Reiser med Privattog

Flyet har gjort ferien mer intens enn før. På noen timer er du i Syden, i Østen eller i Den nye verden. Men hvor ble det av selve reiseopplevelsen – følelsen av å være underveis, se landskap endre seg, elver blinke og storbyer funkle?
Vi har et alternativ til deg som gjerne vil oppleve selve reisen, det å være underveis til nye opplevelser. Ved å velge privattog lærer du mye om landet du reiser gjennom, både via interessante utflukter, hvor bussen venter på perrongen, og via foredrag om bord.
Du kan velge mellom luksustog som har mye til felles med de beste hoteller, eller enklere tog med god komfort som byr på eventyrlige opplevelser på steder du neppe ville ha kommet til på egen hånd. Felles for disse togreiser er at selve reiseopplevelsen skiller seg fra andre reiseopplevelser ved det at det er rommet ditt som flytter på seg, ikke du. Det gjør opplevelsen av reisen mer total og helt fri for plunder og heft; du vil se og føle hvordan landskap og vær skifter, se mennesker som arbeider på markene og barn som leker på bondegårder og i skolegårder.

Om våre togreiser

Våre togreiser for individuelt reisende går med private, komfortable tog og inkluderer spennende utflukter og opplevelser.
Noen av reisene går med luksustog hvor selve togsettet, interiøret og atmosfæren om bord er den største opplevelsen. Eksempler på dette er Royal Scotsman og den elegante Orientekspressen med sine nydelige Belle Époque vogner fra 1920-tallet. Andre togreiser går med enklere, men stadig komfortable togsett, hvor opplevelsene underveis er det sentrale og unike. Eksempler på dette er Silkeveiekspressen og Den transsibirske jernbane.
Gjestene om bord kommer fra hele verden og du finner både grupper og individuelt reisende. Aktivitetene foregår gjerne på flere språk, og alltid også på engelsk.
Her på våre websider kan du lese om våre togreiser. Ofte gjengitt med kortfattede reiseruter for å gi deg en idé om innhold og reiselengde. Velg deg ut den eller de som du synes er mest interessante og kontakt oss for spesialprogram. Under beskrivelsen på noen av togene finner du mer omfattende tilbud.

Komfort
De fleste av togene har to eller flere kupétyper å velge mellom. Flere av togene har kupéer med eget bad, mens andre har felles toalett og vask, og kanskje dusj, i hver vogn. Ærverdige Orientekspressen har ikke dusj om bord og stopper derfor enkelte netter for overnatting på hoteller slik at man får dusjet. Toget vi benytter på Den transsibirske jernbane har to kupétyper med eget bad, men det tilbys i tillegg dagrom i enkelte byer for de som ønsker å benytte det. Hvilken standard og ordning som gjelder for det enkelte tog framkommer under hver togreise. Kupéene har enten køyesenger eller to lave senger. Begge typer gjøres om til sofa på dagen slik at du kan velge om du vil nyte utsikten fra salong-/observasjonsvognene eller slappe av i din egen kupé. Bortsett fra kanskje Royal Scotsman, Gran Hibernian, Palace on Wheels, Maharaja Express, Rovos Rail og Blue Train er de fleste kupéer små og har begrenset med oppbevaring. Det er derfor viktig å begrense sin bagasje.

Måltider
Alle togreiser beskrevet på denne siden og i vår katalog, unntatt reisene i Sveits, har frokost, lunsj og middag inkludert. Det er lagt stor vekt på måltidene, servicen og hyggen rundt disse. Rettene som serveres reflekterer ofte regionene du reiser gjennom og lokale tradisjoner. Flere av togreisene har også drikke inkludert til maten. Måltidene serveres om bord, i togsettets restaurantvogner, eller under utflukter. På togene i Spania serveres frokost om bord på toget, mens andre måltider ofte nytes på håndplukkede restauranter langs ruten - en fortreffelig måte å bli kjent med Spanias spennende, varierte og smakfulle kjøkken!

Utflukter
Alle togreisene inkluder en eller flere utflukter, disse er med i reisens pris om ikke annet er oppgitt. Utfluktene foregår for det meste med buss, men andre transportmidler kan også benyttes. Lokalguidene på utfluktene er også engelsktalende. De fleste togene parkerer for natten, gjerne i en by eller landsby. Dette betyr at du har ytterligere mulighet til å utforske stedet du besøker om kvelden, om du ønsker det.
Vista Travel vil arrangere fellesreiser med norsk reiseleder på noen av togreisene. Spør oss etter spesialprogram.

Annet
På luksustogene Orientekspressen, Eastern Oriental Express, Royal Scotsman, Grand Hibernian, Al Andaluz, El Transcantábrico Gran Lujo, Rovos Rail, Blue Train, Palace on Wheels og Maharaja Express er kleskoden mer formell og det er vanlig å kle seg om til middag, hvilket for menn innebærer jakke og slips/sløyfe. Denne mer formelle og pyntede påkledningen er med på å forsterke den svunne tid som nettopp disse reisene søker å gjenskape. På Den transibirske jernbane, Silkevei ekspressen og La Robla er kleskoden mer uformell og tilpasset reisen og stedene som besøkes. Ytterligere informasjon om dette finnes i de enkelte spesialprogrammer.
mai 2018

Grand Trans Siberian Express - fra Moskva til Beijing

Reisemål:Sibir
Gyldig fra:19-05-2018
Gyldig til:31-12-2018
Varighet:15 dager
Pris:fra 46.000,-
Restaurant, Transsibirske jernbane
januar 2019

Sør-Afrika og Rovos Rail.
Victoriafallene, Cape Town, vindistriktet og Kapp det gode håp

Reisemål:Sør-Afrika
Gyldig fra:25-01-2019
Gyldig til:07-02-2019
Varighet:14 dager
Pris:fra 48.390,-
Rovos Rail balkongvogn med dyreliv
mars 2019

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:21-03-2019
Gyldig til:07-11-2019
Varighet:2 dager
Pris:fra 27.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:27-03-2019
Gyldig til:02-11-2019
Varighet:2 dager
Pris:fra 24.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express
april 2019

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2019

Reisemål:Spania
Gyldig fra:06-04-2019
Gyldig til:19-10-2019
Varighet:8 dager
Pris:fra 48.900,-
El Transcantábrico

Namibia, Sør Afrika og Rovos Rail
En storslagen reise med kanskje verdens flotteste tog

Reisemål:Namibia
Gyldig fra:10-04-2019
Gyldig til:23-04-2019
Varighet:14 dager
Pris: 71.550,-
Rovos Rail

Togreise med Royal Scotsman - Western Scenic Wonders

Reisemål:Scotland
Gyldig fra:19-04-2019
Gyldig til:04-10-2019
Varighet:4 dager
Pris:fra 45.000,-
De reisende med Royal Scotsman får en royal mottagelse.

Reise med luksustoget Al Andalus i Sør-Spania
Avganger og priser i 2019

Reisemål:Andalucía
Gyldig fra:22-04-2019
Gyldig til:21-10-2019
Varighet:7 dager
Pris:fra 35.500,-
Al Andalus togreise i Spania
mai 2019

Rocky Mountaineer - Canadian Rockies Escape Circle.
Vancouver til Vancouver

Reisemål:Canada
Gyldig fra:01-05-2019
Gyldig til:30-09-2019
Varighet:7 dager
Pris:fra 26.860,-
Mount Robson. Høyeste topp på fjellet er 3 959 moh. Fjellet ligger i Britisk Columbia, Canada

Reise med luksustoget El Transcantábrico Clásico i Nord-Spania
Avganger og priser i 2019

Reisemål:Spania
Gyldig fra:11-05-2019
Gyldig til:12-10-2019
Varighet:8 dager
Pris:fra 35.000,-
Privat tog i Spania med El Transcantábrico

Rocky Mountaineer - Coastal Passage Classic, Seattle–Banff

Reisemål:Canada
Gyldig fra:14-05-2019
Gyldig til:20-09-2019
Varighet:6 dager
Pris:fra 21.100,-
Rocky Mountaineer ved Castle Mountain i hærheten av Banff, Canada