Langtidsferie i Spania

Førsteklasses leiligheter nær Marbella på Costa del Sol. 
Når gradestokken kryper mot blått kan du sette kursen sørover til Spania - dit hvor solen skinner det meste av året. 

Costa del Sol er en av Europas mest kjente og solrike kyststrekninger, og et område mange nordmenn har et nært forhold til. Dette er Andalusia på sitt beste med sjarmerende byer, århundrelang historie, flamenco og deilig Middelhavsmat. Her kan du nyte et behagelig klima langt unna minusgradene, og selv bestemme hvor innholdsrike eller avslappende dagene skal være.
 
Du flyr direkte fra Oslo til Malaga med Norwegian. Etter landing blir du varmt tatt imot av vår reiseleder som bor på stedet under hele oppholdet, og ser frem til å tilbringe den neste måneden sammen med deg. En buss tar oss direkte til leilighetskompleksene som ligger på stranden i Marbesa, omkring 12 km utenfor fasjonable Marbella. Etter innsjekk samles vi til velkomstmiddag for å bli nærmere kjent. Neste morgen vil reiselederen holde et orienteringsmøte hvor du kan spørre om alt du lurer på, samt få informasjon om utflukter og aktiviteter som tilbys. I starten av ferien inviterer vi deg på en «bli kjent i området tur», hvor vår reiseleder viser deg rundt i blant annet Marbella og Elviria.

To bosteder

Du kan velge mellom to bosteder som begge tilbyr velutstyrte og lekre leiligheter: Club Playa Real og Marbella Beach.
Byggene ligger omkring 50 meter fra hverandre og deler resepsjon. Begge anleggene har flotte uteområder med egne basseng, og den langstrakte sandstranden nås med få skritt. Gratis Wi-fi er inkludert, og en norsk TV-kanal er tilgjengelig. Begge stedene har heis.

På Club Playa Real har leilighetene ett soverom, mens leilighetene på Marbella Beach har to soverom. Alle leilighetene vi disponerer i Marbella Beach har basseng- og strandutsikt.

Det er rengjøring en gang per uke med bytte av håndklær og sengeklær. Ekstra rengjøring kan kjøpes på stedet ved behov.

Club Playa Real:
Resepsjonen er plassert i dette bygget. Den er bemannet hver dag fra kl. 08.30 til midnatt, og er behjelpelig med informasjon om alt du måtte lure på om lokalområdet. Her kan du også få hjelp med å bestille taxi, leie sykler og bil. Merk at heisen står i tidsrommet hvor resepsjonen er stengt. I underetasjen ligger samlingslokalet vårt, Vista Club, hvor du kan treffe reiselederen og andre medreisende til hyggelige aktiviteter. I tilknytning til Vista Club ligger den italienske restauranten Robertos som serverer frokost, lunsj og middag. Her finnes også en bar hvor man kan kjøpe forfriskninger og snacks. Utenfor Vista Club er det en terrasseplatting med stoler og bord, slik at man kan hygge seg utendørs på fine dager. Hotellet har fra tid til annen arrangementer som flamencoshow og grillaften, og lover god stemning. Bassengene utendørs er ikke oppvarmet, og kan være i kaldeste laget for mange i høst- og vintermånedene. Da kan du benytte det flotte innendørsbassenget med separat jacuzzi og sauna. Det er åpent fra 09.30- 20.30, og er gratis for alle våre gjester uavhengig av hvilket bygg man bor i. Her er det også et lite treningsrom med tredemølle og noe utstyr.
 
Leilighet med 1 soverom:
2-romsleilighetene i Club Playa Real er omkring 50 kvm.
 
Leilighetene har separat soverom med dobbeltseng og garderobe. Badet er romslig med kombinert dusj og badekar. På kjøkkenet finner du alt du trenger av utstyr, kjøleskap med fryser og egen vaskemaskin. I stuen er det skjenk med flere typer vinglass, sofagruppe, TV, spisebord, og det er generelt godt med skapplass. Leilighetene har aircondition som også varmer godt på kjølige kvelder, og alle har terrasser med stoler og bord. De har utsikt mot gaten, men det er lite trafikk her, så det medfører ikke støy.

Marbella Beach Resort at Club Playa:
I dette anlegget ligger leilighetene med to soverom som alle har basseng- og strandutsikt.
Du benytter resepsjonen i Club Playa Real for hjelp og informasjon.

De romslige leilighetene har to soverom og to bad, og er perfekt for venner som vil dele. Her kan også fire personer bo komfortabelt sammen.
 
Vi tilbyr deg også å kjøpe en halv leilighet, slik at du deler med en annen person av samme kjønn. Perfekt for deg som reiser alene, men som vil være sammen med andre.
 
Leiligheter med 2 soverom:
3-romsleilighetene i Marbella Beach er omkring 80 kvm.
 
