Skip to main content

Vakre Porto, Douro og Salamanca - elvecruise på Douro fra Porto

Douro smyger seg gjennom den frodige Dourodalen, fra grensen mot Spania til utløpet ved havnebyen Porto. Fra skipets soldekk kan du nyte utsikten til det velpleide kulturlandskapet. Cruiset starter og slutter i Porto. Langs ruten venter mange hyggelige havner. Et av høydepunktene er den valgfrie utflukten til den spanske middelalderbyen Salamanca.

Høydepunkter:

 • Portvinsbyen Porto
 • Dourodalen, som står på UNESCOs verdensarvliste 
 • 1700-talls palasset Solar de Mateus
 • Middelalderbyen Salamanca i Spania
 • Lamego med pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios
 • Drikkevarer om bord inkludert


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Porto

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn (også Stavanger Lufthavn Sola den 18. mai 2024). Sammen flyr vi til Porto. Fra lufthavnen kjører vi med buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord, før vi samles til et informasjonsmøte, etterfulgt av middag. Vi sier som portugiserne; Bom apetite! Skipet ligger ved kai i Porto over natten. Om kvelden kan du bli med på en busstur*, «Porto by Night», hvor du får oppleve stemningen i den vakkert opplyste byen. Fra kafeer og barer strømmer såre fadotoner ut i kveldsmørket.

  Oslo – Porto
 • Dag 2: Porto – Régua

  Portugals nest største by har en strategisk beliggenhet ved utløpet av Douro, og kjennetegnes av fargerike husfasader, rød takstein, staselige broer og vakre bygninger. Byen ga navn til både Portugal og portvin, og var avreisehavn for tidligere tiders sjøfarere. I den gamle bydelen Ribeira, som står på UNESCOs verdensarvliste, kan du føle historiens sus. Etter frokost er det byrundtur*. Fra kaien i Villa Nova de Gaia kjører vi over Dom Luis I broen, som ble bygget på 1880-tallet av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av Gustave Eiffels elever. Vi ser Palacio da Bolsa (børsen) og San Fransisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene på rekke og rad langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt smaksprøver av den dyrebare «nektaren». Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner.  Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i den nordspanske provinsen Saro. Fra soldekket kan du beundre landskapet på begge sider av elven, hvor vinranker og oliventrær har klort seg fast i snart to tusen år. I løpet av ettermiddagen seiler vi gjennom slusen i Carrapatelo. Med sine 36 meter er dette den høyeste slusen i Vest-Europa. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag. Régua har en postkortvakker beliggenhet med Serra do Marão-fjellene i bakgrunnen. Før middag inviteres vi til en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

  Porto – Régua
 • Dag 3: Régua – Vega de Terron

  Etter frokost er det utflukt* til Vila Réal. Her besøker vi 1700-tallspalasset Solar de Mateus, kjent fra etiketten til Mateus­vinflaskene. Slottet og kapellet regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakre parken, hvor hovedbygningen speiler seg i en liten innsjø foran palasset og hagen ser ut som om den er klippet med neglesaks.  Vi møter skipet igjen i Pinhão, og cruiset fortsetter gjennom vindistriktet. Her gror druerankene i terrasser oppover dalsidene. Det er bare å nyte skjønnheten. Hele Dourodalen er som en vakker, frodig hage. Etter at vi har passert slusene ved Valeira og Pocinho, kommer vi til den spanske grensebyen Vega de Terron.

  Régua – Vega de Terron
 • Dag 4: Utflukt til Salamanca

  I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt av kartagerne tre hundre år f.Kr, og tidens tann har gitt sandsteinsbygningene en vakker gyllen patina. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, men byen er også kjent for en rik ornamentert arkitektur i en blanding av romersk, arabisk og barokk stil. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Etter en byrundtur og lunsj på en lokal restaurant, er det tid til å oppleve byen på egen hånd. Retur til skipet som i løpet av dagen har forflyttet seg til den portugisiske byen Barca d’Alva. Her blir vi liggende ved kai over natten.

