Skip to main content

Romantiske Rhinen. Elvecruise fra Basel til Amsterdam med det nye MS VIVA Enjoy 5*

Fra Basel i Sveits seiler vi på magiske Rhinen frem til den livsglade kanalbyen Amsterdam. På dette cruiset får du oppleve fire land med de vakreste kulturlandskap, monumentale byer, sjarmerende landsbyer, katedraler og borger. Vi seiler gjennom en unik del av Europas kulturhistorie, med Rhinen som en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, er trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Underveis besøker vi koselige Breisach, Strasbourg med La Petite France, Mannheim, vinbyen Rüdesheim, Koblenz og Köln. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i et helt nytt førsteklasseskip med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Strasbourg med gamlebyen La Petite France
- Vinbyen Rüdesheim
- Den sjarmerende, lille byen Breisach
- Romantiske Rhindalen (UNESCO)
- Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
- Kölnerdomen (UNESCO)
- Kanalbyen Amsterdam    
- Nytt, luksuriøst all-inclusive-skip hvor også drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Basel

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til reisemålet. Transfer til Basel hvor MS Viva Enjoy venter. Basel er Sveits’ tredje største by, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sitt rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter.

  Rådhuset i Basel


  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet kaster loss sent om kvelden, og cruiset på Rhinen er i gang.

 • Dag 2: Breisach – Strasbourg

  Før frokost har vi ankommet den lille tyske byen Breisach. Fra elven er det en kort spasertur til byens landemerke, St. Stephan-katedralen, som ligger på en liten bakketopp midt i byen. Er det klarvær kan man fra katedralen se helt til Schwarzwald i øst og Vosges-fjellene i Alsace i vest.

  Breisach


  Breisach er også kjent for sin vinproduksjon, og i den historiske bykjernen kan man besøke Geldermann vinkjeller som lager musserende viner (sekt). Vi seiler videre ved lunsjtider og kommer til Strasbourg ved middagstider.

  Breisach

 • Dag 3: Strasbourg

  Strasbourg er den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

  Europaparlamentet i Strasbourg


  Vi har hele dagen til å oppleve Strasbourg. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, som oser av ferske baguetter, kringler og hengepelargonia, og la deg friste av franske delikatesser. Eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet seiler videre sen kveld.

  Fra La petite France i Strasbourg

 • Dag 4: Mannheim

  I dag våkner vi i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europa. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet, er et av byens landemerker. Skipet seiler videre sen kveld.

  Wasserturm i Mannheim

 • Dag 5: Rüdesheim – Koblenz

  Skipet har lagt til kai i Rüdesheim i de tidlige morgentimer. Rüdesheim er en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Du kan ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer, og i 2014 passerte de 35 millioner. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.

  Taubanen over vinmarkene i Rüdesheim


  Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt.

  Drosselgasse i Rüdesheim


  Cruiset fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.

  Burg Pfalzgrafenstein i Rhindalen


  Om ettermiddagen ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Koblenz og Deutches Eck


  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som preges av historiske borger og kirker, blant annet St. Kastor-kirken i romansk stil. Skipet ligger ved kai over natten.

  Rüdesheim – Koblenz
 • Dag 6: Koblenz – Köln

  Skipet seiler videre tidlig om morgenen og ankommer Köln midt på dagen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Kölnerdomen


  Ta gjerne en spasertur i Altstadt og smak på det lokale ølet Kölch i en av de mange ølstuene. Ved middagstider legger skipet ut på cruisets siste etappe.

  Kölch

 • Dag 7: Amsterdam

  Vi krysser grensen mellom Tyskland og Nederland og fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler før den munner ut i Nordsjøen. Midt på dagen ankommer vi Amsterdam. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere varehus fra 1600-tallet. Skipet ligger ved kai over natten.

  Amsterdam

 • Dag 8: Amsterdam – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og direktefly hjem til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – reisemål t/r
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
-
Utflukter (informasjon og pris publiseres så snart vi har de fra rederiet)
- Personlig behandlinger i skipets wellness-avdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring
 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
21.05.2025OsloRomantiske Rhinen. Elvecruise fra Basel til Amsterdam med det nye MS VIVA Enjoy 5*
Reiseledere: Kristin Clemmensen
8 dagerMer enn 824 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Enjoy
MS VIVA Enjoy er et helt nytt (sjøsettes i november 2024), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive-kons...