Skip to main content

Sykkelcruise på Donau med MS Prinzessin Katharina. Bratislava - Budapest - Wien

Opplev høydepunktene langs Donau fra sykkelsetet. Mens vi sykler – gjennom små landsbyer og naturskjønne områder, seiler skipet videre og venter på oss i neste havn. Når kvelden kommer, er det tid til å fordøye dagens inntrykk og hygge seg med middag og hyggelig selskap om bord. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapping.

Høydepunkter:

 • Besøk tre hovedsteder i løpet av cruiset
 • Naturskjønne Schlögener Schlinge 
 • Den sjarmerende gamlebyen i Bratislava
 • Budapest, som ligger vakkert til ved Donau
 • Keiserbyen Wien
 • Vác med sine fargerike 1700-tallshus
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Enkle sykkeletapper langs elven


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor MS Prinzessin Katharina venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 timer. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Den gamle bydelen består av gotisk og barokk arkitektur. Her ligger St. Stephan-katedralen, kjent for å ha Europas største kirkeorgel. Ved middagstider kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort. Etter et par timer kommer vi til i Engelhartszell i Østerrike, hvor skipet blir liggende ved kai til neste dag.

 • Dag 2: Engelhartszell – Aschach

  Etter frokost er vi klare for første sykkeltur. Vi tar med oss matpakker fra skipet og sykler fra Engelhartszell og gjennom det naturskjønne området ved Schlögener Schlinge der elven gjør en krapp u-sving. Fra utsiktspunktet ved Schlögener er det fantastisk utsikt over Donau. Denne sykkeletappen tar deg gjennom små landsbyer med hyggelige tavernaer hvor du kan ta en liten pause. Skipet venter på oss i Aschach, og om ettermiddagen fortsetter cruiset.

  Engelhartszell – Aschach
 • Dag 3: Wien

  Ved frokosttider legger vi til kai i Nussdorf, en av forstedene til Wien. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Langs Ringstrasse ligger berømte arkitektoniske perler som Wiener Staatsoper og Rådhuset. I den gamle bydelen, som utforskes best til fots, ligger den vakre Stefanskatedralen. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skipet seiler videre sen ettermiddag.

  Wien
 • Dag 4: Budapest

  Innseilingen til Ungarns hovedstad, Budapest, er verd å få med seg, da mange av byens severdigheter og imponerende byggverk ligger langs elven. Budapest besto opprinnelig av to byer; Buda og Pest, beliggende på hver sin side av Donau. På østsiden av elven, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans-basilikaen, og parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av Donau, er mer kupert. Her ligger mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. I dag er det ingen felles sykkeltur i skipets regi. Opplev Budapest i eget tempo, eller ta en valgfri sykkeltur til den sjarmerende byen Szentendre med middelhavsatmosfære og livlig kunstliv. Skipet ligger ved kai til over midnatt.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest – Visegrad

  Vi seiler fra Budapest tilbake oppover elven til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Dagens sykkeletappe starter i Visegrad. Her ligger det en gammel festning og ruinene av et tidligere kongelig slott. Fra Visegrad sykler vi gjennom det pittoreske landskapet på halvøya Szentendre, til den barokke landsbyen Vác. Vi sykler tilbake til Visegrad forbi små ungarske landsbyer. Skipet seiler videre tidlig ettermiddag.

 • Dag 6: Bratislava

  Om morgenen ankommer vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Bratislava tilhørte det habsburgske monarkiet fra 1500-tallet til slutten av første verdenskrig, og var ungarsk kroningsby i nesten tre hundre år. Dra på oppdagelsesferd i den sjarmerende gamlebyen, til fots eller med byens lille turisttog. Alternativt kan du bli med på en valgfri sykkeltur gjennom gatene i byen. Skipet seiler videre tidlig ettermiddag.

  Bratislava
 • Dag 7: Wachaudalen

  Den siste sykkeldagen er et av høydepunktene i løpet av cruiset. Sykkelturen starter i Rossatz eller Dürnstein (avhengig av kaiplass), og du kan velge om du vil sykle på østsiden eller vestsiden av elven. I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken – et av landemerkene i Wachaudalen. På en høyde bak byen ligger ruinene av slottet der engelske kong Richard Løvehjerte ble holdt fanget fra 1192 til 1193. Fra Dürnstein sykler vi gjennom den naturskjønne og UNESCO-vernede Wachaudalen, forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner. Langs sykkelstien er det tavernaer hvor man kan ta en pause. Vi sykler videre gjennom vindistriktet til Melk der det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk, troner majestetisk på en høyde over byen og elven. Klosteret regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Østerrike. Sykkelturen ender i den lille byen Pöchlarn. I kveld er det festmiddag om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Wachaudalen
 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Et opplevelsesrikt sykkelcruise er over og etter frokost tar vi farvel med skipet. Vi har busstransport til flyplassen i München og flyr tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Sykkeletapper og generell informasjon

Sykkeletapper

  Dag   Fra-til Distanse
2 Engelhartszell – Aschach ca. 40 - 46 km
3 Budapest – Szentendre – Budapest     ca. 48 km
5 Visegrad – Vác – Visegrad ca. 40 km
7 Rossatz/Dürnstein–Pöchlarn   ca. 40-50 km


Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er flatt og godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-­sykkel.

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkel­hjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta ferge fra den ene siden av Donau til den andre. Fergebilletter er ikke inkludert. Ta med euro  i små valører til fergebillett.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord er svært enkel.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo–München t/r med ­Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsjpakke for syklistene eller enkel lunsj om bord for ikke-syklister)
Leie av unisex tursykkel
Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer
Fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
Tips til skipets mannskap
Reise- og avbestillingsforsikring
Gluten- og laktosefri mat (kan forespørres mot et tillegg på 25,- euro pr person som må betales om bord).  

Tillegg for el-sykkel (på forespørsel): kr 1320

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Bildegalleri

 

Skip

MS Prinzessin Katharina
Om bord er det restaurant, salong, bar, et lite bibliotek, en liten butikk, velværeområde med massasje og et delvis overbygd soldekk med solstoler. Skipet har 71 lugarer fordeltpå to dekk. Alle lugare...