El Transcantábrico Gran Lujo

Mellom San Sebastian og Santiago de Compostela i Nord-Spania går ett av verdens fem flotteste tog - luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo.
El Transcantábrico Gran Lujo tar luksusen ett skritt videre med sine lekre suiter rundhåndet utstyrt. I sine stilfulle  uniformer møter togpersonalet deg på perrongen og tar hånd om bagasjen, og slik fortsetter det. Vel om bord føler du deg hensatt til en annen tid. De dype stolene innbyr til gode samtaler med medpassasjerene. I baren serveres regionens nydelige viner mens landskapet langsomt skifter utenfor vinduene. Overnattingen foregår om bord i toget, og hver morgen våkner du til frokostbjellen, og under måltidet blir lugarene ryddet. Dette er en svært, svært behagelig måte å oppdage Nord-Spanias skatter på.

Spanias eldste tog har blitt nøysomt restaurert og fremstår som et oppsiktsvekkende 5-stjernes hotell på skinner. De fire salongvognene om bord El Transcantábrico Gran Lujo er noen av jernbanearvens juveler, fire av dem originale 1923 Pullmanvogner. Toget består ellers av syv sovevogner, en kjøkkenvogn og i fellesvognene finner du alt fra en såkalt panoramavogn med tv, dvd-er og eget bibliotek til en tesalong hvor du kan nyte utsøkte, regionale delikatesser fra morgen til kveld. Eller hva med å slå ut håret eller ta en aperitiff i barvognen hvor et band spiller opp til musikk og dans om kvelden?

El Transcantábrico Gran Lujo kjører på en smalsporet jernbane. Vognene og suitene er noe smalere enn tog som kjører på vanlig sporvidde, men sengene er vanlige. Hver Gran Lujo-suite er en halv vogn i lengden, med soverom, salong og eget bad. Om bord på toget finnes det totalt 12 Deluxe Suiter. 8 av de med dobbeltseng (150x200), garderobeskap, salong, tv, dvd-spiller, musikkanlegg, datamaskin med gratis tilgang til Internett, trådløs telefon, air-condition, minibar og et bad med dusj som har hydromassasje og sauna - blant annet. Fire av suitene om bord har twin-seng. Hver seng er 85 cm bred x 200 cm lang.

Dette er en svært behagelig måte å reise gjennom de vakre landskapene i Nord-Spania på. Ruten fra Galicia til Biscayabukten tar deg igjennom områdene Asturias, Cantabria, Baskerland, Castilla y León. Under veis presenteres gjestene for regional gastronomi, kunst, monumenter og landskaper mens man nyter komforten til et femstjerners "tog-hotell". I reiseinformasjonen du får på toget gis en nærmere beskrivelse av den reisen toget vil ta deg meg på, en reise for alle sanser.
 
El Transcantábrico Gran Lujo står stille på en stasjon over natten. Dette gir mulighet til å nyte nattelivet i de nærliggende byene og en god natts søvn. Frokost og de fleste middager inntas om bord. De fleste lunsjer inntas på lokale restauranter. Dette gjør at man kan nyte det regionale kjøkkenet som spenner seg fra fiskespesialiteter i den galisiske regionen, til kjøttretter gjennom Baskerland.
Noen av de beste kjøkken i Spania finner man i regionene Galicia, Asturias, Cantabria, Baskerland og Castilla y León. Oster, pølser, kjøtt, grønnsaker, fisk og sjømat er kjent. Menyene inkluderer bordviner, upretensiøse men harmonisk passer inn med ingrediensene i hver lunsj og middag. Kaffe og likører er også inkludert.
 
Nord-Spania, eller España Verde (Grønne Spania) som området også kalles, består av en 200 mil lang kystlinje som strekker seg over regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland. El Transcantábrico Gran Lujo krysser dem alle. Her finner du områder som er erklært biosfærereservat av UNESCO, som for eksempel nasjonalparken Picos de Europa i Asturias, naturparkene Redes de Somiedo (med den største forekomsten av ville bjørner i Europa), området Fuentes del Narcea med en av de største eikeskogene i Europa, naturparken Terras do Miño i Galicia i tillegg til Urdabai-elven i Baskerland. Mat og vin står også i fokus, og i Nord-Spania er mat-kultur. Det sies at Baskerland har den største tettheten av Michelin-stjerner i verden. Få steder er det mer fokus på mat enn i San Sebastian – byen for livsnytere. I løpet av reisen vil man besøke og utforske steder ved sjøen eller i fjellene, sjarmerende torg og gater, museer, katedraler, vinkjellere og havner; mange historier vil bli avslørt av togets flerspråklige guider, som følger på hver utflukt. Lunsj vil være dagens sentrale arrangement, og om ettermiddagen kan man nyte aktiviteter om bord på toget, eller bare nyte naturen som glir forbi.

Destinasjoner som besøkes på reisen:
San Sebastian - Villasana de Mena - Bilbao - Santander - Potes - Cabezon de la Sal - Santillana del Mar - Arriondas - Oviedo - Candas - Aviles - Gijon - Luarca - Ribadeo - Viviero - Santiago de Compostela.

Her finner du en oversikt over avreisedatoer, hva som er inkludert, samt priser med El Transcantábrico Gran Lujo:
april 2020

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2020

Reisemål:Spania
Gyldig fra:18-04-2020
Gyldig til:24-10-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 55.000,-
El TranscantábricoHer kan du se en offisiell video om toget: