Skip to main content

Nyttårscruise på Donau - med førsteklasseskipet MS VIVA Two 5*

Bli med på et nyttårscruise fullt av opplevelser. Fra vårt flytende femstjerners hotell har du panoramautsikt inn i ny og gammel historie, mesterlig arkitektur, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Vi seiler fra Passau til keiserbyen Wien, eventyrlige Bratislava og vakre Budapest, før vi kommer tilbake til Passau.

Høydepunkter:
- Julepyntede hovedsteder – Wien, Bratislava og Budapest
- Nyttårsaften i Budapest
- Festmiddag nyttårsaften
- Vakkert vinterlandskap langs Donaus bredder
- Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet MS VIVA Two venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset på Donau er i gang.

  Oslo – München – Passau
 • Dag 2: Wachaudalen – Wien

  På vei mot Wien seiler vi gjennom den vakre Wachaudalen. Området, som strekker seg de 30 kilometerne fra Melk til Krems, står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau.

  Wachaudalen (UNESCO)


  Vi ankommer Wien tidlig ettermiddag. Wien var fra 1278 til 1918 sentrum i Habsburgmonarkiet, noe som har medført at byen i dag er mye større og mer praktfull enn det nåværende landets størrelse skulle tilsi. På denne tiden av året er Wien en stemningsfull juleby med tusenvis av lamper som lyser opp i gatene. Kanskje ønsker du å besøke et av Wiens julemarkeder som fortsatt er åpne i romjulen? Her kommer du garantert i stemning blant boder som bugner av kaker, kringler, pølser og duftende glühwein. Du bør også unne deg et besøk på en av Wiens elegante kafeer og smake på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skipet seiler videre rett før midnatt.

  Julemarked i Wien - noen er fortsatt åpne på denne tiden

 • Dag 3: Bratislava

  I løpet av natten har vi kommet til Slovakia og hovedstaden Bratislava, på mange måter en eventyrby med en tusen år gammel borg som troner majestetisk på en høyde ved elven. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Et godt tips er å ta Bratislavas gamle, unike turisttog som kjører forbi de flotteste områdene i denne nå vakkert, juledekorerte byen. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen, og fått en gate oppkalt etter seg som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre. Skipet seiler videre om kvelden.

  Bratislava

 • Dag 4: Budapest

  Vi ankommer Ungarns vakre hovedstad ved frokosttider. Innseilingen til Budapest er absolutt verd å få med seg, da mange av byens severdigheter og flotteste byggverk ligger langs elven.

  Det berømte parlamentet i Budapest


  Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefansbasilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert. Her ligger mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.

  Far Buda-siden med Fiskerbastionen


  I den store markedshallen fra 1800-tallet, kan du la deg friste av lokale delikatesser som pølser, paprikapulver, ungarsk vin og pálinka (tradisjonell fruktbrandy). Hvorfor ikke besøke et av byens termalbad? Ved det store og ærverdige Széchenyi-badet kan du bade både inne og ute i store bassenger hvor vannet holder 38 grader, selv i vinterkulda.

  Széchenyi-badet

 • Dag 5: Budapest

  Også i Budapest er det pyntet til jul, og et besøk på julemarkedet gir en fredfull stemning. Budapest er en fantastisk by for shopping med tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.

  Julemarked i Budapest)


  I kveld er det nyttårsaften, og vi feirer med festmiddag og dans om bord. Ved midnatt samles vi på soldekket og har orkesterplass til byens fyrverkeri som ønsker det nye året velkommen. Vi fortsetter feiringen i salongen mens skipet sakte seiler ut fra havnen.

  Budapest
 • Dag 6: Budapest – dagen på elven

  Vi nyter en avslappende dag om bord. Fra soldekket kan du beundre utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre – kledd i vinterskrud.

 • Dag 7: Dagen på elven

  Vi får nok en seilingsdag om bord og kan nyte av skipets fasaliteter.

 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Two og kjører til flyplassen. Vi flyr direkte hjem fra München til Oslo med ankomst sen ettermiddag.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–München t/r 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlige behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Mulighet for suiter, men kun på forespørsel.

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
27.12.2024OsloNyttårscruise på Donau - med førsteklasseskipet MS VIVA Two 5*8 dagerMer enn 822 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Two
MS VIVA Two er et helt nytt (sjøsatt mars 2023), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den...