Skip to main content
Image: Oberwezel i Rhindalen

Romantiske Rhinen. Elvecruise fra Basel til Amsterdam med MS VIVA One 5*

Lesertur Aftenposten (A-kort)

Seil på romantiske Rhinen og opplev fire land – Sveits, Frankrike, Tyskland og Nederland. På vår ferd gjennom Europas kulturhistorie danner Rhinen en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Ruinene og borgene langs elven vitner om en spennende historie og Rhinens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, står på UNESCOs verdensarvliste. Cruiset starter i Basel og ender i Amsterdam. Underveis besøker vi Breisach, Strasbourg, Mannheim, Rüdesheim, Koblenz, Linz og Köln.

Høydepunkter:
- Strasbourg med gamlebyen La Petite France
- Vinbyen Rüdesheim
- Den sjarmerende, lille byen Breisach
- Romantiske Rhindalen (UNESCO)
- Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
- Kölnerdomen (UNESCO)
- Fargerike Linz
- Kanalbyen Amsterdam    
- Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert    

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Zürich – Basel

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til Zürich. Transfer til Basel hvor MS Viva One venter. Kjøreturen tar rundt 1, 5 timer. Basel er Sveits’ tredje største by, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sitt rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter.

  Rådhuset i Basel
  Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai over natten.

  Oslo – Zürich – Basel
 • Dag 2: Basel – Breisach

  Skipet kaster loss før frokost, og cruiset på Rhinen er i gang. Ved lunsjtider ankommer vi den lille tyske byen Breisach. Fra elven er det en kort spasertur til byens landemerke, St. Stephan-katedralen, som ligger på en liten bakketopp midt i byen. Er det klarvær kan man fra katedralen se helt til Schwarzwald i øst og Vosges-fjellene i Alsace i vest.

  Breisach


  Breisach er også kjent for sin vinproduksjon, og i den historiske bykjernen kan man besøke Geldermann vinkjeller som lager musserende viner (sekt). Vi seiler videre ved middagstider.

  Basel – Breisach
 • Dag 3: Strasbourg – Mannheim

  I løpet av natten har vi lagt til kai i Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

  Europaparlamentet i Strasbourg


  Vi har hele formiddagen til å oppleve Strasbourg. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, og la deg friste av franske delikatesser, eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Mannheim sent om kvelden.

  Fra La petite France i Strasbourg

 • Dag 4: Mannheim – Rüdesheim

  I dag våkner vi i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europa. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet, er et av byens landemerker. Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Rüdesheim om kvelden.

  Wasserturm i Mannheim

 • Dag 5: Rüdesheim – Koblenz

  Rüdesheim er en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Du kan ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.

  Taubanen over vinmarkene i Rüdesheim


  Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt.

  Drosselgasse i Rüdesheim


  Cruiset fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.

  Burg Pfalzgrafenstein i Rhindalen


  Om ettermiddagen ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Koblenz og Deutches Eck


  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som preges av historiske borger og kirker, blant annet St. Kastor-kirken i romansk stil. Skipet ligger ved kai over natten.

  Rüdesheim – Koblenz
 • Dag 6: Koblenz – Linz am Rhein – Köln

  Skipet seiler fra Koblenz ved frokosttider og ankommer Linz am Rhein etter et par timer. Linz am Rhein er en sjarmerende liten by på knapt 6000 innbyggere, og blir ofte kalt «den fargerike byen ved Rhinen». Torget i gamlebyen danner et naturlig sentrum og er omkranset av pittoreske bindingsverkshus. Ut fra torget går det hyggelige smale gater hvor man finner butikker, kafeer, kneiper og spisesteder. Byens landemerke er St. Martin-kirken fra 1200-tallet.

  Burgplatz og Stadttor (bytårnet), Linz am Rhein


  Ved lunsjtider seiler skipet videre til Köln, en seilas som tar cirka 3 timer. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Ta gjerne en spasertur i Altstadt og smak på det lokale ølet Kölch i en av de mange ølstuene. Ved middagstider legger skipet ut på cruisets siste etappe.

