Skip to main content

Klassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive

Seil standsmessig på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske Wachaudalen (UNESCO) og historiske byer som Melk, Linz og Esztergom. Vårt skip er det splitter nye femstjerners skipet Viva Two. Med sitt all inclusive konsept blir opplevelsen førsteklasses.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien
 • Kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom
 • Helt nytt femstjerners skip med all inclusive


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet MS Viva Two venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre-elver byen). Vi sjekker in inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Klokken 16.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Oslo – München – Passau
 • Dag 2: Melk

  Om morgenen kommer vi til Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk, som troner på en høyde over byen med utsikt til elven. Denne imponerende barokk-bygningen er fra tidlig 1700-tall. Her kan man se marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med takmalerier av Paul Troger. På baksiden av klosteret er det en vakker klosterhage.  Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer og vinmarker.

  Melk
 • Dag 3: Esztergom – Budapest

  Tidlig om morgenen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergomkatedralen fra 1856. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri som er malt på ett kanvasstykke. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder.  Midt på dagen fortsetter seilingen og vi ankommer Budapest i 15.30-tiden. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda på den andre siden av elven er mer kupert. Her ligger Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.

  Esztergom – Budapest
 • Dag 4: Budapest

  Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.
  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 5: Bratislava – Wien

  I dag besøker vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. I Bratislavas historiske bykjerne kan du se den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales.  Skipet seiler videre kl. 13.00 med ankomst Wien om kvelden.

 • Dag 6: Wien

  Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. De største severdighetene i den gamle keiserbyen er arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen regnes Stefansdomen som høydepunktet.
  Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skal du ha den helt ekte fås den selvsagt på Cafe Sacher. Et besøk anbefales til en av Wiens største severdigheter – Schönbrunn-palasset. Schönbrunn-palasset er den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, bygget på slutten av 1600-tallet. Skipet seiler videre kl. 18.00.

  Wien
 • Dag 7: Linz

  Midt på dagen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Linz
 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Passau, etter en opplevelsesrik reise. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til lufthavnen i München. Direktefly tilbake til Oslo.

All-Inclusive

All-Inclusive konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Fritt valg av bord og fleksible spisetider
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisoversikt

Nedre dekk (Emerald Deck) kr 18 980
Midtdekk (Ruby Deck / fransk balkong) kr 22 980
Øvre dekk (Diamond Deck / fransk balkong)    kr 24 980
Suite*, øvre dekk (kun på forespørsel) kr 29 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar**, nedre dekk kr 25 980
Enkeltlugar**, midtdekk kr 28 980


*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Merk: oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart. Disse kan legges til i bestillingen på et senere tidspunkt.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–München t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset. 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
- Personlig behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
26.04.2023OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive8 dagerFullbooket, venteliste18 980,-Book på venteliste
04.09.2023OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive8 dagerMer enn 818 980,-Bestill

Skip

MS Viva Two
MS Viva Two er et helt nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemme...