Skip to main content

Al Ándalus

Luksus på skinner i Andalucia

Al Ándalus er et av verdens mest luksuriøse og romslige tog, kjennetegnet av historiske vogner fra belle époque perioden. Det vakre og elegante interiøret tar deg tilbake til en svunnen tid.Reiseruten går gjennom Andalucias rike kulturarv, som er sterkt påvirket av tiden da maurerne styrte denne delen av Den iberiske halvøyen. Mange steder i Andalucía kan man fremdeles se spor av deres kultur, som for eksempel moskeen i Córdoba og Alhambra-palasset i Granada. På togturen får du oppleve begge disse stedene i tillegg til byene Sevilla, Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda, Ùbeda og Baeza.
 
Livet om bord
Sovevognene til Al Andalus ble opprinnelig bygget i Frankrike og brukt av medlemmer av den britiske kongefamilien når de reiste mellom Calais og Den franske rivieraen. Sammen med salongvognene, bygget i perioden 1928 til 1930, danner de et tog i vakker belle époque-stil – uten sidestykke når det gjelder komfort og eleganse.
Frokost serveres om bord, mens lunsj og middag spises enten om bord eller på lokale restauranter.
Toget har to kupékategorier:

  • Grand Class: To separate senger og bad med dusj.
  • Deluxe Suite: Dobbeltseng og bad med hydromassasjedusj/dampbadstu.

Sengene gjøres om til sofa på dagtid. Både suitene og kupeene har i tillegg garderobe, bagasjeplass, minisafe, lite kjøleskap, hårtørrer og aircondition.

Reiserute

Sevilla–Sevilla
Dag 1, mandag: Passasjerene ønskes velkommen på Hotel Alfonso XIII i Sevilla kl. 10.30. Byrundtur og lunsj før ombordstigning. Middag om bord mens toget kjører til Jerez de la Frontera. Her står det i ro de to neste nettene.
Dag 2, tirsdag: Besøk en vinkjeller i Jerez, etterfulgt av en oppvisning med de dansende andalusiske hestene på rideskolen Real Escuela del Arte Ecuestre. Lunsj i Sanlúcar de Barramedaera. Retur til toget i Jerez.
Dag 3, onsdag: Bussutflukt til Cádiz. Lunsj om bord og toget kjører mot Ronda.
Dag 4, torsdag: Byrundtur i Ronda. Om ettermiddagen fortsetter togturen til Granada.
Dag 5, fredag: Besøk Granadas største attraksjon – Alhambra. Ettermiddagen fri til å oppleve Granada på egen hånd.
Dag 6, lørdag: Om morgenen kjører toget til Linares-Baeza. Herfra er det utflukt med buss til UNESCO­-byene Úbeda og Baeza. Etter lunsj fortsetter togreisen til Córdoba.
Dag 7, søndag: Byrundtur i Córdoba. Lunsj om bord på toget mens det kjører tilbake til Sevilla. Ankomst Sevilla cirka kl. 17.00.

Fritekstsøk

Bilder og video

Avreisedatoer og priser 2022

Avgangsdatoer på denne reisen i 2022 er:

Mai
9, 16, 23, 30
Juni 6, 13, 20, 27
September     12, 19, 26
Oktober 3, 10, 17, 24, 31


Priser:

Standard kabin     kr 38.950,-
Deluxe kabin kr 48.950,-


Alle priser er per person i dobbel sovekupe og inkluderer togreisen med full pensjon, drikke til alle måltider, alle utflukter.
Prisene vil variere i forhold til kursen mot euro i bestillingsøyeblikket.

Singeltillegg:

Standard kupe tillegg for singel     kr 27.550,-
Deluxe kupe tillegg for singel kr 36.700,-


Prisene inkluderer ikke flyreise, transport fra/til flyplass, drikke utenom måltider, reise- og avbestillingsforsikring og tips.

Vi er behjelpelig med flyreise, samt et eventuelt opplegg utenom togreisen (hotell og andre landarrangementer).