Skip to main content

Vakre Gardasjøen

MERK - avgangsdatoer i 2023 kommer snart.

Sør for Alpene, i de mest eventyrlige omgivelser, ligger Gardasjøen - den største italienske innsjøen. De omkringliggende fjellene gir ly og et godt og mildt klima. Vår reise til Gardasjøen har alt hva hjertet kan begjære. Sjøen med sine skjønne, skiftende farger - fjellene, som i den nordlige del av sjøen hever seg loddrett opp fra bredden - og en overdådig sydlandsk blomsterprakt, viftende palmer og sitronlunder.

Vi bor i den sjarmerende byen Riva del Garda på det hyggelige Hotel Centrale med fantastisk beliggenhet midt på byens torg ut mot den maleriske, lille havnen. Her er smale gater med interessante bygninger, forretninger og mange hyggelige restauranter og caféer. Ved Gardasjøen er det flere muligheter for å delta på utflukter, båtturer på sjøen, spaserturer og for avslapning. Vi har inkludert alle utfluktene. En utflukt langs Gardasjøen, inklusiv en båttur på sjøen. Utflukt til Romeo og Julies by Verona, samt en utflukt med praktfulle naturopplevelser i fjellene i Gardasjøens bakland. På reisen skal vi naturligvis også besøke noen av områdets gode vingårder - blant annet Borgo alla Quercia, hvor vi får mulighet til å prøvesmake den lokale vinen og nyte en lunsj i romantiske omgivelser.

Høydepunkter:
Vakre Gardasjøen med sin kontrastfylte natur
Svært sentralt beliggende hotell
Vinsmakinger - vi besøker bl.a. Valpolicella
Opplev Verona og Milano
Italiensk marked i Malcesine 
Båttur på Gardasjøen
Mange måltider inkludert

Reiseplan
Dag 1 - Milano og ankomst til Riva del Garda
Dag 2 - Byvandring i Riva del Garda
Dag 3 - Gardasjøen rundt - Vingårdsbesøk
Dag 4 - Malcesine - Italiensk marked - Habsburgernes festning
Dag 5 - Tid på egenhånd
Dag 6 - Utflukt til Verona og besøk på vingård i Valpolicella
Dag 7 - Varone-fossen - Tenno-sjøen - Vingårdsbesøk
Dag 8 - Hjemreise

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Milano og ankomst til Riva del Garda

  Etter ankomst lufthavnen i Milano kjører vi den korte turen inn til Italias nest største by. Vi skal ut på en liten byvandring og ser noen av byens vakreste severdigheter, sånn som La Scala operaen, Galleria Vittorio Emanuele og byens kjennetegn - den imponerende domkirken som er en av verdens største og kanskje vakreste kirker. Det blir også tid til å spise lunsj på egenhånd og nyte stemningen i Milano, før vi setter oss på bussen i retning Gardasjøen.
  Innkvartering på det hyggelige familiedrevne Hotel Centrale i Riva del Garda. Hotellet har nok den beste beliggenheten, midt på byens torg beliggende vakkert til mot den lille havnen og Gardasjøen.

  Milano og ankomst til Riva del Garda
 • Dag 2: Byvandring i Riva del Garda

  I dag skal vi gjøre oss kjent med Riva del Garda. Etter frokost arrangerer reiselederen en byvandring i Riva del Garda, hvor vi blir presentert for byens severdigheter, den herlige sjøpromenaden, de maleriske gamle gatene og smugene.

  Byvandring i Riva del Garda
 • Dag 3: Gardasjøen rundt - Besøk på vingård

  Etter frokost går vi om bord i en båt ved den lille havnen i Riva del Garda. På båtturen opplever vi de pittoreske byene og det flotte landskapet fra sjøen. Vi går i land i byen Maderno på Gardasjøens vestbredd, og kjører opp mot vingården Borgo alla Quercia, hvor vi skal nyte en vinsmaking og en lett lunsj i vakre omgivelser.  Om ettermiddagen fortsetter turen i buss langs østbredden av Gardasjøen, hvor vi gjør et opphold i den maleriske byen Garda, som har gitt sjøen sitt navn. Vi opplever byens flotte sjøpromenade og nyter utsikten over sjøen. Etter oppholdet i Garda kjører vi videre gjennom olivenlundene langs den skjønne østsiden tilbake mot Riva del Garda.

 • Dag 4: Malcesine - Italiensk marked - Habsburgernes festning

  På dagens utflukt tar vi båt til den maleriske byen Malcesine, som har fascinert utallige diktere og forfattere gjennom tidens løp. Byen har en fantastisk beliggenhet ved foten av Monte Baldo, og kan vise til en godt bevart festning oppført av Scala-familien fra Verona – et vitnesbyrd om byens stolte fortid.
  Lørdag er det også markedsdag i Malcesine, så det blir mulighet til å oppleve et typisk italiensk marked. Kanskje kan du gjøre en god handel?
  Etter besøket i Malcesine fortsetter turen opp mot en av de gamle festningene Habsburgerne bygde som forsvar av det Østerriksk-Ungarske keiserdømmet. I en hyggelige restaurant i festningen nyter vi en god lunsj bestående av lokale spesialiteter, før vi vender tilbake til Riva del Garda.

  Malcesine - Italiensk marked - Habsburgernes festning
 • Dag 5: På egen hånd

  Dagen er til opplevelser på egen hånd – kanskje en tur med lokalbussen til den skjønne byen Limone, eller en herlig spasertur langs sjøen mot nabobyen Torbole. Mulighetene er mange og valget er ditt. Spør gjerne reiselederen om tips.

  På egen hånd
 • Dag 6: Utflukt til Verona og besøk på vingård i Valpolicella

  I dag skal vi oppleve enda ett av reisens høydepunkter. Vi setter kursen sydover på en magisk tur gjennom Adige-dalen mot den skjønne byen Verona, som ligger vakkert til ved Adige-flodens buktende løp. Verona er en av Italias vakreste byer og stedet for Shakespeares udødelige drama, Romeo og Julie. På en spennende byvandring skal vi oppleve byens historiske sentrum med den velbevarte Scala-festningen, blomstertorget Piazza delle Erbe, Julies hus og den velbevarte romerske arena på Piazza Bra, som hver sommer danner ramme om stemningsfulle operaforestillinger.  Etter besøket i Verona kjører vi opp til det kjente vinområdet Valpolicella. Her blir vi, på ekte Italiensk maner, ønsket velkommen på en vingård hvor vi selvsagt skal få smake Amarone - en av Italias mest berømte viner. Etter besøket fortsetter turen gjennom den naturskjønne Adige-dalen tilbake til Riva del Garda.

  Utflukt til Verona og besøk på vingård i Valpolicella
 • Dag 7: Varone-fossefallet - Tenno-sjøen – Besøk på vingård

  Dagens utflukt byr på storslagne naturopplevelser. Vi kjører først opp til det imponerende Varone-fossefallet, som har erodert klippene gjennom årtusener. Så går turen videre opp i fjellene til Tenno-sjøen, med det flotte smaragdfargede vannet. Etter en tur gjennom dalen med sjøene, Valle dei Laghi, avslutter vi dagens utflukt med et besøk på vingården Pisoni, hvor vi skal smake på noen av gårdens viner – blant annet den berømte Vino Santo – og nyte en lett anretning med utsikt opp mot Brenta-Dolomittene.

  Varone-fossefallet - Tenno-sjøen – Besøk på vingård
 • Dag 8: Hjemreise

  Etter en tidlig frokost forlater vi Riva del Garda og setter kursen sørover langs Adige-elven, videre langs Po-sletten, innen vi mette av inntrykk ankommer til lufthavnen i Milano og vårt direktefly tilbake til Oslo.

  NB! Rekkefølgen i dagsprogrammet kan endres uten forvarsel.

Prisoversikt

Dobbeltrom kr 11 980
Dobbeltrom med sjøutsikt kr 12 480
Dobbeltrom med sjøutsikt og fransk balkong     kr 12 730
Enkeltrom kr 12 780
Enkeltrom med sjøutsikt kr 13 280Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Milano t/r inkl. bagasje
- Transport til hotellet t/r
- Syv overnattinger på Hotel Centrale ved Gardasjøen
- Syv frokoster
- Tre lunsjer
- Syv middager
- Tre vinsmakinger
- Alle utflukter og båtturer i henhold til program
- Entréer i henhold til program
- Reiseleder fra Vista Travel

Ikke inkludert: 
- Øvrige måltider og drikkevarer ikke nevnt i programmet
- Tips
- Obligatorisk turistskatt i Riva del Garda: p.t €2 pr. person pr. natt - betales direkte til hotellet
- Avbestillings- og reiseforsikring

Evt. tillegg pr. person:
Rom med sjøutsikt kr. 500
Rom med fransk balkong og sjøutsikt i 4. etasje kr. 750
Enkeltrom kr. 800
 

Hotel Centrale

Hotel Centrale ligger i en flott gammel bygning midt i Riva del Garda, ved Gardasjøens nordlige ende. Hotellet er bygget i venetiansk stil omkring 1375, og har en flott beliggenhet ved byens hyggelige torg og den maleriske lille havnen. Komfort og service står i høysetet på hotellet.Fasiliteter: Hotellet har spisesal, bar og restaurant med flott utsikt over Gardasjøen. Kjøkkenet serverer både velsmakende lokale retter av områdets gode råvarer, og internasjonalt inspirerte måltider. Middagen er en fast tre-retters meny med salatbar. Hotellet har heis, og det er gratis Wi-Fi i resepsjonen og i restauranten.

Rommene: Rommene er enkelt innredet i lyse, innbydende farger, og har eget toalett og bad, telefon, tv og safe. Aircondition tilgjengelig i de varme månedene - juni, juli og august. Fra rommene er det utsikt mot fjellene eller mot gaten. Mot et tillegg er det mulig å bestille rom med utsikt over Gardasjøen.

 

Bildegalleri