Skip to main content

Sykkelcruise på Donau. Bratislava - Budapest - Wien

Opplev høydepunktene langs Donau fra sykkelsetet. Mens vi sykler – gjennom små landsbyer og naturskjønne områder, seiler skipet videre og venter på oss i neste havn. Når kvelden kommer er det tid til å fordøye dagens inntrykk og hygge seg med middag og hyggelig selskap om bord. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av opplevelser, aktivitet og avslapning.

Høydepunkter:

 • Besøk tre hovedsteder i løpet av cruiset
 • Naturskjønne Schlögener Schlinge 
 • Den sjarmerende gamlebyen i Bratislava
 • Budapest, som ligger vakkert til ved Donau
 • Biskopbyen Esztergom
 • Keiserbyen Wien
 • Den UNESCO-vernede Wachaudalen
 • Enkle sykkeletapper langs elven


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles Dreiflüssestadt (tre-elver-byen). Den gamle bydelen består av gotisk og barokk arkitektur. Her ligger St. Stephan-katedralen, kjent for å ha Europas største kirkeorgel.
  Før middag samles vi til en velkomstdrink og informasjonsmøte. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe er kort. Etter et par timer kommer vi til i Engelhartszell i Østerrike, hvor skipet blir liggende ved kai til neste dag.

 • Dag 2: Engelhartszell – Brandstatt

  Etter frokost er vi klar for første sykkeltur. Vi tar med oss matpakker fra skipet og sykler fra Engelhartszell og gjennom det naturskjønne området ved Schlögener Schlinge der elven gjør en krapp u-sving. Fra utsiktspunktet ved Schlögener er det fantastisk utsikt over Donau. Skipet venter på oss i Untermühl, og om ettermiddagen fortsetter cruiset.

  Engelhartszell – Brandstatt
 • Dag 3: Bratislava

  Om morgenen ankommer vi Bratislava, hovedstden i Slovakia. Bratislava tilhørte det habsburgske monarkiet fra 1500-tallet til slutten av første verdenskrig, og var ungarsk kroningsby i nesten tre hundre år.
  Dagens sykkeletappe går fra Bratislava, via Hainburg til det kongelige slottet Hof i Øster­rike, kjent for sine vakre terrasserte hager. På returen sykler vi langs grense­elven Morava til Devin, og derfra langs Donau tilbake Bratislava. Etter sykkelturen kan du dra på oppdagelsesferd i den sjarmerende gamlebyen Bratislava til fots eller med byens lille turisttog. Om kvelden seiler skipet videre, til et nytt land og en ny hovedstad.

  Bratislava
 • Dag 4: Budapest

  Innseilingen til Ungarns hovedstad, Budapest, er verd å få med seg da mange av byens severdigheter og imponerende byggverk ligger langs elven. Budapest besto opprinnelig av to byer; Buda og Pest, beliggende på hver sin side av Donau. På østsiden av elven, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av Donau, er mer kupert. Her ligger den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven.
  I dag er det hviledag for sykling. Opplev Budapest i ditt eget tempo, eller bli med på en valgfri byrundtur med buss. Skipet ligger ved kai til over midnatt.

  Budapest
 • Dag 5: Visegrad – Esztergom

  Vi seiler fra Budapest tilbake oppover elven til området som kalles Donaukneet, nær grensen mot Slovakia. Dagens sykkeletappe starter i Visegrád. Her ligger det en gammel festning og ruinene av et tidligere kongelig slott. Fra Visegrád kan vi velge mellom to ulike ruter. Den lengste går via den populære turistbyen Szentendre og barokkbyen Vác til Esztergom, kjent for den imponerende Eszter­gomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Den andre ruten går direkte til Esztergom. Om kvelden fortsetter cruiset med kurs for Wien.

