Skip to main content
Image: Beilstein

Fem-dagers elvecruise på Mosel med førsteklasses skip

Mosel er en av de vakreste elvene som finnes der den bukter seg frem mellom bratte dalsider dekket av vinranker. Bli med på et herlig fem-dagers cruise på denne elven og opplev pittoreske landsbyer som billedskjønne Beilsten, vinbyen Zell, den historiske bykjernen i Bernkastel og selve Moseldalens perle, Cochem.  Cruiset starter og ender i Koblenz, der elvene Mosel og Rhinen møtes. Livet kan nesten ikke nytes bedre enn å seile rolig gjennom dette naturskjønne landskapet på et førsteklasses skip med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Moseldalen med sine bratte vingårder
- Maleriske Beilstein
- Vinbyen Zell kjent for hvitvinen Schwarze Katz
- Bernkastel-Kues med sin sjarmerende gamleby
- Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
- Cochem - Moseldalens perle
- Førsteklasses skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo/Stavanger – Koblenz

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn (Stavanger lufthavn på avgangen 22. september), og sammen flyr vi mot reisemålet. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til kaien i Koblenz hvor MS Viva Tiara venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen, var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Ved odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Cruiset på Mosel er i gang.

  Oslo/Stavanger – Koblenz
 • Dag 2: Beilstein – Zell

  I løpet av de tidlige morgentimene har vi lagt til kai i Beilstein. Beilstein, med sine snaue 200 innbyggere, er kanskje en av de vakreste landsbyene langs Mosel. Brosteinsbelagte gater, pittoreske små torg og vakkert restaurerte bindingsverkshus ønsker deg velkommen. De omkringliggende vingårdene og naturlandskapet er den perfekte rammen.

  Beilstein og ruinene av Metternich-slottet


  Gå gjerne opp til ruinene av Metternich-slottet fra 1268 og få en fantastisk utsikt over Mosel og vingårdene i åssiden. Den maleriske Klostertreppe, klostertrappen, som har vært brukt som kulisse i mange filmer, fører deg opp til St. Josephs karmelittkirke. Den lille kirken dateres tilbake til 1700-tallet, og dens barokke arkitektur og dekorasjoner er svært godt bevart. Kirken har en statue av jomfru Maria fra 1100- 1200-tallet, æret som den svarte madonnaen av Beilstein.

  Beilstein


  Ved lunsjtider seiler vi videre og ankommer Zell tidlig ettermiddag. Den lille byen Zell ligger i Tysklands største enkeltstående vinområde med over seks millioner vinstokker og vil for alltid være knyttet til den populære hvitvinen Schwarze Katz. Like ovenfor byen ligger det gamle kruttårnet Pulverturm med utsikt over gamlebyen. Skipet ligger ved kai i Zell over natten og vi har god tid til å bli bedre kjent med den lille, sjarmerende byen.

  Beilstein – Zell
 • Dag 3: Zell – Bernkastel-Kues

  Om morgenen forlater vi Zell og setter kursen mot Bernkastel-Kues, som vi når ved lunsjtider. Bernkastel–Kues, som opprinnelig besto av de to byene Bernkastel og Kues på hver sin side av elven, er en liten by med bare 7 500 innbyggere. Bydelene har vært forbundet med bro over Mosel siden 1905.

  Bernkastel-Kues


  Den historiske bykjernen er svært sjarmerende, med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Rundt den gamle markedsplassen er det mange bindingsverkshus, fortauskafeer og butikker. Høyt hevet over byen ligger ruinene av Landshut-borgen fra 600-tallet. Borgruinen kan besøkes enten til fots eller med en liten buss som går fra sentrum av byen. Skipet seiler videre om kvelden.

  Zell – Bernkastel-Kues
 • Dag 4: Cochem – Koblenz

  Ved frokosttider legger vi til kai i Cochem, Moseldalens perle, som er omkranset av åser med vakre vingårder.

  Cochem


  Gamlebyen i Cochem består av sjarmerende, smale gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor gamlebyen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet.

