Skip to main content
Image: Heidelberg

Fire elver – Rhinen, Neckar, Mosel og Saar. Elvecruise fra Strasbourg til Remich

Vi seiler på både Rhinen og Mosel, med små avstikkere til sideelvene Saar og Neckar. Fra vårt flytende hotell har du utsikt til vinmarker, borger, historiske byer og naturskjønne landskap. I land kan du oppleve Luxembourg by, Trier med sine romerske ruiner, pittoreske Cochem, vinbyen Rüdesheim, den gamle universitetsbyen Heidelberg  – kjent som Tysklands mest romantiske by.

Høydepunkter:

 • Luxembourg by
 • Saarburg, med Saarburgfossen
 • Romersk kulturarv i Trier
 • Pittoreske Cochem i Moseldalen
 • Rhindalen (UNESCO) og Loreleiklippen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Historiske Heidelberg
 • Drikkevarer inkludert, både til måltidene og i baren


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Strasbourg

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi til Frankfurt med ankomst midt på dagen. Vi fortsetter med buss til Strasbourg, hvor MS Lafayette venter. Kjøretiden er cirka 2,5 time. I Strasbourg ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, men byen er best kjent for sin UNESCO-vernede gamleby, La Petite France, som ligger på en øy i elven Ill. Etter at vi har funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi til en drink i salongen og cruisesjefen ønsker oss velkommen om bord. I 22.30-tiden kaster skipet loss og cruiset på magiske Rhinen begynner.

  Oslo – Strasbourg
 • Dag 2: Mannheim – Heidelberg – Rüdesheim

  Vi ankommer universitetsbyen Mannheim om morgenen. Mannheim var en liten landsby i middelalderen, men i 1606 beordret kurfyrsten Fredrik IV av Pfalz bygging av festningen Friedrichsburg og den tilhørende byen. Bykjernen kalles die Quadratestadt, fordi gatene er lagt ut som et sjakkbrett. Fra Mannheim kan du bli med på en halvdagsutflukt* med buss til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Et av byens landemerker er broen fra 1788 med en broport fra middelalderen.



  Vi gjør et stopp ved Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Det var i slottets vakre parkanlegg at den berømte poeten Johann Wolfgang von Goethe en gang vandret omkring og skrev ned sine tanker. En av attraksjonene på slottet er verdens største vintønne, bygget i 1751 med en kapasitet på over 200 000 liter. Tønnen ble fylt med vin fra de lokale vinbøndene som betalte sine skatter in natura. Rundturen fortsetter med en guidet byvandring gjennom Heidelbergs historiske sentrum, før vi får litt tid på egen hånd. Ta en spasertur gjennom de smale gatene, eller la deg friste av butikkene i den lange gågaten. I mellomtiden har skipet også kommet til Heidelberg. Mens vi spiser lunsj seiler vi på Neckar tilbake mot Rhinen.



  Ved 20.00-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. Ta en spasertur gjennom den lille byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet ligger til kai over natten.

  Mannheim – Heidelberg – Rüdesheim
 • Dag 3: Rüdesheim – Cochem

  I dag kan du bli med på en utflukt* med minitog gjennom vinmarkene med stopp i den historiske vinkjelleren Bassenheimer Hof, hvor det blir omvisning og vinsmaking. Deretter besøker vi Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter, noen fra helt tilbake til 1700-tallet. Etter besøket på museet, er det tid til å rusle en tur på egen hånd.



  Ved lunsjtid fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles «Den romantiske Rhinen». Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere.



  Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. I Koblenz, der Rhinen møter Mosel, runder vi odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm I som overvåker sammensmeltningen av de to elvene.



  Vi seiler videre på Mosel og må igjennom flere sluser før vi kommer til Cochem, en liten by typisk for området, med en sjarmerende gamleby. Ovenfor byen troner borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Skipet ligger til kai i Cochem over natten.

 • Dag 4: Cochem

  Etter frokost kan du bli med på en utflukt* til Reichsburg, som ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Etter besøket i borgen blir det tid på egenhånd i byen. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og et utall vinstuer hvor du kan smake på områdets edle dråper. Er været fint anbefales en pause på en av utendørskafeene langs Mosel.



  Ved lunsjtid fortsetter skipet seilingen opp Mosel. Fra soldekket kan du nyte den flotte utsikten der Mosel slynger seg forbi idylliske små byer og noen av verdens bratteste vinmarker.

  Cochem
 • Dag 5: Trier – Saarburg – Remich

  I løpet av natten har skipet ankommet Trier. Trier ble grunnlagt av keiser Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier er kjent for sine mange minner fra romertiden, deriblant den gamle byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av det romerske badet. Byen er også det eldste bispesetet i Tyskland.



  I middelalderen var erkebiskopen av Trier en meget betydningsfull fyrste som kontrollerte enorme landområder. Om morgenen kan du bli med på en halvdags byrundtur* i Trier med buss. Turen avsluttes med vandring i gamlebyen. Det blir også litt tid på egenhånd før vi returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til den lille byen Saarburg ved elven Saar. Om ettermiddagen siler vi på Saar og Mosel til vi ankommer Remich som er cruisets siste havn. Middag om bord med dans om kvelden.

  Trier – Saarburg – Remich
 • Dag 6: Remich – Luxembourg

  Remich er omkranset av vinmarker og området er, takket være den kalkholdige jorden, kjent for sine musserende viner. Om morgenen er det utflukt* til vingården Caves St. Martin. Vi får en omvisning i vinkjellerne, og det blir selvfølgelig smaksprøver på den boblende drikken. Etterpå kjører vi til sentrum av Remich, hvor vi får litt tid til på egen hånd. Ta en rusletur langs Mosel, eller nyt et glass vin på en av kafeene med utsikt over elven. Vi spaserer tilbake til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen kan du bli med på en halvdagsutflukt (inkludert) til Luxembourg by. Det blir først en rundtur med bussen, før vi fortsetter til fots gjennom gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser hertugpalasset og spaserer på Cornichen, som strekker seg langs den gamle bymuren fra 1600­tallet. Det blir litt tid på egenhånd før vi returnerer til skipet i Remich.
  I kveld er det kapteinens festmiddag og etterpå kan du svinge deg på dansegulvet.

  Remich – Luxembourg
 • Dag 7: Remich – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til sentrum av Luxembourg by. Her blir det tid på egenhånd til å utforske byen nærmere før vi kjører til lufthavnen. Fly tilbake til Oslo med mellomlanding og flybytte underveis.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Frankfurt/Luxembourg–Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Utfluktspakke (fem utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Utfluktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Kjøper du utfluktene om bord risikerer du at noen av turene kan være utsolgt. 

Utfluktspakke, fem utflukter kr 1 950

Program utflukter

  Dag   Sted    Utfluktspakke     Pris om bord
1 Strasbourg    
2 Mannheim Heidelberg  € 71
3 Rüdesheim     Turisttog, vinsmaking og Siegfrieds musikkabinett     € 38
4 Cochem   Reichsburg Cochem € 27
5 Trier Byrundtur € 60
6 Remich Vingård i Remich € 38
       
7 Remich    


Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. mai 2022.

Skip

MS Lafayette
Et hyggelig og elegant, førsteklasses skip, som ble totalrenovert for få år siden. Om bord er det restaurant, salong med bar og dansegulv, resepsjon og stort soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt go...