  Visegrad – Esztergom
 • Dag 6: Wien

  Midt på dagen legger vi til kai i Nussdorf (eller Korneuburg), en av forstedene til Wien. Det er ingen sykkeltur i dag. Benytt i stedet ettermiddagen til å oppleve Østerrikes keiserlige hovedstad på egen hånd eller bli med på en valgfri byrundtur med buss. Øster­rikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Langs Ringstrasse ligger berømte arkitektoniske perler som Wiener Staatsoper og Rådhuset. I den gamle bydelen, som utforskes best til fots, ligger den vakre Stefanskatedralen. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Schönbrunn-palasset – den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, er også vel verdt et besøk.
  Om kvelden kan du bli med på en valgfri utflukt for å oppleve en praktfull wiener­konsert på et av byens elegante slott. Skipet seiler videre i løpet av natten.

  Wien
 • Dag 7: Wachaudalen

  Den siste sykkeldagen er et av høydepunktene i løpet av cruiset. Sykkelturen starter i Rossatz eller Dürnstein (avhengig av kaiplass) og du kan velge om du vil sykle på østsiden eller vestsiden av elven. I sentrum av Dürnstein ser vi det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken – et av landemerkene i Wachaudalen. På en høyde bak byen ligger ruinene av slottet der engelske kong Richard Løvehjerte ble holdt fanget fra 1192–1193. Fra Dürnstein sykler vi gjennom den naturskjønne og UNESCO-vernede Wachaudalen, forbi pittoreske landsbyer, aprikostrær, vinmarker, slott, klostre og historiske ruiner. Langs sykkelstien er det er flere hyggelige tavernaer og vi tar en pause på en av dem. Vi sykler videre gjennom vindistriktet til Melk der det imponerende benediktinerklosteret, Stift Melk, troner majestetisk på en høyde over byen og elven. Klosteret regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Østerrike. Sykkelturen ender i den lille byen Pöchlarn.
  I kveld er det festmiddag om bord, mens skipet legger ut på siste etappe av cruiset.

  Wachaudalen
 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Vi ankommer Passau ved ti-tiden, og etter frokost sier vi farvel til skipet. Busstransport til flyplassen i München og direktefly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Reiseleder

Eeva-Liisa Støvne

Eeva-Liisa har jobbet for Vista Travel som reise­leder siden 2016. Hun er fra Finland, men har bodd i Norge i mer enn 30 år. Eeva-Liisa er opprinnelig økonom. De siste årene har hun imidlertid byttet ut PC og regneark med mennesker, og trives veldig godt med det. I tillegg til å være reiseleder på langtidsferie, er hun også reiseleder på elvecruise i Europa. Eeva-Liisa er en aktiv dame som glad i turer og friluftsliv, og sykkelcruisene til Vista Travel rangeres høyt på hennes favorittliste.

Sykkeletapper og generell informasjon

Sykkeletapper

  Dag   Fra-til Distanse
2 Engelhartszell–Untermühl 35 km
3 Bratislava–Hof–Bratislava 54 km
5 Visegrád–Esztergom 25 - 60 km
7 Rossatz/Dürnstein–Pöchlarn   39 km


Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er flatt og godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Velg mellom håndbrems eller pedalbrems. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-­sykkel.

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkel­hjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta ferge fra den ene siden av Donau til den andre. Fergebilletter er ikke inkludert. Ta med euro og ungarske forinter i små valører til fergebillett.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord er svært enkel.

Prisoversikt

Hoveddekk kr 14 980
Midtdekk     kr 16 980
Øvre dekk     kr 17 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar    
Enkeltlugar*, hoveddekk  kr 19 480

 
Pris pr. person.   *Dobbeltugar brukt som enkeltlugar.

Tillegg for el-sykkel (på forespørsel): kr 1000
 
Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo–München t/r med ­Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsjpakke for syklistene eller enkel lunsj om bord for ikke-syklister)
 • Leie av unisex tursykkel
 • Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsforsikring 


Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er seks euro pr. person pr. dag til besetningen om bord.

Bildegalleri

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
09.09.2022OsloSykkelcruise på Donau. Bratislava - Budapest - Wien
Reiseledere: Eeva-Liisa Støvne
8 dagerFullbooket, venteliste14 980,-Book på venteliste

Skip

MS SE-Manon
Om bord er det restaurant, panoramasalong, lite bibliotek og velværeområde med sauna og jacuzzi, og soldekket med et lite basseng. Alle lugarene er utvendige og cirka 14 m². De har bad med dusj, hårtø...