Skip to main content
Image: Heidelberg

Fire elver – Rhinen, Neckar, Mosel og Saar. Elvecruise fra Remich til Strasbourg

Vi seiler på både Mosel og Rhinen, med små avstikkere til sideelvene Saar og Neckar. Fra vårt flytende hotell har du utsikt til vinmarker, borger, historiske byer og naturskjønne landskap. I land kan du oppleve Luxembourg by, Trier med sine romerske ruiner, pittoreske Cochem, vinbyen Rüdesheim, den gamle universitetsbyen Heidelberg og Strasbourg – kjent for sin sjarmerende gamleby.

Høydepunkter:
Luxembourg by
Saarburg med Saarburgfossen
Romersk kulturarv i Trier
Pittoreske Cochem i Moseldalen    
Rhindalen (UNESCO) og Loreleiklippen
Vinbyen Rüdesheim
Historiske Heidelberg
Strasbourg med gamlebyen La Petite France
Drikkevarer inkludert, både til måltidene og i baren

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Luxembourg – Remich

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Luxembourg. Fra flyplassen er det cirka 30 minutter med buss til den lille byen Remich, hvor MS Lafayette venter. Remich tilhører Luxembourg, og ligger ved Mosel der elven danner grensen mellom storhertugdømmet og Tyskland. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai i Remich over natten.

  Oslo – Luxembourg – Remich
 • Dag 2: Remich – Luxembourg – Saarburg

  Om morgenen kan du bli med på en halvdagsutflukt* til Luxembourg by. Det blir først en rundtur med buss, før vi fortsetter til fots gjennom gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser hertugpalasset og spaserer på Cornichen, som strekker seg langs den gamle bymuren fra 1600­tallet. Det blir litt tid på egen hånd før vi returnerer til skipet i Remich.

  Luxembourg


  Remich er omkranset av vinmarker og området er, takket være den kalkholdige jorden, kjent for sine musserende viner. Etter lunsj er det utflukt* til vingården Caves St. Martin. Vi får en omvisning i vinkjellerne, og det blir selvfølgelig smaksprøver på den boblende drikken. Etterpå kjører vi til sentrum av Remich, hvor vi får litt tid på egen hånd. Ta en rusletur langs Mosel, eller nyt et glass vin på en av kafeene med utsikt over elven. Vi spaserer tilbake til skipet. Skipet kaster loss og cruiset begynner. Første strekning går på Mosel, før vi fortsetter på Saar til den tyske byen Saarburg. Ta gjerne en kveldstur i land i Saarburg, også kjent som "lille Venezia". Leuk, en liten sideelv til Saar, renner tvers gjennom byen, og i sentrum stuper Wasserfall Saarburg (Saarburgfossen) 20 meter ned mellom husene, som er bygget tett på fossen. Skipet ligger ved kai i Saarburg over natten.

  Fra Saarburg med fossen i sentrum

  Remich – Luxembourg – Saarburg
 • Dag 3: Saarburg – Trier

  Om morgenen setter vi kursen tilbake mot Mosel og kommer til Trier før lunsj. Trier ble grunnlagt av keiser Augustus i år 16 f.Kr. Han ga byen navnet Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Trier er kjent for sine mange godt bevarte romerske bygninger, deriblant byporten Porta Nigra, amfiteateret og ruinene av det romerske badet. Byen er også det eldste bispesetet i Tyskland. I middelalderen var erkebiskopen av Trier en meget betydningsfull fyrste som kontrollerte enorme landområder. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. Om ettermiddagen kan du bli med på en halvdags byrundtur* i Trier med buss. Turen avsluttes med vandring i gamlebyen. Det blir også litt tid på egen hånd før vi returnerer til skipet. Skipet seiler videre om kvelden.

  Den romerske byporten Porta Nigra i Trier

 • Dag 4: Cochem – Koblenz

  Vi ankommer Cochem, ofte kalt Moseldalens perle, tidlig om morgenen. Gamlebyen i Cochem består av smale gater, bindingsverkshus og et utall vinstuer hvor du kan smake på områdets edle dråper. Over byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Om morgenen kan du bli med på en utflukt* til Reichsburg Cochem. Vi får en omvisning inne i borgen og lar oss imponere over utsikten over Moseldalen.

  Cochem ved Mosel


  Etter besøket i borgen får vi tid på egen hånd i gamlebyen i Cochem. Vi spaserer tilbake til skipet, og fortsetter seilasen gjennom Moseldalens vakre landskap. Tidlig kveld kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), hvor en stor rytterstatue av keiser Wilhelm I overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. De som ønsker, kan ta en spasertur i land på egen hånd eller sammen med reiselederen før middag. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Rytterstatuen av keiser Wilhelm I som overvåker sammensmeltningen av de to elvene Mosel og Rhinen

 • Dag 5: Koblenz – Rüdesheim

  Mens vi spiser frokost, fortsetter seilasen. Vi runder Deutches Eck og fortsetter sørover på Rhinen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.

  MS Lafayette i Rhindalen


  Om ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim, en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker, ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. Her kan du bli med på en utflukt* med minitog gjennom vinmarkene, med stopp i den historiske vinkjelleren Bassenheimer Hof, hvor det blir omvisning og vinsmaking. Deretter besøker vi Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter, noen helt tilbake fra 1700-tallet. Etter besøket på museet, er det tid til å rusle en tur på egen hånd langs Drosselgasse, byens populære gågate med bindingsverkshus, livlig atmosfære og mange små kneiper og tavernaer. Ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, før vi spaserer tilbake til skipet. Om kvelden fortsetter cruiset mot Mannheim.

  Drosselgasse i Rüdesheim

  Koblenz – Rüdesheim
 • Dag 6: Mannheim – Heidelberg

  Vi ankommer universitetsbyen Mannheim om morgenen. Mannheim var en liten landsby i middelalderen, men i 1606 beordret kurfyrsten Fredrik IV av Pfalz bygging av festningen Friedrichsburg og den tilhørende byen. Byen har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. Fra Mannheim kan du bli med på en halvdagsutflukt* med buss til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Et av byens landemerker er broen fra 1788 med en broport fra middelalderen. Vi gjør et stopp ved Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Det var i slottets vakre parkanlegg at den berømte poeten Johann Wolfgang von Goethe en gang vandret omkring og skrev ned sine tanker. En av attraksjonene på slottet er verdens største vintønne, bygget i 1751 med en kapasitet på over 200 000 liter. Tønnen ble fylt med vin fra de lokale vinbøndene, som betalte sine skatter in natura. Rundturen fortsetter med en guidet byvandring gjennom Heidelbergs historiske sentrum, før vi får litt tid på egen hånd. Ta en spasertur gjennom de smale gatene, eller la deg friste av butikkene i den lange gågaten. I mellomtiden har skipet også kommet til Heidelberg. Skipet seiler videre på Neckar og Rhinen mot Strasbourg. I kveld er det kapteinens festmiddag, og etterpå kan du svinge deg på dansegulvet.

  Heidelberg

  Mannheim – Heidelberg
 • Dag 7: Strasbourg – Oslo

  I løpet av natten har vi lagt til kai i Strasbourg, og etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Før vi setter kursen mot flyplassen, kjører bussen oss inn til sentrum hvor vi får litt tid til å spasere rundt på egen hånd eller sammen med reiselederen. Strasbourgs sjarmerende historiske bykjerne kalles La Petite France og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Her ligger den gotiske Notre Dame-katedralen, omkranset av bindingsverkshus og smale gater.

  Strasbourg

  Strasbourg – Oslo
 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
-
Fly Oslo – Luxembourg/Frankfurt – Oslo 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
- Velkomstdrink
- Kapteinens festmiddag
- Wi-Fi
- Norsk reiseleder fra Vista Travel
 

Prisen inkluderer ikke:
- Utfluktspakke (seks utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av seks utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Utfluktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Kjøper du utfluktene om bord risikerer du at noen av turene kan være utsolgt. 

Utfluktspakke, seks utflukter kr 3 250

Program utflukter

  Dag   Sted    Utfluktspakke     Pris om bord
1 Remich    
2 Remich Luxembourg € 73
    Vingård i Remich € 39
3 Trier     Byrundtur    € 66
4 Cochem   Reichsburg Cochem € 34
5 Rüdesheim    Turisttog, vinsmaking og Siegfrieds musikkabinett  € 40
6 Mannheim Heidelberg € 78
7 Strasbourg    


Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
22.08.2024OsloFire elver – Rhinen, Neckar, Mosel og Saar. Elvecruise fra Remich til Strasbourg
Reiseledere: Vladimir Kozlov
7 dager722 980,-Bestill

Skip

MS Lafayette
Et hyggelig og elegant, førsteklasses skip, som ble totalrenovert for få år siden. Om bord er det restaurant, salong med bar og dansegulv, resepsjon og stort soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt go...