Langtidsferie i Spania

Førsteklasses leiligheter nær Marbella på Costa del Sol. 
Når gradestokken kryper mot blått kan du sette kursen sørover til Spania - dit hvor solen skinner det meste av året. 

Costa del Sol er en av Europas mest kjente og solrike kyststrekninger, og et område mange nordmenn har et nært forhold til. Dette er Andalusia på sitt beste med sjarmerende byer, århundrelang historie, flamenco og deilig Middelhavsmat. Her kan du nyte et behagelig klima langt unna minusgradene, og selv bestemme hvor innholdsrike eller avslappende dagene skal være.
 
Du flyr direkte fra Oslo til Malaga med Norwegian. Etter landing blir du varmt tatt imot av vår reiseleder som bor i området under hele oppholdet, og ser frem til å tilbringe den neste måneden sammen med deg. En buss tar oss direkte til leilighetskompleksene. To av de ligger på stranden i Marbesa utenfor Elviria, omkring 12 km øst for fasjonable Marbella. Det andre stedet, Aloha Gardens, ligger 6 km vest for Marbella, rett ved Puerto Banús.
Neste dag vil reiselederen holde et orienteringsmøte hvor du kan spørre om alt du lurer på, samt få informasjon om utflukter og aktiviteter som tilbys. I starten av ferien inviterer vi deg på en «bli kjent i området tur», hvor vår reiseleder viser deg rundt.

Våre bosteder

Våre tre bosteder tilbyr velutstyrte og lekre leiligheter.
Våre bosteder ligger på to ulike destinasjoner på Costa del Sol.

I Marbesa, ca. 12 km øst for Marbella har vi hotellene Marbella Beach Resort og Club Playa Real som ligger rett ved siden av hverandre. På anleggene disponerer vi flere leilighetstyper fra 50 - 100 m².

Utenfor Puerto Banús, ca. 6 km vest for Marbella, ligger lailighetshotellet Aloha Gardens i området Nueva Andalucia. Her disponerer vi to typer leiligheter, på 80 og 150 m².

For plassering av hotellene se kartet nederst på siden.

Marbella Beach Resort at Club Playa Real:
I dette anlegget ligger leilighetene med to eller tre soverom – hvor de fleste vender mot bassenget og havet, samt har gode solforhold. Du benytter resepsjonen i Club Playa Real for hjelp og informasjon. De romslige leilighetene har to soverom og to bad, og er perfekt for venner som vil dele. Her kan også fire personer bo komfortabelt sammen.
 
Leiligheter med 2 soverom (cirka 80 m²):
Det er to soverom hvor det ene har dobbeltseng og det andre to separate senger. Leilighetene har i tillegg to bad. Et av badene har badekar og separat dusj, mens det andre badet har kombinert dusj og badekar. På kjøkkenet finner du alt du trenger av utstyr, inkludert oppvask­maskin, kjøleskap med fryser og egen vaskemaskin. I stuen er det skjenk med flere typer vinglass, sofagruppe, TV, spisebord med plass til seks personer, og det er generelt godt med skapplass. Leilighetene har aircondition som også varmer godt på kjølige kvelder. Alle har store terrasser med stoler og bord.

Toppleiligheter med 3 soverom (cirka 100 m²):
Leilighetene ligger i øverste etasje med vakker havutsikt og har en mye større terrasse med stoler og bord. Leilighetene har tre soverom og to bad, samt et separat toalett. Et av badene har badekar og separat dusj, mens det andre badet har kombinert dusj og badekar. På kjøkkenet finner du alt du trenger av utstyr, inkludert oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og egen vaskemaskin. I stuen er det skjenk med flere typer vinglass, sofagruppe, TV, spisebord med plass til seks personer, og det er generelt godt med skapplass. Leilighetene har aircondition som også varmer godt på kjølige kvelder.

Club Playa Real:
Resepsjonen er plassert i dette bygget. Den er bemannet hver dag fra kl. 09.00 til midnatt, og er behjelpelig med informasjon om alt du måtte lure på om lokalområdet. Her kan du også få hjelp med å bestille taxi, leie sykler og bil. Merk at heisen står i tidsrommet hvor resepsjonen er stengt. I underetasjen ligger den italienske restauranten Robertos som serverer frokost, lunsj og middag. Her finnes også en bar hvor man kan kjøpe forfriskninger og snacks. Utenfor er det en terrasseplatting med stoler og bord, slik at man kan hygge seg utendørs på fine dager. 
Hotellet har fra tid til annen arrangementer som flamencoshow, pizzakveld og grillaften, og lover god stemning. Bassengene utendørs er ikke oppvarmet, og kan være i kaldeste laget for mange i høst- og vintermånedene. Da kan du benytte det flotte innendørsbassenget med separat jacuzzi og sauna. Det er åpent fra 09.30–20.30, og er gratis for alle våre gjester uavhengig av hvilket bygg man bor i. 
 
