Skip to main content
Image: Avignon

Elvecruise på Rhône og Saône - fra Lyon, gjennom Provence

Duften av lavendel fyller sinnet når du seiler på Saône og Rhône. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, der de to elvene møtes. Vi seiler forbi vinmarkene ved Tain-l'Hermitage, pavebyen Avignon, pittoreske landsbyer og romerske byer i Provence. Det er lett å tape sitt hjerte til denne vakre delen av Frankrike.
 
Høydepunkter:
- Lyons gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste
- En uforglemmelig opplevelse på Paul Bocuses restaurant Abbaye de Collonges
- Den romerske arenaen i Arles
- Pittoreske Viviers
- Våtmarksområdet Camargue med rosa flamingoer
- Pavebyen Avignon
- Drikkevarer om bord inkludert 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Lyon

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Lyon. Fra flyplassen er det busstransport til kaien hvor MS Camargue venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai over natten.

  Cruiseskipet MS Camargue

 • Dag 2: Lyon - Collonges-au-Mont-d'Or

  Lyon het for to tusen år siden Lugdunum, og var en viktig by i den romerske provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden romertiden, og dagens Lyon er Frankrikes tredje største by. Byen ligger der elvene Saône og Rhône møtes. Klemt mellom de to elvene ligger bydelen Presqu’île (halvøya), som sammen med gamlebyen Vieux Lyon på vestre bredd av Saône, utgjør den opprinnelige romerske bosetningen. Hele Lyons historiske sentrum, samt den majestetiske basilikaen Notre Dame de Fourvière, står på UNESCOs verdensarvliste. Basilikaen troner på en høyde ovenfor byen og er oppført i romansk, ny-bysantinsk stil for rundt hundre og femti år siden. Tradisjonelt har Lyon vært Europas ledende land innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby takket være Michelin-kokken Paul Bocuse.

  Notre Dame de Fourvière

  Etter frokost kan du bli med på byvandring i Lyon*. Vi går gjennom byen, opp til Fourvière-høyden til basilikaen, hvor det også er en fantastisk utsikt over byen. Deretter går turen til de vakre renessansebygningene og trange brosteinsgatene i Vieux Lyon, samt de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene, kalt «traboules», som er typiske for byen. Vi avslutter med et besøk på Paul Bocuses Les Halles de Lyon, et enormt tre-etasjes innendørsmarked hvor nærmere 50 butikker tilbyr det beste innen gourmetmat. Vi nyter en matbit med lokal pølse og ost, og et nydelig glass vin.

  Place des Jacobins i sentrum av Lyon

  Vi forlater Lyon og seiler på Saône-elven mot neste anløpshavn, Collonges-au-Mont-d’Or. I Collonges-au-Mont-d’Or ligger den berømte kokken Paul Bocuse sin Michelin-restaurant. Paul Bocuse var en gourmetkokk kjent for sin kjærlighet til ferske ingredienser av høyeste kvalitet. Han regnes som en av de beste kokkene i nyere tid og var den som startet det prestisjetunge kokkemesterskapet Bocuse d’Or. Denne kvelden får du en gastronomisk opplevelse på restauranten hans, Abbaye de Collonges. Skipet seiler tilbake mot Rhône om kvelden.

 • Dag 3: Tain-l'Hermitage - Avignon

  Tain-l'Hermitage er en liten by med drøyt 6000 innbyggere og ligger på østsiden av Rhône. Området er kjent for de gode Côtes du Rhône-vinene, og synet av vinrankene som dekker åsene rundt byen, har tiltrukket seg mange turister gjennom årene. Byen Tain-l'Hermitage er spesielt kjent for sin eksklusive sjokolade Valrhona. Etter frokost kan du bli med på en omvisning* til Cité du Chocolat. Se, lukt og smak sjokolade i alle dens former på oppdagelsessenteret til Valrhona.

  Vinranker og utsikt over Tain-l'Hermitage

  Vi nyter ettermiddagen om bord på seilingen til Avignon, som vi ankommer i løpet av kvelden.

