Skip to main content

Tidløse Japan. Kirsebærblomstring, landsbygd og storbyer. Lesertur A-kort

Japan er et av Asias mest eksotiske reisemål og annerledes i både skjønnhet og egenart. I et enestående fargespekter av blomster, opplever vi det gamle keiserriket. Både kultur og natur i særklasse venter den som reiser til soloppgangens land - det effektive samfunnet med sans for sublim service. Opplev fargesymfonien av blomstrede kirsebærtrær eller blåregn, der hvor ordet skjønnhet gir mening, og kom samtidig tettere på forståelsen av japansk livsstil.

Høydepunkter:
- Opplev Tokyo, Matsumoto, Takayama og Kyoto
- Fargerikt besøk i blomsterhagen Ashikaga
- Besøk på wasabi-farm
- Overnatting i fjellandsbyen Takayama og bo på et hotell i tradisjonell stil
- Kyotos spennende Gion-distrikt
- Arashiyama - bambusskogen
- Tur med høyhastighetstoget Shinkansen

Japanerne har en særlig evne til å skape skjønnhet. Dette oppleves best på våren når japanere valfarter til alle landets parker og templer for å oppleve naturens fargeprakt. I mars handler det om de blomstrende og velduftende kirsebærtrærne i hvite og rosa farger, og i mai verdsettes den fortryllende og sagnomsuste blåregnen, når blomsterklasene henger i espalier. Ingen andre steder kan du oppleve noe lignende.

I Japan er gamle tradisjoner smeltet sammen med det morderne liv som den naturligste ting i verden. Fortid, nåtid og fremtid lever side om side i det effektive landet med fokus på service, ærlighet, renslighet, ultra-moderne teknologi og presisjon. Japanere er høflige, den ene bukker mer enn den andre, og alle behandles med respekt og eleganse. De fire store japanske hovedøyene har aldri blitt invadert av fremmede makter, og nettopp derfor har den japanske kulturen utviklet seg i et meget isolert miljø.

Japan har en overflod av kulturhistorie med templer og shinto-helligdommer. I tillegg til alle keiserlige villaer, hager og museer som kan ta pusten fra noen og enhver. Hele 25 steder i Japan er listet av UNESCO.

På denne rundreisen besøker vi hovedstaden Tokyo med skyskrapere, shoppingsentre, motehus og gamle templer. En by som ligger i tet i nyskapning og trender, samtidig som den har beholdt sin sjel.

Reisen tar oss også med til Matsumoto og den fascinerende fjellbyen Takayama, hvor vi spaserer til fots gjennom San-no-machi-gaten med de gamle tradisjonelle trehusene og hvor saken, det japanske risbrennevinet, brygges. Vi besøker også Arashiyama - en av verdens vakreste bambusskoger. Reisen avsluttes i Kyoto, en by med mesterverk og kulturskatter uten like. Det bugner av eventyr i Giondistriktet med de gamle tehusene. Lyden av tresandalene til Geishaen som haster av sted mellom oppdragene høres i de trange gatene. 

Det raffinerte japanske kjøkkenet består av Michelin-restauranter, fisk, tang sushi- og nudelbarer. Hva med å prøve en selvoppvarmende matboks?

Vi bor på gode og sentrale hoteller, og i Takayama skal vi bo på et hotell med tradisjonell japansk innredning, med tatami-stråmatter, og med en lun og varm atmosfære.

I Japan har blomster alltid hatt en særskilt betydning og symbolikk. Reis deg rik og opplev naturens blomstrende skjønnhet. Velkommen til Nihon - Japan!

Reiserute:
Dag   1 – Reise til Japan
Dag   2 – Sansepirrende Tokyo
Dag   3 – Byrundtur i Tokyo
Dag   4 – Japan i farger - blomsterparken Ashikaga
Dag   5 – Matsumoto og Takayama
Dag   6 – Takayama og Kyoto
Dag   7 – Bambusskogen Arashiyama
Dag   8 – Fridag eller ekstrautflukt «Kyotos kjente ansikt»
Dag   9 – Shinkansen til Tokyo og besøk i Rikugien-hagen
Dag 10 – Flere opplevelser i Tokyo
Dag 11 – Hjemreise

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise til Tokyo

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn Gardermoen midt på dagen. Sammen flyr vi med Qatar Airways via Doha til Tokyo.

