Skip to main content

Vårcruise på Main og Rhinen med MS VIVA Enjoy - Fra Frankfurt til Amsterdam

Møt våren i Europa om bord i det splitter nye 5-stjerners skipet MS VIVA Enjoy. Fra Frankfurt seiler vi nordover på Rhinen med kurs for Nederland. Underveis besøker vi boktrykkerkunstens by Mainz, Koblenz og kunst- og shoppingbyen Düsseldorf, før vi seiler inn på det nederlandske deltaet. I Amsterdam får du oppleve kanalene, de karakteristiske gavlhusene og tulipaner. Vi besøker også Enkhuizen, hvor tiden synes å ha stått stille, middelalderbyene Gorinchem og Lelystad, Rotterdam med sin innovative arkitektur og Dordrecht, en av Nederlands eldste byer. To blomstrende land på åtte dager - med panoramautsikt fra soldekket.

Høydepunkter:
- Mainz - boktrykkerkunstens by
- Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes    
- Romantiske Rhindalen (UNESCO)
- Dordrecht, en av Nederlands eldste byer
- Pittoreske middelalderbyer
- Rotterdam med sin futuriske skyline
- Kanalbyen Amsterdam
- Femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Frankfurt. Frankfurt er den største byen ved elven Main, den viktigste sideelven til Rhinen, sammen med Mosel. Herfra har vi busstransport til kaien hvor MS VIVA Enjoy venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset er i gang.

  Oslo – Frankfurt
 • Dag 2: Mainz – Koblenz

  I løpet av natten har skipet lagt til kai i Mainz. Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz, ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byen har en historisk bydel med vakre bindingsverkshus, og her finner du også den tusen år gamle St. Martin-katedralen.

  Mainzer Dom, hvis grunnstein ble lagt i år 975


  Cruiset fortsetter midt på dagen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.

  Bacharach i Rhindalen


  Om ettermiddagen ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygget og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Koblenz og Deutches Eck, der Mosel og Rhinen møtes


  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som preges av historiske borger og kirker, blant annet St. Kastor-kirken i romansk stil. Skipet seiler videre sen kveld.

 • Dag 3: Düsseldorf

  Om morgenen ankommer vi Düsseldorf, skipets hjemmehavn. Düsseldorf er en livlig universitetsby og en av Tysklands største messebyer med en fantastisk beliggenhet ved Rhinen.

  Düsseldorf - skipets hjemmehavn


  Byen er kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. I Düsseldorf ligger også et berømt operahus, Deutsche Oper am Rhein, samt at byen er et av Tysklands viktigste kunstsentre. Ta en tur i land og spaser i byen eller langs Rhinpromenaden. Byen byr blant annet på meget gode shoppingmuligheter, og regnes som Tysklands motehovedstad, så kanskje frister det med en tur i de mange handlegatene? Spesielt i området rundt Königsallee finner man mange merkevarebutikker og flotte varamagasiner.

  Varemagasinet GALERIA Düsseldorf ved Königsallee (også kalt Kaufhof an der Kö)


  Eller vil du heller ta en øl på en av de mange kneipene nær havnen for å suge inn byens atmosfære? Skipet seiler videre ved lunsjtider og vil i løpet av ettermiddagen krysse grensen mellom Tyskland og Nederland. Vi fortsetter gjennom det store deltaet hvor Rhinen deler seg opp i flere elver og kanaler før den munner ut i Nordsjøen.

 • Dag 4: Gorinchem – Dordrecht

  I løpet av natten har vi ankommet Gorinchem. Gorinchem er en pittoresk by som ble grunnlagt av bønder og fiskere allerede i år 1000. Byens historiske sentrum er en labyrint av brosteinsbelagte gater og gamle bygninger, som vitner om dens middelalderske opprinnelse.

  Gorinchem


  På 1500-tallet var de gamle bymurene så forringet at de ble erstattet med nye festningsverk med elleve bastioner, og de er fortsatt nesten helt intakte. Bymurene hadde fire byporter, men i dag er det kun èn av de som fortsatt finnes. Den anerkjente kunstneren Rembrandt van Rijn bodde en periode i Gorinchem, og huset der han bodde, er nå et museum.

