Skip to main content
Image: Kinderdijk - UNESCO

Sykkelcruise i Nederland – langs idylliske vannveier og koselige byer

Bli med på et fantastisk sykkelcruise i et av de mest sykkelvennlige landene i verden. Vi seiler og sykler gjennom vakre landskaper i Rembrandts og Van Goghs land. I dette grønne hjertet av Nederland finner du både storbyer, såvel som uberørt natur - alt fra Rotterdam, også kjent som "Manhattan ved elven Maas" til det flate polderlandskapet med elver, diker og frodige enger. Opplev Dordrecht, Gorinchem, Utrecht og Schoonhoven, alle vakre byer med historisk sus og nederlandsk arkitektur. 

Høydepunkter:
-  Sykkelturer gjennom vakker natur
-  Rotterdam med innovativ moderne arkitektur
-  Vindmøllene i Kinderdijk - på UNESCOS verdensarvliste
-  Utrecht - en av de eldste byene i Nederland
-  Små pittoreske byer 
-  Gouda - kjent for sin ost

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam – Rotterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Fra Schiphol blir vi kjørt med buss til Rotterdam og kaien hvor MS Normandie venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Rotterdam er Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette. Skipet ligger ved kai i Rotterdam over natten.

  Oslo – Amsterdam – Rotterdam
 • Dag 2: Rotterdam – Kinderdijk – Dordrecht

  Etter frokost er vi klare for første sykkeltur. Vi tar med oss matpakker fra skipet og sykler langs elvebredden fra Rotterdam via Krimpen aan den IJssel til Kinderdijk. Landsbyen Kinderdijk ligger ved samløpet av elvene Lek og Noord og er kjent for sine vindmøller fra 1700-tallet. De ble i sin tid bygget for å hjelpe til med drenering, og denne samlingen med nitten gamle vindmøller står i dag på UNESCOs verdensarvliste.

  Kinderdijk med sine vindmøller - på UNESCOs verdensarvliste


  Store deler av Nederland ligger under havoverflaten, og intrikate systemer av diker og kanaler hindrer havet fra å flomme inn. Vi fortsetter gjennom det flate polderområdet Alblasserwaard med pittoreske landsbyer, frodige enger og gamle vindmøller frem til Dordrecht.

  Fra landskapet i Alblasserwaard


  Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland, ligger på en øy der tre elver møtes, og var tidligere en viktig handelsby. Byens rike fortid gjenspeiler seg i de mange historiske og vakre bygninger og monumenter, mens elvekrysset er et av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Skipet venter på oss her i Dordrecht og blir liggende ved kai til neste morgen.

  Rotterdam – Kinderdijk – Dordrecht
 • Dag 3: Dordrecht – Gorinchem

  Fra Dordrecht tar vi en kort ferjetur over til nasjonalparken De Biesbosch, hvor flere elver samles og danner et ferskvannsdelta på ikke mindre enn 8 000 hektar.

  Nasjonalparken De Biesbosch


  Her kan du nyte en fantastisk båttur på en labyrint av elver og kanaler hvor bevere har bygd demninger og hundrevis av forskjellige typer fugler, hekker. Vi fortsetter sykkelturen gjennom Rhin-deltaet og krysser over til Gorinchem med vanntaxi. Gorinchem ligger der elvene Linge og Boven-Merwede møtes, omgitt av et flatt, grønt polderlandskap med vindmøller, elver og diker. Den lille byen har en hyggelig historisk bykjerne, med hus i typisk nederlandsk stil, langs Linge-elven, som renner tvers igjennom sentrum. Skipet ligger ved kai i Gorinchem over natten.

  Blomsterbutikk i Gorinchem

 • Dag 4: Gorinchem – Utrecht

  I dag venter en interessant og variert tur. Fra Gorinchem sykler vi via Leerdam, kjent for Leerdammer-osten, til festningsbyen Vianen som har en rik historie og gamle bygninger. Her kan du stoppe for en pause på en av de mange, hyggelige gatekafeene før du tar ferjen over elven Lek og fortsetter mot Vreeswijk.