Det er to soverom hvor det ene har dobbeltseng og det andre to separate senger. Leilighetene har i tillegg to romslige bad. Et av badene har badekar og separat dusj, mens det andre badet har kombinert dusj og badekar.
På kjøkkenet finner du alt du trenger av utstyr, inkludert oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og egen vaskemaskin. I stuen er det skjenk med flere typer vinglass, sofagruppe, TV, spisebord med plass til seks personer, og det er generelt godt med skapplass. Leilighetene har aircondition som også varmer godt på kjølige kvelder. Alle har store terrasser med stoler og bord.

Toppleiligheter med 3 soverom:
4-romsleilighetene i Marbella Beach er omkring 100 kvm.

Leilighetene ligger i øverste etasje med vakker utsikt og har en større terrasse med stoler og bord. Leilighetene har tre soverom og to bad, samt et separat toalett. Ellers er leiligheten lik leiligheten med 2 soverom.

Aktuelle tilbud akkurat nå

(mer informasjon nedenfor tilbudene)
februar 2020

Langtidsferie på den spanske solkysten - 4 uker. Venteliste

Reisemål:Costa del sol
Gyldig fra:01-02-2020
Gyldig til:29-02-2020
Varighet:29 dager
Pris:fra 13.650,-
Marbella Beach til venstre og Club Playa Real til høyre. Restauranten Le Papillon i front.

Langtidsferie på den spanske solkysten - 4 uker

Reisemål:Costa del sol
Gyldig fra:29-02-2020
Gyldig til:28-03-2020
Varighet:29 dager
Pris:fra 13.650,-
Marbella Beach til venstre og Club Playa Real til høyre. Restauranten Le Papillon i front.

Langtidsferie på den spanske solkysten - 4 uker.
Fra Stavanger. Venteliste

Reisemål:Costa del sol
Gyldig fra:29-02-2020
Gyldig til:28-03-2020
Varighet:29 dager
Pris:fra 13.950,-
Marbella Beach til venstre og Club Playa Real til høyre. Restauranten Le Papillon i front.

Generelt

Nærområdet:
Anleggene ligger i et stille og trygt boligområde rett ved stranden i Marbesa. Det er perfekt for deg som ønsker en avslappende ferie i et rolig strøk, men likevel ha steder som Marbella, Puerto Banús og Mijas noen minutters kjøretur unna. I nærområdet finnes det både et bakeri og en liten dagligvarebutikk slik at du kan tilberede deilige måltider i ditt velutstyrte kjøkken. Krysser du broen over motorveien og spaserer i omkring 25 minutter kommer du til Elviria senter. Her er det stort supermarked, et utvalg butikker samt restauranter og barer. Det tar omkring 10 minutter å gå til bussholdeplassen ved hovedveien. Hele kysten er tilgjengelig med hyppige bussruter, og du kan enkelt ta deg inn til f.eks Marbella, Malaga, eller Benalmádena. Man kan også leie bil til en fornuftig pris. Hvis du mot formodning skulle finne på å savne norsk vinter finnes et alpinanlegg i underkant av tre timer med bil unna. Det er gode turmuligheter for den spreke i fjellene rundt Elviria. Vi befinner oss i et område hvor det oppholder seg mye nordmenn om vinteren, og den norske sjømannskirken i Calahonda ligger kun syv kilometer unna. Her er det alltid hyggelig selskap og gode vafler.
 

Det finnes flere restauranter og barer langs stranden hvis du ønsker å gå ut og spise. Restaurant Papillion er en av de bedre, og ligger i direkte tilknytning til våre bosteder. De serverer en miks av internasjonale og spanske retter, og kan skilte med en utsøkt vinliste og egen cocktailmeny. Restauranten har en oppvarmet glassterrasse slik at man kan sitte utendørs under stjernene å spise hele året. Alternativt kan du finne deg et koselig bord foran peisen. Andre restauranter i nærheten er Simbad beach, Chiringito Carlos Y Paula, Restaurante RA-MA og Restaurante Club 200.

Reiseleder:
Vista Travels reiseleder bor på Club Playa Real og er tilgjengelig for deg under hele oppholdet.
Vedkommende vil ha faste trefftider hver dag, og legge til rette for hyggelige aktiviteter du selv bestemmer om du vil delta på. Noen vil være gratis, mens andre krever påmelding og vil ha en kostnad.
 
Vista Club:
Vårt møtested ligger i underetasjen i Playa Real, i tilknytning til restauranten og baren. Det er et hyggelig rom med kurvstoler og bord hvor reiselederen vil holde samlinger og arrangere aktiviteter. Vista Travels gjester har alltid tilgang til dette rommet. Her kan du treffe andre medreisende og kanskje knytte nye vennskapsbånd. Ta med deg en bok, strikketøy eller en kortstokk, og slapp av med en forfriskning i eget eller andres selskap.
 
Golf:
Costa del Sol er også kjent som Costa del Golf. For de som ønsker å spille er utvalget av baner meget stort langs hele kysten. I en radius av ca. 8 km fra hotellet finner man fire baner og nærmest, i Elivira, er det to golfbaner hvor den beste er Santa Maria Golf and Country Club. Resepsjonen er behjelpelig med mer informasjon.
 

Spa:
Vil du skjemme deg bort litt kan du dra til luksushotellet Don Carlos som ligger i nærheten. De tilbyr en rekke behandlinger i nydelige omgivelser.
 
