rotterdam med sin innovative arkitektur
- Hoorn - den "norske" byen i Nederland
- Antwerpen – kjent for Rubens-malerier og diamanthandel    
- Nijmegen – Nederlands eldste by
- Femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Düsseldorf med SAS. Herfra har vi busstransport til kaien hvor MS Viva One venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset i retning Nederland er i gang.

  Oslo – Düsseldorf
 • Dag 2: Amsterdam

  I løpet av natten krysser vi grensen mellom Tyskland og Nederland og cruiset fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler før den munner ut i Nordsjøen. Ved frokosttider ankommer vi Amsterdam. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere varehus fra 1600-tallet.

  Vårstemning i Amsterdam


  På ettermiddagen er det inkludert utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra midten av mars til midten av mai, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Gangveiene og stiene i parken snirkler seg gjennom skogsområder og forbi små dammer og store blomsterbed med de vakreste løkblomster du kan tenke deg.

  Få steder gir bedre vårfølelse enn Keukenhof


  Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten og seiler videre grytidlig neste morgen.

 • Dag 3: Amsterdam – Hoorn

  Vi ankommer Hoorn ved frokosttider. Byen med 73 000 innbyggere og 80 forskjellige nasjonaliteter er usedvanlig kosmopolitisk. Hoorn fikk bystatus i 1357, og i gullalderen på 16- og 1700-tallet, var byen en av basene for Dutch East India Company, og ble en rik og stor handelsby. Storhetstiden tiltrakk seg mange immigranter og flere tusen nordmenn skal ha emigrert til byen på 1600-tallet, spesielt i perioden mellom 1640 og 1680. På den tiden kom 39 % av alle handelsvarer i Hoorn fra Norge, fortrinnsvis tømmer og tørrfisk.

  Horn - Nederlands "norske" by


  Byen, hvor tiden synes å ha stått stille siden storhetstiden, er en herlig blanding av historiske monumenter, markeder og små intime boutiquer. Vi seiler videre ved lunsjtider.

 • Dag 4: Rotterdam

  I løpet av natten har vi lagt til kai i Rotterdam, Nederlands nest største by og Europas travleste havn.

  Rotterdam


  Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

  De berømte kubehusene i Rotterdam

 • Dag 5: Antwerpen

  I dag våkner vi opp i Antwerpen og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt. Dette er byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen, omkranset av vakre bygninger fra 1500-tallet. Her får vi en følelse av fortidens rikdom, da Antwerpen var Europas viktigste handelsby. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom byen, for så å bli sendt videre. Her ligger også det flere hundre år gamle diamantdistriktet, med sine kuttere, slipere og handelsmenn, som fortsatt driver sin handel slik deres forfedre gjorde.

  Grote markt - Antwerpen


  Arkitekturen i gamlebyen er storslått, mens det moderne Antwerpen tilbyr elegante, uavhengige motehus og kunstmuseer. Den flamske 1600-talls maleren Rubens levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i Vår frues katedral kan man se noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Antwerpen er også kjent for sine kaffelagringsanlegg, 250 000 tonn bønner lagres til enhver tid her. Ikke til å undres over, at uansett hvor du går, er du aldri langt fra en trendy kaffebar. Kanskje frister det å besøke et av byens museer. Blant de mest kjent er Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA, det nye diamantmuseet, eller MAS-museet, beliggende i en bygning som er en attraksjon i seg selv.

  Antwerpen
 • Dag 6: Antwerpen

  Vi blir liggende her i Antwerpen frem til lunsjtider, så du har hele formiddagen til å utforske denne vakre byen videre.

  Festningen Het Steen i Antwerpen

 • Dag 7: Nijmegen

  Grytidlig om morgenen legger vi til kai i Nijmegen. Nijmegen ble grunnlagt av romerne i det første århundret av vår tidsregning under navnet Noviomagus, den nye markedsplassen, og fikk byrett i 1184. Nijmegen er sammen med Maastricht, Nederlands eldste by og ligger vakkert til ved elven Waal, en sideelv til Rhinen.

