Skip to main content

Julemarkedscruise på Donau med MS VIVA Two

I hjertet av Europa har julemarkedene en helt annen og livligere tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventsdrakt. Opplev festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein, brente mandler og forventning, og la deg oppsluke av den hyggelige stemningen. En perfekt ramme rundt førjulscruiset på Donau, er førsteklasseskipet MS Viva Two med sitt all inclusive-konsept.

Høydepunkter:
- Julepyntede byer
- Wien med det store julemarkedet på Rådhusplassen
- Julemarkedet på Hauptplatz i Linz
- Det stemningsfulle julemarkedet i Melk 
- Førsteklasses skip
- Drikkevarer om bord og tips inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo/Stavanger – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på henholdsvis Oslo lufthavn (avgang 28. november) og Stavanger lufthavn (avgang 02. desember), og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor MS Viva Two venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset på Donau, selve dronningen blant Europas elver, er i gang.

  MS Viva Two


 • Dag 2: Melk – Wien

  Ved frokosttider ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk fra tidlig 1700-tall, som troner på en høyde over byen med utsikt til elven.

  Melk med det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk


  I denne lille, historiske byen finner vi et koselig julemarked med lokalt håndverk, hjemmebakte julekaker, glühwein og julemusikk – med det praktfulle benediktinerklosteret som bakteppe. Ønsker du å besøke klosteret, får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med takmalerier av Paul Troger.

  Fra julemarkedet i Melk


  Mens vi nyter lunsjen om bord, seiler skipet gjennom Wachaudalen. Området, som strekker seg de 30 kilometerne fra Melk til Krems, står på UNESCOs verdensarvliste og er regnet som Østerrikes beste vindistrikt og fruktdyrkningsområde. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau, og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre – kledd i vinterskrud. Vi ankommer Wien om kvelden.

  Fra Wachaudalen

 • Dag 3: Wien

  I adventstiden blir Wien til en stemningsfull juleby. Gatene er opplyst av lamper i tusentall, og det er mange små og store julemarkeder. Byens største og mest kjente julemarked ligger foran rådhuset. Hele Rådhusplassen er omskapt til et lysende eventyrland, hvor mer enn 150 salgsboder tilbyr julegaver, julepynt, søtsaker og glühwein. Her får du garantert julestemning.

  Julemarkedet ved rådhuset i Wien


  Hovedstaden kan også friste med flere mindre julemarkeder, blant annet Altwiener Christkindlmarkt og Am Hof julemarked. Kjøp en pose med ristede kastanjer og en kopp varm glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom de stemningsfulle markedene.

  Duften av Glühwein er ofte synonymt med julemarked


  Du bør også unne deg et besøk på en av Wiens elegante kafeer og smake på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Den originale fås selvsagt på Cafe Sacher. Skipet seiler videre sen ettermiddag.

  Wien
 • Dag 4: Linz

  Ta gjerne en tur opp på soldekket etter frokost for å beundre utsikten til det vakre vinterlandskapet vi seiler igjennom. Ved lunsjtider ankommer vi Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstad i delstaten Oberösterreich. Linz ble opprinnelig grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. Dagens navn ble først brukt i år 799 e.Kr. Byens største severdigheter er Linzer Schloss (Linz slott) som ligger på en liten høyde i gamlebyen, og det store torget Hauptplatz med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723.

  Hauptplatz i Linz


  Linz har to store julemarkeder som lokker besøkende med duften av pepperkaker og Linzer Torte – en tradisjonell østerriksk julekake.

  Linzer Torte - verdenskjent julekake fra Linz


  Det største julemarkedet ligger på Hauptplatz, omkranset av rådhuset og historiske bygninger i barokkstil. Her kan du kjøpe håndverksprodukter, varme drikker og lokale delikatesser. I parken Volksgarten ligger byens tradisjonelle familiejulemarked, hvor man daglig kan oppleve en kort fremføring av juleevangeliet med spesialeffekter og klassisk musikk. Etter middag legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Linz
 • Dag 5: Passau – München – Oslo/Stavanger

  Om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til flyplassen i München. Herfra flyr vi hjem til Norge.

  Passau – München – Oslo/Stavanger

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Norge – München t/r 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel


Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlige behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
28.11.2024OsloJulemarkedscruise på Donau med MS VIVA Two
Reiseledere: Arlene Lindbichler
5 dager415 980,-Bestill
02.12.2024StavangerJulemarkedscruise på Donau med MS VIVA Two
Reiseledere: Trine Strømme
5 dagerMer enn 815 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Two
MS VIVA Two er et nytt , elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære (sjøsatt mars 2023). Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den ven...