Skip to main content

Vin og historiske byer i Bordeaux. Elvecruise på Garonne, La Gironde og Dordogne

Bli med til sørvestlige Frankrike – kjent for sine idylliske landskap, berømte viner og historiske monumenter. Vårt cruise starter i Bordeaux, den største byen i vindistriktet hvor mange av verdens mest berømte rødviner produseres. Her har det blitt dyrket vindruer siden romersk tid. Fra Bordeaux seiler vi på Garonne, La Gironde og Dordogne til Médoc, Royan, Libourne og Cadillac.

Høydepunkter:
Vindistriktet Médoc
- Rochefort med taufabrikken fra 1600-tallet
- Arkitektoniske perler i La Rochelle
- Middelalderbyen Saint Émillion (UNESCO)
- Gamlebyen i Bordeaux (UNESCO)    
- Drikkevarer om bord inkludert, både til måltidene og i baren

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bordeaux – Cussac-Fort-Médoc

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til reisemålet. Fra flyplassen har vi busstransport til kaien hvor vårt førsteklasses skip, MS Cyrano de Bergerac, venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet kaster loss og cruiset er i gang. Første etappe går på Garonne, som har sitt utspring i de spanske Pyreneene. Vi skal bare seile den siste delen av Garonne, som like nord for Bordeaux møter Dordogne, og sammen danner de elveoset La Gironde. Cruiset fortsetter på La Gironde, forbi øyene Cazeau og Patiras, før vi når Cussac-Fort-Médoc.

  Oslo – Bordeaux – Cussac-Fort-Médoc
 • Dag 2: Cussac-Fort-Médoc – Royan

  Etter frokost kan du bli med på en bussutflukt* gjennom vindistriktet Médoc. Det berømte vinområdet ligger på halvøyen som er klemt mellom Atlanterhavet og La Gironde, og har et mildt og fuktig mikroklima som er perfekt for vinproduksjon. Her produseres flere av verdens mest prestisjetunge rødviner. Vi kjører langs den berømte turistveien La Route des Châteaux du Médoc (Slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir stopp underveis for å smake på den lokale vinen.

  Fra området ved Chateau Latour

 • Dag 3: Royan – Rochefort – La Rochelle – Royan

  Etter frokost kan du bli med på utflukt* til de to byene Rochefort og La Rochelle. På midten av 1600-tallet valgte Jean Baptiste Colbert Rochefort som tilfluktssted, forsvars- og forsyningspost for den franske marinen, og byen forble en marinebase frem til 1926. Gamlebyen, med vakre herskapshus hvor sjømennene og oppdagerne bodde, oser fortsatt av fordums eventyr og glamour. Vi besøker Corderie Royale, en historisk taufabrikk bygget i perioden 1666-1669. Corderie Royale var den første industribygningen i Frankrike og produserte tau til den franske marinen i over 300 år. Vi får en omvisning i hovedbygningen og lærer om teknikkene som brukes for å produsere tau til de store seilskutene.

  Corderie Royale i Rochefort


  Fra Rochefort setter vi kursen mot La Rochelle. På veien stopper vi for lunsj på en hyggelig, lokal restaurant. La Rochelle, grunnlagt på 1100-tallet, er hovedstaden i departementet Charente Maritime. Byen ligger ved Biscayabukten og byr på noen av de vakreste arkitektoniske perlene i området. På byvandringen i gamlebyen og nede ved havnen, vil du få se Grosse-Horloge-porten, renessanserådhuset fra 1500-tallet, sjarmerende bindingsverkshus, den vakre katedralen og flotte fasader på de private herskapshusene. Vi får litt tid på egen hånd før vi returnerer til skipet. I løpet av kvelden seiler vi oppover Dordogne mot Libourne.

