Skip to main content

Reiser med privattog

Flyet har gjort reisen mer effektiv enn før. På noen timer er du i Syden, i Østen eller i Den nye verden. Men hvor ble det av reiseopplevelsen – følelsen av å være underveis, se landskap skifte, elver blinke og storbyer funkle? Vi har et alternativ til deg som gjerne vil oppleve selve reisen. Ved å velge privattog lærer du mye om landet du reiser gjennom, både via interessante utflukter, og foredrag om bord.

Vi har spesialisert oss på reiser med privattog for individuelle reisende, men tilbyr også utvalgte fellesturer med norsk reiseleder. Du kan velge mellom luksustog som har mye til felles med de beste hoteller, eller enklere tog med god komfort som byr på eventyrlige opplevelser på steder du neppe ville ha kommet til på egen hånd.
Felles for togreisene er at du bor på et rullende hotell som tar deg med til nye destinasjoner. Det gjør opplevelsen av reisen mer total og helt fri for plunder og heft; du vil se og føle hvordan landskap og vær skifter, se mennesker og byer underveis og stedene som besøkes.
 

Fritekstsøk

Generelt om våre togreiser

Våre togreiser for individuelt reisende går med private, komfortable tog, og inkluderer spennende utflukter og opplevelser. 

Noen av reisene går med luksustog hvor selve togsettet, interiøret og atmosfæren om bord er den største opplevelsen. Eksempler på dette er Al Andalus, Rovos Rail, Le Grand Tour og den elegante Orientekspressen med sine nydelige belle époque-vogner fra 1920-tallet. Andre togreiser går med enklere, men stadig komfortable togsett, hvor opp­levelsene underveis er det sentrale og unike. Eksempler på dette er Orient Silk Road Express og Den transsibirske jernbane.
Gjestene om bord kommer fra hele verden, og du finner både grupper og individuelt reisende. Aktivitetene foregår gjerne på flere språk, men alltid også på engelsk.

Komfort
De fleste av togene har to eller flere kupétyper å velge mellom. Flere av togene har kupeer med eget bad, mens andre har felles toalett og vask, og kanskje dusj, i hver vogn. Ærverdige Orientekspressen har dusj om bord, men kun i de nyrenoverte Grand Suites. Kupeene har enten køyesenger, to separate senger eller dobbeltseng. Sengene gjøres om til sofa på dagen slik at du kan velge om du vil nyte utsikten fra salong- eller observasjons­vognen, eller slappe av i din egen kupé. I forhold til hotellrom er de fleste kupeene små, og har begrenset med oppbevaring.

Måltider
Alle togreiser beskrevet på denne siden og i vår katalog har helpensjon inkludert. Det blir lagt stor vekt på mål­tidene, servicen og hyggen rundt disse. Rettene som serveres reflekterer ofte regionene du reiser gjennom og lokale tradisjoner. Flere av togene har også drikke inkludert til maten. Måltidene serveres i togets restaurantvogn, eller under utflukter.
På togene i Spania serveres frokost om bord, mens andre måltider ofte nytes på håndplukkede restauranter langs ruten – en fortreffelig måte å bli kjent med Spanias varierte og smakfulle kjøkken.

Utflukter
De fleste togreisene inkluderer en eller flere utflukter. Disse er inkludert i prisen om ikke annet er oppgitt. Utfluktene foregår for det meste med buss, men andre transportmidler kan også benyttes. Lokalguidene på utfluktene er engelsktalende.
De fleste togene parkerer for natten, gjerne i en by eller landsby. Dette betyr at du har ytterligere mulighet til å utforske stedet du besøker om kvelden om du ønsker det. 

