Skip to main content

Dåp av skipet MS VIVA Two

Skipsdåp VIVA Two  - Time Two Celebrate!

Av Vista Travels medarbeider Cristina Quevedo - mars 2023.

Det er ikke hverdagskost å bli invitert til skipsdåp, så gleden og forventningene er skyhøye da vi får en invitasjon til å komme i dåpen til Viva Cruises nyeste skip, MS VIVA Two. Vi, Cristina og Thomas, er de heldige, så nå endevendes garderobeskapene etter passende antrekk, business formal til selve dåpen, cocktail/evening attire til gallamiddagen, casual lifestyle til dagtid på dag to og party chic til kvelden. Det er torsdag 23. mars 2023 og den store dåpsdagen er endelig her. Med kofferten full av korrekte antrekk sjekker vi inn på SAS og flyr direkte til Düsseldorf. Vi tar en taxi de ca. 15 minuttene fra flyplassen til kaien der skipet MS VIVA Two venter på oss. Busser kan ikke kjøre helt fram til skipet, da veien her er for smal, så gjester vil bli sluppet av 300-400 meter fra skipet. Det er mulig å trille kofferten helt frem til skipet.

VIVA Two har pyntet seg for anledningen med blå og sølvfargede ballonger, og vi går om bord på rød løper.Vi vises til lugarene våre, og jeg kan installere meg på lugar 315 på øvre dekk (Diamond Deck). Lugaren er 15m² stor, med mange dype skuffer og to skap til bagasjen, og plass til kofferten enten inne i et av skapene eller under sengen, føles plutselig lugaren mye større. Alle lugarene er utstyrt med flat-TV, minibar (inkludert), Nespresso® kaffemaskin, vannflasker som fylles på «vannstasjonene» i gangen, skjønnhetsprodukter fra RITUALS®, hårføner, safe, aircondition, dusj og toalett. Noe jeg setter pris på er at det er stikkontakter (220 V) både ved sengen og ved skrivebordet. Jeg sjekker ut sengen, og ja, den føles veldig god og er stor og behagelig. På TV-skjermen vises dagens program. Både lugaren og badet er holdt i lyse, delikate farger som gir et elegant og lekkert inntrykk. Dette liker jeg!


Thomas og jeg møtes for å inspisere resten av skipet, både fellesområdene og visningslugarene på alle tre dekk. Lugarene på nedre dekk (Emerald Deck) har samme størrelse og er utstyrt med det samme som våre lugarer på øvre dekk, men med vindu høyt oppe på veggen. Lugarene på midtdekk (Ruby) har de samme, store vinduene som på øvre dekk. Suitene er 24 m² og har en liten sofagruppe i tillegg til de andre fasilitetene. 

Det er tre restauranter om bord, bakerst på Diamond Deck (øvre dekk) ligger Vivas Bistro med småretter som burgere, fish & chips, fritert blekksprut etc. Menyen varierer fra dag til dag, men det er gjennomgående mye fisk på menyen. Bistroen er ganske liten, ca. 20 bord, men lys og fin med store vinduer og åpen inn mot kjøkkenet, slik at vi ser kokkene som tilbereder maten vår. Rett ved resepsjonen på Ruby Deck (midtre dekk), ligger hovedrestauranten Riverside, en stor og lys restaurant med mange bord og buffébord i midten. I tillegg til den rikholdige bufféen, finnes det en meny du kan bestille fra til lunsj og frokost. Til middag er det en satt meny, men med valgmuligheter. Her kommer jeg til å spise min beste middag om bord; fisk på en seng av kokte grønne linser, og med et fiskeskinn så perfekt stekt at det smaker som chips. Mmmm…Moments Restaurant ligger på Emerald Deck (hoveddekk) og er en mindre restaurant med vinduer høyt på veggen, noe som gjør den litt mørkere, men den gir et veldig koselig inntrykk. Her finnes det blant annet en del vegetarretter. Og igjen kan vi følge med på kokkene som koker og steker og tilbereder maten vår på den aller beste måten. Neste morgen velger vi å spise frokosten vår her (alternativt kunne vi spist i hovedrestauranten), og jeg får en nydelig omelett i tillegg til alt det gode på bufféen.Som vi er blitt vant til på VIVA, koster det ingenting ekstra å spise i andre restauranter enn hovedrestauranten, alt er inkludert. Maten om bord er veldig bra og blir presentert på en flott måte. VIVA Two har et åpent konsept i utformingen der hvor baren, loungen og hovedrestauranten ligger. Fra baren helt fremme i skipet kan du se ned til hovedrestauranten og også opp til loungen, noe som gir en utrolig flott og flytende følelse, som jeg tror vil bli veldig godt likt av gjestene våre.

På Emerald Deck finnes det et lite, men fint treningsrom med vekter, tredemølle, sykkel og romaskin – hvis jeg skulle vært om bord i flere dager, hadde nok samvittigheten prøvd å overbevist meg om et besøk eller to her – etter all den gode maten. Her finnes også et lite spa med dampbad og infrarød badstue og massasjerom. Her kan du bestille behandlinger (mot betaling). På soldekket er det flott å spasere eller sitte og se verden seile forbi. Her er det jacuzzi med plass til 4-6 personer, solsenger og en putting green. Her kan man også se elementer fra skipets grønne profil - totalt 68 solceller, fordelt på begge sider av soldekket, gir støtte til skipets elektriske system. Energien som genereres fra solcellene brukes primært til skipets baugpropell, men også når strømforbruket om bord når det er på sitt høyeste.I resepsjonen finner du desken til Cruise Director, en liten butikk og toaletter. Det er heis mellom alle dekkene, men ikke opp til soldekket.

