Skip to main content

Sør-Afrika og Rovos Rail

Opplev Victoriafallene, Cape Town, Winelands og Kapp det gode håp.

En reise med praktfulle Rovos Rail er en opplevelse for livet. Dette er et av verdens mest legendariske luksustog, og du tilbringer tre fantastiske dager om bord på vei fra Pretoria til Victoriafallene i Zimbabwe. Etter en natt på elegante Victoria Falls Hotel, rett ved fossen, fortsetter reisen til sagnomsuste Cape Town. Det blir utflukt til vindistriktet og Kapp det gode håp, og tur med taubanen til toppen av Table Mountain.

Høydepunkter

 • Tre netter på Rovos Rail
 • En natt på Victoria Falls Hotel, i gåavstand fra fossen
 • Solnedgangscruise på Zambezielven
 • Heldagstur med gode smaker i vindistriktet
 • Førsteklassehotell nær Waterfront i Cape Town
 • Taubane til toppen av Table Mountain
 • Utflukt til Kapp det gode håp


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise Oslo

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi med Qatar Airways til Doha og derfra videre til Johannesburg, med ankomst neste dag.

 • Dag 2: Ankomst Pretoria

  Vi lander i Johannesburg om formiddagen. Byen var senteret for Sør-Afrikas gullproduksjon, og omfatter også bydelen Soweto, kjent fra kampen mot apartheid.
  Fra flyplassen kjører vi til Soweto hvor vi får oppleve litt av denne legendariske bydelen. Her skal vi blant annet skal besøke huset til Nelson Mandela og lunch inntar vi på en lokal restaurant.
  Etter lunsj kjører vi til Pretoria, som ligger drøye fem mil nord for Johannesburg. Vel fremme får vi en rundtur i boernes gamle hovedstad, som har mange interessante monumenter og bygninger. Vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell, City Lodge Courtyard Arcadia, beliggende i et rolig villaområde. Resten av dagen til egen disposisjon.

  Ankomst Pretoria
 • Dag 3: Ombordstigning Rovos Rail

  Om morgenen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Rovos Rails private togterminal i Pretoria. Etter en orientering om toget og ombordstigning, starter togreisen.
  Første etappe går gjennom gulldistriktene ved Johannesburg, Messina og Beitbridge, mot Zimbabwe. Vi spiser lunsj og finner oss til rette om bord, enten i salongen eller bakerst i den delvis åpne observasjonsvognen. Om kvelden kler vi oss om og nyter en utsøkt middag, servert med utvalgte viner, i den vakre restaurantvognen.

  Ombordstigning Rovos Rail
 • Dag 4: Rovos Rail

  I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk manér med ettermiddagste mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet vi ser utenfor vinduene. Middagen serveres underveis til Plumtree. Her krysser vi grensen til Zimbabwe, og fortsetter til Mpopoma, hvor vi går gjennom grenseformalitetene.
  Toget står i ro for natten i Mpopoma.

  Rovos Rail
 • Dag 5: Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

  Vi spiser frokost idet toget langsomt forlater stasjonen i Mpopoma. Nå går ferden gjennom nasjonalparken Hwanges østlige utkant. De neste 114 kilometerne kjører toget på en strekning hvor sporet går rett fram. Her finnes det ikke så mye som en svak sving – ikke engang en solslyng.
  Etter lunsj ankommer vi Kennedy. Ved solnedgang skal vi på safari i Hwange nasjonalpark. Dette er tidspunktet hvor de ville dyrene begynner sine streif etter mat og vann, og vi kan oppleve alt fra badende elefanter til flokker av sjiraffer. Safarien avsluttes med drinker og lett servering ved leirbålet. Om kvelden nyter vi en fireretters middag om bord, mens toget fortsetter ferden mot Thompson’s Junction hvor det stanser for natten.

