Skip to main content

Magiske Rhinen - elvecruise fra Amsterdam til Basel. Opplev Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits

Seil på magiske Rhinen og opplev fire land – Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Amsterdam og ender i Basel. Underveis besøker vi Köln, Koblenz, Rüdesheim, Speyer og Strasbourg.

Høydepunkter:

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France (UNESCO)

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen lufthavn på ettermiddagen. (Avgang 21. september 2024 går fra Stavanger) Sammen flyr vi til Amsterdam. Fra Schiphol blir vi kjørt med buss til kaien hvor MS Crucevita venter. Vi sjekker inn på skipet og går til middag. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
  Etter frokost er det byvandring* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag samles vi til en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. I løpet av natten krysser vi grensen til Tyskland.

  Amsterdam
 • Dag 3: Köln

  Vi tilbringer en avslappende morgen om bord før vi ankommer Köln ved 13-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Under andre verdenskrig ble nitti prosent av bygningsmassen i Altstadt (gamlebyen) ødelagt, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på ­UNESCOs verdensarvliste siden 1996.
  Bli med på en byvandring* for å lære mer om denne interessante byen. Turen ender foran Kölnerdomen. Etterpå har du tid til å utforske katedralen og byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Cruiset fortsetter i 23.00 tiden.

  Köln
 • Dag 4: Koblenz og Rüdesheim

  Tidlig om morgenen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.
  Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.
  Ved 19-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse, kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet seiler videre ved kl 01.00.

  Koblenz og Rüdesheim
 • Dag 5: Mannheim og Speyer

  Om morgenen gjør skipet et kort stopp i Mannheim for de som skal på halvdags­utflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar – en av bielvene til Rhinen. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Deretter tar vi kabelbanen ned til gamlebyen og spaserer på brosteinsgater forbi små torg, kirker og andre historiske bygninger.
  I mellomtiden har skipet seilt til Speyer og de som har vært på utflukt til Heidelberg kommer om bord igjen her tidsnok for lunsj. Speyer var en viktig by i middelalderen og på riksdagen i Speyer i 1529 møttes kirkens ledere for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted og rusle rundt og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er et av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen kan du bli med reiselederen på spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken.
  Cruiset fortsetter før middag.

  Mannheim og Speyer
 • Dag 6: Strasbourg

  I dag våkner vi i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå ­fredens hovedstad. Her ligger både Europa­rådet, Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourgs historiske sentrum ligger på øya Grande Île og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
  Etter frokost er det byrundtur* i Strasbourg med buss og til fots. Vi ser de moderne Europainstitusjonene, bindingsverkshusene i bydelen La Petite France og den gotiske Notre-Damekatedralen. Om ettermiddagen kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet.
  Kl. 16.00 legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviterer kapteinen på avskjedscocktail og festmiddag, etterfulgt av musikalsk underholdning i salongen.

  Strasbourg
 • Dag 7: Basel

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i Basel, hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Basel er Sveits’ tredje største by, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter.
  Etter frokost kan du bli bli bedre kjent med Basel med på en byvandring*. Om ettermiddagen er det god tid til å oppleve byen på egen hånd.

  Basel
 • Dag 8: Basel – hjemreise

  Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i Basel eller Zürich. Fly tilbake til Norge.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Prisen inkluderer:
- Flyreise Oslo–Amsterdam/Zürich–Oslo eller Basel-Oslo. (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter 
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Velkomst- og avskjedscocktail
Underholdning om bord  
Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
Utfluktspakke (fem utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.  

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Utfluktspakke med fem utflukter kr 3 200

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Amsterdam  
2 Amsterdam      Byvandring
3 Köln Byvandring
4 Koblenz  
  Rüdesheim  
5 Mannheim Utflukt Heidelberg
  Speyer  
6 Strasbourg Byrundtur
7 Basel Byvandring
8 Basel  

 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
24.08.2024OsloMagiske Rhinen - elvecruise fra Amsterdam til Basel. Opplev Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits
Reiseledere: Elbjørg Haugsdal
8 dagerFullbooket, venteliste19 980,-Book på venteliste
21.09.2024StavangerMagiske Rhinen - elvecruise fra Amsterdam til Basel. Opplev Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits
Reiseledere: Vladimir Kozlov
8 dager419 980,-Bestill

Skip

MS Crucevita
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te...