Shopping:
Det finnes enkelte markeder og flere shoppingsentre på Costa del Sol. Det mest populære er Parque Comercial La Cañada, som med bil ligger ca. 10 minutter unna hotellene. I Puerto Banús, et drøyt kvarters kjøretur fra Marbesa, ligger en meget stor El Corte Ingles som er spesielt kjent for å føre mange merkevarer. Det største shoppingsenteret heter Miramar og ligger på veien til Fuengirola, i underkant av en halv time fra Marbesa.
 
Lege:
En lege besøker anlegget daglig og kan bli tilkalt ved behov. Skulle du bli akutt syk i løpet av oppholdet ligger sykehuset kun noen minutter unna.  

Utflukter

Inkluderte utflukter
I begynnelsen av oppholdet arrangerer vi en «bli kjent med området tur». Vår buss tar oss med rundt i nærområdet, til Elviria senter og inn til Marbella.
 
Valgfrie utflukter
Alle utfluktene vil bli gjennomført på norsk med vår lokale samarbeidspartner Vegard Pettersen som bor fast i Malaga og kjenner regionen godt. Utfluktene kjøpes på stedet hos vår reiseleder. Merk at gjennomføring av utfluktene krever et visst antall påmeldte deltakere. Det er ingen mat inkludert på utfluktene, bortsett fra en lett lunsj i Casares.

Utflukter som tilbys:
 
Córdoba
Bussen henter oss utenfor Playa Real om morgenen. Kjøreturen til Córdoba tar i underkant av tre timer med stopp underveis. Ved ankomst Córdoba tas vi imot av en lokalguide som viser oss byens stolthet, den imponerende moskeen La Mezquita. Etter omvisningen får man litt tid på egen hånd i den sjarmerende gamlebyen før vi starter på tilbaketuren.
 
Sevilla
Kjøreturen til Sevilla tar omkring tre timer med pause underveis. Vel fremme kjører vi på en guidet byrundtur. Det blir blant annet et stopp ved Plaza Espana, som ble anlagt i 1929 til den latin iberiske verdensutstillingen. Vi fortsetter til den fantastiske gamlebyen hvor vi spaserer igjennom jødekvarteret, og videre til det mauriske kongepalasset Alcásar. Vi passerer den berømte katedralen, som blant mye inneholder graven til oppdageren Christopher Colombus. De som vil kan gå inn, og billett kjøpes på stedet. Til slutt blir det litt tid til å utforske byen på egen hånd før vi kjører tilbake til Marbesa.
 
Gibraltar
På denne utflukten må du huske å ta med deg passet ditt. Kjøreturen til Gibraltar tar omkring en time. Etter at vi har gått igjennom passkontrollen får vi litt egentid i sentrum før vi drar på guidet tur. Fra toppen av den berømte klippen er det utsikt helt til Marokko. «The rock» er kjent for sitt store antall glupske apekatter som du garantert vil få hilse nærmere på. Retur til Marbesa om ettermiddagen.
 
Cadiz/Jerez de la Frontera – med omvisning og smaking på Bodegas Rey Fernando de Castilla
Bussturen til Cadiz tar omkring to timer. Vel fremme får vi en guidet byrundtur som viser oss noen av høydepunktene. Så blir det litt tid på egen hånd til å handle eller spise litt før vi fortsetter til Jerez de la Frontera, sherryens hjemby. Der besøker vi Bodegas Rey Fernando de Castilla som drives av nordmannen Jan Pettersen. Det blir omvisning og selvsagt smaksprøver av deres berømte Sherry og Brandy, som mange mener er i verdensklasse.
 
Ronda
Bussturen til Ronda tar omkring 1,5 time. En lokal guide viser oss denne vakre byen, som er en av Spanias eldste, og som mange forbinder med tyrefekting. Etterpå får man tid til å utforske byen på egen hånd før vi drar tilbake til Marbesa.
 
Hvite byer
Denne utflukten kjøres med en liten minibuss og har dermed et begrenset antall deltakere.
Her kommer man til små byer i Cadiz provinsen som ikke er tilgjengelig med større busser.
Det blir muligheter for lunsj i Medina Sidonia (ikke inkludert) og en vandretur i Vejer de la Frontera.
 
Estepona/Casares/Manilva
Vi drar først til Estepona hvor det blir vandring i gamlebyen og på strandpromenaden. Vi fortsetter til Casares med sjarmerende hvite hus og spektakulær utsikt. Her får man servert en enkel lunsj (inkludert). Vi avslutter i Manilva hvor det blir en ølsmaking før vi drar hjem til Marbesa.
 
Blåturer
Bli med Vegard på blåtur og la deg overraske underveis.

Klima

Costa del Sol har mer enn tre hundre soldager i året.
De høye fjellene beskytter mot vindene nordfra, og skaper et behagelig klima. I oktober, langt inn i november, samt i mars er det normalt temperaturer godt over 20 grader på dagtid. I siste halvdel av november samt i desember, januar og februar kan temperaturene også nærme seg 20 grader midt på dagen, men med kjøligere kvelder.