Skip to main content

Opplev Portugals skattekiste - langweekend i fargerike Porto

Bli med på en spennende langweekend til Porto, portvinsbyen, som ligger vakkert til ved munningen av elven Douro. Et mangfold av fargerike og stemningsfulle gater snor seg ned mot elven hvor de tradisjonelle båtene danser til tidevannets rytme. Langs Portvinsruten ved Douro-elven finner du flere pittoreske middelalderbyer, og vingårdene ligger som perler på en snor. Portvinsmaking står selvfølgelig også på programmet. Porto er usedvanlig sjarmerende og vakker og med en helt unik atmosfære. Hit vil du bare komme tilbake igjen og igjen!

Høydepunkter:
- Heldagsutflukt til Dourodalen
- Besøk på vingård
- Historisk portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
- Båttur på Douro
- De fargerike smugene i Ribeira
Norsk reiseleder som er autorisert lokalguide i Porto

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Porto

  Vi flyr direkte fra Oslo til Porto, hvor vi blir møtt av vår fastboende, norske reiseleder. Fra flyplassen har vi kort busstransfer direkte til vårt sentralt beliggende hotell i Porto. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette, møtes vi til en velkomstdrink og middag på hotellet.

  Vakre Porto ved utløpet av Douro-elven

 • Dag 2: Porto – byrundtur og vinkjellerbesøk

  Portvinens hjemby, vakre Porto, ligger plassert på begge sider ved utløpet av Douro-elven. Det er en opplevelse å spasere i Portugals nest største by med fargerike fasader, ekstravagante barokkirker, flisbelagte hus, stemningsfulle torg, grønne parker og vaklevorne trikker. Imponerende bygninger utstråler sin gamle prakt til minne om den maritime fortiden. Håndmalte keramikkfliser i tradisjonelle hvite og blå farger, såkalte azulejos, pryder byen.

  Fargerike Porto


  Etter en god frokost spaserer vi de få hundre meterne til togstasjonen São Bento, en usedvanlig vakker togstasjon. Stasjonshallen er dekorert med tjue tusen fliser, hver av dem er håndmalt med scener fra viktige øyeblikk i portugisisk historie, som slaget ved Valdevez og erobringen av Ceuta i 1415.

  Håndmalte keramikkfliser på togstasjonen São Bento i Porto


  Vi fortsetter sightseeingen med buss og besøker de viktigste severdighetene i byen, blant annet Clerigos-tårnet og den berømte bokhandelen Livrario Lello, en av verdens vakreste.

  Bokhandelen Livrario Lello i Porto


  Vi besøker også den UNESCO-fredede bryggen Cais da Ribeira og den moderne, dynamiske bydelen Boavista. Vi spiser lunsj på en fargerik restaurant i bydelen Ribeira. Her finner vi trange og bratte smug og de mange fargerike husene som ligger som et amfiteater nede ved elven. Ta et øyeblikk og lytt til lyden av elven, flagrende klesvask som tørker i vinden, eller kanskje klirringen av portvinsglass i de koselige restaurantene. Vi snuser på den stemningsfulle og unike atmosfæren langs elvebredden. Byens sjel vil du kanskje aldri glemme.

  Fra Cais da Ribeira i Porto


  Etter lunsj tar vi båt over til bydelen Vila Nova de Gaia og besøker en av de mange, historiske vinkjellerne hvor vi får både en omvisning og smaksprøver. Vi får høre om produksjonen, som er en skjønn forening av gamle tradisjoner og ny teknologi. Vi blir tatt med på en reise i tiden med aromaer, farger og dufter. Vi lærer om druene, å se forskjell på en rubin og en tawny, mens vi står ved siden av de store, velduftende trefatene hvor vinen lagres - godt beskyttet mot lys og varme. Så smaker vi på en hvit, en rød og en rød tawny, før vi tar båt tilbake til Ribeira og kommer oss tilbake til hotellet på egen hånd. Om kvelden spaserer vi et par hundre meter til en lokal restaurant for felles middag.

  Vinkjeller i Porto

 • Dag 3: Dourodalens historiske byer Amarante og Pinhão

  Douro-elven bukter seg gjennom dype kløfter omgitt av vinterrasser med nesten endeløse rekker av vingårder. Portugiserne selv mener at Douro-regionen er et av de vakreste stedene på jorden, og at Douro er en liten dråpe av himmelen. I dag legger vi ut på en storslått kjøretur langs elven og besøker de historiske byene Amarante og Pinhão.

  Dourodalen


  Middelalderbyen Amarante, kjent for sin vakre beliggenhet ved foten av Serra do Marão og med elven Tâmega, den lengste sideelven til elven Douro, rennende gjennom hjertet av byen. Langs elvebredden ligger gamle, pittoreske hus, og over elven tronen den imponerende romerske broen. I byen finner vi også et middelalderkloster og en kirke viet helgenen St. Goncalo, som bosatte seg her etter sin pilegrimsreise til Jerusalem på 1300-tallet.

  Amarante ved elven Tâmega, en sideelv til Douro


  Vi kjører inn i den UNESCO-fredede delen av Dourodalen, kjent for vindyrking og produksjon av eksklusive portviner siden 1700-tallet. Her produseres «gudenes nektar» på vingårdene som ligger som perler på en snor langs elvebredden.

  Dourodalen


  Vi spiser en deilig lunsj med tilhørende viner på vingården Quinta da Pacheca i Regua, før vi fortsetter til Pinhão, Dourodalens mest idylliske by. Fra Pinhão legger vi ut på en times avslappende elvebåttur, hvor vi kan nyte det vakre landskapet dekorert med millioner av buktende vinranker. Buss tilbake til Porto og hotellet vårt. Kvelden til egne opplevelser.

 • Dag 4: Porto – Oslo

  Etter en god frokost, har du formiddagen til egne opplevelser, før du sjekker ut. Vi spaserer sammen til en lokal restaurant for felles lunsj. Bagasjen oppbevares på hotellet til ettermiddagen. Busstransfer fra hotellet til flyplassen og direktefly hjem til Oslo tidlig kveld.

Bildegalleri

Reiseleder

Kari Mette Sommerfeldt er autorisert turistguide i hele Portugal. Kari Mette er norsk, men har bodd i Portugal siden 1980-tallet og har hele tiden jobbet innen turisme og som lokalguide. Etter å ha levd tett på den portugisiske kulturen, historien og befolkningen i alle disse årene, har hun fått en stor lidenskap for dette fascinerende og mangfoldige landet. Kari Mette er usedvanlig kunnskapsrik og har et vennlig og behagelig vesen. Hun elsker å formidle og er veldig godt likt av våre gjester.

Hotel NH Porto Jardim 4*

Et godt og moderne 4-stjerners hotell beliggende i sentrum av Porto. Hotellet har restaurant og takterrasse med basseng og panoramautsikt, liten hage og treningsrom. Hotellet ligger i nærheten av toppattraksjoner som Bolhão-markedet, det historiske Ribeira-området og med shoppingmuligheter i nærheten.
Rommene har Nespresso-maskin, vannkoker, minibar, badekåpe og tøfler, hårføner, safe og aircondition.

Les mer om hotellet på deres hjemmeside.

 

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Porto tur/retur inkl. bagasje
- Transfer flyplass - hotell t/r
- Tre netter på 4-stjerners hotell
- Tre frokoster
- To middager inkludert drikke
- Tre lunsjer, hvorav én på vingård, inkludert drikke
- Velkomstdrink
- Båttransfer til Vila Nova de Gaia
- Vinsmaking i en historisk vinkjeller
- Heldagssightseeing i Porto
- Heldagsutflukt i Dourodalen (inkludert vingårdsbesøk og lunsj)
- Elvebåttur på Douro
- Norsk, lokalguide under hele oppholdet

Ikke inkludert:
- Øvrige måltider og drikke
- Lokal turistskatt i Porto
- Tips
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
18.10.2024OsloOpplev Portugals skattekiste - fargerik langweekend i Porto
Reiseledere: Kari Mette Sommerfeldt
4 dager414 980,-Bestill