  Oude Sluis i Vreeswijk


  Vreeswijk med smale gater, gamle hus og kirker, er den gamle delen av den nye byen Nieuwegein, som ble etablert i 1971. Ta gjerne en avstikker til Jutphaas-fortet, som ligger i naturskjønne omgivelser, før du sykler inn til Utrecht. Denne vakre byen byr på kanaler, blomstermarkeder, spennende arkitektur og mange kirker. Midt i sentrum ligger den 112 meter høye katedralen som er byens mest kjente landemerke. Kirketårnet er det høyeste og det eldste i Nederland og er bygget mellom 1321 og 1382. Den antikke bykjernens mange monumentale bygninger gjenspeiler byens lange historie. Besøk gjerne Centraal Museum of Ancient and Modern Art eller ta en rusletur gjennom de smale, pittoreske gatene. Skipet ligger ved kai i Utrecht til etter frokost neste dag.
  Utrecht

  Gorinchem – Utrecht
 • Dag 5: Utrecht – Schoonhoven *

  Ta deg gjerne tid til å utforske Utrecht litt mer før du setter deg på sykkelsetet igjen. I dag går turen gjennom det vakre landskapet via Oudewater, frem til Schoonhoven. Oudewater, med et historisk sentrum som oser av fordums storhetstider, er en koselig liten by med vakre bygninger og kanaler. Byens mest kjente hus Heksenwaag, heksevekten, er fra 1500-tallet. Hit kom mennesker som var anklaget for hekseri for å veies og dermed bevise sin uskyld. Selv i dag kan du få et sertifikat på at "kroppsvekten din står i forhold til bygningen din."

  Oudewater


  I Schoonhoven ligger allerede skipet og venter på oss. På midten av 1200-tallet lå det et slott langs elven Zevender, og slottsherrene ga sølvsmeder ordre om å smi gjenstander for dem. Sølvsmedene slo seg ned i nærheten av slottet og Schoonhoven ble etter hvert kjent som sølvbyen. Besøk gjerne sølvmuseet eller en av de mange gullsmedene som også holder til i byen. Schoonhoven har en typisk nederlandsk gamleby hvor det er hyggelig å spasere rundt. Skipet blir liggende ved kai over natten.

  Den gamle byporten til Schoonhoven

 • Dag 6: Schoonhoven – Gouda – Rotterdam *

  Etter en god frokost tar vi fatt på dagens sykkeletappe og sykler rolig til byen Gouda, som er kjent for sin ost. Men Gouda har mye mer å tilby enn ost alene, det er nok av ting å oppdage i denne vakre, historiske byen. Ta en tur innom The Markt, det sentrale torget med sitt ikoniske rådhus i gotisk stil fra 1450 eller besøk Sint-Jans-kirken med de vakre glassmaleriene.

  Rådhuset i Gouda fra 1450 - i gotisk stil


  I Gouda finner du også den første Fairtrade-gaten i Nederland. Fra Gouda sykler vi tilbake til Rotterdam, en arkitektonisk og kulturell metropol. Skipet ligger ved kai her i Rotterdam de to neste nettene.

 • Dag 7: Rotterdam – Delft/Den Haag og Scheveningen

  I dag kan du velge om du ønsker å sykle til Delft eller til Den Haag og videre til kurstedet Scheveningen. Delft, i tillegg til å være maleren Vermeers hjemby, er først og fremst kjent for produksjon av fajanse. Det vakre, hvite og blå porselenet kan spores tilbake til 1500-tallet. Den andre sykkelruten tar deg til regjeringssetet Den Haag og videre til kystbyen og kurstedet Scheveningen ved Den engelske kanal. I 1818 reiste Jacob Pronk en trebygning på en av sanddynene nær havet, hvorfra folk kunne bade fra fire separate rom. Dette ble begynnelsen på Scheveningens utvikling til badested, og siden den gang har denne vakre byen tiltrukket seg turister fra hele Europa. Ønsker du heller å bruke dagen i Rotterdam, har byen mye å by på. Storbyen ved elven Maas er et eldorado for både ivrige shoppere og tilbakelente livsnytere. Skipet ligger ved kai i Rotterdam over natten, og du får tid til både shopping og å besøke byens severdigheter.