  Rovos Rail – gjennom Zimbabwe
 • Dag 6: Ankomst Victoriafallene

  Om morgenen legger toget ut på siste etappe mot Victoriafallene, togets endestasjon, hvor vi ankommer om morgenen. Toget stanser rett utenfor elegante Victoria Falls Hotel. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet, og drar for å oppleve de fantastiske fossefallene. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Det høyeste fallet er 108 meter. På lokalspråket heter fallene «røyken som tordner». Victoriafallene er en del av Zambesi­vassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet tur ved fallene før vi returnerer til hotellet. Lunsj på egen regning.
  Sent om ettermiddag skal vi på solnedgangscruise på Zambesielven. Vi får servert drinker og snacks på dekk. Resten av kvelden slapper vi av på Victoria Falls hotell, som er bygget i britisk kolonistil og er en opplevelse i seg selv.

  Ankomst Victoriafallene
 • Dag 7: Victoriafallene – Cape Town

  Etter frokost drar vi med buss til flyplassen og flyr til Cape Town. Her venter buss og lokalguide som tar oss til vårt sentralt beliggende hotell - AC Hotel Cape Town Waterfront. I gangavstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, som kan friste med mange butikker, gallerier, og et utall restauranter, barer og kafeer.

  Victoriafallene – Cape Town
 • Dag 8: Cape Town

  I dag skal vi på byrundtur i Cape Town før vi tar taubanen til toppen av Table Mountain(*). Herfra er det fantastisk utsikt over både Cape Town og de omkringliggende områdene. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon og du kan utforske byen og den populære Waterfront i ditt eget tempo. Reiseleder gir tips og råd om hva du kan gjøre. (F)
  (*)Forbehold i henhold til værsituasjonen. Programmet kan bli snudd på med bakgrunn i dette.

  Cape Town
 • Dag 9: Kapp det gode håp og Kirstenbosch

  Vi starter dagen med utflukt til Kapp det gode håp. Dette er ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet. Vi besøker Cape Point nasjonalpark og, på vei tilbake til Cape Town, Boulders pingvinkoloni like utenfor Simonstown. Her ser vi afrikanske pingviner (Jackass-pingviner), som er en liten, og til tider høylytt pingvinart. Dette er den eneste pingvinarten som finnes på det afrikanske kontinentet.
  På ettermiddagen skal vi på besøk i Kirstenbosch botaniske hage, som ligger ved foten av Table Mountain med flott utsikt over byen. Alle vekstene i parken er sørafrikanske, og vi går på stier forbi små fossefall og innsjøer. Kirstenbosch er en av Cape Towns mest kjente turistattraksjoner, men også et populært utfluktsmål for lokalbefolkningen som reiser hit med piknikkurver.
  Kvelden til egen disposisjon. (F)

  Kapp det gode håp og Kirstenbosch
 • Dag 10: Cape Town

  Denne dagen skal vi besøke en «Township». Dette er områder hvor fargede og sorte ble tvangsflyttet under apartheidregimet. I dag er dette egne by-og boligsamfunn og hvor vi blant annet skal besøke en skole.
  Om ettermiddagen kan det være en mulighet å besøke Robben Island. Dette er øya hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger og kan fortelle om sine opplevelser fra tiden de satt der. (F)

 • Dag 11: Cape Town

  I dag har du hele dagen til fri disposisjon. Det er mye å ta seg til i Cape Town: Shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. Reiselederen gir tips og råd. (F)

  Cape Town
 • Dag 12: Vinområdene

  I dag skal vi på heldagsutflukt til Kappr­ovinsens vinområder, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger de små byene Paarl, Franschhoek og Stellenbosch og mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. Vi skal besøke to flotte vingårder og får smake ulike viner. Lunsj nytes på en tredje vingård. Etter et deilig måltid avslutter vi dagen med en rusletur i pittoreske Stellenbosch. Retur til Cape Town om ettermiddagen. (F, L)

  Vinområdene
 • Dag 13: Cape Town – Doha

  Etter frokost sjekker vi ut av rommene og kjører til Lufthavnen. Vi flyr tidlig ettermiddag med Qatar via Doha.
  (F)

 • Dag 14: Ankomst Oslo

  Ankomst Oslo tidlig morgen.