  Utflukt til Salamanca
 • Dag 5: Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhão

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen og nå seiler vi tilbake nedover elven. På soldekket kan du beundre utsikten mot de frodige dalsidene. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi kommer til Ferradosa midt på dagen. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir optimale forhold for druedyrking. Etter lunsj er det utflukt* med buss gjennom vinmarkene. Fra bussen får du et helt annet perspektiv over dalen og elven. Veien snirkler seg gjennom vingårder, og så langt øyet ser er det myke åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Underveis blir det et stopp på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, hvor det ligger i ro for natten. De som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Ta en spasertur i Pinhão på egen hånd før middag og besøk byens togstasjon som er vakkert dekorert med azulejos (blå-hvite keramikkfliser). I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhão
 • Dag 6: Pinhão – Porto

  Om morgenen er det utflukt* med buss til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remèdios, bygget på 1700-tallet. Den vakre kirken, som ligger på en bakketopp 600 moh, får besøk av mange pilegrimer som klatrer opp de 686 trinnene for å be om hjelp til alle slags lidelser.
  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi passerer flere store sluser før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Kveldens underholdning er portugisisk folklore med fadokonsert i salongen.

  Pinhão – Porto
 • Dag 7: Porto

  Dagen starter med en halvdagsutflukt* til Guimaraes – en historisk by grunnlagt på 800-tallet. Guimaraes har hatt en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste.  Ettermiddagen i Porto er på egenhånd og du kan utforske byen helt etter eget ønske. Middag og underholdning om bord i skipet om kvelden.

  Porto
 • Dag 8: Porto – Oslo

  Etter en god frokost sier vi farvel til skipet. Transport til lufthavnen og fly tilbake til Oslo (også til Stavanger Lufthavn Sola på avgangen den 18. mai 2024).

 • VIDEO

  Her kan du se en video fra rederiet som gir et inntrykk av reisen.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

MERK: på avgangen fra Oslo og Stavanger den 18. mai gis nå en rabatt på kr 1000 pr. person. Rabatten er gyldig til og med søndag 10. mars. Beløpet trekkes automatisk fra i bestillingen.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Porto t/r. Også fra Stavanger 18. mai 2024 (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag 
Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
Underholdning om bord
Wi-Fi om bord
Engelsktalende lokalguider og hodetelefoner på utfluktene
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Utfluktspakke (syv utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke (syv utflukter) kr 4 300

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Utfluktene kan kjøpes enkeltvis om bord, men vil samlet koste mer enn om du forhåndskjøper pakken. Kjøper du utfluktene om bord risikerer du at noen av turene kan være utsolgt. 

Program utflukter

  Dag   Sted    Utfluktspakke     Pris om bord
1 Porto Porto by night € 34
2 Porto Byrundtur med portvinsmaking € 76
3 Régua Vila Réal og Solar de Mateus palasset € 80
4 Barca d'Alva   Salamanca inkludert lunsj € 102
5 Ferradosa Bussutflukt gjennom vindistriktet € 62
6 Pinhão Lamego € 68
7 Porto Guimaraes € 61
8 Porto    


Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
26.08.2024OsloVakre Porto, Douro og Salamanca - elvecruise på Douro fra Porto
Reiseledere: Torill Juvet Hermansen
8 dager219 980,-Bestill
04.09.2024OsloVakre Porto, Douro og Salamanca - elvecruise på Douro fra Porto
Reiseledere: Kristin Clemmensen
8 dagerFullbooket, venteliste26 980,-Book på venteliste
05.10.2024OsloVakre Porto, Douro og Salamanca - elvecruise på Douro fra Porto
Reiseledere: Vladimir Kozlov
8 dagerFullbooket, venteliste26 980,-Book på venteliste

Skip

MS Gil Eanes
MS Gil Eanes er et førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i fellesområdene. Alle lugarene er utvendige og har bad med...
MS Vasco de Gama
Hyggelig og komfortabelt skip med restaurant, salong og bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk med et lite svømmebasseng og skyggeområde. Alle lugarer er utvendige med en størrelse på...