Leilighet med ett soverom (cirka 50 m²):
Leilighetene har separat soverom med dobbeltseng og garderobe. Badet er romslig med kombinert dusj og badekar. På kjøkkenet finner du alt du trenger av utstyr, inkludert kjøleskap med fryser og egen vaskemaskin. I stuen er det sofagruppe, TV og spisebord. Det er generelt godt med skapplass. Leilighetene har aircondition som også varmer godt på kjølige kvelder, og alle har terrasser med stoler og bord. De har utsikt mot gaten, men det er lite trafikk her, så det medfører ikke støy. Leilighetene som vender denne veien ligger på skyggesiden, men man kan sette seg i den hyggelige hagen for å nyte noen etterlengtede solstråler.

Aloha Gardens:
Aloha Gardens er et førsteklasses leilighetsanlegg med innendørs og utendørs svømmebasseng, terrasse og flotte hager. For den aktive finnes det både tennisbane og treningsrom. En av Costa del Sols beste golf­baner ligger bokstavelig talt utenfor døren. Ønsker du å leie bil i løpet av oppholdet er det parkeringsplasser tilgjengelig. Anlegget ligger i et rolig område med frodig natur og fjellet La Concha som bakteppe. Til tross for den stille beliggenheten er det en rekke kafeer, barer og restauranter i nærheten om man vil gå ut å spise. Det er gåavstand til supermarked, og det er under to kilometer til Puerto Banús som har et meget stort utvalg av butikker og restauranter. Det er busstopp og taxiholdeplass rett utenfor som gjør det enkelt å ta seg rundt og besøke andre byer langs kysten.
Resepsjonen er bemannet på dagtid. Personalet snakker godt engelsk, og er behjelpelig med informasjon om alt du måtte lure på om nærområdet. Her kan du også få hjelp til å bestille leiebil, golftider o.l. Over resepsjonsområdet disponerer vi et fellesrom hvor vi kan samles til hyggelige fellesaktiviteter.
De lekre leilighetene er flott innredet, og har et velutstyrt kjøkken  med oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser, mikroovn, vannkoker og vaskemaskin. Leilighetene har både air-condition og varmeanlegg for kjølige kvelder, strykejern, safe, hårtørrer, samt privat terrasse. Wi-fi er gratis. På TV-en kan du se flere norske kanaler. 
Det er ingen rengjøring av leilighetene i løpet av oppholdet, men håndklær og sengetøy byttes en gang i uken. Eventuell rengjøring kan bestilles og betales i resepsjonen hvis ønskelig. Ingen måltider er inkludert.

Apartment (80 m²)
Disse leilighetene har kjøkken, stue, to soverom og to bad med kombinert dusj og badekar. Det ene soverommet har stor dobbeltseng, mens det andre har to separate senger. Alle ligger i første etasje med privat terrasse og direkte utgang til hagen. Det er gode solforhold hele dagen. 

Townhouse (150 m²)
Leiligheter med to etasjer. I første etasje er det kjøkken og stue med utgang til hagen, mens det i andre etasje er to soverom og to bad med dusj og badekar. Det ene soverommet har stor dobbeltseng mens det andre har to separate senger. Det er en terrasse tilknyttet det ene soverommet, og i tillegg har leilighetene en privat solrik takterrasse.

Aktuelle tilbud akkurat nå

(mer informasjon nedenfor tilbudene)

Generelt

Nærområdene
I Marbesa ligger begge våre bosteder i et stille og trygt boligområde rett ved stranden i Marbesa. Det er perfekt for deg som ønsker en avslappende ferie i et rolig strøk, men likevel ha steder som Marbella, Puerto Banús og Mijas noen minutters kjøretur unna. Krysser du broen over motorveien og spaserer i omkring 30 minutter kommer du til Elviria senter. Her er det stort supermarked, et utvalg butikker samt restauranter og barer. Det tar omkring ti minutter å gå til bussholdeplassen ved hovedveien. Hele kysten er tilgjengelig med hyppige bussruter, og du kan enkelt ta deg inn til f.eks Marbella, Malaga, eller Benalmádena. Det er gode turmuligheter for den spreke i fjellene rundt Elviria. Vi befinner oss i et område hvor det oppholder seg mye nordmenn om vinteren, og den norske sjømannskirken i Calahonda ligger omkring syv kilometer unna. Her er det alltid hyggelig selskap og gode vafler.
 