 • Dag 2: Sansepirrende Tokyo

  Konnichiwa - velkommen! Vi ankommer Tokyo sen ettermiddag - en av verdens største byer. En by i konstant bevegelse som ofte sammenlignes med New York, og med forkjærlighet for alt som er nytt. Overalt er det en strøm av mennesker, høyteknologi, mote og glitrende lysreklamer. Etter en lang flytur er det godt å komme til hotellet for en rolig kveld.  Hanami betyr «å se på blomster», og her er det sakura man tenker på - kirsebærtrærne, som blomstrer 2-3 uker i slutten av mars. I Tokyo er det tradisjon å se Ueno-parkens mer enn 1000 blomstrende kirsebærtrær i hvite og rosa farger. Hamami er en feiring av naturen og livet. Kirsebærblomstringen er et symbol på livet, som er kort og vakkert. Japanere forsøker på alle måter å få de beste bildene av blomstene, både med mobiltelefonen og kamera. I parken er det rom for å tøyse og le, slappe av fra den travle hverdagen og nyte blomstringen. Selv om vi reiser i den ideelle årstiden må vi ta forbehold for endring i blomstringsperioden, som er avhengig av vær og klimaforhold. Værgudene rår vi dessverre ikke over.

  Sansepirrende Tokyo
 • Dag 3: Byrundtur i Tokyo

  Japanere har stor respekt for tradisjoner og religion. Konstant møter vi det nyeste av det nyeste i skjønn forening med årtusen gamle tradisjoner, noe vi opplever på denne halvdagsturen i Tokyo. Vi unngår byens trafikk og kommer tettere inn på den japanske hverdagen ved å bevege oss rundt med byens metrosystem og kommer inn i bydelen Asakusa. Her besøker vi shinto-helligdommen Meiji, dedikert til de guddommelige åndene fra keiser Meiji og keiserinne Shoken. Det er interessant å se Tokyos eldste tempel, Asakusa Kannon med sin seremonihall, pagoden og de store røkelseskrukkene. Hele området er pyntet med dekorative røde rispapirlamper. Gjennom den berømte Kaminarimon-porten fortsetter vi til fots gjennom den livlige tempelgaten Nakamise med små salgsboder. Her er den gamle atmosfæren i Tokyo godt bevart.  Etter vårt besøk her kan du velge å ta metroen tilbake til hotellet sammen med reiselederen eller utforske mer av byen på egen hånd. Kanskje frister det med litt shopping i den berømte bydelen Ginza. Her ligger alle de store motehusene på rad.

  Byrundtur i Tokyo
 • Dag 4: Japan i farger

  I dag skal vi besøke den fantastiske blomsterhagen Ashikaga som ligger ca. 100 kilometer fra Tokyo. Parken er utnevnt av det amerikanske tv-selskapet CNN til en av verdens 10 drømmedestinasjoner. Til alle årstider finnes et bredt utvalg av eventyrlige blomster og trær i parken. Rundt omkring er det benker hvor man kan slå seg ned og nyte stillheten og parkens fargeprakt. I mars/april byr parken på 30 000 fargerike tulipaner, raspblomster og de vakre kirsebærtrærne i blomstring. Et fantastisk skue.  Når vi nærmer oss Matsumoto skal vi besøke Daio Wasabi-gården, som er en av de største i Japan. Wasabi er den grønne pastaen som gjerne serveres sammen med sushi. Den er meget sterk og kalles også japansk pepperrot. De færreste har sikkert smakt ekte wasabi, for de fleste steder utenfor Japan fremstilles det av pepperrot tilsatt sennep og grønt fargestoff. Det er en vanskelig og kostbar produksjon - 1 kilo koster cirka 2 500 kroner. Gården er omgitt av store områder med wasabiplanten, hvor et nettverk av vanningsrør forsyner hver plante med rennende vann. Det er små stier mellom markene, og et gammelt vanningshjul i tre ligger langs elven. I gårdsbutikken selges et bredt utvalg av wasabiprodukter: wasabipasta, frisk wasabi, syltet wasabi, kjeks, pølser, dressinger, øl, juice og sjokolade med smak av wasabi.  Vi skal bo en natt i Matsumoto, som ligger i en fruktbar dal mellom de majestetiske fjellene. Byen er elsket for sin friske luft, de vakre gatene og det flotte Matsumoto-slottet, en av Japans vel bevarte nasjonalskatter. Om kvelden hygger vi oss med middag på hotellet.

