Skip to main content

Le Grand Tour

Bli med på en unik og storslagen togreise hvor du får oppleve noe av det beste Frankrike har å by på. Selve toget er en nyvinning, men i ekte La Belle Époque stil. Puy du Fou har designet et elegant tog for å ta deg med på et magisk og spektakulært eventyr som er full av overraskelser og spenning. Hver dag er en reise tilbake i tid hvor du oppdager nye og vakre regioner i Frankrike, mens du nyter komforten i din fantastiske kupé.

Le Grand Tour er mer enn en reise; det er et show som i løpet av 6 dager og 5 netter lar deg oppleve Frankrikes prakt og historie. I løpet av rundreisen setter hver stopp scenen for en uforglemmelig opplevelse fremført og iscenesatt av Puy du Fou, med sine overraskelser, undring, spesielle øyeblikk og spektakulære eventyr!

Livet om bord
Begynnelsen av det 20. århundre var selve gullalderen for togreiser. De enorme metalliske kolossene ble endelig temmet, og inn kom elegante og smakfulle stilarter. Toget brakte med seg den bekymringsløse ånden til La Belle Époque - den strålende perioden med fred, blomstrende kunst og teknologiske fremskritt.  Nye horisonter åpnet seg og eventyrlysten fikk en oppsving. Toget Le Grand Tour gjenspeiler den samme atmosfæren.

Baren
Baren har en hyggelig og avslappende atmosfære hvor du kan fordype deg i en roman hentet fra biblioteket, eller bare sitte og nyte et glass vin fra de beste franske vinprodusentene.

Restauranten
I spisevognen hylles fransk gastronomi. Her har vi gleden av å nyte måltider komponert av Alexandre Couillon, kokken fra Vendée som eier restauranten La Marine i Noirmoutier-en-l'Île (tre stjerner i Michelin-guiden). Han har laget en spennende og raffinert meny med smaker og farger fra Frankrike, en meny som viser regionale og sesongbaserte produkter. Som skaperen av eksepsjonelle retter, som kombinerer tradisjon, modernitet og kulinarisk teknikk, er Alexandre Couillon kjent for sin originalitet og sin unike kunnskap. Du kan bli kjent med hans reise i Chef's Table-dokumentaren på Netflix.

Kupéene
Toget tar totalt 36 passasjerer og har tre kupékategorier:
Standardkupé (10 m²): Eget bad med dusj og toalett. Butlerservice.
Kupésuite (15 m²): Mulig å velge mellom dobbelt og twin. Eget bad med dusj og toalett. Butlerservice.
Connecting suite (25 m²), standard- og kupésuite slått sammen. Eget bad med dusj og toalett. Butlerservice.Reiseruten:

Program dag for dag:

 
Paris – Épernay – Reims 
Vi forlater Gare de l’Est og legger Paris bak oss. Snart danner de første åssidene med vingårder landskapet før vi når Épernay, hvor det venter en eksklusiv omvisning i champagnehuset Perrier-Jouët.
Etter lunsj er det tid for vårt neste eventyr i Reims, hovedstaden i Champagne, og katedralen hvor de franske monarker ble kronet. Vi besøker katedralen og noen ukjente steder som er fulle av overraskelser. Etter en omvisning i byen går vi om bord igjen for middag og en god natts søvn.


Beune – Annecy

Vi når Burgund som viser frem sin vakre natur og Beaune med sine fargerike hustak. Her venter en privat tur hvor vi utforsker unike steder og får innsyn i hemmeligheten bak de berømte hospice.
Mens toget tar oss gjennom et storslått landskap på vei mot alpene, nyter vi en deilig lunsj om bord. Ettermiddagen er dedikert et besøk i Annecy, ofte omtalt som lille Venezia.


Avignon – Moulin de Castelas
Etter en god natts søvn på vei mot Provence, ankommer vi Avignon. Palais des Papes (pavepalasset) er en av de største bygningene fra europeisk middelalder, og under vårt besøk til de vanligvis avstengte rommene, lærer vi om byens historie og livet til menneskene som bodde her. Besøket avsluttes med en smak av de beste vinene og produktene i regionen.
Akkompagnert av sikadenes sang langs lavendelmarkene, kjører vi inn i Provence. I det naturskjønne Alpilles-området kan vi rusle blant oliventrær og virkelig nyte alt det Provence har å by på. Før vi drar tilbake til toget igjen, besøker vi også klosteret der Vincent van Gogh levde sine siste år. 