  La Rochelle ved Biscayabukten

 • Dag 4: Libourne – Bordeaux

  Libourne er utgangspunkt for en utflukt* til Saint-Émilion, en av de mest sjarmerende vinbyene i Bordeaux-distriktet. Romerne dyrket vin i dette området så tidlig som første århundre. Den første som slo seg ned her var munken Émilion, som bosatte seg i en fjellhule. Noen av katakombene under byen ble gravd ut av romerne som lagringskjellere for vin og er nesten to tusen år gamle. Flere steder brukes de fortsatt til dette formål av dagens vinprodusenter. I Saint-Émilion blir det en byvandring hvor du får høre mer om historien til den UNESCO-vernede middelalderbyen. Det blir også besøk i byens monolittiske kirke, som er hugget ut av kalkstein. Rundt Saint-Émilion ligger kjente vinområder, og utflukten avsluttes med et besøk på en familieeid vingård. Vi får en kort innføring i produksjonen, før vi inviteres til å smake på vinen. Retur til skipet som fortsetter mot Bordeaux.

  Saint Émilion

 • Dag 5: Bordeaux - Cadillac

  Vi seiler rolig på Garonne forbi Bordeaux mot Cadillac, som ble grunnlagt i 1280 av Jean I de Grailly. Den lille byen vokste opp rundt hans hjem Château des Ducs d’Épernon. Første stopp på dagens utflukt* er Château de Roquetaillade. Det imponerende middelalderslottet har vært eid av samme familie igjennom flere generasjoner, og er i dag en del av Frankrikes historiske kulturarv.

  Château de Roquetaillade


  På vei tilbake til Cadillac besøker vi en vingård i Sauternes-distriktet hvor vi får smake på den søte dessertvinen. Utflukten avsluttes med en byrundtur i Cadillac hvor vi får se de største attraksjonene og høre litt om byens historie. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag mens vi seiler tilbake mot Bordeaux.

  Fra en gate i Cadillac

 • Dag 6: Bordeaux

  Er du interessert i arkitektur er Bordeaux et lite skattkammer. I byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger noen av de flotteste 1700-talls bygningene i Europa. På vår byvandring* i Chartron-distriktet, en gang et mekka for vinhandlere, vil du oppleve vakker arkitektur, rik historie og fascinerende atmosfære.

  Bordeaux


  Vi besøker vin- og handelsmuseet for å få et innblikk i Bordeauxvinens historie. Vi får selvfølgelig også en smaksprøve. Ettermiddagen til egne opplevelser. I sentrum av byen er det mange restauranter og kafeer, og det er gode shoppingmuligheter, eksempelvis langs Rue Sainte Catherine. De som ønsker, kan besøke det fantastiske opplevelsessenteret La Citè du Vin. La Cité du Vin åpnet i 2016 og gir et unikt innblikk i vinens verden gjennom tidene, på tvers av kulturer og sivilisasjoner.

  Fra opplevelsessenteret La Citè du Vin i Bordeaux - formet som en vinkaraffel

 • Dag 7: Bordeaux – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og hjemreise.

 • Video

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
Fly  Oslo–Bordeaux t/r (fly fra andre byer i på forespørsel)
Flyskatter 
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter 
Seks netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
Velkomstdrink
Kapteinens festmiddag
Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
Engelsktalende lokalguider på utfluktene
Hodetelefoner på utfluktene
Reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
Utfluktspakke (fem utflukter) 
Valgfrie utflukter
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 


Utfluktspakke (fem utflukter) kr 4 350

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord (bortsett fra en - se nedenfor), men samlet vil prisene være høyere enn ved forhåndskjøp av pakken. I tillegg kan noen av utfluktene være utsolgt. Det er engelsktalende lokalguide på utfluktene. Vista Travels reise­leder oversetter for de som ønsker.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke Pris om bord
1 Bordeaux    
2 Cussac-Fort-Médoc     Vindistriktet Médoc* € 87
3 Royan Rochefort og La Rochelle € 169
4 Libourne Saint-Émilion € 87
5 Cadillac Roquetaillade og Cadillac  € 68
6 Bordeaux    Byvandring € 59
7 Bordeaux    

*Utflukt til vindistriktet Médoc (dag 2) er kun tilgjengelig i vår utfluktspakke.

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
27.09.2024OsloVin og historiske byer i Bordeaux - elvecruise på Garonne, La Gironde og Dordogne
Reiseledere: Elizabeth S. Lingjærde
7 dagerFullbooket, venteliste23 450,-Book på venteliste

Skip

MS Cyrano de Bergerac
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bar, salong med dansegulv, panoramabar med sitteplasser både ute og inne, samt soldekk med solstoler. Alle lugarene har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio o...