Skip to main content

Sensommercruise på Donau med førsteklasseskipet MS Viva Two 5*

Bli med på et standsmessig sensommercruise på «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi noen av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske Wachaudalen (UNESCO) og historiske byer som Krems, Linz og Esztergom. Vårt skip er det splitter nye femstjerners skipet Viva Two. Med sitt all inclusivekonsept blir opplevelsen førsteklasses.

Høydepunkter:

 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Katedralen i Esztergom
 • Kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
 • Kulturbyen Linz
 • Gamlebyen i Krems (UNESCO)
 • Helt nytt femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Wien. Videre med buss til sentrum hvor vi får en byrundtur med buss og til fots. Vi får så litt tid på egenhånd i Wien og det anbefales et besøk på en av byens mange kafeer. Utpå ettermiddagen kjører vi til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden hygger vi oss med vår første middag om bord og musikalsk underholdning i salongen. Skipet kaster loss ved 22.00 tiden og seilingen begynner.

 • Dag 2: Esztergom – Budapest

  I dag får du god anledning til å gjøre deg kjent med skipet og dets fasiliteter mens vi seiler på Donau. MS Viva Two er et helt nytt 5* skip, sjøsatt i 2023, og markerer på mange måter den nye generasjonen av elvecruiseskip med sine fremtidsrettede miljøvennlige løsninger. På formiddagen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergomkatedralen fra 1856. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri som er malt på ett kanvasstykke. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder.  Skipet seiler videre ved middagstid. Litt senere starter innseilingen mot Budapest og denne er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger vakkert opplyst langs elven.

  Esztergom – Budapest
 • Dag 3: Budapest

  Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil.  Bydelen Buda på den andre siden av elven er mer kupert. Her ligger Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Retur til skipet for lunsj. Litt før middag fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad

  Budapest
 • Dag 4: Bratislava

  Midt på dagen ankommer vi Bratislava, Slovakias hovedstad. Skipet ligger i gangavstand fra sentrum og de største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad.  Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. I Bratislavas historiske bykjerne kan du se den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. En tur opp til Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Bratislava
 • Dag 5: Krems

  Tidlig formiddag anløper vi Krems, hvis gamleby er listet av UNESCO. Byen regnes som en av de eldste i Østerrike og ble først nevnt som Chremisa så tidlig som i 995, men historien strekker seg betydelig lenger tilbake da man har funnet graver som er mer enn 27 000 år gamle.  Byens lange historie er tett sammenvevd med Donau og det er mye å oppdage på en spasertur gjennom Krems - det være seg de mange kirkene fra forskjellige tidsepoker, eller de trange, brosteinsbelagte gatene og pittoreske torg med sine historiske bygninger, statuer og små monumenter.  Skipet seiler videre i 17.00-tiden og vi fortsetter seilasen i området kalt Wachaudalen. Området, som strekker seg de 30 kilometerne fra Krems til Melk, står på UNESCOs verdensarvliste og er regnet som Østerrikes beste vindistrikt og fruktdyrkningsområde. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre.

  Krems
 • Dag 6: Linz

  Ved frokosttider kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tyve meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger. I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Linz
 • Dag 7: Engelhartszell

  I løpet av natten har vi anløpt Engelhartszell, en liten markedsby med rundt 900 innbyggere. Engelhartszell er kjent for Østerrikes eneste trappistkloster, Stift Engelszell. Det ble grunnlagt på 1200-tallet som et cistercienserkloster og ble drevet som sådan frem til 1700-tallet. Det var først i 1925 at trappistene inntok klosteret igjen. Den imponerende kirken er en av de vakreste rokokkokirkene i Østerrike. Et besøk til det tilhørende klosterbryggeriet, klosterbutikken og klosterområdet anbefales.  I bydelen Oberranna ligger "Römerburgus", som er en cirka 1700 år gammel romersk grensepost. Den regnes som den best bevarte bygningen fra romertiden i denne delen av Østerrike. Ved lunsjtider vinker vi farvel til Engelhartszell og seiler ned Donau igjen. Etter cirka 15 kilometer seiler vi gjennom det naturskjønne området ved Schlögener Schlinge der elven gjør en krapp u-sving.

  Engelhartszell
 • Dag 8: Wien – Oslo

  Tidlig om morgenen anløper vi Wien. Etter en god frokost sjekker vi ut av skipet og kjører med buss til Lufthavnen i Wien. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-Inclusive

All-Inclusive konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips til skipets mannskap
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisoversikt

Emerald Deck (hoveddekk) kr 21 980
Ruby Deck (midtdekk / fransk balkong) kr 25 980
Diamond Deck (øvre dekk / fransk balkong)    kr 27 980
Suite*, øvre dekk (kun på forespørsel) kr 33 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar**, nedre dekk kr 29 980
Enkeltlugar**, midtdekk kr 33 980


*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Wien t/r med Austrian Airlines (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset. 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
- Personlig behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utflukter
Her følger en oversikt over utfluktene som tilbys under reisen. Utfluktene bestilles og betales om bord.

DAG 2
Esztergom
Visegrád & Basilica

Dagens tur går til Visegrád, en liten landsby en halvtimes tid med buss fra Esztergom. Landsbyen har bare 1500 innbyggere, men mye historie og mange severdigheter. Landemerket er Visegrád slott som står majestetisk på en bakketopp over landsbyen, men her finner du også blant annet Zugfozde Palinkamuseum med den typiske drikken palinka.
Turens varighet: 4 timer
Pris: 38 Euro


DAG 3
Budapest
City Tour - Buda or Pest?

Vi starter på Budasiden hvor bussen tar oss med langs Gellert-høyden til slottshøyden og det tidligere kongelige slottet. Herfra har du en fantastisk utsikt over Donau og Pest-distriktet. Videre går turen til Matthiaskirken, Fishermen's Bastion og de sjarmerende smugene i den pittoreske gamlebyen i Buda. Vi krysser Donau på den gamle kjedebroen fra 1849, kjører forbi den imponerende St. Stefanskirken fra 1800-tallet, og gjennom de brede bulevardene frem til Helteplassen med sine monumentale bygninger. Vi passerer også den nygotiske parlamentsbygningen, et av byens landemerker, før vi returnerer til skipet.
Turens varighet: 3, 5 timer
Pris: 26 Euro

DAG 3
Budapest
Architecture meets Culinary - Tram, Culture & Tasting

Opplev den vakre Donau-metropolen Budapest fra trikkevinduet og nyt atmosfæren og de praktfulle bygningene som passeres på turen. Budapest er en stor opplevelse kulturelt, men også kulinarisk. Vi vil få servert en typisk ungarsk gulasjsuppe og velsmakende vin på denne utflukten.
Turens varighet: 4 timer
Pris: 43 Euro

DAG 4
Bratislava
City Tour with beertasting

Bli kjent med hovedstaden i det unge Slovakia på denne utflukten. Bratislava ligger nær grensen der Slovakia, Ungarn og Østerrike møtes og har alltid vært en smeltedigel av forskjellige folk og kulturer. Gamlebyen, med vakre gater og bygninger i gotisk barokkstil har en unik stemning. I tillegg til en omvisning, vil du få muligheten til å smake på slovakisk øl. 
Turens varighet: 2, 5 timer
Pris: 29 Euro

DAG 5
Krems
Delightful Wachau with tasting

Wachaudalen står på UNESCOs verdensarvliste og er regnet som Østerrikes beste vindistrikt og fruktdyrkningsområde. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau med pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner.
Turens varighet: 3 timer
Pris: 39 Euro


DAG 6
Linz
Pöstlingberg and sightseeing tour of Linz

Turen går først til Pöstlingberg, en 539 meter høy bakketopp og et landemerke i byen. Herfra har du en flott utsikt over byen, og her ligger også den vakre pilegrimskirken Pöstlingberg. Etter en bussrundtur i Linz, vil vi utforske byen til fots. Den vakre, barokke gamlebyen, de utsøkte, tradisjonelle fasadene og den imponerende pestsøylen er noe av det vi vil få oppleve. Vi får litt tid på egen hånd - ta en spasertur gjennom hovedgaten, sjekk ut suvenirbutikkene eller et av de mange kaffehus.
Turens varighet: 3 timer
Pris: 29 Euro

DAG 6
Linz
Cesky Krumlov, full day with lunch

Bli med på en heldagstur til Český Krumlov, en av Sentral-Europas best bevarte middelalderbyer. Gamlebyen, som står på Unescos verdensarvliste, er en labyrint av brusteinsgater rundt den vidstrakte Cesky Krumlov-borgen fra 1216. Byen er kjent for gammel kunst og arkitektur, med en rekke bygninger fra gotikken, renessansen og barokken. Lunsj er inkludert.
Turens varighet: 6, 5 timer
Pris: 68 Euro

DAG 7
Engelhartszell
Historical guided walk of Passau, with transfer

Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Den første bosetningen her dateres tilbake til det 2. århundre f.Kr, og i middelalderen var Passau en viktig handelsby. Byens største severdighet er kanskje Stefansdomen, en barokk-kirke fra 1688, med sitt verdensberømte orgel. Passaus gamleby er full av sjarme, pittoreske smug og barokke bygninger.
Turens varighet: 4 timer
Pris: 34 Euro

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
29.08.2024OsloSensommercruise på Donau med førsteklassekipet MS Viva Two 5*8 dagerMer enn 821 980,-Bestill

Skip

MS Viva Two
MS Viva Two er et helt nytt (sjøsatt mars 2023), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den...