Skip to main content

Langtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife

Har du et ønske om å sette den norske vinteren på pause? Da kan vi anbefale Tenerife med sitt behagelige klima. 

På denne tre-uker lange reisen får du rikelig med tid til å slappe av og mulighet til å se nærmere på den spanske øya, som med sitt behagelige klima året rundt er en meget populær destinasjon. Spesielt om vinteren tiltrekker øya seg mange langtidsreisende.Tenerife ligger som en perle i Atlanterhavet utenfor Afrikas nordvestlige kyst og er den største av de åtte bebodde Kanariøyene, både i areal og folketall. Vi har satt sammen en reise med opphold på et 4-stjerners hotell, halvpensjon, tre utflukter og reiseleder.
 
Vårt hotell ligger på den nordlige delen av Tenerife ved Puerto de la Cruz, som er en av Tenerifes eldste og mest sjarmerende badebyer. Her vil man kunne nyte av den lune brisen som kommer fra Saharaørkenen, samt oppleve en unik natur som rommer alt fra det tropiske grønne til dramatiske vulkanlandskaper og nydelige strender. For de badeglade vil det  være mulig med et bad i Atlanterhavet eller i et av hotellets oppvarmede bassenger. Vi bor på Hotel Alua Tenerife, som er en utmerket base for vår reise til Tenerife. Under oppholdet kan man nyte av en stor og variert buffet til frokost og middag.Hotel Alua Tenerife 4*
Nyt livet under varmere himmelstrøk på et innbydende fire-stjerners hotell, som har en meget god beliggenhet i Tenerifes grønneste område og med vulkanen Teide i bakgrunnen. Her kan du nyte av mange gode fasiliteter og hotellet ligger nært både strand og by. Kun 250 meter unna ligger stranden Playa Jardín, og det er ca. 1,5 km til hjertet av Puerto de la Cruz. Vil du utforske øya nærmere er det kun 450 meter til busstasjonen, med forbindelser til flere deler av øya. I umiddelbar nærhet av hotellet er det flere små supermarkeder, barer og mindre butikker.Utflukter
​Reisen inkluderer tre spennende utflukter. 
Vi skal selvfølgelig til nasjonalparken Las Cañadas hvor vi får oppleve Pico del Teide, som med sine 3718 meter er Spanias høyeste fjell og verdens tredje største vulkan, etterfulgt av en lunsj med lokale spesialiteter.

På vår andre tur skal vi til landsbyen Garachico, som med sin spanske idyll er et tydelig eksempel på at Tenerife er mye mer enn solfaktor og strender.

Den tredje turen går til Tenerifes hovedstad Santa Cruz og til Candelaria med de ni berømte statuene av de ni kongene som Guancherne - Kanariøyenes urbefolkning - hadde på Tenerife.

Fritekstsøk

Hotel Alua Tenerife

Nyt livet under varmere himmelstrøk på et innbydende fire-stjerners hotell, som har en meget god beliggenhet i Tenerifes grønneste område og med vulkanen Teide i bakgrunnen. 


Her kan du nyte av mange gode fasiliteter og hotellet ligger nært både strand og by. Kun 250 meter unna ligger stranden Playa Jardín, og det er ca. 1,5 km til hjertet av Puerto de la Cruz. Vil du utforske øya nærmere er det kun 450 meter til busstasjonen, med forbindelser til flere deler av øya. I umiddelbar nærhet av hotellet er det flere små supermarkeder, barer og mindre butikker.

Fasiliteter: Hotellet har et utendørs, oppvarmet svømmebasseng med solterrasser på flere nivåer, solsenger og parasoller. Her er det poolbar og håndkleservice. I resepsjonsområdet er det mulig å slappe av i de koselige sofagruppene. Hotellet har en koselig a-la-carte-restaurant, bufférestaurant og bar. Spa med innendørs oppvarmet basseng, badstue og treningsstudio (mot betaling). Det finnes også tennis- og squashbaner. Hotellet har heis. Det er regelmessig kveldsunderholdning på hotellet.

Måltider: I hovedrestauranten tilbys en stor og variert buffet hver morgen. Til middag er det buffet med nasjonale og internasjonale retter, som ofte har et spennende tema. Til middagen er det inkludert ½ flaske vin og ½ flaske vann per person. En gang per uke er det inkludert middag i hotellets a-la-carte restaurant (drikke er ikke inkludert denne kvelden).

Dobbeltrom med balkong/terrasse
Dobbeltrom på 32 m² innredet i lyse farger og utstyrt med møblert balkong/terrasse, minikjøleskap, vannkoker, TV, aircondition og gratis Wi-fi. Safe mot gebyr (20 € per uke). Moderne bad med dusj, toalett og hårføner.
Merk: Rommene kan vende mot gaten og/eller nordover, og har begrenset sol på balkong/terrasse.

Dobbeltrom med balkong/terrasse og utsikt mot bassengområdet
Dobbeltrom på 32 m² innredet i lyse farger og utstyrt med møblert balkong/terrasse, minikjøleskap, vannkoker, TV, aircondition og gratis Wi-fi. Safe mot gebyr (20 € per uke). Moderne bad med dusj, toalett og hårføner.
Merk: Rommet vender mot bassengområdet og har derfor sol på balkongen/terrassen det meste av dagen.

