Reiser med privattog

Flyet har gjort reisen mer effektiv enn før. På noen timer er du i Syden, i Østen eller i Den nye verden. Men hvor ble det av reiseopplevelsen – følelsen av å være underveis, se landskap skifte, elver blinke og storbyer funkle? Vi har et alternativ til deg som gjerne vil oppleve selve reisen. Ved å velge privattog lærer du mye om landet du reiser gjennom, både via interessante utflukter, og foredrag om bord.
Vi har spesialisert oss på reiser med privattog for individuelle reisende, men tilbyr også utvalgte fellesturer med norsk reiseleder. Du kan velge mellom luksustog som har mye til felles med de beste hoteller, eller enklere tog med god komfort som byr på eventyrlige opplevelser på steder du neppe ville ha kommet til på egen hånd.
Felles for togreisene er at du bor på et rullende hotell som tar deg med til nye destinasjoner. Det gjør opplevelsen av reisen mer total og helt fri for plunder og heft; du vil se og føle hvordan landskap og vær skifter, se mennesker og byer underveis og stedene som besøkes.

La din neste ferie gå på skinner

Våre togreiser for individuelt reisende går med private, komfortable tog, og inkluderer spennende utflukter og opplevelser. 
Noen av reisene går med luksustog hvor selve togsettet, interiøret og atmosfæren om bord er den største opplevelsen. Eksempler på dette er Al Andalus, Rovos Rail, og den elegante Orientekspressen med sine nydelige belle époque vogner fra 1920-tallet. Andre togreiser går med enklere, men stadig komfortable togsett, hvor opp­levelsene underveis er det sentrale og unike. Eksempler på dette er Orient Silk Road Express og Den transsibirske jernbane.
Gjestene om bord kommer fra hele verden, og du finner både grupper og individuelt reisende. Aktivitetene foregår gjerne på flere språk, men alltid også på engelsk.

Komfort
De fleste av togene har to eller flere kupétyper å velge mellom. Flere av togene har kupeer med eget bad, mens andre har felles toalett og vask, og kanskje dusj, i hver vogn. Ærverdige Orientekspressen har ikke dusj om bord. Kupeene har enten køyesenger, to separate senger eller dobbeltseng. Sengene gjøres om til sofa på dagen slik at du kan velge om du vil nyte utsikten fra salong- eller observasjons­vognen, eller slappe av i din egen kupé. I forhold til hotellrom er de fleste kupeene små, og har begrenset med oppbevaring.

Måltider
Alle togreiser beskrevet på denne siden og i vår katalog har helpensjon inkludert. Det blir lagt stor vekt på mål­tidene, servicen og hyggen rundt disse. Rettene som serveres reflekterer ofte regionene du reiser gjennom og lokale tradisjoner. Flere av togene har også drikke inkludert til maten. Måltidene serveres i togets restaurantvogn, eller under utflukter.
På togene i Spania serveres frokost om bord, mens andre måltider ofte nytes på håndplukkede restauranter langs ruten – en fortreffelig måte å bli kjent med Spanias varierte og smakfulle kjøkken.

Utflukter
De fleste togreisene inkluderer en eller flere utflukter. Disse er inkludert i prisen om ikke annet er oppgitt. Utfluktene foregår for det meste med buss, men andre transportmidler kan også benyttes. Lokalguidene på utfluktene er engelsktalende.
De fleste togene parkerer for natten, gjerne i en by eller landsby. Dette betyr at du har ytterligere mulighet til å utforske stedet du besøker om kvelden om du ønsker det. 

Kleskode
Om bord på luksustogene Orientekspressen, Eastern Oriental Express, Royal Scotsman, Grand Hibernian, Al Andalus, El Transcantábrico Gran Lujo, Rovos Rail og Palace on Wheels er det er vanlig å kle seg om til middag, hvilket betyr minimum jakke og slips for mennene og tilsvarende for damene. Denne mer formelle og pyntede påkledningen er med på å forsterke den svunnene tid som nettopp disse reisene søker å gjenskape. På Den transsibirske jernbane og Orient Silk Road Express er kleskoden mer uformell og tilpasset reisen og stedene som besøkes.

Fellesreiser med norsk reiseleder
Vista Travel arrangerer fellesreiser med norsk reiseleder på utvalgte togreiser. Spør oss om spesialprogram eller se vår Reisekalender, hvor alle reiser med reiseleder er listet.
mars 2022

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London 2022

Reisemål:London
Gyldig fra:12-03-2022
Gyldig til:09-11-2022
Varighet:2 dager
Pris:fra 31.700,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia 2022

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:17-03-2022
Gyldig til:10-11-2022
Varighet:2 dager
Pris:fra 33.900,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express
april 2022

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2022

Reisemål:Spania
Gyldig fra:30-04-2022
Gyldig til:29-10-2022
Varighet:8 dager
Pris:fra 57.750,-
El Transcantábrico
mai 2022

Luksustoget Al Andalus i Spania - Sevilla til Sevilla

Reisemål:Andalucía
Gyldig fra:09-05-2022
Gyldig til:31-10-2022
Varighet:7 dager
Pris:fra 38.950,-
Al Andalus togreise i Spania

Reis med luksustoget Costa Verde Express i Nord-Spania.
Avganger og priser i 2022

Reisemål:Spania
Gyldig fra:21-05-2022
Gyldig til:22-10-2022
Varighet:6 dager
Pris: 35.000,-
Costa Verde Express togreise i Spania
mars 2023

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London 2023

Reisemål:London
Gyldig fra:12-03-2023
Gyldig til:09-11-2023
Varighet:2 dager
Pris:fra 28.460,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia 2023

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:16-03-2023
Gyldig til:23-11-2023
Varighet:2 dager
Pris:fra 31.700,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express