Det finnes et par restauranter langs stranden hvis du ønsker å gå ut og spise. Restaurant Papillion er en av de bedre, og ligger i direkte tilknytning til våre bosteder. De serverer en miks av internasjonale og spanske retter, og kan skilte med en utsøkt vinliste og egen cocktailmeny. Restauranten har en oppvarmet glassterrasse slik at man kan sitte utendørs under stjernene og spise hele året. Alternativt kan du finne deg et koselig bord foran peisen.
Aloha Gardens ligger i et område kalt Nueva Andalucia. Det er et førsteklasses leilighetsanlegg med innendørs og utendørs svømmebasseng, terrasse og flotte hager. For den aktive finnes det både tennisbane og treningsrom. En av Costa del Sols beste golf­baner ligger bokstavelig talt utenfor døren. Ønsker du å leie bil i løpet av oppholdet er det parkeringsplasser tilgjengelig. Anlegget ligger i et rolig område med frodig natur og fjellet La Concha som bakteppe. Til tross for den stille beliggenheten er det en rekke kafeer, barer og restauranter i nærheten om man vil gå ut å spise. Det er gåavstand til supermarked, og det er under to kilometer til Puerto Banús som har et meget stort utvalg av butikker og restauranter. Det er busstopp og taxiholdeplass rett utenfor som gjør det enkelt å ta seg rundt og besøke andre byer langs kysten.
Resepsjonen er bemannet på dagtid. Personalet snakker godt engelsk, og er behjelpelig med informasjon om alt du måtte lure på om nærområdet. Her kan du også få hjelp til å bestille leiebil, golftider o.l. 

Reiseleder
Vista Travels reiseleder vil bo på Club Playa Real i Marbesa, og ha faste trefftider hver dag både i Marbesa og i Aloha Gardens. Reiseleder er tilgjengelig for deg under hele oppholdet. Vedkommende vil legge til rette for hyggelige aktiviteter du selv bestemmer om du vil delta på. Noen vil være gratis, mens andre krever påmelding og vil ha en kostnad.
 
Felles møtesteder
I Marbesa ligger våre møtesteder ved siden av resepsjonen i Club Playa Real, og i underetasjen i tilknytning til restaurant Robertos. Rommet ved Robertos har kurvstoler og bord hvor reise­lederen vil holde samlinger og arrangere aktiviteter. Vista Travels gjester har alltid tilgang til dette rommet.
På Aloha Gardens ligger møtestedet over resepsjonsområdet hvor vi disponerer et fellesrom hvor vi kan samles til hyggelige fellesaktiviteter.
I fellesrommene kan du treffe andre medreisende og kanskje knytte nye vennskapsbånd. Ta med deg en bok, strikketøy eller en kortstokk, og slapp av med en forfriskning i eget eller andres selskap.
 
Golf
Costa del Sol er også kjent som Costa del Golf. For de som ønsker å spille er utvalget av baner meget stort langs hele kysten. I en radius av ca. 8 km fra hotellene i Marbesa finner man fire baner og nærmest, i Elivira, er det to golfbaner hvor den beste er Santa Maria Golf and Country Club. Aloha Gardens ligger bokstavelig ved Aloha Golf, en av kystens bedre baner. Flere baner, som Las Brisas og Naranjos, ligger rett i nærheten. Resepsjonen er behjelpelig med mer informasjon.
 

Shopping
Det finnes enkelte markeder og flere shoppingsentre på Costa del Sol. Det mest populære er Parque Comercial La Cañada, som med bil ligger ca. 10 minutter unna hotellene. I Puerto Banús, et drøyt kvarters kjøretur fra Marbesa, ligger en meget stor El Corte Ingles som er spesielt kjent for å føre mange merkevarer. Det største shoppingsenteret heter Miramar og ligger på veien til Fuengirola, i underkant av en halv time fra Marbesa. Gamlebyen i Marbella er spesielt hyggelig å gå på shopping i med sine smale gågater og spesielle stemning.
  
Utflukter
I begynnelsen av oppholdet arrangerer vi en «bli kjent med området tur». Vår buss tar oss med rundt i nærområdet, til Elviria senter og inn til Marbella. Utflukten er inkludert.
Det vil bli tilbudt et utvalg av valgfrie utflukter som kjøpes av vår reiseleder på stedet. Merk at det må være et minimum antall påmeldte for å gjennomføre utfluktene.

Klima

Costa del Sol har mer enn tre hundre soldager i året.
De høye fjellene beskytter mot vindene nordfra, og skaper et behagelig klima. I oktober, langt inn i november, samt i mars er det normalt temperaturer godt over 20 grader på dagtid. I siste halvdel av november samt i desember, januar og februar kan temperaturene også nærme seg 20 grader midt på dagen, men med kjøligere kvelder.