Royal Scotsman

Royal Scotsman er et av verdens mest luksuriøse og komfortable tog. Rull gjennom Skottlands uberørte og skjønne natur, forbi dype daler og speilblanke innsjøer. Ta en pause for å utforske slott og destillerier og opplev Skottlands rike arv.
Dette er kongedømmet til legender som William Wallace og Robert the Bruce og hjemmet til tartan og kilter, sekkepiper og ceilidhs. Dette gæliske landet har så mye å by på og en reise med luksustoget Belmond Royal Scotsman er kanskje den mest komfortable måten å oppleve det på. Toget er et av verdens mest luksuriøse, hvor hver kupe er romslig og har eget bad. Om bord venter en personlig service av ypperste klasse, og med kun 40 passasjerer føler du deg snart som én av familien.
 
Kabinene om bord er innredet i Edwardiansk stil med nøysomt lakkert treverk i mahogni og gir en koselig og opulent atmosfære å trekke seg tilbake til. Alle kabiner har bad med dusj, garderobe, en skrivepult og et stort vindu.
 
Måltidene om bord inntas i togets to vakre restaurantvogner, kalt Raven og Swift. Måltidene er i verdensklasse og lokale ingredienser som kamskjell fra Kyle of Lochaish, kjøtt fra Aberdeen Angus og laks fra Inverawe kan påregnes. Et stort utvalg av utsøkte viner, drinker og malt whisky vil akkompagnere måltidene.
 
Dresskoden om bord er formell. Som det så fint sies på engelsk «the ambience of the train is such that guests tend to dress in their most glamorous finery». Damene forventes å ha cocktail kjoler og menn smoking. Man vil ha noen uformelle måltider og da er jakke et minimum. Vil man virkelig kle seg i henhold til landskapets atmosfære har togselskapet samarbeid med Kinloch Anderson i Edinburgh. Dette er den kongelige hoffleverandøren av kilter og man kan leie, eller kjøpe om man vil.

Reiseruter

Toget tilbyr 10 ulike ruter/reiselengder i løpet av sesongen. Noen av de er kombinasjoner av eksisterende. 

Den som er mest populær blant nordmenn er reisen Western Scenic Wonders (4 dager/3 netter). Denne reisen fra Edinburgh tar deg først vest, så nordover gjennom noen av de mest dramatiske fjell- og kystlandskap Skottland har å tilby, inkludert Ben Nevis, som er den høyeste toppen på De britiske øyer. Steder som besøkes er blant annet: Morar Sands, Glenfinnan Monument, Inverlochy Castle, Mount Stuart House. Les mer om denne reisen her.

Toget kjører også flere ruter:

Taste of the Highlands (2 netter). En reise som tar med mye av The Highlands og de skotske byene på nord-øst kysten: Dundee, Montrose, Aberdeen, Keith, Inverness, Dalwhinnie and Perth.
Pris fra ca. kr 31 000 per person.

Scotland’s Classic Splendours (4 netter). Denne reisen tar deg til Dundee, Montrose, Aberdeen, Keith, Inverness, Plockton, Dalwhinnie og Perth. Man besøker blant annet Glen Ord Distillery, Eilean Donan Castle, Ballindalloch Castle, Glamis Castle og Rothiemurchus Estate.
Pris fra ca. kr 56 000 per person.

Scotch Malt Whisky Trail (4 netter). Denne reisen skjer sammen med The Scotch Malt Whisky Society - den perfekte partneren for denne spesielle reisen. Destillerier som besøkes er Glen Ord Distillery, Glenlivet Distillery, Rothiemurchus Estate, Tullibardine Distillery.
Pris fra ca. kr 56 000 per person.

Scottish Golf Tour (4 nights). Dette er en reise for golfentusiaster, men passer også for de som liker seg best på hull 19. Baner som spilles er Royal Dornoch Golf Club, Castle Stuart Golf Links og Kingsbarns Golf Links. For ikke-golferne blir det besøk på Dunrobin Castle, Glenmorangie, Johnston’s Cashmere Centre, Ballindalloch Castle, and St Andrews.
Pris fra ca. kr 69 500 per person.

Clans, Castles and Isles (5 netter). Denne reisen tar deg med til den røffe vestkysten av Skottland, inkludert Oban og Isle of Mull and Bute. Steder som besøkes inbefatter Morar, Glenfinnan, Steall Waterfall, Oban Distillery, Duart Castle, Isle of Bute (Mount Stuart House), Drumlanrig Castle.
Pris fra ca. kr 75 500 per person.

Ønsker du å reise med dette toget ta kontakt med oss for mer informasjon, datoer og priser.

Video

Her kan du se en offisiell video om toget:
april 2019

Togreise med Royal Scotsman - Western Scenic Wonders

Reisemål:Scotland
Gyldig fra:19-04-2019
Gyldig til:04-10-2019
Varighet:4 dager
Pris:fra 45.000,-
De reisende med Royal Scotsman får en royal mottagelse.