Skip to main content

Langtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife

Har du et ønske om å sette den norske vinteren på pause? Da kan vi anbefale Tenerife med sitt behagelige klima. 

På denne tre uker lange reisen får du rikelig med tid til å slappe av og mulighet til å se nærmere på den spanske øya, som med sitt behagelige klima året rundt er en meget populær destinasjon. Spesielt om vinteren tiltrekker øya seg mange langtidsreisende.Tenerife ligger som en perle i Atlanterhavet utenfor Afrikas nordvestlige kyst og er den største av de åtte bebodde Kanariøyene, både i areal og folketall. Vi har satt sammen en reise med opphold på et 4-stjerners hotell, halvpensjon, tre utflukter og reiseleder.
 
Vårt hotell ligger på den nordlige delen av Tenerife ved Puerto de la Cruz, som er en av Tenerifes eldste og mest sjarmerende badebyer. Her vil man kunne nyte den lune brisen som kommer fra Saharaørkenen, samt oppleve en unik natur som rommer alt fra det tropiske grønne til dramatiske vulkanlandskaper og nydelige strender. For de badeglade vil det  være mulig med et bad i Atlanterhavet eller i et av hotellets oppvarmede bassenger. Vi bor på AF Valle Orotava Hotel 4*, som er en utmerket base for vår reise til Tenerife. Under oppholdet kan man nyte en stor og variert buffé til frokost og middag.Hotel Valle Orotava (4*)
Vi skal bo i hjertet av Puerto de la Cruz på dette moderne og gode hotellet med oppvarmet saltvannsbasseng på takterrassen. På varme dager kan du sitte med en kald forfriskning ved basseng-baren og nyte utsikten over byen, havet og Teide. Eller du kan rusle til nærmeste strand, en snau kilometer unna, for en forfriskende dukkert i sjøen. Rekreasjonsområdet Lago Martiánez med saltvannsbassenger, velpleide hager og restauranter, ligger på klippene ytterst mot havet ca. 1, 5 kilometer fra hotellet. Den sjarmerende byen kan by på noen av Tenerifes beste restauranter, tapasbarer, kunstgallerier, shopping av alt fra internasjonale merkevarer til lokale delikatesser – og en gamleby med historiske bygninger, så som flere kirker, San Felipe-borgen og hus med de tradisjonelle kanariske trebalkongene. Utflukter
​Reisen inkluderer tre spennende utflukter. 
Vi skal selvfølgelig til nasjonalparken Las Cañadas hvor vi får oppleve Pico del Teide, som med sine 3 718 meter er Spanias høyeste fjell og verdens tredje største vulkan, etterfulgt av en lunsj med lokale spesialiteter.

På vår andre tur skal vi til landsbyen Garachico, som med sin spanske idyll er et tydelig eksempel på at Tenerife er mye mer enn solfaktor og strender.

Den tredje turen går til Tenerifes hovedstad Santa Cruz og til Candelaria med de ni berømte statuene av de ni kongene som Guancherne - Kanariøyenes urbefolkning - hadde på Tenerife.

Fritekstsøk

Inkluderte utflukter

​Reisen inkluderer tre spennende utflukter

Nasjonalparken Las Cañadas og Pico del Teide (heldagsutflukt)
Fra Puerto de la Cruz kjører vi gjennom den flotte og frodige dalen La Orotava og dens store skoger til nasjonalparken Las Cañadas. Det meste av veien har vi utsikt til den 3 718 meter høye vulkanen Teide, som hadde sitt siste utbrudd i 1909.Vi ser spor fra tidligere vulkanutbrudd samt et helt unikt landskap med abstrakte klippeformasjoner. Bussen tar oss opp i ca. 2 300 meters høyde, og hvis været tillater det, er det mulig å ta gondolbanen som bringer oss til 3 555 meters høyde (ikke inkl.).Det er en fantastisk opplevelse å stå så tett ved toppen av Spanias høyeste punkt og nyte utsikten ut over landskapet og øya. Velger man bort gondolbanen kjører bussen videre til Roques de Garcia, den ca. en kilometer lange klippekjeden ved foten av Teide. Her er det mulig å få kjøpt en kopp kaffe. Etterpå kjører vi tilbake til gondolbanen og starter hjemturen. Vi kjører en annen vei hjem og kan nyte den skjønne utsikten over havet og fjellandskapet, samt naboøyen La Gomera, som ligger ganske nær Tenerifes kyst. Vi stopper på en hyggelig restaurant hvor vi får servert en lett lunsj, bestående av forskjellige tapas typiske for Tenerife. Vin og vann er inkludert. Etter lunsjen fortsetter vi gjennom det flotte landskapet, og er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

