Skip to main content

Klassiske Donau med femstjerners skip – all-inclusive

Seil standsmessig på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske Wachaudalen (UNESCO) og historiske byer som Melk, Linz og Esztergom. Vårt skip er det splitter nye femstjerners skipet Viva Two. Med sitt all-inclusive-konsept blir opplevelsen førsteklasses.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien
 • Kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom
 • Helt nytt femstjerners skip med all-inclusive


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet MS Viva Two venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Vi sjekker in inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Klokken 16.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Oslo – München – Passau
 • Dag 2: Melk

  Om morgenen kommer vi til Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk, som troner på en høyde over byen med utsikt til elven. Denne imponerende barokk-bygningen er fra tidlig 1700-tall. Her kan man se marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med takmalerier av Paul Troger. På baksiden av klosteret er det en vakker klosterhage.  Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer og vinmarker.

  Melk
 • Dag 3: Esztergom – Budapest

  Tidlig om morgenen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergomkatedralen fra 1856. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri som er malt på ett kanvasstykke. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder.  Midt på dagen fortsetter seilingen og vi ankommer Budapest i 15.30-tiden. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda på den andre siden av elven er mer kupert. Her ligger Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.

  Esztergom – Budapest
 • Dag 4: Budapest

  Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.
  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 5: Bratislava – Wien

  I dag besøker vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. I Bratislavas historiske bykjerne kan du se den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin-katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales.  Skipet seiler videre kl. 13.00 med ankomst Wien om kvelden.

 • Dag 6: Wien

  Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. De største severdighetene i den gamle keiserbyen er arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen regnes Stefansdomen som høydepunktet.
  Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skal du ha den helt ekte fås den selvsagt på Cafe Sacher. Et besøk anbefales til en av Wiens største severdigheter – Schönbrunn-palasset. Schönbrunn-palasset er den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, bygget på slutten av 1600-tallet. Skipet seiler videre kl. 18.00.

  Wien
 • Dag 7: Linz

  Midt på dagen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Linz
 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Passau, etter en opplevelsesrik reise. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til lufthavnen i München. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–München t/r med Lufthansa fra Oslo og på avgangen fra Stavanger med KLM (fly fra andre byer på forespørsel) 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset. 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter
- Personlig behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirkapriser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Suite, øvre dekk (kun på forespørsel)    fra kr 31 980

 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med fem utflukter kr 2 050

Program utflukter
Melk

Melk Abbey
Stift Melks imponerende barokkbygning fra begynnelsen av 1700-tallet ruver majestetisk over byen og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Omvisningen inkluderer et besøk til prelatens domstol, museumsrommene i de tidligere keiserrommene, marmorsalen, altrene og det verdenskjente biblioteket med over 80 000 bind og et overveldende takmaleri av Paul Troger. Fra terrassen får du en fantastisk utsikt over Donaudalen.
Turens varighet: Ca. 2,5 timer

Budapest
City Tour - Buda or Pest?
Vi starter på Budasiden hvor bussen tar oss med langs Gellert-høyden til slottshøyden og det tidligere kongelige slottet. Herfra har du en fantastisk utsikt over Donau og Pest-distriktet. Videre går turen til Matthiaskirken, Fishermen's Bastion og de sjarmerende smugene i den pittoreske gamlebyen i Buda. Vi krysser Donau på den gamle kjedebroen fra 1849, kjører forbi den imponerende St. Stefanskirken fra 1800-tallet, og gjennom de brede bulevardene frem til Helteplassen med sine monumentale bygninger. Vi passerer også den nygotiske parlamentsbygningen, et av byens landemerker, før vi returnerer til skipet.
Turens varighet: 3, 5 timer

Bratislava
City Tour with tasting
Bli kjent med hovedstaden i det unge Slovakia på denne utflukten. Bratislava ligger nær grensen der Slovakia, Ungarn og Østerrike møtes og har alltid vært en smeltedigel av forskjellige folk og kulturer. Gamlebyen, med vakre gater og bygninger i gotisk-barokkstil har en unik stemning. I tillegg til en omvisning, vil du få muligheten til å smake på slovakiske spesialiteter. 
Turens varighet: 2, 5 timer

Wien
City Tour
Fra skipet kjører vi med buss forbi noen av Wiens kjente og vakre bygninger, Urania-observatoriet i jugendstil, Schwarzenbergplatz og Karlsplatz med alle severdighetene og til Statsoperaen. Fra slottet Hofburg går vi til fots fra det keiserlige Wien til det middelalderske Wien. Du får litt tid på egen hånd til å se Stefansdomen eller til å besøke en typisk wienerkafé.  Vi rusler videre via Kärntner Strasse tilbake til bussen og kjører forbi de praktfulle bygningene som Parlamentet, Rådhuset og Burgtheater. Et kort fotostopp avrunder programmet før bussen tar oss forbi universitetet og Votivkirken tilbake til skipet.
Turens varlighet: 3, 5 timer

Linz
City tour & tasting Linzer Torte
Den vakre, barokke gamlebyen, de utsøkte, tradisjonelle fasadene og den imponerende pestsøylen er noe av det vi vil få oppleve på denne byvandringen. Vi vil også få smake på Linzer Torte, en tradisjonell østerriksk kake. Vi får litt tid på egen hånd - ta en spasertur gjennom hovedgaten, sjekk ut suvenirbutikkene eller et av de mange kaffehusene.
Turens varighet: 2 timer

Dag   Sted      Utflukt        
1 Passau  
2 Melk Benediktinerklosteret Stift Melk
3 Budapest        Byrundtur med buss og til fots
4 Budapest  
5 Bratislava Byvandring
6 Wien Byrundtur med buss og til fots
7 Linz Byvandring
8 Passau  


  

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
08.04.2024OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive
Reiseledere: Rose Zavodny
8 dagerFullbooket, venteliste21 980,-Book på venteliste
22.04.2024OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive
Reiseledere: Anne-Marie Schumann
8 dagerFullbooket, venteliste21 980,-Book på venteliste
10.05.2024OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive
Reiseledere: Solfrid Hulbak
8 dagerFullbooket, venteliste22 980,-Book på venteliste
06.08.2024OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive
Reiseledere: Elbjørg Haugsdal
8 dagerFullbooket, venteliste22 980,-Book på venteliste
20.08.2024StavangerKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive
Reiseledere: Kristin Clemmensen
8 dager123 980,-Bestill
24.09.2024OsloKlassiske Donau med femstjerners skip – all inclusive
Reiseledere: Anne-Marie Schumann
8 dagerFullbooket, venteliste22 980,-Book på venteliste

Skip

MS Viva Two
MS Viva Two er et helt nytt (sjøsatt mars 2023), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den...