Kleskode
Om bord på luksustogene Orientekspressen, Le Grand Tour, Eastern Oriental Express, Royal Scotsman, Al Andalus, El Transcantábrico Gran Lujo, Rovos Rail og Palace on Wheels er det er vanlig å kle seg om til middag, hvilket betyr minimum jakke og slips for mennene og tilsvarende for damene. Denne formelle og pyntede påkledningen er med på å forsterke den svunne tid som nettopp disse reisene søker å gjenskape. På Den transsibirske jernbane og Orient Silk Road Express er kleskoden mer uformell og tilpasset reisen og stedene som besøkes.

Fellesreiser med norsk reiseleder
Vista Travel arrangerer fellesreiser med norsk reiseleder på utvalgte togreiser. Spør oss om spesialprogram eller se vår Reisekalender, hvor alle reiser med reiseleder er listet.

Video

Her er en video som viser opplevelser og stemning om bord i privattog. Klipp fra Orientekspressen, El Transcanábrico Grand Lujo, Royal Scotsman m.fl.:

Orientekspressen

Orientekspressen

Orientekspressen, eller Venice Simplon-­Orient-Express som er togets fulle navn, er utvilsomt et av verdens mest kjente og romantiske luksustog. En aura av mystikk har omgitt det legendariske toget helt siden det la ut på sin første tur i 1883 fra Paris til Istanbul. Agatha Christie udødeliggjorde...

Le Grand Tour

Le Grand Tour

Bli med på en unik og storslagen togreise hvor du får oppleve noe av det beste Frankrike har å by på. Selve toget er en nyvinning, men i ekte La Belle Époque stil. Puy du Fou har designet et elegant tog for å ta deg med på et magisk og spektakulært eventyr som er full av overraskelser og spenning. H...

Rovos Rail

Rovos Rail

Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent som et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengs svunnen tidsepoke – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Du kan reise individuelt eller bli med på en av våre...

El Transcantábrico Gran Lujo

El Transcantábrico Gran Lujo

Mellom San Sebastian og Santiago de Compostela i Nord-Spania går ett av verdens fem flotteste tog - luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo. El Transcantábrico Gran Lujo er Spanias eldste tog og et femstjerners hotell på skinner. Toget oser av nostalgi og sjarm fra ekspress­togenes tid tidlig på...

Royal Scotsman

Royal Scotsman

En uforglemmelig reise i Det skotske høylandet. Royal Scotsman er et av verdens mest luksuriøse tog. Om bord venter en personlig service av høyeste klasse, og med plass til kun 36 passasjerer føler du deg snart som en av familien. Underveis blir det stopp hvor du kan oppleve slott, destillerier og S...

Al Ándalus

Al Ándalus

Luksus på skinner i Andalucia Al Ándalus er et av verdens mest luksuriøse og romslige tog, kjennetegnet av historiske vogner fra belle époque perioden. Det vakre og elegante interiøret tar deg tilbake til en svunnen tid. Reiseruten går gjennom Andalucias rike kulturarv, som er sterkt påvirket av t...

Costa Verde Express

Costa Verde Express

Utforsk Nord-Spanias natur- og kulturskatter med Costa Verde Express. Det spanske luksustoget har rute mellom Bilbao og Santiago de Compostela. Hver dag venter nye stopp og spennende opplevelser. Reise­ruten går gjennom España Verde (Grønne Spania) som er navnet på den frodige regionen langs den...

Eastern & Oriental Express

Eastern & Oriental Express

Med luksustog fra Singapore til Bangkok Eastern & Oriental Express tar deg tilbake til en fordums kolonitid med Singapore Slings, engelsk ettermiddagste og elegante måltider i overdådige omgivelser. Vognene, som er av nyere dato, er innredet i Østens stil. Fra toget har du panoramautsikt til frodig...

Orient Silk Road Express

Orient Silk Road Express

Turkemenistan – Usbekistan – Kasakhstan Den sagnomsuste Silkeveien bringer tankene hen på karavaner, Marco Polo og fjerne kulturer. Her ligger UNESCO verdensarvsteder som perler på en snor – gjerne midt ute i ørkenen og minner om magiske historier fra Tusen og en natt. Naturen varierer, fra det d...