Skip to main content

Royal Scotsman

En uforglemmelig reise i Det skotske høylandet.Royal Scotsman er et av verdens mest luksuriøse tog. Om bord venter en personlig service av høyeste klasse, og med plass til kun 36 passasjerer føler du deg snart som en av familien. Underveis blir det stopp hvor du kan oppleve slott, destillerier og Skottlands rike kulturarv.

En av Vista Travels ansatte har vært på reise med Royal Scotsman, les om reisen i vår reiseblogg

Livet om bord
Interiøret er i edvardiansk stil med lakkert mahogni og skotskrutete tekstiler, som bidrar til en varm og koselig atmosfære. Kupeene har to separate senger eller dobbeltseng, et lite skrivebord, bad med toalett, håndvask og dusj. Kupeene har et nøysomt lakkert treverk i mahogni og gir en koselig og opulent atmosfære å trekke seg tilbake til. 

Måltidene om bord er i verdensklasse og serveres i de to vakre restaurant­vognene, kalt Raven og Swift. Det legges vekt på skotske ingredienser som kamskjell fra Kyle of Lochaish og kjøtt fra Aberdeen Angus. Et utvalg av utsøkte viner er det perfekte akkompagnementet til måltidene. Toget har også spa, bibliotek, observasjonsvogn med balkong, og en barvogn med over tretti utvalgte whiskyer. Alle måltider, drikkevarer og utflukter er inkludert.

På kveldstid anbefales herrene å bruke jakke og slips på de uformelle kveldene, mens det på de formelle kveldene er vanlig med smoking eller kilt for herrene og aftenkjole for damene. Royal Scotsman har et samarbeid med den kongelige hoffleverandør Kinloch Anderson i Edinburgh, hvor de som ønsker kan leie kilt til bruk på togturen.

Reiseruter

Toget tilbyr 10 ulike ruter/reiselengder i løpet av sesongen. Noen av de er kombinasjoner av eksisterende. 

Den som er mest populær blant nordmenn er reisen Western Scenic Wonders (4 dager/3 netter). Denne reisen fra Edinburgh tar deg først vest, så nordover gjennom noen av de mest dramatiske fjell- og kystlandskap Skottland har å tilby, inkludert Ben Nevis, som er den høyeste toppen på De britiske øyer. Steder som besøkes er blant annet: Morar Sands, Glenfinnan Monument, Inverlochy Castle, Mount Stuart House.

Pris fra ca. kr 71 325 per person.

Toget kjører også flere ruter:

Taste of the Highlands (2 netter). En reise som tar med mye av The Highlands og de skotske byene på nord-øst kysten: Dundee, Montrose, Aberdeen, Keith, Inverness, Dalwhinnie and Perth.
Pris fra ca. kr 48 630 per person.

Scotland’s Classic Splendours (4 netter). Denne reisen tar deg til Dundee, Montrose, Aberdeen, Keith, Inverness, Plockton, Dalwhinnie og Perth. Man besøker blant annet Glen Ord Distillery, Eilean Donan Castle, Ballindalloch Castle, Glamis Castle og Rothiemurchus Estate.
Pris fra ca. kr 92 130 per person.

Scotch Malt Whisky Trail (4 netter). Denne reisen skjer sammen med The Scotch Malt Whisky Society - den perfekte partneren for denne spesielle reisen. Destillerier som besøkes er Glen Ord Distillery, Glenlivet Distillery, Rothiemurchus Estate, Tullibardine Distillery.
Pris fra ca. kr 92 130 per person.

Scottish Golf Tour (4 nights). Dette er en reise for golfentusiaster, men passer også for de som liker seg best på hull 19. Baner som spilles er Royal Dornoch Golf Club, Castle Stuart Golf Links og Kingsbarns Golf Links. For ikke-golferne blir det besøk på Dunrobin Castle, Glenmorangie, Johnston’s Cashmere Centre, Ballindalloch Castle, and St Andrews.
Pris fra ca. kr 69 500 per person.

Clans, Castles and Isles (5 netter). Denne reisen tar deg med til den røffe vestkysten av Skottland, inkludert Oban og Isle of Mull and Bute. Steder som besøkes inbefatter Morar, Glenfinnan, Steall Waterfall, Oban Distillery, Duart Castle, Isle of Bute (Mount Stuart House), Drumlanrig Castle.
Pris fra ca. kr 124 800 per person.

2023 sesongen (april til oktober) er nesten helt utsolgt, men 2024 sesongen er nå åpen for salg.

En av Vista Travels ansatte har vært på reise med Royal Scotsman, les om reisen i vår reiseblogg

Fritekstsøk

Bilder og video