Skip to main content

Høydepunkter langs Donau - med firestjerners skip. 8 dager

Seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske kulturlandskap og historiske byer som Dürnstein, Melk, Linz og Esztergom.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien 
 • Dürnstein og kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden hygger vi oss med vår første middag om bord og musikalsk underholdning i salongen. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Oslo – Wien
 • Dag 2: Wien

  Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Albertina-museet og Hofburgpalasset mot Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj.  Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Wien
 • Dag 3: Dürnstein og Melk

  Tidlig om morgenen legger vi til kai i den lille sjarmerende byen Dürnstein i Wachaudalen. På en bakketopp ovenfor byen ligger ruinene av middelalderborgen hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter ankomst kan du rusle en tur i den lille byen og nyte stemningen.  Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i hjertet av Wachaudalen – Østerrikes beste vindistrikt. Kulturlandskapet Wachau står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau.  Tre timer senere ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven. Blir du med på en omvisning i klosteret* får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger, og den vakre klosterhagen. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Dürnstein og Melk
 • Dag 4: Linz

  Om morgenen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus.
  Cruiset fortsetter ved lunsjtider og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord.

  Linz
 • Dag 5: Bratislava

  I dag våkner vi opp i Bratislava, Slovakia. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. Den guidete byvandringen* etter frokost omfatter både historiske og moderne landemerker, deriblant St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, restene av den gamle bymuren og President­palasset. Vi beundrer utsikten over byen fra Slavin-monumetet og slottsområdet, før rundturen avsluttes med at vi spaserer fra den gamle byporten, Michaelsporten, gjennom den historiske bykjernen, forbi skulpturer, fontener og små torg.  Ettermiddagen er til fri disposisjon og du har god tid til å rusle rundt og utforske Bratislava videre på egen hånd. Sen ettermiddag fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Bratislava
 • Dag 6: Budapest

  Tidlig om morgenen ankommer skipet Budapest, og blir liggende ved kai til midnatt. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.  Etter lunsj kan du bli bedre kjent med byen på egen hånd. Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.

  Budapest
 • Dag 7: Esztergom

  Tidlig om morgenen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergom­katedralen. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri, malt på ett kanvasstykke.
  Ved lunsjtider legger vi ut på siste etappe av cruiset. I kveld inviterer kapteinen til avskjedscocktail i salongen etterfulgt av festmiddag.

  Esztergom
 • Dag 8: Wien – Oslo

  Vi ankommer Wien tidlig om morgenen. Etter en god frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Ved sen avreise fra Wien får vi litt tid på egen hånd i sentrum før vi drar til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Prisen inkluderer:
- Fly Oslo–Wien t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Utfluktspakke (fire utflukter)
- Valgfrie utflukter
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles om bord.

Utfluktspakke fire utflukter kr 2 400,-

Program utflukter

Dag Sted Utfluktspakke Valgfri utflukt
1 Wien    
2 Wien Byrundtur med buss og til fots Schönbrunn-slottet
      Wienerkonsert
3 Dürnstein    
  Melk Stift Melk  
4 Linz    
5 Bratislava Byvandring  
6 Budapest Byrundtur med buss og til fots  
7 Esztergom    
8 Wien    


Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Prisene er basert på valutakurs pr. september 2023.

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
09.09.2024OsloHøydepunkter langs Donau - med firestjerners skip. 8 dager
Reiseledere: Rose Zavodny
8 dager418 980,-Bestill
16.09.2024OsloHøydepunkter langs Donau - med firestjerners skip. 8 dager
Reiseledere: Torill Juvet Hermansen
8 dagerFullbooket, venteliste19 980,-Book på venteliste

Skip

MS Crucestar
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant og salong med bar på øvredekk, resepsjon, lite bibliotek og soldekk. Internett mot avgift. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, saf...