Skip to main content
Image: Koselige Amsterdam

Møt våren i Nederland og Belgia. Elvecruise fra Amsterdam med MS VIVA Enjoy

Nyt våren i Nederland og Belgia om bord i det splitter nye 5-stjerners skipet MS VIVA Enjoy. Cruiset starter og ender i kanalbyen Amsterdam med sine karakteristiske gavlhus. I tillegg besøker vi Rotterdam med sin innovative arkitektur, Enkhuizen, hvor tiden synes å ha stått stille, diamantbyen Antwerpen og to av Nederlands eldste byer - Nijmegen og Dordrecht. Et av høydepunktene (på avgangen 16.april) er besøket i blomsterparken Keukenhof, gjerne kalt verdens vakreste vårhage, som er et fantastisk skue med løkblomster i alle varianter og farger. To blomstrende land på åtte dager - med panoramautsikt fra soldekket.

Høydepunkter

- Kanalbyen Amsterdam
- Blomsterparken Keukenhof (kun på avgangen 16. april, parken stenger 11. mai)
- Nijmegen og Dordrecht - to av Nederlands eldste byer
- Antwerpen – kjent for Rubens-malerier og diamanthandel
- Rotterdam med sin futuriske skyline
- Pittoreske Enkhuizen
- Femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Amsterdam. Fra flyplassen har vi busstransport til kaien hvor MS Viva Enjoy venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet blir liggende ved kai over natten.

  Det splitter nye skipet MS VIVA Enjoy 5*

 • Dag 2: Amsterdam – Enkhuizen

  Skipet kaster loss grytidlig om morgenen og ankommer Enkhuizen ved lunsjtider. Enkhuizen, med byrettigheter fra 1355, er en idyllisk, liten by med historiske bygninger og monumenter. Når du spaserer langs havnen eller i de sjarmerende brosteinsgatene, føles det litt som om tiden har stått stille. Mange vakre monumentale bygninger og festningsverk er bevart - Drommedaris, Waag-bygningen, Zuiderkerk og det imponerende rådhuset, er noen av stedene verdt å besøke. På midten av 1600-tallet var Enkhuizen på toppen av sin makt og var, i likhet med Hoorn og Amsterdam, en av de viktigste havnebyene i Det forente østindiske kompani (Verenigde Oostindische Compagnie). Skipet seiler videre ved middagstider.

  Den sjarmerende byen Enkhuizen med sine sjarmerende brosteinsgater

 • Dag 3: Nijmegen

  Vi legger til kai i Nijmegen tidlig om morgenen. Nijmegen ble grunnlagt av romerne i det første århundret av vår tidsregning under navnet Noviomagus, den nye markedsplassen, og fikk byrett i 1184. Nijmegen er sammen med Maastricht, Nederlands eldste by og ligger vakkert til ved elven Waal, en sideelv til Rhinen. Den frodige og fruktbare jorden i området, gir gode levevilkår for frukttrær, og Nijmegenområdet har den største produksjonen av epler i Nederland. Nijmegen har også en sterk håndverkstradisjon når det kommer til ølbrygging, og i byen finnes flere bryggerier. Byens torg, Grote Markt har mange kafeer og restauranter hvor du kan sitte og føle på atmosfæren mens du beundrer St. Stevens-kirken fra 1200-tallet og De Waagh, en vakker bygning fra 1600-tallet som begge ligger på torget. Eller du kan rusle gjennom smale, sjarmerende smug omkranset av rikt utsmykkede teglsteinshus i denne koselige byen. Vi seiler videre ved lunsjtider.

  Byens torg, Grote Markt har mange kafeer og restauranter.

 • Dag 4: Antwerpen

  I dag våkner vi opp i Antwerpen og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt. Dette er byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen, omkranset av vakre bygninger fra 1500-tallet. Her får vi en følelse av fortidens rikdom, da Antwerpen var Europas viktigste handelsby. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom byen, for så å bli sendt videre. Her ligger også det flere hundre år gamle diamantdistriktet, med sine kuttere, slipere og handelsmenn, som fortsatt driver sin handel slik deres forfedre gjorde. Arkitekturen i gamlebyen er storslått, mens det moderne Antwerpen tilbyr elegante, uavhengige motehus og kunstmuseer.

  Byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen, omkranset av vakre bygninger fra 1500-tallet.

  Den flamske 1600-talls maleren Rubens levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i Vår frues katedral kan man se noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Antwerpen er også kjent for sine kaffelagringsanlegg, 250 000 tonn bønner lagres til enhver tid her. Ikke til å undres over, at uansett hvor du går, er du aldri langt fra en trendy kaffebar. Kanskje frister det å besøke et av byens museer. Blant de mest kjent er Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA, det nye diamantmuseet, eller MAS-museet, beliggende i en bygning som er en attraksjon i seg selv. Skipet ligger ved kai over natten.

  Vår Frues katedreal, med statue av maleren Rubens.

 • Dag 5: Antwerpen

  Vi blir liggende her i Antwerpen frem til sen ettermiddag, så du har mye av dagen til å utforske denne vakre byen videre.

  Den flotte togstasjonen i Antwerpen

 • Dag 6: Rotterdam – Dordrecht

  I dag våkner vi i Rotterdam, Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.

  Den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal

  Skipet seiler videre midt på dagen og ankommer Dordrecht etter bare en drøy time. Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland, ligger på en øy der tre elver møtes, og var tidligere en viktig handelsby. Byens rike fortid gjenspeiler seg i de mange historiske og vakre bygninger og monumenter, mens elvekrysset er et av Nederlands mest trafikkerte vannveier. I det sjarmerende og historiske sentrum, står hus og bygninger fra middelalderen side om side i harmoni med de fra i dag. Den historiske bykjernen domineres av den store kirken, Grote Kerk. Andre interessante severdigheter er augustinerklosteret fra 1200-tallet, det gamle vanntårnet som i dag huser blant annet et marked og den gamle byporten, Groothoofdspoort. Skipet seiler videre rett før midnatt.

  Den store kirken Grote Kerk i sentrum av Dordrecht

 • Dag 7: Amsterdam

  Vi er tilbake i kanalbyen Amsterdam ved frokosttider. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere varehus fra 1600-tallet.

  Smale hus og mange sykler i Amsterdam

  Kun på avgangen 16. april:
  Inkludert utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra midten av mars til midten av mai, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Gangveiene og stiene i parken snirkler seg gjennom skogsområder og forbi små dammer og store blomsterbed med de vakreste løkblomster du kan tenke deg. Skipet ligger ved kai over natten.

  De praktfulle blomstene i blomsterparken Keukenhof

 • Dag 8: Amsterdam – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til lufthavnen og fly hjem til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen om bord-cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te og kakao
 • Gjennom hele dagen et utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin og likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske med musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Amsterdam – Oslo
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Utflukt til Keukenhof
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Øvrige utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer)
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
16.04.2025StavangerMøt våren i Nederland og Belgia. Elvecruise fra Amsterdam med MS VIVA Enjoy 5*8 dagerMer enn 825 980,-Bestill
07.05.2025OsloMøt våren i Nederland og Belgia. Elvecruise fra Amsterdam med MS VIVA Enjoy 5*8 dagerMer enn 824 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Enjoy
MS VIVA Enjoy er et helt nytt (sjøsettes i november 2024), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive-kons...