Garachico og Icod De Los Vinos (halvdagsutflukt)
Vi reiser til den lille, sjarmerende byen Garachico hvor man først vil få litt tid på egen hånd. Med sine hvitkalkede hus, snirklende gater, flotte kirker og romantiske restauranter preges Garachico av ren idyll, og byen er et godt eksempel på at Tenerife er så mye mer enn bare solfaktor og strender.Ved El Caletón får vi blant annet oppleve de naturlige bassengene, som er små havbassenger etablert i naturlige bassenger mellom de imponerende sorte lavaformasjonene.Etterpå går turen videre til Icod de los Vinos, en historisk by grunnlagt i 1501, hvor vi ser den rikt utsmykkede San Marcos-kirken og det berømte draketreet, som er byens kjennetegn og sies å være tusen år gammelt.Santa Cruz og Candelaria (halvdagsutflukt)
Ved ankomst til Santa Cruz går vi av bussen ved den store og flotte parken Garcia Sanabria, som vi spaserer igjennom på veien mot sentrum, hvor vi får litt tid på egen hånd.Senere går vi samlet videre gjennom byen, forbi den store kirken og videre til bussen som venter på oss. På vei ut av byen ser vi det store flotte operahuset, havnen og Europas største utendørs palmepark.Etterpå fortsetter bussen ned langs kysten til byen Candelaria. Vi går gjennom den sjarmerende lille kystbyen til byens flotte kirke, hvor vi skal inn og ta den i nærmere øyesyn. Vår guide forteller om byens historie og den sorte helgenfiguren som er øyens skytshelgen.Den 15. august hvert år feires hun, og folk fra hele Tenerife valfarter til byen, kledt i spesielle drakter. Det er en av de store festene på øya. Langsmed havet, rett ved kirken står det statuer av de ni kongene som Guancherne - Kanariøyenes urbefolkning - hadde på Tenerife. Der blir tid på egen hånd i byen før vi kjører tilbake til hotellet.

Bildegalleri

Hotel Valle Orotava 4*

Vi skal bo i hjertet av Puerto de la Cruz på dette moderne og gode hotellet med oppvarmet saltvannsbasseng på takterrassen.

På varme dager kan du sitte med en kald forfriskning ved basseng-baren og nyte utsikten over byen, havet og Teide.  Eller du kan rusle til nærmeste strand, en snau kilometer unna, for en forfriskende dukkert i sjøen. Rekreasjonsområdet Lago Martiánez med saltvannsbassenger, velpleide hager og restauranter, ligger på klippene ytterst mot havet ca. 1, 5 kilometer fra hotellet. Den sjarmerende byen kan by på noen av Tenerifes beste restauranter, tapasbarer, kunstgallerier, shopping av alt fra internasjonale merkevarer til lokale delikatesser – og en gamleby med historiske bygninger, så som flere kirker, San Felipe-borgen og hus med de tradisjonelle kanariske trebalkongene. Hotellfasiliteter:
Hotellet har en restaurant med bufféservering. På takterrassen finner du en bar som er åpen på dagtid, to oppvarmede saltvannsbassenger og solstoler. Det er mulig å låne badehåndklær mot et depositum på EUR 20. Hotellet har heis og gratis Wi-Fi på alle rom og i fellesområdene og møterom hvor vi kan samles sammen med reiselederen. Resepsjonen er døgnåpen, og hotellet har et avansert bygningsautomatiseringssystem som gir gjestene maksimal komfort og sikkerhet på en miljøvennlig måte.

Rommene:
De lyse, moderne og komfortable rommene er på 24 m2 og har to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Rommet har skrivebord med stol, vannkoker til kaffe og te, et lite kjøleskap, minisafe, TV, telefon, aircondition, gratis Wi-Fi og wake-up service. Badet har dusj, hårføner og diverse toalettartikler. På balkongen er det bord og stoler slik at du kan sitte ute og nyte livet under varmere himmelstrøk.

Prisinformasjon

Inkludert i reisen:
- Fly Oslo - Tenerife t/r direkte med Norwegian
- Flyskatter 
- Transfer fra flyplass til hotell t/r
- Velkomstdrink
- 21 netter på Hotel Valle Orotava, Puerto de la Cruz i valgt romkategori
- Frokost hver dag
- Middag hver dag inkludert vin og vann
- Én utflukt pr. uke (eksklusive evt. entréer)
- Én lunsj (på utflukten til Teide)
- Én vinsmaking (på utflukten til Icod de los Vinos)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel på stedet under hele oppholdet

Prisen inkluderer ikke:
Lunsjer
Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
22.10.2024OsloLangtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife22 dagerMer enn 822 980,-Bestill
12.11.2024OsloLangtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife22 dagerMer enn 822 980,-Bestill
07.01.2025OsloLangtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife22 dagerMer enn 822 980,-Bestill
28.01.2025OsloLangtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife22 dagerMer enn 822 980,-Bestill
18.02.2025OsloLangtidsferie i Puerto de la Cruz på Tenerife22 dagerMer enn 822 980,-Bestill