Rovos Rail

Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengst svunnen tid – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget er innredet i klassisk koloni­stil, og i restaurantvognen dekkes det med stive lin­duker, sølvbestikk og fint porselen. Et entusiastisk team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode Sør­afrikanske viner – alt inkludert i prisen. Observasjons­vognen med utendørs balkong er plassert i bakerst i toget. Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter. Alle suitene har aircondition, safe, minibar og hårtørrer.


Hotel Victoria Falls 5*

Et av verdens klassiske hoteller, og medlem av Leading Hotels of the World. Hotellet ligger flott til med fin utsikt til Victoria­­fallene. Det går en sti fra hotellet til fossen, kun ti minutters gange. Hotellet ble bygget i 1904 som over­nattingsted for de som jobbet på jernbanen. I dag består hotellet av 161 rom og suiter. Alle rommene er renovert. Det er høyt under taket og rommene er store med masse naturlig lys. Hotellet har tre restauranter, en bar og et flott svømme­basseng i hagen. Gratis Wi-Fi.
 

Bildegalleri

Reiseleder

Kristin Clemmensen

Kristin har lang fartstid fra reisebransjen. Først i Star Tour som reiseleder og plassjef i Marokko, Dubrovnik og Frankrike. Deretter etablerte og drev hun eget reisebyrå i Porsgrunn i 25 år, hvor hun ofte var med som reiseleder på gruppeturene hun arrangerte. Hun har vært ansvarlig for lokalavisens årlige leserturer siden 2006, og har vært med på rundreiser i Europa, USA, Afrika og Asia. Sør-Afrika er et av favorittlandene og hit har hun reist jevnlig med grupper og på egne ferier siden 2007. Kristin er samfunnsengasjert, leser mye, glad i naturen og opera. Hun er en omsorgsfull, engasjert og inkluderende reiseleder, som byr på seg selv. Kristin er reiseleder på mange turer med Vista Travel hvert år, og er svært godt likt av våre gjester.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
-
Fly Oslo–Johannesburg/Victoria Falls–Cape Town–Oslo med Qatar Airways og 4Z
- Flyskatter (kr 5319 pr. januar 2023)
- Transport mellom flyplass, hotell og tog iht. program
- En natt på ­Arcadia i Pretoria med frokost
- Tre netter på Rovos Rail
- En natt på Victoria Falls Hotel med frokost
- Seks netter på førsteklasses hotell i Cape Town med frokost
- Helpensjon og drikke på Rovos Rail
- Byrundtur i Pretoria
- Guidet tur ved Victoriafallene
- Solnedgangscruise med drikke og snacks på Zambesi-elven
- Heldagsutflukt til vinområdet med lunsj og vinsmaking
- Byrundtur i Cape Town
- Taubane til Table Mountain
- Heldagsutflukt til Kapp det gode håp
- Township-tur i Cape Town
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluder ikke:
- Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
- Utflukt til Robben Island
- Tips til besetningen på toget (toget anbefaler 10-15 USD per person per natt)
- Tips til sjåfører og lokale guider
- Visum til Zimbabwe (pt. USD 55)
- Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Zimbabwe. Det ordnes ved grensen. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
29.10.2024OsloRovos Rail og Sør-Afrika. Opplev Victoriafallene, Cape Town, Winelands og Kapp det gode håp
Reiseledere: Kristin Clemmensen
14 dager467 480,-Bestill
21.01.2025OsloRovos Rail og Sør-Afrika. Opplev Victoriafallene, Cape Town, Winelands og Kapp det gode håp
Reiseledere: Kristin Clemmensen
14 dagerFullbooket, venteliste71 980,-Book på venteliste