  Japan i farger
 • Dag 5: Matsumoto og Takayama

  Om morgenen besøker vi Japans eldste treslott, det sort-hvite Matsumoto som sto ferdig i 1595. Et yndet sted, spesielt når parkens mange kirsebærtrær står i full blomst. Etter besøket fortsetter vår reise til fjellandsbyen Takayama, som ligger gjemt mellom Hida-fjellene i Japans innland hvor livet går litt langsommere.  I Takayama er det fin atmosfære, og vi finner vertshus fra Meiji-tiden og helligdommer i fjellskråningene i de vakreste omgivelser. Vi kan glede oss til byvandring i denne levende museumsbyen med gamle trehus i tradisjonell stil. Her finner du imponerende kunsthåndverk og her holdes eldgamle tradisjoner i hevd. På turen gjennom den idylliske gamlebyen er det mulighet, for egen regning, å smake på Takayamas berømte sake som inneholder 18 % alkohol. Sake fremstilles av ris, og serveres kald eller varm i små kopper. Smaken er lett, saltet og søt på en gang. I dag skal vi bo på et hotell innredet i tradisjonell japansk stil. Om kvelden nyter vi middag i gåavstand fra hotellet.

  Matsumoto og Takayama
 • Dag 6: Takayama og Kyoto

  Etter frokost spaserer vi 15 minutter bort til byens fargerike marked Miyagawa, hvor lokale bønder selger frisk frukt og grønnsaker, pickels og blomster. Herfra fortsetter reisen mot Kyoto - byen som i over 1000 år var Japans hovedstad, og inntil 1868 var hjemsted til hele den keiserlige familie. Selv om Kyoto er innhentet av Tokyo både i størrelse og betydning, så er fremdeles byen den flotteste. Kyoto er vakkert innrammet av fjell, og rommer det gamle Japans mer enn 2 000 templer, helligdommer, keiserlige hager og de tradisjonelle trehusene. En fantastisk by med forførende attraksjoner - japanernes stolthet.  Rett etter ankomst kan vi fornemme byens sjel når vi besøker det gamle buddhistiske Kiyomizu-tempelet. Tempelet er kjent for sin enorme veranda, som støttes av søyler, og som rager 13 meter utover fjellsiden fra hovedsalen, som er bygget helt uten bruk av spiker. Besøkende kommer langveisfra for å drikke det hellige vannet fra Otowa-fossen. Tempelet er oppført på UNESCOs verdensarvliste for historiske steder i det gamle Kyoto. Til fots fortsetter vi gjennom Gion-distriktet på brosteinsbelagte gater. Det er et eventyr å gå på oppdagelsesferd i det opprinnelige Japan med gamle trehus med skodder, tehus og små designerforretninger. Det er en nytelse å gå ved kanalen og den maleriske broen i Gion-kvartalet og iaktta livet. Det er ikke uvanlig å se kvinner ikledd tradisjonelle kimonoer og tresandaler. Kimonoen er japanernes nasjonaldrakt, som særlig benyttes til bryllup og andre seremonier. Det finnes mange forskjellige typer kimonoer, noen med verdi helt opp til 170 000 kroner. I området Gion sees ofte geishaer ikledd fargerike drakter med kunstferdig bundet obi-belte, og håret oppsatt med pinner. Det er flere geishaskoler og jentene læres opp i tradisjonelle instrument, sang, dans og konversasjon.  Vi bor tre netter i denne fantastiske byen. Om kvelden byr vi på okonomi-middag (fylte pannekaker) på en lokal restaurant.

 • Dag 7: Bambusskogen Arashiyama

  Vi tar buss eller tog en drøy halvtime ut av Kyoto - og møter en helt annen verden. Bambusskogens grønne nyanser fra mintgrønn til dypt grønn er imponerende. Gåturen på stien mellom den skyhøye bambusen er helt enestående - en totalt annerledes tur enn den i våre hjemlige skoger. Lytt til vinden som beveger seg mellom bambustrærne, og som får dem til å svaie frem og tilbake. Lyden kalles naturens musikk, og er kåret bevaringsverdig av den japanske regjeringen. Det er nesten endeløse rekker av bambustrær i alle retninger.  På halvdagsturen besøker vi også den berømte trebroen Togetsukyo, bygget over Måneelven. Broen er berømt og brukt i poesi og kunst - som Munchs bro i pikene på broen.  Resten av dagen er satt av til egentid i Kyoto. Vi anbefaler et besøk til Keiserpalasset, Kyotos Goshos´ pertentlige hage, et besøk til Ryoan-ji zen hage, eller kanskje kan du prøve den berømte Shiatsu-massasjen? Kyoto er full av muligheter - en by du aldri blir helt ferdig med.