  Reichsburg Cochem


  Ta en rusletur i de idylliske gatene mellom arkitektoniske perler, eller ta en pause på en av utendørskafeene langs Mosel og smak på den lokale vinen. Ved lunsjtider seiler skipet tilbake mot Koblenz hvor vi ankommer om kvelden. Skipet ligger ved kai over natten.

  Cochem – Koblenz
 • Dag 5: Koblenz – Oslo/Stavanger

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplass og hjemreise til Oslo. (Til Stavanger på 22. september-avgangen).

  Noen steder langs Mosel synes vinrankene å rekke til himmelen

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-Inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly fra/til Oslo. På avgangen 22. september fly fra/til Stavanger
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar flaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel)       kr 16 750
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 17 750


Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med fire utflukter kr 1 650

Program utflukter
Cochem
Experience the Reichsburg
Ovenfor gamlebyen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Vi kjører opp Burberg til den majestetiske borgen og blir ønsket velkommen av slottsherren. I sitt kostyme vil han ta deg med tilbake til middelalderen og den spennende historien til Reichsburg. Fra borgen spaserer vi gjennom den lille, sjarmerende byen med smale gater og bindingsverkshus tilbake til skipet.
Turens varighet: Ca. 2,5 timer

Zell
"Riwigmännchen" city tour with wine tasting
"Zeller Stadtgeist" (byånden) forteller interessante og besynderlige historier fra tidligere tider. Vil du vite hvor "støveldrikking" ble oppfunnet, hvorfor Zell bare har noen få gamle bindingsverkshus, hvordan flom oppleves av beboere eller hvordan og hvorfor Kaimter-guttene bygde isbroer over Mosel? Bli med på denne byvandringen i Zell.
Turens varighet: 1,5 timer

Bernkastel-Kues
Wine tour with the VW-Bulli
Oppdag de fantastiske vinene fra Mosel. Vi kjører gjennom vinområdene i en vakkert restaurert folkevognbuss. Underveis vil du få lære om alle druevariantene som dyrkes her, samt nyte det fine kulturlandskapet.
Turens varighet: 2,5 timer

Beilstein
Sleeping Beauty of the Moselle
Vakre Beilstein kalles ofte Moseldalens sovende skjønnhet.  Smale, brosteinsbelagte gater og vakre bindingsverkshus bidrar til sjarmen til Beilstein. Markedsplassen med det tidligere tiendehuset, "skattebetalerhuset", er spesielt verdt å se. Vin spiller selvfølgelig en stor rolle i Beilstein, og vindyrking og vingårder vil være en del av dagens tur.    
Turens varighet: 1,5 timer
 

Dag   Sted    Utflukt     
1 Koblenz   
2 Beilstein  Byvandring
2 Zell Byvandring
3 Bernkastel-Kues    Vintur med minibuss
4 Cochem Byvandring
5 Koblenz  


 

 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
18.09.2024OsloFem-dagers elvecruise på Mosel med førsteklasses skip
Reiseledere: Kristin Clemmensen
5 dagerFullbooket, venteliste14 450,-Book på venteliste
22.09.2024StavangerFem-dagers elvecruise på Mosel med førsteklasses skip
Reiseledere: Elbjørg Haugsdal
5 dagerMer enn 814 450,-Bestill
26.09.2024OsloFem-dagers elvecruise på Mosel med førsteklasses skip
Reiseledere: Hege Horni
5 dagerFullbooket, venteliste14 450,-Book på venteliste
04.10.2024OsloFem-dagers elvecruise på Mosel med førsteklasses skip
Reiseledere: Elizabeth S. Lingjærde
5 dager813 750,-Bestill
08.10.2024OsloFem-dagers elvecruise på Mosel med førsteklasses skip
Reiseledere: Karin Mustvedt-Plüss
5 dagerMer enn 812 750,-Bestill

Skip

MS VIVA Tiara
MS VIVA Tiara er et elegant 4*+ elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig reis...