Skip to main content

Vin og historiske byer i Bordeaux. Elvecruise på Garonne, La Gironde og Dordogne

 

Bli med til sørvestlige Frankrike – kjent for sine idylliske landskap, berømte viner og historiske monumenter. Vårt cruise starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle­Aquitaine og største by i vindistriktet hvor mange av verdens mest berømte rødviner produseres. Her har det blitt dyrket vindruer siden romersk tid. Fra Bordeaux seiler vi på Garonne, La Gironde og Dordogne til Médoc, Blaye og Libourne.

Høydepunkter:

 • Vindistriktet Médoc
 • Vaubans festning i Blaye
 • Middelalderbyen Saint Émillion
 • Opplevelsessenteret La Citè du Vin
 • Drikkevarer om bord inkludert, både til måltidene og i baren

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bordeaux

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Bordeaux. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien hvor vårt førsteklasses skip, MS Cyrano de Bergerac, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før vi spiser middag, inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet i salongen. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

  Oslo – Bordeaux
 • Dag 2: Bordeaux – Cussac-Fort-Médoc

  Om morgenen kaster vi loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne, som har sitt utspring i de spanske Pyreneene. Vi skal bare seile den siste delen av Garonne, som like nord for Bordeaux møter Dordogne og sammen danner de elveoset La Gironde. Cruiset fortsetter på La Gironde til vi ankommer Cussac-Fort-Médoc. Vinområdet Médoc ligger på halvøyen som ligger klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima perfekt for vindruedyrking. Her produseres flere av verdens mest prestisjetunge rødviner. Etter ankomst kan du bli med på en utflukt* til Pauillac, som med sine drøyt fem tusen innbyggere er den største byen i Médoc-regionen. På vandringsturen gjennom byen får vi høre om byens historie, arkitektur og legender, før vi til slutt får en smak av regionens viner og ost.
  Retur til skipet, som ligger ved kai til neste dag.

  Bordeaux – Cussac-Fort-Médoc
 • Dag 3: Blaye

  Tidlig om morgenen seiler vi til Blaye, som ligger på østsiden av La Gironde. Blaye er best kjent for sitt imponerende festningsanlegg, bygget av den franske ingeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppfordring fra Ludvig 14. for å beskytte Bordeaux mot inntrengere. Fra Blaye tilbys det en utflukt* med buss langs turistveien Route de la Corniche Fleurie (Klippeveien), forbi gamle, tradisjonelle hus, vakre hager og vingårder. I den lille byen Bourg gjør vi et kort stopp for å beundre utsikten og ta en rusletur. Tilbake i Blaye får vi en guidet omvisning i den imponerende festningen, som også inkluderer et kloster og gamle soldatkaserner. Utflukten avsluttes med smaksprøver på byens søte spesialitet; Pralines de Blaye. Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler mot Biscayabukten. Det store elveoset er cirka 65 kilometer langt og fra tre til elleve kilometer bredt. Underveis passerer vi de bemerkelsesverdige grotteboligene hugget ut i kalksteinklippene ved Mescherssur-Gironde. Nær munningen snur skipet og seiler tilbake oppover La Gironde. Etter middag hygger vi oss med musikk og dans i salongen.

  Blaye
 • Dag 4: Libourne

  Cruiset fortsetter på Dordogne til Libourne, som er utgangspunkt for en utflukt* til Saint-Émilion, en av de mest sjarmerende vinbyene i Bordeaux-distriktet. Romerne dyrket vin i dette området så tidlig som første århundre. Den første som slo seg ned her var munken Émilion, som bosatte seg i en fjellhule. Noen av katakombene under byen ble gravd ut av romerne som lagringskjellere for vin og er nesten to tusen år gamle. Flere steder brukes de fortsatt til dette formål av dagens vinprodusenter. I Saint-Émilion blir
  det en byvandring hvor du får høre mer om historien til den UNESCO-vernede middelalderbyen. Det blir også besøk i byens monolittiske kirke, som er hugget ut av kalkstein. Rundt Saint-Émilion ligger kjente vinområder, og utflukten avsluttes med et besøk på en familieeid vingård. Vi får en kort innføring i produksjonen, før vi inviteres til å smake på vinen. Retur til skipet i Libourne. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

  Libourne
 • Dag 5: Libourne – Bordeaux

  Vi seiler siste etappe tilbake til Bordeaux, og spiser lunsj om bord før vi legger til kai ved lunsjtid. Er du interessert i arkitektur er Bordeaux et lite skattkammer. I byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger noen av de flotteste 1700-talls bygningene i Europa. På byrund­turen* ser vi først de største severdighetene fra bussen. Deretter fortsetter vi til fots gjennom det neoklassiske Les Quinconces-kvartalet, forbi byens flotte teaterbygning og til de snirklete gatene i Saint Pierre-bydelen.
  Om ettermiddagen anbefaler vi et besøk til et av byens nyeste attraksjoner og landemerke – opplevelsessenteret La Citè du Vin. Her får du et unikt innblikk i vinens verden gjennom tidene – på tvers av kulturer og sivilisasjoner.
  Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten. De som vil oppleve byens natteliv har mulighet til å ta en tur i land etter middag.

  Libourne – Bordeaux
 • Dag 6: Bordeaux – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.
 • Video

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.

Prisoversikt

Hoveddekk kr 15 980
Midtdekk kr 17 480
Øvre dekk kr 17 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar       
Enkeltlugar* hoveddekk kr 20 980

* Dobbeltlugar brukt som enkelt.

Utfluktspakke (fire utflukter) kr 2 100

Alt dette er inkludert:
Fly  Oslo–Bordeaux t/r (fly fra andre byer i på forespørsel)
Flyskatter 
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter 
Fem netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
Reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
Utfluktspakke (fire utflukter) 
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisene være høyere enn ved forhåndskjøp av pakken. I tillegg kan noen av utfluktene være utsolgt. Det er engelsktalende lokalguide på utfluktene. Vista Travels reise­leder oversetter for de som ønsker.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke Pris om bord
1 Bordeaux    
2 Pauillac Byvandring € 79
3 Blaye La Corniche til Bourg    € 56
4 Libourne Saint-Émilion € 79
5 Bordeaux    Byrundtur Bordeaux € 56
6 Bordeaux    

Bildegalleri

Reiseleder

Elizabeth S. Lingjærde

Elizabeth S. Lingjærde er utdannet siviløkonom, men har de siste årene jobbet som forfatter og frilansjournalist, med spesiell interesse og kunnskap om reiseliv, mat og vin. Hun snakker flere språk, og har stor interesse for kultur, litteratur og historie. Hun kjenner Frankrike godt, etter flere opphold i landet. Elizabeth har vært reiselder på denne turen mange ganger tidligere.

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
19.08.2023OsloVin og historiske byer i Bordeaux - elvecruise på Garonne, La Gironde og Dordogne
Reiseledere: Elizabeth S. Lingjærde
6 dager315 980,-Bestill

Skip

MS Cyrano de Bergerac
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bar, salong med dansegulv, panoramabar med sitteplasser både ute og inne, samt soldekk med solstoler. Alle lugarene har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio o...