 • Dag 8: Fridag eller ekstrautflukten - Kyotos kjente ansikt

  I dag kan du velge å nyte Kyoto på egen hånd, eller bli med på en spennende heldagstur.

  Ekstrautflukt: Kyotos kjente ansikt
  Etter frokost besøker vi Kyotos mest berømte severdighet - Gullpaviljongen Kinkaku-ji hvor taket er dekket med bladgull. Det gylne tempel speiler seg i innsjøen i den tilhørende hagen med landskap i stram japansk stil. En nesten uvirkelig opplevelse av skjønnhet i forskjellige farger. Hagen og naturen rundt er nøye avstemt i harmoni med paviljongen.  På Nijo-borgen kommer den spesielle japanske estetikken til uttrykk når det handler om rå kraft. På shogunens borg hadde skjønnheten en funksjon. Perlegrusen rundt bygningen gjorde at inntrengerens tropper ble avslørt av den knasene lyden av grusen under føttene. Nattergalgulvet i de indre gemakker er sammensatt av små trestykker og metalldeler. Ved den minste bevegelse og vekt på gulvet gir trestykkene fra seg en lyd som fra syngende fugler. Vi tar en pause på Kyotos håndverkssenter, som er kjent for sine tradisjonelle håndverker i tekstiler, lakk, papir, kalligrafi og perler. Her er det mulig å få kjøpt litt lunsj før turen fortsetter til den imponerende shinto-helligdommen Fushimi Inari Taisha, byens mest levende tempel. Det er en helt egen stemning å gå gjennom de hundrevis av oransje-røde torii-portene som er oppstilt etter hverandre, så tett at de er som en korridor. Portene er offergaver til Inari, risens gud og skytsengel for handel og håndverk. Vi må ta forbehold om endringer i åpningstider i tempelet ved uventede religiøse aktiviteter.

 • Dag 9: Shinkansen til Tokyo

  Et besøk i Japan skal jo selvfølgelig inkludere en tur med høyhastighetstoget Shinkansen. Japan var det første landet som bygget og tok i bruk en jernbane som var egnet til høyhastighetstog. Om formiddagen går turen tilbake til Tokyo på andre klasse. Det er en opplevelse og en effektiv måte å reise på, for på kun 2 timer og 11 minutter har vi tilbakelagt strekningen på cirka 500 kilometer. Toget er uhyre presis og kjører på minuttet. Shinkansen dekker i dag det meste av Japan og man kan hurtig tilbakelegge store avstander når hastigheten kommer opp i 320 km/t. Det er mulig å kjøpe mat og drikkevarer på stasjonen, en bentoboks, eller fra vognen om bord i toget.  Etter ankomst i Tokyo fortsetter vi med det effektive metrosystemet til vårt hotell hvor vi innlosjeres en siste natt. Om ettermiddagen tar vi metroen til Rikugien-hagen som regnes for å være en av Tokyos vakreste landskapshager. I miniatyr finner vi 88 scener fra berømte japanske dikt gjenskapt i parken. Innsjøen er vakkert bundet sammen med de menneskeskapte skogene og bakkene med et nettverk av stier og fine tehus. Nær hovedporten står kirsebærtrærne i blomst i slutten av mars. Vi avslutter dagen med en middag på en lokal restaurant før vi tar metroen tilbake til hotellet.

 • Dag 10: Tokyo

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet skal vi på bussrundtur i Tokyo. Først kjører vi til Tokyo Metropolian Government Building, eller rådhus som vi ville sagt på norsk. Byens innbyggere kaller det bare Tochö og bygningen kan skilte med å være verdens høyeste rådhus med sine 48 etasjer som strekker seg 249,2 meter over bakken. Bygningen ble åpnet i 1991 og vi skal opp til 45. etasje. Her er det spesialbygde utkikkspunkter som gir de besøkende en fantastisk utsikt over byen.