  Grote markt - Nijmegen


  Den frodige og fruktbare jorden i området, gir gode levevilkår for frukttrær, og Nijmegenområdet har den største produksjonen av epler i Nederland. Nijmegen har også en sterk håndverkstradisjon når det kommer til ølbrygging, og i byen finnes flere bryggerier. Byens torg, Grote Markt har mange kafeer og restauranter hvor du kan sitte og føle på atmosfæren mens du beundrer St. Stevens-kirken fra 1200-tallet og De Waagh, en vakker bygning fra 1600-tallet som begge ligger på torget. Eller du kan rusle gjennom smale, sjarmerende smug omkranset av rikt utsmykkede teglsteinshus i denne koselige byen. Vi seiler videre ved lunsjtider.

  Nijmegen
 • Dag 8: Düsseldorf – Oslo

  Mens vi ennå sover, legger MS Viva One til kai i Düsseldorf, sin hjemmehavn. Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til lufthavnen og direktefly til Oslo hvor vi lander tidlig ettermiddag.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-Inclusive

All-Inclusive konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo - Düsseldorf t/r med SAS (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel
- På avgangene den 9. og 23. april er utflukt til Keukenhof inkludert

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) kr 26 980
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 27 980
Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel)    kr 31 980


Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 400

Program utflukter
Antwerpen
City tour - walking tour
Fra skipet kjører vi forbi Steen, middelalderfestningen fra 1200-tallet, på vei inn til sentrum av Antwerpen. Den vakre gamlebyen med trange smug og praktfulle bygninger fra 1500-tallet oser av historie. Her ligger Grote Markt, byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen. Vi besøker også Vår frues katedral, en arkitektonisk perle, som er et skattkammer med en imponerende samling av viktige kunstverk, inkludert en rekke malerier av Rubens.
Turens varighet: Ca. 3,5 timer

Brüssel
Highlights of Brussels
Denne utflukten vil vise deg høydepunktene i Europas hovedstad, innen historie, kunst og kultur. På vei inn til sentrum passerer vi det verdensberømte Atomium, et 101 meter høyt monument som forestiller enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 164 milliarder ganger. Videre kjører vi gjennom det europeiske kvarteret, som imponerer ikke bare med sin politiske betydning, men også med moderne arkitektur. Vi spaserer over Grand Place, som utvilsomt er en av verdens vakreste byrom med imponerende bygninger i barokk- og flamsk-gotisk stil fra 1600-tallet. Rådhuset fra 1400-tallet er torgets midtpunkt og troner over den vakre plassen. Her kan du også la deg friste av de mange utsalgsstedene for sjokolade, før vi spaserer videre til Manneken Pis, et symbol på ytringsfrihet siden 1619. Det vil bli tid på egen hånd til å utforske byen litt mer, før vi returnerer til skipet.
Turens varighet: Ca. 4 timer

Nijmegen
City walking tour
Den eldste byen i Nederland har en rik historie, som gjenspeiles i praktfulle middelaldermonumenter. Under vandringen gjennom det historiske sentrum ser vi blant annet den vakre parken Valkhof, St. Stevens-kirken fra 1200-tallet og den legendariske Mariken som står midt på Grote Markt. Byen er veldig sjarmerende med sine smale smug og rikt utsmykkede teglsteinshus.
Turens varighet: Ca. 1,5 timer
 

 Dag  Sted    Utfluktspakke    Inkludert utflukt     
1 Düsseldorf         
2 Amsterdam     Keukenhof
3 Hoorn    
4 Rotterdam    
5 Antwerpen Byrundtur med buss og til fots     
6 Antwerpen Utflukt til Brüssel  
7 Nijmegen Byrundtur til fots  
8 Düsseldorf    

 

 

 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
23.04.2024OsloVårcruise gjennom tre land med MS Viva One 5* – All-inclusive
Reiseledere: Tore Henning Larsen
8 dagerFullbooket, venteliste21 980,-Book på venteliste
07.05.2024OsloVårcruise gjennom tre land med MS Viva One 5* – All-inclusive
Reiseledere: Knut J. Støvne
8 dager221 980,-Bestill

Skip

MS VIVA One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...