Thomas og jeg går tilbake til lugarene våre og skifter til «business formal» før vi koser oss med litt snacks, kanapeer, drikke og flott musikk sammen med alle de andre dåpsgjestene i baren. Med champagneglass, paraply (værgudene var ikke helt med oss) og mobilen klar i «alle tre» hendene, begir vi oss ut på kaien for å overvære og forevige det store øyeblikket. Shiri Gordon, en israelsk turoperatør, har fått det ærefulle oppdraget å være gudmor og utfører sine plikter på behørig vis.

En represant fra verftet, CEO i VIVA Cruises Andrea Kruse og gudmoren Shiri Gordon til høyre


Velsignelsen av skipet med påfølgende champagneflaske-knusing mot skutesiden, på første forsøk, vil gi både skipet og mannskapet hell og lykke.  Skipet tuter, og mannskapet skyter ut serpentiners fra øvre dekk – da er skipet endelig døpt. Hele dåpsfølget på 150- 170 personer kan gå inn igjen til mer champagne og en flott marsipankake rikt dekorert med navnet Viva Two. Den knuste flaskehalsen og saksen som ble brukt til båndklipping er lagt på en pute og blir senere lagt i resepsjonen slik at alle kan se og fotografere.


Iført nytt antrekk, cocktail/evening attire, er vi klare for vordrink og taler i Panorama-loungen før kveldens gallamiddag i Riverside. Maten er igjen utsøkt både i smak og presentasjon.

Skipet kaster loss for et to netters cruise på Rhinen, og jeg kan endelig krype under dyna i den behagelige sengen og satse på at en god natts søvn kurerer forkjølelsen jeg dro med meg hjemmefra.

Neste morgen våkner jeg lettere i hodet, og sannelig er ikke været lettere også. Fra lugaren har jeg utsikt til Nijmegen som bader i sol, så etter en nydelig frokost, tar jeg en spasertur i byen. Smale, sjarmerende smug omkranset av rikt utsmykkede teglsteinshus ønsker meg velkommen. Jeg rekker akkurat om bord igjen før skipet kaster loss for en liten ekstra svipptur nedover elven – det vakre været innbyr til dronefotografering av dåpsbarnet.

Thomas og jeg er i utfluktsgruppe to og møter en veldig kunnskapsrik og humoristisk guide som tar oss med på en vandretur i byen for å se de viktigste severdighetene. Nijmegen er sammen med Maastricht, den eldste byen i Nederland, og er kjempekoselig. Noe som er litt annerledes, for meg i alle fall, er de mange portene nede mot elva. Disse stenges ved høyvann slik at elven ikke skal oversvømme byen. 
Selv om vi ikke akkurat har deltatt på Nijmegenmarsjen, passer det bra å besøke et bryggeri nå. Nijmegen har en sterk håndverkstradisjon når det kommer til ølbrygging, og vi besøker et av de mest kjente, Brouwerij d Hemel. Vi ser hvordan ølet brygges, og vi får flere smaksprøver. Selv jeg, som ikke liker øl, synes at et par av ølsortene smaker bra. 

Himmelens sluser har nok en gang åpnet seg, så det er godt å komme tilbake om bord og skifte til tørt casual lifestyle-antrekk. Nå er det på tide å spise litt igjen. Nok en gang møter overdådige bufféer oss, sammen med rikholdige menyer. Valgets kvaler…. Etterpå setter vi oss i loungen, slapper av, nyter seilingen og prater med de andre reiselivsgjestene.
I kveld spiser vi middag i bistroen sammen med vår salgsrepresentant Jakob og flere av hans kollegaer fra VIVA Cruises.  Mett og trøtt finner jeg veien til lugaren min og den behagelige sengen, mens Thomas lufter sitt party chic-antrekk i baren for en drink, før han også trekkes mot lugaren og en god natts søvn.

Skipet ligger ved kai i Düsseldorf da vi våkner, og for siste gang på en stund kan vi velge frokost fra en buffé som har et utrolig utvalg av absolutt alt. Det blir nesten godt å komme hjem til den enslige brødskiva på morgenen – eller kanskje ikke. Vi sjekker ut og setter bagasjen igjen på skipet før vi legger ut på en rask, liten tur rundt i den vakre og koselige byen. Jeg kommer gjerne tilbake, men nå må vi dra til flyplassen for å fly hjem med SAS via København. 

Inntrykkene vi sitter igjen med kan kort beskrives med disse ordene: Elegant og moderne design både i fellesområdene og på lugarene. Gjennomtenkte løsninger og mange fasiliteter både på lugar og på de store badene, hvor det også er regndusj. Stor valgfrihet med tanke på måltider, da man har tre restauranter å velge mellom. Utsøkt mat, både når det kommer til smak og presentasjon. Veldig hyggelig og serviceinnstilt mannskap med lang erfaring. VIVA Cruises er miljøbevisste og har flere løsninger som er bedre for miljøet.

Vi er begge to veldig imponerte over Viva Two og er ganske så sikre på at gjestene vil elske dette skipet.
Highly recommened!     

Les mer om MS VIVA Two her
Les mer om rederiet VIVA Cruises og se alle våre avganger her

Fritekstsøk