  Blomsterbutikk i idylliske Gorinchem


  Skipet seiler videre midt på dagen og ankommer Dordrecht etter bare en drøy time. Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland, ligger på en øy der tre elver møtes, og var tidligere en viktig handelsby. Byens rike fortid gjenspeiler seg i de mange historiske og vakre bygninger og monumenter, mens elvekrysset er et av Nederlands mest trafikkerte vannveier.

  Dordrecht


  I det sjarmerende og historiske sentrum, står hus og bygninger fra middelalderen side om side i harmoni med de fra i dag. Den historiske bykjernen domineres av den store kirken, Grote Kerk. Andre interessante severdigheter er augustinerklosteret fra 1200-tallet, det gamle vanntårnet som i dag huser blant annet et marked og den gamle byporten, Groothoofdspoort. Skipet ligger ved kai her i Dordrecht til tidlig neste morgen.

  Gorinchem – Dordrecht
 • Dag 5: Dordrecht – Rotterdam

  Grytidlig om morgenen seiler skipet videre, og vi ankommer Rotterdam før frokost. Rotterdam er Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på.

  Moderne arkitektur i Rotterdam


  Erasmusbroen og den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette. Byen har en fascinerende og futurisk skyline av høyhus, glass og stål. Mens vi nyter vår middag, seiler skipet videre.

  Markthal i Rotterdam. Marked i midten og boliger i buen

 • Dag 6: Enkhuizen – Lelystad

  Ved frokosttider ankommer vi Enkhuizen. Enkhuizen, med byrettigheter fra 1355, er en idyllisk, liten by med historiske bygninger og monumenter. Når du spaserer langs havnen eller i de sjarmerende brosteinsgatene, føles det litt som om tiden har stått stille. Mange vakre monumentale bygninger og festningsverk er bevart - Drommedaris, Waag-bygningen, Zuiderkerk og det imponerende rådhuset, er noen av stedene verdt å besøke. På midten av 1600-tallet var Enkhuizen på toppen av sin makt og var, i likhet med Hoorn og Amsterdam, en av de viktigste havnebyene i Det forente østindiske kompani (Verenigde Oostindische Compagnie).

  Enkhuizen


  Ved lunsjtider seiler skipet videre til Lelystad. Lelystad er bygget på bunnen av den forhenværende Zuiderzee og ligger ca. fem meter under havnivå. Byen ble grunnlagt i 1967 og er oppkalt etter Cornelis Lely som konstruerte Afsluitdijk – demningen som gjorde tørrleggingen mulig. Lelystad har selvfølgelig ikke et historisk sentrum slik som mange nederlandske byer har, men kan til gjengjeld by på moderne attraksjoner. National Aviation Museum er et flott sted å besøke hvis du er interessert i fly. Museet har en interessant samling av fly og en utstilling av den originale Amsterdam Airport-bygningen. Skipet seiler fra Lelystad ved middagstider og ankommer Amsterdam rett etter midnatt.

  Lelystad

 • Dag 7: Amsterdam

  I dag våkner vi i kanalbyen Amsterdam. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere varehus fra 1600-tallet.

  En vårlig kveld i Amsterdam


  På ettermiddagen kan du være med på en utflukt, mot et tillegg i prisen, til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra midten av mars til midten av mai, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Gangveiene og stiene i parken snirkler seg gjennom skogsområder og forbi små dammer og store blomsterbed med de vakreste løkblomster du kan tenke deg. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Fra blomsterparken Keukenhof

 • Dag 8: Amsterdam – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen i Amsterdam og fly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Frankfurt/ Amsterdam - Oslo
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer)
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
02.04.2025OsloVårcruise på Main og Rhinen med MS VIVA Enjoy - Fra Frankfurt til Amsterdam8 dagerMer enn 824 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Enjoy
MS VIVA Enjoy er et helt nytt (sjøsettes 2024), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive-konseptet, den...