Inkluderte utflukter

​Reisen inkluderer tre spennende utflukter

Nasjonalparken Las Cañadas og Pico del Teide (heldagsutflukt)
Fra Puerto de la Cruz kjører vi gjennom den flotte og frodige dalen La Orotava og dens store skoger til nasjonalparken Las Cañadas. Det meste av veien har vi utsikt til den 3.718 meter høye vulkanen Teide, som hadde sitt siste utbrudd i 1909.Vi ser spor fra tidligere vulkanutbrudd samt et helt unikt landskap med abstrakte klippeformasjoner. Bussen tar oss opp i ca. 2.300 m. høyde, og hvis været tillater det, er det mulig å ta gondolbanen som bringer en til 3.555 meters høyde (ikke inkl.).Det er en fantastisk opplevelse å stå så tett ved toppen av Spanias høyeste punkt og nyte utsikten ut over landskapet og øya.Velger man bort gondolbanen kjører bussen videre til Roques de Garcia, den ca. 1 km. lange klippekjeden ved foten av Teide. Her er der mulig å få kjøpt en kopp kaffe. Etterpå kjører vi tilbake til gondolbanen og starter hjemturen. Vi kjører en annen vei hjem og kan nyte den skjønne utsikten over havet og fjellandskapet, samt naboøyen La Gomera, som ligger ganske nær Tenerifes kyst. Vi stopper på en hyggelig restaurant hvor vi får servert en lett lunsj, bestående av forskjellige tapas typiske for Tenerife. Vin og vann er inkludert. Etter lunsjen fortsetter vi gjennom det flotte landskapet, og er tilbake på hotellet sist på ettermiddagen.

Garachico og Icod De Los Vinos (halvdagsutflukt)
Vi reiser til den lille, sjarmerende byen Garachico hvor man først vil få litt tid på egen hånd. Med sine hvitkalkede hus, snirklende gater, flotte kirker og romantiske restauranter preges Garachico av ren idyll, og byen er et godt eksempel på at Tenerife er så mye mer enn bare solfaktor og strender.Opplev bl.a. de naturlige bassengene ved El Caletón, som er små havbassenger etablert i naturlige bassenger mellom de imponerende sorte lavaformasjonene.Etterpå går turen videre til Icod de los Vinos, en historisk by grunnlagt i 1501, hvor vi ser den rikt utsmykkede San Marcos-kirken og det berømte draketreet, som er byens kjennetegn og sies å være tusen år gammelt.Santa Cruz og Candelaria (halvdagsutflukt)
Ved ankomst til Santa Cruz går vi av bussen ved den store flotte parken Garcia Sanabria, som vi spaserer igjennom på veien mot sentrum, hvor der blir litt tid på egenhånd.Senere går vi samlet videre gjennom byen, forbi den store kirken og videre til busen som venter på oss. På vei ut av byen ser vi det store flotte operahuset, havnen og Europas største utendørs palmepark.Etterpå fortsetter bussen ned langs kysten til byen Candelaria. Vi går gjennom den sjarmerende lille kystbyen til byens flotte kirke, som vi skal inn og ta i nærmere øyesyn. Vår guide forteller om byens historie og den sorte helgenfiguren som er øyens skytshelgen.Den 15. august hvert år feires hun og folk fra hele Tenerife valfarter til byen, kledt i spesielle drakter. Det er en av de store festene på øya. Langs med havet, rett ved kirken står det statuer av de ni kongene som Guancherne - Kanariøyenes urbefolkning - hadde på Tenerife. Der blir tid på egen hånd i byen før vi kjører tilbake til hotellet.

Bildegalleri

Prisoversikt

    Avr. 5. og 26. jan   Avr. 16. feb
Dobbeltrom kr 16 980 kr 17 980
Dobbeltrom med utsikt mot bassenget kr 18 980 kr 19 980
Pris er per person i dobbeltrom    
Enkeltrom* kr 21 980 kr 22 980


*Dobbeltrom brukt som enkeltrom. Det er et begrenset antall rom som selges som enkeltrom.

Inkludert i reisen:
Fly Oslo - Tenerife t/r direkte med Norwegian
Flyskatter 
Transfer fra flyplass til hotell t/r
21 netter på Hotel Alua Tenerife, Puerto de la Cruz i valgt romkategori
Frokost hver dag
Middag hver dag inkludert ½ flaske vin og ½ flaske vann per person
Én middag i a-lacarte restauranten per uke
En utflukt per uke (eksklusive ev. entréer)
Én lunsj (på utflukten til Teide)
Én vinsmaking (på utflukten til Icod de los Vinos)
Reiseleder på stedet

Prisen inkluderer ikke:
Lunsjer
Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
16.02.2023OsloLangtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife
Reiseledere: Marianne Rasmussen
22 dagerFullbooket, venteliste17 980,-Book på venteliste