 • Dag 4: Avignon - Arles

  Avignon er mest kjent for å ha vært tilholdssted for syv paver i perioden 1309 – 1377. Den historiske bykjernen omkranser pavepalasset, og er som et postkort med smale gågater, fargeglade butikker og vakre kirker. På byvandringen* besøker vi pavepalasset som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de største og viktigste gotiske bygningene i Europa. Ta et skritt tilbake i tid når du rusler gjennom de enorme salene med fantastiske fresker av Matteo Giovannetti og ta en titt innom pavens private rom.

  Det historiske Pavepalasset, et enormt palass som antyder glansen fra byens storhetstid


  Nyt litt fritid før du returnerer om bord for en kveld med underholdning og seilas mot Arles.

 • Dag 5: Arles - Viviers

  Vi ankommer Arles om morgenen. Arles ble grunnlagt cirka 600 år f.Kr., og var en viktig by i romertiden. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Her bukter de smale gatene seg naturlig mellom antikkens byggverk. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Vincent van Gogh flyttet hit i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles. I oktober 1888 flyttet Paul Gauguin inn hos van Gogh, og de to arbeidet sammen i to måneder.

  Arles

  Etter frokost tilbys det en utflukt* til naturskjønne Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjemsted for flokker med hvite hester og mer enn fire hundre fuglearter, deriblant rosa flamingoer. Vi besøker en manade, en gård hvor det avles Camargue-hester, og ser hvordan en manadier arbeider med dyrene. Tradisjonelt blir disse hardføre og raske hestene brukt av de såkalte les gardiens, som aler opp og gjeter de svarte Camargue-oksene. Noen hester lever fortsatt vilt.

  Camargue-hester, også kalt "De hvite hestene fra havet"

  Vi bruker ettermiddagen på å seile gjennom det vakre franske landskapet, forbi Valence og Montélimar til Viviers.

 • Dag 6: Viviers - Gorges de l’Ardèche

  I Viviers ligger Frankrikes minste katedral, Saint Vincent. Tårnet stammer fra 1000-tallet, og resten av katedralen ble bygget på 1100-tallet. Viviers, med sjarmerende, trange gater, er et historisk skattkammer. Etter frokost tar vi en nærmere kikk på byen på dagens byvandring*. Vi besøker Saint Vincent, House of Knights og Saint Michel Tower.

  Frankrikes minste katedral, Saint Vincent

  Etter lunsj blir det utflukt med buss til naturlandskapet Ardèche* som er en kombinasjonen av kullsvarte basaltklipper, rødlilla lavastein, kritthvit kalkstein, spektakulære dryppsteinsgrotter og dype, dramatiske juv.

  Spektakulær natur i Ardèche

  Vi går om bord i skipet i La Voulte og begynner seilasen tilbake mot Lyon. Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag.

 • Dag 7: Lyon - Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og hjemreise.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
 • VIDEO

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Prisen inkluderer:
Fly Oslo–Lyon t/r
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Seks netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
Wi-Fi om bord
Engelsktalende lokalguider og hodetelefoner på utfluktene
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Utfluktspakke (seks utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Utfluktspakke (seks utflukter): kr 3 190

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av seks utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Utfuktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Velger du å kjøpe utfluktene om bord riskerer du at noen av turene kan være utsolgt.  

Program utflukter

Dag Sted Pris om bord
2
  Lyon og Paul Bocuse Les Halles de Lyon  
EUR 80
3   Cité du Chocolat i Tain-l'Hermitage EUR 47
4   Avignon og Pavepalasset EUR 39
5   Camargue med besøk på en manade EUR 87
6   Byvandring i Viviers - på morgenen EUR 26
6   Tur til Gorges de l’Ardèche - på ettermiddagen EUR 67

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
26.04.2025OsloElvecruice på Rhône og Saône - fra Lyon, gjennom Provence
Reiseledere: Elizabeth S. Lingjærde
7 dagerMer enn 821 980,-Bestill

Skip

MS Camargue
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, aircondition, tv, radio, safe og hårtørrer. Det er separate s...