El Transcantábrico Gran Lujo

Mellom San Sebastian og Santiago de Compostela i Nord-Spania går ett av verdens fem flotteste tog - luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo.
El Transcantábrico Gran Lujo er Spanias eldste tog og et femstjerners hotell på skinner. Toget oser av nostalgi og sjarm fra ekspress­togenes tid tidlig på 1900-tallet, men er oppgradert med moderne bekvemmeligheter og fasiliteter som vil tilfredsstille selv de mest kresne. Kombinasjonen av luksustog, naturskjønne landskap, lokal gastronomi, kultur og severdigheter bidrar til å gjøre denne reisen til en unik og uforglemmelig opplevelse.
El Transcantábrico Gran Lujo kjører gjennom España Verde (Grønne Spania) – det frodige og grønne området langs Atlanterhavs­kysten i Nord-Spania, som strekker seg gjennom regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland.
 
Livet om bord
Når du kommer om bord på El Transcantábrico Gran Lujo er det som å gå tilbake i tid. Fire originale Pullmanvogner fra 1923 er spesielt restaurert for El Transcantábrico og utgjør i dag togets fellesvogner. De dype stolene i salongvognen innbyr til gode samtaler med medpassasjerene. Etter middag er det musikk og underholdning i salongen. Alternativt kan du nyte en rolig drink i en av de andre salongvognene, eller ta en kveldstur i byen. Toget står i ro på stasjonen om natten, for å sikre at passasjerene får en god natts søvn.
Frokost serveres om bord, mens lunsj og middag spises enten om bord eller på vel­renommerte restauranter langs ruten. Både helpensjon og drikkevarer til måltidene er inkludert.
Toget har plass til maksimum 28 passasjerer.
 
Suitene
Hver Gran Lujo-suite er en halv vogn i lengden, og har en smal dobbeltseng (150 x 200 cm) eller to separate senger (85 x 200 cm). I tillegg er det skrivebord, safe, mini­kjøleskap, TV, musikk­anlegg, PC med gratis Internett, hårtørrer, aircondition, sofa som kan gjøres om til en ekstraseng, og stort bad med hydromassasjedusj/­­damp­badstu.
 
Reiserute
San Sebastián – Santiago de Compostela
Dag 1, lørdag: Velkomstmøte kl. 12.00 i San Sebastián, etterfulgt av lunsj og byrundtur. Buss til Bilbao, hvor toget venter. Middag og overnatting i Carranza.
Dag 2, søndag: Retur til Bilbao for byrundtur inkludert Guggenheim-museet. Lunsj om bord. Byrundtur, middag og overnatting i Santander.
Dag 3, mandag: Toget kjører til Unquera. Bussutflukt gjennom Hermida-juvet (Desfiladero de la Hermida). Besøk El Capricho i Comillas, designet av Antonio Gaudí. Middag og overnatting i Cabezón de la Sal.
Dag 4, tirsdag: Bussutflukt til Santillana del Mar og Altamira-grotten. Middag og overnatting i Llanes.
Dag 5, onsdag: Toget kjører til Arriondas. Bussutflukt til nasjonalparken Picos de Europa. Besøk Oviedo etter lunsj. Middag og overnatting i Candás.
Dag 6, torsdag: Buss til Aviles og kystbyen Gijon. Etter lunsj fortsetter toget til Luarca – kjent som «den hvite byen på den grønne kysten». Middag og overnatting i Luarca.
Dag 7, fredag: Toget kjører til Ribadeo. Bussutflukt til Las Catedrales-stranden, etterfulgt av byrundtur og lunsj i Ribadeo. Togturen fortsetter til Viveiro. Middag og overnatting.
Dag 8, lørdag: Siste frokost om bord mens toget ruller inn på stasjonen i Ferrol. Buss til pilegrimsbyen Santiago de Compostela. Byrundtur og besøk i katedralen avslutter en opplevelsesrik reise.
 
Reisen går også i motsatt retning.

Her finner du en oversikt over avreisedatoer, hva som er inkludert, samt priser med El Transcantábrico Gran Lujo:
april 2022

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2022

Reisemål:Spania
Gyldig fra:30-04-2022
Gyldig til:29-10-2022
Varighet:8 dager
Pris:fra 57.750,-
El TranscantábricoHer kan du se en offisiell video om toget: