Skip to main content

Vakre Gardasjøen – Verona, vingårder, Sirmione og vakker natur

Sør for Alpene, i de mest eventyrlige omgivelser, ligger Gardasjøen - den største italienske innsjøen. De omkringliggende fjellene gir ly og et godt og mildt klima. Vår reise til Gardasjøen har alt hva hjertet kan begjære. Sjøen med sine vakre, skiftende farger, fjellene, som i den nordlige delen av sjøen hever seg loddrett opp fra bredden, en overdådig sydlandsk blomsterprakt, viftende palmer og sitronlunder. Vi bor i den sjarmerende byen Desenzano på det hyggelige Hotel Bonotto med fantastisk beliggenhet på strandpromenaden og kun en kort spasertur fra havnen og sentrum.  Her er smale gater med vakre bygninger, lekre butikker og mange koselige restauranter og caféer. Ved Gardasjøen er det flere muligheter for å delta på utflukter, båtturer på sjøen, spaserturer - og for å nyte livet.  Vi har inkludert alle våre utflukter- en utflukt langs Gardasjøen, utflukt til Romeo og Julies by Verona og en båttur på Gardasjøen til den berømte halvøya Sirmione. På reisen skal vi naturligvis også besøke noen av områdets gode vingårder, blant annet Borgo alla Quercia, hvor vi får mulighet til å prøvesmake den lokale vinen og nyte en lunsj i romantiske omgivelser. I løpet oppholdet skal vi også besøke det velrenommerte vinområdet Valpolicella med vinsmaking og lunsj.

Høydepunkter:
-
Vakre Gardasjøen med sin kontrastfylte natur
- Svært sentralt beliggende hotell i Desenzano
- Vinsmakinger - vi besøker to fantastiske vingårder
- Byvandring i eventyrlige Verona 
-
Båttur på Gardasjøen til fasjonable Sirmione
- Mange måltider inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Milano – ankomst til Desenzano

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Milano. Etter ankomsten setter vi oss til rette i vår egen buss og starter på vårt norditalienske eventyr. Fra flyplassen går turen over den flate Po-sletten mot vingården Borgo alla Quercia, hvor vi skal nyte en vinsmaking og en rikholdig lunsj i vakre omgivelser. Etter vingårdsbesøket fortsetter turen gjennom det naturskjønne landskapet mot Gardasjøen og Desenzano hvor vi skal bo i syv netter. Innkvartering på det hyggelige, familiedrevne Hotel Bonotto, som har en fantastisk beliggenhet i den vakre byen.
  (L, M)

  Fra den idylliske havnen i Desenzano

 • Dag 2: Byvandring i Desenzano

  I dag skal vi gjøre oss kjent med Desenzano. Etter frokost arrangerer reiselederen en byvandring i Desenzano, hvor du får oppleve den vakre byens mange severdigheter, den herlige strandpromenaden, de maleriske gamle gatene og smugene.

  Desenzano


  Desenzano er en livlig og vakker by og betraktes som Gardasjøens hovedstad, både på grunn av størrelsen, men også på grunn av den sentrale beliggenheten i den sydlige delen av Gardasjøen. Herfra kan du ta fergen som går i fast rutefart til byene rundt hele sjøen. Byen har beholdt småbysjarmen med trange, snirklete gater, den gamle havnen, borgen Castello de Desenzano og katedralen Santa Maria Maddalena, samtidig som du finner mange lekre butikker, restauranter, cafeer og barer her.
  (F, M)

  Fra smågatene i Desenzano

 • Dag 3: Gardasjøen rundt

  Heldagsutflukt Gardasjøen rundt. På turen opplever vi de pittoreske byene og det flotte landskapet langs sjøen. Vi stopper i eventyrlig vakre Riva del Garda som ligger i nordenden av sjøen. Fra de maleriske gamle gatene og smugene, kjører vi videre gjennom olivenlundene langs den naturskjønne østsiden av sjøen.

  Riva del Garda i sjøens nordende


  Vi stopper for lunsj i pittoreske Malcesine, som har fascinert utallige poeter og forfattere gjennom tidene. Byen har en vakker beliggenhet ved foten av Monte Baldo og kan skilte med en meget godt bevart festning bygget av Scala-familien fra Verona – et vitnesbyrd om byens stolte fortid.

  Malcesine ved foten av Monte Baldo


  Om ettermiddagen fortsetter turen langs østbredden av Gardasjøen, hvor vi gjør et opphold i den sjarmerende lille landsbyen Lazise. Vi opplever småbyens flotte sjøpromenade og nyter utsikten over sjøen før vi kjører tilbake mot Desenzano.
  (F, L, M)

  Fra strandpromenaden i Lazise

 • Dag 4: Utflukt til Verona og det berømte vinområdet Valpolicella

  I dag skal vi oppleve enda et av reisens høydepunkter. Vi setter kursen mot den eventyrlige byen Verona, som ligger vakkert til ved Adige-flodens buktende løp.

  Verona


  Verona er en av Italias vakreste byer og stedet for Shakespeares udødelige drama, Romeo og Julie. På en spennende byvandring skal vi oppleve byens historiske sentrum med den velbevarte Scala-festningen, blomstertorget Piazza delle Erbe, Julies hus og den romerske arenaen på Piazza Bra, som hver sommer danner rammen rundt stemningsfulle operaforestillinger.

  Piazza delle Erbe i Verona


  Etter besøket i Verona kjører vi til det vakre og berømte vinområdet Valpolicella. Her besøker vi en av vindalens sjarmerende vingårder og får omvisning, en generøs vinsmaking og en nydelig lunsj med lokale spesialiteter.
  (F, L, M)

  Typisk landskap i vinområdet Valpolicella

 • Dag 5: Dagen til egne opplevelser

  Dagen er til opplevelser på egen hånd – hva med en tur med lokalbåten til en av de nærliggende byene?
  (F, M)

 • Dag 6: Båttur til Sirmione

  På dagens utflukt tar vi båt til den vakre og berømte halvøya Sirmione, som ligger på en landtunge helt sør i Gardasjøen.

  Sirmione


  Innenfor murene til slottet Scaligero, bygget på 1300-tallet, og som omgir gamlebyen, skjuler det seg pittoreske gater, torg og kirker. Kanskje du vil sette deg på en av de små cafeene og nyte en italiensk iskrem som Sirmione er så kjent for? Byen er også kjent for sine termalbad og Grotte di Catullo, ruiner av en tidligere overdådig villa fra romertiden.
  (F, M)

  Båttur til Sirmione
 • Dag 7: Dagen til egne opplevelser

  Desenzano har rikelige muligheter for shopping, men også noen flotte strender, om du ønsker å slappe av og nyte solen før hjemreisen.
  (F, M)

 • Dag 8: Hjemreise

  Etter frokost forlater vi Desenzano og setter kursen mot Milano. Direktefly hjem til Oslo.
  (F)

  (F=frokost, L=lunsj, M=middag)

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Milano t/r 
-
Flyskatter    
- Transport flyplass - hotell t/r
- Syv overnattinger på Hotel Bonotto ved Gardasjøen
- Syv frokoster
- Syv middager
- Tre lunsjer (hvorav to på vingård), drikke inkludert
- Vinsmaking med lunsj på vingården Borgo alla Quercia
- Heldagstur rundt Gardasjøen
- Privat båttur til Sirmione
- Utflukt til Verona og vinområdet Valpolicella 
- Vinsmaking med lunsj på en vingård i Valpolicella
- Lokalguide i Verona
- Hodetelefoner på sightseeingen i Verona
- Turistskatt
- Reiseleder fra Vista Travel

Ikke inkludert: 
- Øvrige måltider og drikkevarer ikke nevnt i programmet
- Tips
- Avbestillings- og reiseforsikring

Hotel Bonotto

Hotel Bonotto (3*+) i Desenzano ved Gardasjøens sørlige ende har en flott beliggenhet i sentrum, ved byens vakre strandpromenade og med kort vei til båthavnen. Hotellet har en moderne stil, har nyrenoverte rom og en flott frokostrestaurant på taket, med en herlig utsikt over Gardasjøen. Komfort og service står i høysetet på hotellet. 

Fasiliteter: Hotellet har bar og frokostrestaurant med panoramautsikt over Gardasjøen. Middagen blir servert på en lokal restaurant, kun en kort spasertur fra hotellet. Restaurantkjøkkenet serverer både lokale retter av områdets gode råvarer og internasjonale retter. 
Hotellet har heis og gratis Wi-Fi. På takterrassen finnes jacuzzi og sauna.

Rommene: Rommene er pent innredet i lyse, innbydende farger, og har eget toalett og bad, hårtørrer, telefon, tv, safe, minibar og vannkoker. Aircondition tilgjengelig i de varme månedene - juni, juli og august. Fra rommene er det utsikt mot Gardasjøen. For septemberavgangen har vi både rom med utsikt mot en sidegate og mot Gardasjøen. 

Du kan lese mer om hotellet her: www.hotelbonottodesenzano.it 

Her er en ofisiell video fra hotellet:

 

Bildegalleri

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
16.09.2024OsloVakre Gardasjøen
Reiseledere: Anne Berit Kristiansen
8 dagerMer enn 821 595,-Bestill