Skip to main content

El Transcantábrico Gran Lujo

Mellom San Sebastian og Santiago de Compostela i Nord-Spania går ett av verdens fem flotteste tog - luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo.El Transcantábrico Gran Lujo er Spanias eldste tog og et femstjerners hotell på skinner. Toget oser av nostalgi og sjarm fra ekspress­togenes tid tidlig på 1900-tallet, men er oppgradert med moderne bekvemmeligheter og fasiliteter som vil tilfredsstille selv de mest kresne. Kombinasjonen av luksustog, naturskjønne landskap, lokal gastronomi, kultur og severdigheter bidrar til å gjøre denne reisen til en unik og uforglemmelig opplevelse.
El Transcantábrico Gran Lujo kjører gjennom España Verde (Grønne Spania) – det frodige og grønne området langs Atlanterhavs­kysten i Nord-Spania, som strekker seg gjennom regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland.
 
Livet om bord
Når du kommer om bord på El Transcantábrico Gran Lujo er det som å gå tilbake i tid. Fire originale Pullmanvogner fra 1923 er spesielt restaurert for El Transcantábrico og utgjør i dag togets fellesvogner. De dype stolene i salongvognen innbyr til gode samtaler med medpassasjerene. Etter middag er det musikk og underholdning i salongen. Alternativt kan du nyte en rolig drink i en av de andre salongvognene, eller ta en kveldstur i byen. Toget står i ro på stasjonen om natten, for å sikre at passasjerene får en god natts søvn.
Frokost serveres om bord, mens lunsj og middag spises enten om bord eller på vel­renommerte restauranter langs ruten. Både helpensjon og drikkevarer til måltidene er inkludert.
Toget har plass til maksimum 28 passasjerer.
 
Suitene
Hver Gran Lujo-suite er en halv vogn i lengden, og har en smal dobbeltseng (150 x 200 cm) eller to separate senger (85 x 200 cm). I tillegg er det skrivebord, safe, mini­kjøleskap, TV, musikk­anlegg, PC med gratis Internett, hårtørrer, aircondition, sofa som kan gjøres om til en ekstraseng, og stort bad med hydromassasjedusj/­­damp­badstu.

Reiserute
San Sebastián – Santiago de Compostela
Dag 1, lørdag: Velkomstmøte kl. 13.00 på hotell Costa Vasca i San Sebastián, etterfulgt av lunsj og byrundtur. Buss til Bilbao, hvor toget venter. Middag og overnatting i Carranza.

Dag 2, søndag: Retur til Bilbao for byrundtur inkludert Guggenheim-museet. Lunsj om bord. Byrundtur, middag og overnatting i Santander.

Dag 3, mandag: Toget kjører til Unquera. Bussutflukt gjennom Hermida-juvet (Desfiladero de la Hermida). Besøk El Capricho i Comillas, designet av Antonio Gaudí. Middag og overnatting i Cabezón de la Sal.

Dag 4, tirsdag: Bussutflukt til Santillana del Mar og Altamira-grotten. Middag og overnatting i Llanes.

Dag 5, onsdag: Toget kjører til Arriondas. Bussutflukt til nasjonalparken Picos de Europa. Etter lunsj ankommer vi Oviedo. Tid til å utforske byen på egen hånd. Middag og overnatting i Oviedo.

Dag 6, torsdag: Buss til kystbyen Gijon. Etter lunsj fortsetter toget til Luarca – kjent som «den hvite byen på den grønne kysten». Middag og overnatting i Luarca.

Dag 7, fredag: Toget kjører til Ribadeo. Bussutflukt til Las Catedrales-stranden, etterfulgt av byrundtur og lunsj i Ribadeo. Togturen fortsetter til Viveiro. Middag og overnatting.

Dag 8, lørdag: Siste frokost om bord mens toget ruller inn på stasjonen i Ferrol. Buss til pilegrimsbyen Santiago de Compostela. Byrundtur og besøk i katedralen avslutter en opplevelsesrik reise.
 
Reisen går også i motsatt retning.

Fritekstsøk

Bilder og video

 

Avreisedatoer og priser 2023

Avgangsdatoer på reisene i 2023 er:
Retning Santiago de Compostela – San Sebastian

April 15, 29
Mai 13, 27
Juni 10, 24
Juli 8, 22
August 05, 19
September     02, 16, 30
Oktober 14, 28


Retning San Sebastian – Santiago de Compostela

April 22
Mai utsolgt
Juni utsolgt
Juli 1, 15, 29
August 12
September     9, 23
Oktober 7, 21


Priser:

Deluxe Suite Gran Lujo     kr 80.350,-

(Prisen er 7500 euro per person når to deler og vil variere med valuttakurs)

Prisen er per person i dobbel sovekupe. Toget har 14 kupeer og tar som utganspunkt 28 gjester.

Singelpris:

Deluxe kupe Gran Lujo kr 140.400,-

(Prisen er 13 100 euro per person når en person bruker kupé alene og vil variere med valuttakurs)

Prisene er circa priser og er avhengig av kronekursen mot euro i bestillingsøyeblikket.

Inkludert i prisen:

 • Syv netters overnatting i Deluxe Gran Lujo Suite om bord på toget
 • Syv frokostbuffeer om bord
 • Syv lunsjer og syv middager om bord eller på restauranter
 • Muligheten til å nyte to private middager/lunsjer i din kabin
 • Viner av høy kvalitet, likører, kaffe og te til måltider
 • Alle alkoholfrie drikkevarer når som helst i løpet av turen
 • Medfølgende vertinne gjennom hele reisen
 • Engelskpråklige guidede utflukter med en luksusbuss for transfer og besøk
 • Musikalske innslag og underholdning
 • Alle inngangsbilletter beskrevet i programmet
 • Aktiviteter ombord
 • Badekåper, tøfler og toalettartikler
 • Håndklær og sengetøy skiftes daglig
 • Muligheten for å ha bagasjen pakket ut ved ankomst og pakket ved avreise


Ikke inkludert:

 • Tips
 • Drinker bestilt utenom måltider, eller fra minibaren i suiten
 • Vask av klær om bord i toget
 • Flyreise
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Om kabinene:
Deluxe Gran Lujo - Hver suite har en 150x200 dobbeltseng. Fire av suitene i toget har mulighet til twin bed, som hver er 85x200. Suiten er delt inn i tre områder - soverom, stue og bad. Den separate salongen har en sofa som konverterer til en komfortabel seng.
Innredning inkluderer: garderobe, bagasjehylle, skrivebord, safe, musikkanlegg med radiotuner, klimaanlegg, multimedia datamaskin med gratis internetttilgang, intern telefon og minibar.
Sammen med trepanel og store vinduer, samt luksuriøst stort bad med hydro-sauna, turbo massasje, steam dusj, hårføner og gratis toalettartikler, tilbyr disse suitene alle bekvemmeligheter som er nødvendige for en komfortabel reise.


Vi er behjelpelig med flyreise, samt et eventuelt opplegg utenom togreisen (hotell og andre landarrangementer).
Oppmøtested for togreisen (hvor selve reisen starter) er:
I Santiago de Compostela: Paradoren
I San Sebastian: Hotel Barceló Costa Vasca.
Mange av våre kunder velger en, eller flere netter på disse hotellene i forkant og/eller etterkant av selve togreisen.
Tilgjengeligheten på fly til destinasjonene er ikke den aller beste. Man må beregne å reise ned minst en dag før selve togreisen, og det samme for returen.