  Verdens høyeste rådhus finner man i Tokyo


  Vi spiser felles lunsj på en lokal sushi-restaurant og etterpå blir det tid til å slappe av i Tokyos berømte Ueno Park - et fredfylt sted, som er populært hele året rundt. Her opplever vi japanere i hvilemodus. Barn i skoleuniformer, kjærestepar, forretningsmenn og bestemødre kledd i tradisjonelle kimonoer. Det blir også tid til et besøk i Ginza-distriktet for de som vil gjøre unna litt shopping, før vi kjøres til Haneda Airport for hjemreise.

 • Dag 11: Hjemreise

  Så har vårt japanske eventyr kommet til ende og like etter midnatt flyr vi fra Tokyo via Doha, med ankomst Oslo om ettermiddagen.

 • OPPHOLDET I JAPAN

  Oppholdet i Japan vil i stor grad bli gjennomført med hurtigtog, lokale tog og metro. Dette er den raskeste måten å komme seg rundt på. Dette betyr at det blir noe gåing (sammen med reiseleder) og ved noen tilfeller må vi også trille vår egen koffert fra stasjon til/fra hotell. Det vil derfor være viktig å ha en koffert som er lett å håndtere. Stasjonene har ikke lenger porter service, men det er heiser og/eller rulletrapper mellom etasjer. Vår reise går i Hanami-perioden, hvor store deler av Japan har ferie og er ute for å nyte kirsebærblomstringen. I tillegg kommer alle internasjonale turister som er ute i samme ærend. Dette er absolutt den mest spennende tid å besøke Japan, men sesongen medfører ofte press på severdigheter, transport o.l. Vær derfor forberedt på at vi av og til må vente litt lenger enn det som er vanlig i et ellers så effektivt land.

Reiseleder

Anne-Marie Schumann
Anne-Marie har bakgrunn fra hotell- og restaurantbransjen, og arbeidet etter det som steward og purser for SAS i 25 år. Hun har stort sett vært på reisefot i 37 år. Som reiseleder er hun genuint opptatt av mennesker og ønsker å dele sin reiseerfaring med våre gjester. Om Japan sier hun: «Gjennom mine 18 år på langrutene som steward for SAS hadde jeg mange turer til Tokyo samt Osaka. Jeg falt for landet, kulturen og atmosfæren her..» Anne-Marie har vært reiseleder på alle Vista Travels tidligere reiser til Japan. Her kan du lese et innlegg av henne i vår reiseblogg fra en lignende reise til Japan våren 2019.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Merk: abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får rabatt på kr 1000,- per pers.  Rabattkode, som står oppgitt på medlemssiden, må oppgis ved bestilling for å få rabatten.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Tokyo t/r med Qatar Airways inkludert bagasje
- Transfer t/r lufthavnen i Japan
- Busstransport i Tokyo
- Metro- og togbilletter i henhold til program
- Shinkansen Kyoto-Tokyo 2. kl.
- 3 netter i Tokyo (3*+)
- 1 natt i Matsumoto (3*)
- 1 natt i Takayama (4*)
- 3 netter i Kyoto (4*)
- 8 x frokoster
- 1 x lunsj
- 4 x middager
- Utflukter i henhold til program 
- Entré til Ashikaga blomsterpark og Matsumoto-slottet
- Engelsktalende lokalguider
- Erfaren norsk reiseleder 

Ikke inkludert i prisen:
- Øvrige måltider og drikkevarer
- Tips
- Avbestillings- og reiseforsikring

Ekstrautflukt: Kyotos kjente ansikt kr 890

Visum
For norske statsborgere er det ikke krav om visum for korte opphold i Japan, opptil 90 dager, uavhengig av formål. Dette er forutsatt at man reiser med norsk pass. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler.

Helse
Per 29. april 2023 ble alle dokumentasjonskrav før innreise i forbindelse med Covid-19 fjernet. 
Vi anbefaler Utenriksdepartementets app "Reiseklar" for mer informasjon.

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
25.03.2024OsloTidløse Japan. Kirsebærblomstring, landsbygd og storbyer
Reiseledere: Anne-Marie Schumann
11 dagerFullbooket, venteliste36 730,-Book på venteliste