  Rotterdam – Delft/Den Haag og Scheveningen
 • Dag 8: Rotterdam – Amsterdam – Oslo

  Et opplevelsesrikt sykkelcruise er over og etter frokost tar vi farvel med skipet. Vi reiser med buss til lufthavnen i Amsterdam og flyr direkte tilbake til Norge med ankomst tidlig ettermiddag.

 • * Seilingsruten på dag 5 og 6 kan bli endret avhengig av offisielle myndigheter som er ansvarlige for fordeling av fortøyninger.
 • Sykkeletapper

  Dag 2     Rotterdam – Dordrecht ca. 40 km
  Dag 3 Dordrecht – Gorinchem ca. 46 – 53 km
  Dag 4 Gorinchem – Utrecht ca. 47 km
  Dag 5 Utrecht – Schoonhoven    ca. 40 – 49 km
  Dag 6 Schoonhoven – Rotterdam ca. 43 km
  Dag 7 Rotterdam – Delft/Den Haag og Scheveningen    ca. 40 – 70 km

  Alternativt kan du reise tilbake til Rotterdam med tog (tog og sykkel er ikke inkludert, ca. € 16,- per person. Gjelder ikke i rushtiden mellom 16.30 og 18.00).

  Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

  Her er en offisiell video som gir et lite inntrykk av skipet

 • SYKKEL I NEDERLAND

  Visste du at Nederland har flere sykler enn innbyggere? Det er ca. 23 millioner sykler (inkludert ca. 2,4 millioner el-sykler) i Nederland - dette tilsvarer et gjennomsnitt på 1,3 sykler pr. person. Og dette er ikke et nytt fenomen, Nederland har hatt flere sykler pr. innbygger enn noen annen europeisk nasjon siden 1911. Til sammenligning eier kun 61% av nordmenn en sykkel.
  Sykling er en vanlig transportmåte for både korte og lange avstander, og mer enn en fjerdedel av alle reiser foretatt av nederlandske innbyggere, foregår på sykkel. Så er da også Nederland kjent som et av de mest sykkelvennlige landene i verden, med en velutviklet sykkelinfrastruktur og en sterk sykkelkultur. Landet har gjort betydelige investeringer i å lage fasiliteter og stier spesielt for syklister, og mange arbeidsgivere tilbyr insentiver for sykling, for eksempel sykkeloppbevaring og dusjfasiliteter for ansatte som sykler til jobben.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Generell informasjon

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-­sykkel. 

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord, er svært enkel.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo– Amsterdam t/r med KLM (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsj består av nistepakke, som man smører selv under frokosten, for syklistene eller enkel lunsj om bord for ikke-syklister)
- Velkomstdrink
- Leie av unisex tursykkel
- Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer
- Eventuelle fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
- Tips til skipets mannskap
- Reise- og avbestillingsforsikring

- Vegetar, glutenfri og laktosefri mat kan forespørres mot et tillegg på 50,- euro pr. person, betales om bord.

Tillegg for el-sykkel (på forespørsel):  kr 1320

Tips:
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
12.04.2025OsloVårlig sykkelcruise langs idylliske vannveier og koselige byer i Nederland
Reiseledere: Eeva-Liisa Støvne
8 dagerMer enn 818 980,-Bestill
20.09.2025OsloSykkelcruise langs idylliske vannveier og koselige byer i Nederland
Reiseledere: Eeva-Liisa Støvne
8 dagerMer enn 818 980,-Bestill

Skip

MS Normandie
Hyggelig mellomklasseskip. På øvre dekk finner du panoramasalong med bar og på hoveddekket ligger restauranten. På soldekk er det både solstoler, vanlige stoler og bord. Alle lugarene er utvendige og...