  Koblenz – Linz am Rhein – Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Vi krysser grensen mellom Tyskland og Nederland og fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler før den munner ut i Nordsjøen. Tidlig ettermiddag ankommer vi Amsterdam. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere varehus fra 1600-tallet. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen og direktefly til Oslo hvor vi lander midt på dagen.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Merk: abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får rabatt på kr 1000,- per person på prisen oppgitt.  Rabattkode, som står oppgitt på medlemsiden, må oppgis ved bestilling, eller ved henvendelse til Vista Travel.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Zürich/ Amsterdam - Oslo med SAS
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlig behandlinger i skipets wellness-avdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er mulig å reservere suiter på skipet, men kun på forespørsel. Forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke 
Utfluktspakken består av fem utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med fem utflukter kr 2 170

Program utflukter
Strasbourg

City tour with photo stops & walking tour
På denne utflukten skal vi bli bedre kjent med Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Vi starter med en bussrundtur, som tar oss forbi de viktigste severdighetene og kjente bygningene i byen. Etterpå skal vi utforske den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, til fots. Vi rusler gjennom brosteinsgatene, langs idylliske kanaler og godt bevarte bindingsverkshus. 
Vi besøker Vauban-demningen fra 1600-tallet og den verdensberømte Strasbourg-katedralen. Du får litt tid på egen hånd til å utforske katedralen eller til å se på folkelivet fra en av de mange utendørskafeene.
Turens varighet: 4 timer

Koblenz
City tour
Oppdag imponerende monumenter, godt bevarte bygninger og skjulte perler på denne byturen i Koblenz. Turen tar deg med langs Rhinens bredder, forbi majestetiske landemerker og gjennom livlige nabolag, mens guiden deler historien og anekdoter om Koblenz sin fortid og nåtid. 
Turens varighet: 1,5 timer

Amsterdam
Canal Tour
Amsterdam er kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum, og et kanalcruise er et must når du besøker byen. Den rolige turen tar deg gjennom store og små kanaler, under lave broer og langs praktfulle bygninger og tidligere varehus fra 1500- og 1600-tallet.
Turens varighet: 1,5 timer

Breisach
Excursion to Colmar
Bli med på en tur til Colmar, en pittoresk by med en av de best bevarte gamlebyene i Alsace. Vi kjører gjennom et rolig og vakkert landskap på den franske siden av Rhinen. Vel fremme i Colmar kan du rusle gjennom trange smug, omkranset av tradisjonelle bindingsverkshus og mange kanaler. Byen kalles ofte Petite Venise, og vil garantert sjarmere deg.  
Turens varighet: Ca. 4 timer

Köln
By rickshaw through Cologne's old town alleys
Oppdag det romerske, middelalderske og moderne Köln på nært hold fra din rickshaw.  På turen vil du få se byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, Hohenzollern-broen og den historiske gamlebyen. De små husene og trange smugene langs Rhinen har et unikt, historisk preg over seg. Vi passerer de fargerike pakkhusene, kjører over det gamle fiskemarkedet og Alter Markt med mange renessansebygninger – og den berømte Kallendresser-statuen høyt oppe på et av husene. Vi ser også bronsestatuene av Köln-originalene Tünnes & Schäl. Len deg tilbake i setet og oppdag byens vakre skatter. 
Turens varighet: 1 time

Dag     Sted     Utflukt         
1 Basel  
2 Breisach Utflukt til Colmar
3 Strasbourg         Byrundtur med buss og til fots
4 Mannheim  
5 Koblenz Byvandring
6 Köln Byrundtur med rickshaw
7 Amsterdam Kanalbåttur
8 Amsterdam       


 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
17.09.2024OsloRomantiske Rhinen. Elvecruise fra Basel til Amsterdam med MS VIVA One 5*
Reiseledere: Knut J. Støvne
8 dagerFullbooket, venteliste24 480,-Book på venteliste

Skip

MS VIVA One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...