Skip to main content

Tre land langs magiske Rhinen - fra Düsseldorf til Basel med femstjerners skip

Bli med på et førsteklasses cruise på magiske Rhinen og opplev tre land. Fra Düsseldorf seiler vi gjennom Tyskland til Strasbourg i Frankrike, før cruiset ender i Basel i Sveits. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. 

Høydepunker:

 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France (UNESCO)
 • Den sjarmerende, lille byen Breisach
 • Basel med sin hyggelige gamleby
 • Helt nytt femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi til Düsseldorf via Amsterdam. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til kaien hvor MS Viva One venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset på magiske Rhinen er i gang.

  Oslo – Düsseldorf
 • Dag 2: Koblenz

  Ved frokosttider kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som ligger i gangavstand fra skipet. Vi ligger til kai i Koblenz over natten.

  Koblenz
 • Dag 3: Koblenz – Rüdesheim

  Skipet forlater Koblenz om morgenen og starter seilingen i Rhindalen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Det sies at man for lenge siden kunne høre et mumlende ekko ved den 120 meter høye fjellformasjonen, noe som har skapt grobunn for mange myter. I 1824 skrev Heinrich Heine et dikt om den vakre jomfruen Lorelei. Hun ledet sjømenn i døden, der hun satt på klippen og børstet sine lange, blonde lokker. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste handelsveier.  Tidlig ettermiddag legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker, ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt.  En annen av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Eller ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76. Skipet seiler videre midt om natten.

  Koblenz – Rüdesheim
 • Dag 4: Rüdesheim - Mannheim

  I dag kan du nyte seilingen på Rhinen og skipets fasiliteter før vi når Mannheim midt på dagen. Byen, som er en universitetsby, har en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim var en liten landsby i middelalderen, men i 1606 beordret kurfyrsten Fredrik IV av Pfalz bygging av festningen Friedrichsburg og den tilhørende byen. Byen har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger også Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europa. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet i jugendstil, er et av byens landemerker.
  Skipet blir liggende til kai til sen kveld.

  Rüdesheim - Mannheim
 • Dag 5: Strasbourg (Kehl)

  Midt på dagen legger vi til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av elven ligger franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Vi har hele dagen til å oppleve Strasbourg. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, og la deg friste av franske delikatesser, eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet seiler videre over midnatt.

 • Dag 6: Strasbourg – Breisach

  Ved lunsjtider ankommer vi den lille, tyske byen Breisach. Fra elven er det en kort spasertur til byens landemerke, St. Stephan-katedralen, som ligger på en liten bakketopp midt i byen. Er det klarvær kan man fra katedralen se helt til Schwarzwald i øst og Vosges-fjellene i Alsace i vest. Breisach er også kjent for sin vinproduksjon, og i den historiske bykjernen kan man besøke Geldermann vinkjeller som lager musserende viner (sekt).
  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Strasbourg – Breisach
 • Dag 7: Basel

  Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Basel, som er hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Byen er Sveits’ tredje største, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen, Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sitt rikt dekorerte fasade, og Spalentor fra 1370, en av landets vakreste byporter.
  Etter frokost kan du bli bedre kjent med Basel. Vil du benytte denne siste dagen til litt shopping, kan handlegatene i Basel friste med mange butikker. Eller ta en øl på en av byens mange kneiper og sug inn byens atmosfære.

  Basel
 • Dag 8: Basel – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og hjemreise via Amsterdam til Oslo hvor vi lander sen ettermiddag.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land


Prisinformasjon

I 2024 betjenes denne reisen av to skip: MS Viva Moments 5* og MS Viva One 5*.
MS Viva Moments seiler på avgangen 9. juni.
MS Viva One seiler på avgangene 10. september og 8. oktober.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Düsseldorf/Basel-Oslo t/r med KLM (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) per person kr 27 980
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) per person kr 28 980
Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel)    per person kr 32 980


Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 995

Program utflukter
Strasbourg

City tour with photo stops & walking tour
På denne utflukten skal vi bli bedre kjent med Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Vi starter med en bussrundtur, som tar oss forbi de viktigste severdighetene og kjente bygningene i byen. Etterpå skal vi utforske den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, til fots. Vi rusler gjennom brosteinsgatene, langs idylliske kanaler og godt bevarte bindingsverkshus. 
Vi besøker Vauban-demningen fra 1600-tallet og den verdensberømte Strasbourg-katedralen. Du får litt tid på egen hånd til å utforske katedralen eller til å se på folkelivet fra en av de mange utendørskafeene.
Turens varighet: 4 timer

Breisach
Trip to Colmar
Bli med på en tur til Colmar, en pittoresk by med en av de best bevarte gamlebyene i Alsace. Vi kjører gjennom et rolig og vakkert landskap på den franske siden av Rhinen. Vel fremme i Colmar kan du rusle gjennom trange smug, omkranset av tradisjonelle bindingsverkshus og mange kanaler. Byen kalles ofte Petite Venise, og vil garantert sjarmere deg.  
Turens varighet: Ca. 4 timer 

Basel
City trip
På dagens byrundtur får vi se arkitektonisk betydningsfulle bygninger, livlige torg, imponerende monumenter og torg. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Et annet landemerke er Tinguely-fontenen, et fengslende mesterverk innen kinetisk kunst. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sitt rikt dekorerte fasade, og Spalentor fra 1370, en av landets vakreste byporter.
Turens varighet: 3 timer 

Dag     Sted   Utflukt 
1 Düsseldorf          
2 Koblenz  
3 Rüdesheim   
4 Mannheim  
5 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots 
6 Breisach Utflukt til Colmar
7 Basel Byrundtur
8 Basel  

 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
10.09.2024OsloTre land langs magiske Rhinen - fra Düsseldorf til Basel med femstjerners skip
Reiseledere: Vladimir Kozlov
8 dager422 980,-Bestill
08.10.2024OsloTre land langs magiske Rhinen - fra Düsseldorf til Basel med femstjerners skip8 dagerMer enn 822 480,-Bestill

Skip

MS VIVA Moments
MS VIVA Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...
MS VIVA One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...