Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen – med førsteklasseskipet MS VIVA Moments 5*

I Europa har julemarkedene en annen og lengre tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventdrakt. Opplev festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein, brente mandler og forventning, og la deg oppsluke av den hyggelige stemningen. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Düsseldorf til Strasbourg, og underveis kan du kan blant annet besøke julemarkedene i Köln, Koblenz, Mainz og Strasbourg. En perfekt ramme rundt cruiset er førsteklasseskipet MS Viva Moments med sitt all-inclusive-konsept.

Høydepunkter:
-
Julemarkedet på katedralplassen i Mainz
- Köln med Tysklands største julemarked og den imponerende Kölnerdomen (UNESCO)
- Julemarked i Strasbourg – Europas eldste
- Christmas Garden i Koblenz
- Stemningsfulle julemarkeder i Bonn - Beethovens fødested
- Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss til Düsseldorf hvor MS Viva Moments venter oss. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai over natten.

  Fra julemarkedet på Burgplatz i Düsseldorf - rett ved der skipet ligger

 • Dag 2: Düsseldorf – Köln – Bonn

  Grytidlig om morgenen forlater skipet Düsseldorf og seiler den korte strekningen til Köln, som vi ankommer ved frokosttider. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Köln har flere julemarkeder, hvor hvert av de har sitt eget tema. Julemarkedet som ligger flott plassert rett foran Kölnerdomen, har over 4 millioner besøkende hvert år, og er Tysklands største. Her finner du vakre håndverksprodukter som treskjæring, glassblåsing, keramikk, såper og julepynt. Kanskje blir du også fristet av brente mandler, potetpannekaker, gløgg og julekakene Dom Spekulatius og Engelswölkchen (engleskyer)?

  Köln med julemarkedet ved Kölnerdomen


  Skipet seiler videre om ettermiddagen og kommer til Bonn ved middagstider. Bonn er Vest-Tysklands tidligere hovedstad, men er også kjent som Beethovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet, og universitetsbygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Skipet ligger i gangavstand fra sentrum og blir det tid, kan de som ønsker det besøke byens hyggelige julemarked. Markedet er spredd utover flere torg og gater – her får du garantert julestemning. Skipet ligger ved kai i Bonn over natten.

  Julemarked i Bonn

 • Dag 3: Bonn – Koblenz

  Mens vi spiser frokost kaster skipet loss og seiler mot Koblenz, som vi ankommer ved lunsjtider. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Deutches Eck i Koblenz


  Hvert år i adventstiden forvandles Koblenz til et stemningsfullt førjulsparadis med julemarkeder på hele syv torg og med en liflig duft av nybrente mandler, pepperkaker og glühwein i gatene. På Jesuitenplatz er arkene på det barokke rådhuset fargerikt opplyst og minner om en gedigen adventskalender. Besøk gjerne den imponerende festningen Ehrenbreitstein hvor Christmas Garden Koblenz finner sted. Festningen er på denne tiden omdannet til et lysende fargeshow med unike lyssettinger i harmoni med spesialkomponert musikk/lyder. Festningen ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme dit tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven. Showet oppleves best etter mørkets frembrudd. Skipet ligger ved kai over natten.

  Koblenz sett fra festningen Ehrenbreitstein

 • Dag 4: Koblenz – Mainz

  Tidlig morgen kaster skipet loss og starter seilingen opp Rhinen og i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Vi nyter en avslappende formiddag om bord, og fra soldekket kan du beundre utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre – kledd i vinterskrud. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste transportårer.

  Fra Rhindalen (UNESCO)


  Tidlig ettermiddag ankommer skipet Mainz, som ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er hovedstaden i Rheinland-Pfalz. Byen er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byen har flere julemarkeder og det mest populære ligger i det historiske landskapet til den 1000 år gamle St. Martin-katedralen og skaper en festlig atmosfære i sentrum av Mainz. Over hundre festpyntede boder lyser opp byen. Gå ikke glipp av den elleve meter høye og rikt dekorerte julepyramiden ved inngangen, samt de imponerende håndskårne krybbefigurene i naturlig størrelse foran Gotthard-kapellet i St. Martin-katedralen. Ta også en spasertur gjennom de hyggelige gatene i det historiske sentrum av Mainz med sine julepyntede butikker. Skipet ligger ved kai her i Mainz over natten.

  Julemarked i Mainz

 • Dag 5: Mainz – Mannheim

  Midt på dagen legger vi til kai i Mannheim, en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim har en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er anlagt som et sjakkbrett med bokstaver og tall istedenfor gatenavn. I sentrum ligger også Mannheim slott, et av de største barokkanlegg i Europa. Slottet huser i våre dager byens universitet. Det historiske 60 meter høye vannreservoaret Wasserturm, bygget på 1800-tallet, er et av byens landemerker. Her ved Wasserturm ligger et av Tysklands eldste og største julemarkeder, som bugner av håndstrikkede ullprodukter, julekaker- og godteri, håndverksprodukter, juledekorasjoner og leketøy. Du kommer garantert i julestemning når du vandrer gjennom Hirtenpfad (hyrdeveien) og Engelsgasse (englegaten) og kjenner duften av glühwein og bratwürst. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Julemarked i Mannheim foran Wasserturm

 • Dag 6: Strasbourg

  Midt på dagen kommer vi til Strasbourg, hovedstaden i den historiske, franske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den historiske gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

  Et julepyntet Strasbourg


  Julemarkedet i Strasbourg er Europas eldste og kan dateres helt tilbake til 1570-tallet. La deg fortrylle av den helt spesielle stemningen nå rett før jul her i byen som kaller seg for Capitale de Nöel (julens hovedstad). De mange bodene byr på alt fra julepynt og håndverksprodukter til pølser, julekaker og lokale delikatesser. Et perfekt sted å få de siste gavene i havn. Skipet ligger ved kai her i Strasbourg over natten.

  Strasbourg - julens hovedstad

 • Dag 7: Strasbourg – Frankfurt – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Moments og kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Valgfrie utflukter
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Merk: detaljer og pris om utfluktspakke kommer om kort tid. Utfluktspakken kan bestilles i etterkant.

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka pris suite (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 24 980

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Fritt valg av bord og fleksible spisetider
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
27.11.2024OsloJulemarkedscruise på Rhinen – med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Elbjørg Haugsdal
7 dagerMer enn 817 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Moments
MS VIVA Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...