Skip to main content
Image: Strasbourg

Fem-dagers vårcruise på Rhinen med nye MS VIVA Enjoy

Bli med på et herlig femdagers cruise om bord i det splitter nye 5-stjerners skipet MS Viva Enjoy. Cruiset starter i Frankfurt på elven Main og fortsetter på Rhinen gjennom Tyskland til Strasbourg i Frankrike. Opplev boktrykkerkunstens by Mainz, den tusen år gamle domkirken i Speyer og den pittoreske gamlebyen i Strasbourg. Underveis kan du nyte vakkert landskap fra din orkesterplass på soldekket og avslappende massasjer som er ren restitusjon for kropp og sjel, i skipets spa. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i et førsteklasseskip med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Strasbourg med gamlebyen La Petite France 
- Mainz - boktrykkerkunstens by 
- Speyer og den imponerende Domkirken (UNESCO)
- Inkludert massasje ombord
- Helt nytt femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt

  Du møter Vista Travels reiseleder på henholdsvis Stavanger lufthavn og Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Frankfurt. Herfra har vi busstransport til kaien hvor MS Viva Enjoy venter. Frankfurt er den største byen ved elven Main, den viktigste sideelven til Rhinen, sammen med Mosel. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset er i gang.

  Helt nye MS VIVA Enjoy 5*

 • Dag 2: Speyer

  Før frokost har vi ankommet Speyer. I middelalderen var Speyer en viktig by, og man kan si at den protestantiske kirken ble født her i 1529 da kirkens ledere møttes for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka femti tusen mennesker i Speyer, og det er hyggelig å spasere en tur i gamlebyen og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke står på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens best bevarte romanske kirker. Skipet seiler videre ved lunsjtider.

  Speyer, med katedralen i bakgrunnen

 • Dag 3: Strasbourg

  I dag våkner vi i franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

  Strasbourg med Notre Dame-katedralen i bakgrunnen


  Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, som oser av ferske baguetter og kringler, og la deg friste av franske delikatesser. Eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Etter en hel dag i en av Frankrikes eldste byer med vakker arkitektur og spennende historie, seiler skipet videre sent om kvelden.

  Fra La petite France, Strasbourg

 • Dag 4: Mainz

  Vi ankommer Mainz før lunsj. Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz, ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byen har en historisk bydel med vakre bindingsverkshus, og her finner du også den tusen år gamle St. Martin-katedralen. Skipet blir liggende ved kai her i Mainz til over midnatt før det legger ut på siste strekke.

  St. Martin-katedralen

 • Dag 5: Frankfurt

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Frankfurt, og etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og fly tilbake til Norge.

  Frankfurt

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen om bord-cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te og kakao
 • Gjennom hele dagen et utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin og likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske med musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo/Stavanger – Frankfurt t/r 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Gjenbrukbar vannflaske
- En valgfri massasje på 30 minutter i skipets spaavdeling  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Øvrige behandlinger i skipets spa 
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring
 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
09.03.2025StavangerFem-dagers vårcruise på Rhinen med nye MS VIVA Enjoy 5*5 dagerMer enn 814 980,-Bestill
17.03.2025OsloFem-dagers vårcruise på Rhinen med nye MS VIVA Enjoy 5*5 dagerMer enn 815 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Enjoy
MS VIVA Enjoy er et helt nytt (sjøsettes i november 2024), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive-kons...