Arcachon – Saint Émilion

Havbrisen vekker oss og Arcachon-bukten glitrer med all sin prakt. Vi går om bord i de tradisjonelle fiskebåtene – titolles – som tar oss med til en landsby for østerssmaking.
Fra Arachon tar toget oss videre til hjertet av Bordeux og til Saint-Émilion hvor et av de mest prestisjefylte Grands Crus châteaux åpner dørene for å ønske oss velkommen.    


Chenonceau – Puy du Fou

Solen står opp over Cher, og morgendisen letter for at renessansemesterverket Chenonceau, The Ladies Castle, kan vise seg i all sin unike arkitektoniske prakt. Her hersker en oase av fred og femininitet der vi vandrer rundt i de vakre hagene etter en privat omvisning inne på slottet.
Le Grand Tour avsluttes med en spektakulær reise gjennom tid på Puy du Fou. Her vekkes alle historiene som har vært med å forme Frankrike, til live igjen. Når natten faller på, avslutter det storslåtte nattshowet kvelden under stjernene.


Puy du Fou – Paris
Mens vi nyter brunsjen om bord, passerer vi bølgende hveteåkrene før vi igjen kommer til Paris og kjører inn på Gare de l’Est. En helt unik og fantastisk togreise er over – men minnene vil leve med oss lenge.

Ved å klikke på denne lenken kan du se detaljert program dag for dag (pdf).

Fritekstsøk

Priser og avreisedatoer

Avgangsdatoer på Le Grand Tour (6 dager/5 netter) fra Paris i 2024:

Måned Dato
Juni  
Juli  
August 5, 19 og 26
September   2, 9, 16 og 30
Oktober 7


 

Priser:  
Kategori Pris i EUR
Standardkupé (10 m²) 8 300
Enkeltkupé (standard som enkelt) 14 100
Kupésuite (15 m²) 13 000
Kupésuite som enkel 22 100
Connecting suite (25 m²),  standard og kupésuite slått sammen På forespørsel

Alle priser er oppgitt i Euro per person når to deler kupé og endelig pris i NOK vil variere i henhold til kurs i bestillingsøyeblikket. Prisene kan endres når som helt av togselskapet, og vil ikke bli bekreftet før reisen er reservert og depositum er betalt og bekreftet.
Alle togkupeene har privat bad med dusj og toalett.

Inkludert i prisen:
•    Fem netters overnatting i valgt togkupé
•    Fem frokostbuffeer om bord
•    Fem lunsjer og fem middager om bord eller på restauranter
•    Butlerservice
•    Viner av høy kvalitet, kaffe og te til måltider
•    Medfølgende vert gjennom hele reisen
•    Engelskpråklige guidede utflukter 
•    Underholdning

Ikke inkludert:
•    Tips
•    Valgfrie utflukter (det tilbys et utvalg utflukter på de fleste destinasjoner)
•    Drikke utenom vin/mineralvann som er inkludert til måltider. Toget har en nøye utvalgt vinmeny.
•    Vask av klær om bord i toget
•    Reise til/fra toget
•    Reise- og avbestillingsforsikring

Ved å klikke på denne lenken kan du se detaljert program dag for dag (pdf).

Kupésuite:

Bildegalleri

Merk: dette toget er helt nytt, og skal ha sin jomfrutur i juni 2023. Bilde- og videomateriell av selve toget er foreløpig sparsomt. Vi legger ut nytt, oppdatert materiell så snart det er oss i hende.

 

Puy de Fu - selskapet bak toget

Selskapet bak toget er Puy du Fou, som er en historisk fornøyelsespark i Les Epesses, i Pays de la Loire-regionen i det vestlige Frankrike. Parken har mer enn 2 millioner besøkende hvert år, noe som gjør den til en av de mest populære fornøyelsesparkene i Frankrike. Konseptet til parken er at mer enn 2000 skuespillere fremfører historiske hendelser fra Frankrikes historie i spektakulære show. Puy du Fou har blitt kåret til verdens beste fornøyelsespark flere ganger. På dag 5 av reisen får man oppleve parken og dens magi.

Her er lenke til deres ofisielle hjemmeside: https://www.puydufou.com/france/en